Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους

Τήν δουλειά πού κάνει τό digital depth gauge δέν μπορεί νά τήν κάνει τό ίδιο καί ένα ψηφιακό παχύμετρο ?

Δημήτρη όλα μπορούν να γίνουν με λίγη προσπάθεια, με λίγη υπομονή κ ίσως με συνδυασμό 2 οργάνων.
Στην ρύθμιση όμως στο τραπέζι του ρούτερ αλλά κ του παγκοπρίονου λόγω της κατασκευής της (σχήματος της) κ των 2 μαγνητών που έχει στην βάση της αυτή η καλίμπρα εξυπηρετεί αφάνταστα.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους

Τήν δουλειά πού κάνει τό digital depth gauge δέν μπορεί νά τήν κάνει τό ίδιο καί ένα ψηφιακό παχύμετρο ?

Οχι το ίδιο εύκολα Δημήτρη. Θέμα εργονομίας είναι περισσότερο
Σκέψου ότι θα πρέπει να βάλεις την ουρά του παχύμετρου πάνω στο κοντύλι και μετά για να μετρήσει βγάζοντάς την έξω, θα πάει και θα πέσει σε κενό. Οπου κενό η τρύπα που έχεις ανοίξει για να περάσει το κοντύλι. Βέβαια μπορείς να βάλεις ένα φύλλο αλουμινίου που ξέρεις το παχος του και να συγκρίνεις.
Ομως μπορείς να το κάνεις και με τη κεφαλή του παχύμετρου που είναι μια λειτουργία που δε τη ξέρουν πολλοι. Να μετρήσεις με το "κουτελό του" απο τη βάση μέχρι το κοντύλι όπως στη μέτρηση που έχω πάρει παρακάτω, απλά στο κατακόρυφο άξονα

NCRIADc.jpg

Last edited:
Ένας τρόπος για μέτρηση ύψους σε ρούτερ και δισκοπρίονα με πολύ μεγάλη ακρίβεια, είναι να τοποθετηθεί το παχύμετρο(κάθετα προς το τραπέζι) με ένα μαγνήτη σε μια γωνία μαραγκού, ή κάποια άλλη πλατιά γωνία που στέκεται όρθια. Επεκτείνουμε την λάμα μέτρησης βάθους μέχρι να ακουμπήσει στο τραπέζι, μηδενίζουμε το παχύμετρο και στην συνέχεια ανεβάζουμε την λάμα μέχρι το ύψος του κοπτικού.

Ένας τρόπος για μέτρηση ύψους σε ρούτερ και δισκοπρίονα με πολύ μεγάλη ακρίβεια, είναι να τοποθετηθεί το παχύμετρο(κάθετα προς το τραπέζι) με ένα μαγνήτη σε μια γωνία μαραγκού, ή κάποια άλλη πλατιά γωνία που στέκεται όρθια. Επεκτείνουμε την λάμα μέτρησης βάθους μέχρι να ακουμπήσει στο τραπέζι, μηδενίζουμε το παχύμετρο και στην συνέχεια ανεβάζουμε την λάμα μέχρι το ύψος του κοπτικού.

... Δημήτρη όλα μπορούν να γίνουν με λίγη προσπάθεια, με λίγη υπομονή κ ίσως με συνδυασμό 2 οργάνων.

νομίζω αυτο θα βολέψει μικρό και ελαφρύ και ο λοστός της Stanley 515

Attachments

• DSC_1193.jpg
    DSC_1193.jpg
    61.9 KB · Views: 248
Τό αγόρασες κιόλας βρέ θηρίο,καλορίζικο καί καλές κοπές Θοδωρή,μιλάμε δέν θά το σκέφτεσαι νά τό βάλεις στόν πάγκο γιά μικροδουλειές λόγο βάρους.
Βλέπω οργανώθηκες γιά πολύ παλετόξυλο

Τό αγόρασες κιόλας βρέ θηρίο,καλορίζικο καί καλές κοπές Θοδωρή,μιλάμε δέν θά το σκέφτεσαι νά τό βάλεις στόν πάγκο γιά μικροδουλειές λόγο βάρους.
Βλέπω οργανώθηκες γιά πολύ παλετόξυλο

ναι το έψαχνα μέρες στο internet για ελαφρύ δισκοπρίονο και μου εκανε το κλικ :) Το επίασα σήμερα καμια σχέση με το βαρυ 55a το οποίο δεν ειναι και απο τα βαριά δισκοπρίονα 3.9κιλά . Πολυ βολικό εργαλείο το μικρό!

Σκέφτομαι και την σακούλα αλλα απο Ελλάδα εαν το έχει κάποιο κατάστημα ,αλλιώς ισως δοκιμάσω να το αντιγράψω με καμια πατέντα. https://www.amazon.de/Bosch-1605411029-Staubsack-F-PKS-46/dp/B000NDKUJ0

ναι το έψαχνα μέρες στο internet για ελαφρύ δισκοπρίονο και μου εκανε το κλικ :) Το επίασα σήμερα καμια σχέση με το βαρυ 55a το οποίο δεν ειναι και απο τα βαριά δισκοπρίονα 3.9κιλά . Πολυ βολικό εργαλείο το μικρό!

Σκέφτομαι και την σακούλα αλλα απο Ελλάδα εαν το έχει κάποιο κατάστημα ,αλλιώς ισως δοκιμάσω να το αντιγράψω με καμια πατέντα. https://www.amazon.de/Bosch-1605411029-Staubsack-F-PKS-46/dp/B000NDKUJ0

Θοδωρή πάρε τηλέφωνο τό κέντρο βίδας καί ζήτησε τόν Παναγιώτη,καί ρώτησε τόν γιά τιμή καί άν τό έχει ετοιμοπαράδοτο,εμένα τότε δέν τό είχε ετοιμοπαράδοτο καί έκανε παραγγελία από Γερμανία,περίμενα 20 μέρες νά έρθει,καί θυμάμαι πρίν 8 μήνες μού είχε στοιχίσει 18 ευρώ.Δέν παλεύονται αυτά τά δισκοπρίονα χωρίς σάκκο η σκούπα πολύ πριονίδι,με τό πού είδα τόν κακό χαμό αμέσως έκανα παραγγελία,όχι πώς εξαλείφη παντελώς τήν σκόνη,αλλά μαζεύει ένα ποσοστό 60-70 %

sakos10.jpg

Καλοριζικο το δισκοπριονακι! Οντως μικρο και παναλαφρο! Θα βολεψει αφανταστα στα παλετοξυλα ακομα και στη φαλτσοκοπη που παει ως 2.5εκ.

Μεγεια το δαυιδ των δισκοπριωνων.

Εγω πηρα αυτα αλλα σε σχεση με τις προηγουμενες ειναι ποιο αδυναμες.

gifs upload

Γιαυτο θα τη δωσω τη μια, οποιος ενδιαφερεται ας μου πει.

Σας ευχαριστώ!

Θα τον καλέσω αν και στο site δεν την έχει και γενικότερα κανένα Ελληνικό κατάστημα Online .

Νεκταριε καλοριζικες και κρατα τις. Τετοια πραγματα δεν πανε ποτε μα ποτε χαμενα.

Θα παρω ενα δυο ακομη απο τις ποιο ενισχυμενες, αν και εχουν λιγοτερα χωρισματα.

Σημερα ηρθαν και οι περιστρεφομενες βασεις για βερνικωμα/βαψιμο μικρων αντικειμενων της Τamiya (Japan). https://www.amazon.de/gp/product/B00080DIWE/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Παρ'ολο που η κατασκευη ειναι εντελως λιτη (για ευκολο καθαρισμα προφανως), η περιστροφη και η λειτουργικοτητα γενικοτερα ειναι παρα πολυ καλη.
Και οι δυο βασεις περιστρεφονται ομαλα και οι τρυπες ειναι χρησιμες για διαφορες πατεντες στηριξης. Το πανω μερος καθε βασης αποσπαται απο το κατω μερος, συνδεονται σωληνωτα.

Οι καλες αξιολογησεις στο αμαζον ειναι απολυτως δικαιολογημενες αφου προκειται για ενα πολυ χρησιμο βοηθημα για τους μοντελιστες.

29079665990_30181af74e_b.jpg