Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν σου αρεσε το powerfix και πηρες insize??

:flipout:

+1 πώς μέ ποιάνεις στά βραχέα κύματα συνάδελφε,πέφτει ο απόλυτος συντονισμός. :ernaehrung004:
Πέρασα χτές από τά lidl είχε ένα ανοιγμένο,καί η κύλιση καθόλου στρωτή η μικρομετρική τά ίδια,τό μέταλο ψιλο-εύκαμπτο,γενικά δέν μου έκανε τό κλίκ πού λένε,καί τό προσπέρασα.
Αν καί δέν τα συμπαθούσα τά ψηφιακά παχύμετρα είμαι υπέρ τού αναλογικού οπως ειχα γράψει παλαιότερα καί νά μήν εξαρτιέμαι από μπαταρίες,η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ξεκούραστο τό ψηφιακό,βέβαια πάντα πρέπει να υπάρχει καί ένα Βερνιέρου στόν πάγκο.

Καλορίζικα όλα όλων συνάδελφοι
Σημερινή αγορά ένα ψηφιακό παχύμετρο Insize
Πολύ καλή καί στρωτή η κύληση,καί επίσης η μικρομετρική ρύθμιση

paxime10.jpg

Δημητρη καλοριζικο! Για πες, οταν πας να κανεις μια μετρηση αναβει αυτοματα μονο του, η πρεπει να πατησεις το οn/off σαν του lidl?

Nεκταριε τα θηκακια φαινονται πραγματικα καλοφτιαγμενα και στιβαρα! Να τα δουμε και γεματα τωρα!!

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Μιχάλη αυτόματα ανοίγει όταν πάω νά κάνω μέτρηση,δέν χρειάζεται νά πατήσω τό μπουτόν οn-off (καί επίσης κλείνη αυτόματα μετά από 5 λεπτά άν δέν υπάρχει χρήση),ενώ τού lidl πολύ σωστά είπες τό νέο μοντέλο μέ τήν μπαταρία 3 volt CR2032 πρέπει νά πατηθεί τό μπουτόν on-off γιά νά ανοίξει η οθόνη.Δέν είμαι σίγουρος άς τό επιβεβαιώση κάποιος πού έχει τό παλιό ψηφιακό παχύμετρο τού lidl μέ τήν μπαταρία 1,5 volt LR44 νομίζω ότι αυτό άνοιγε αυτόματα όταν έκανε μέτρηση,σάν τό Insize.

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Μιχάλη αυτόματα ανοίγει όταν πάω νά κάνω μέτρηση,δέν χρειάζεται νά πατήσω τό μπουτόν οn-off (καί επίσης κλείνη αυτόματα μετά από 5 λεπτά άν δέν υπάρχει χρήση),ενώ τού lidl πολύ σωστά είπες τό νέο μοντέλο μέ τήν μπαταρία 3 volt CR2032 πρέπει νά πατηθεί τό μπουτόν on-off γιά νά ανοίξει η οθόνη.Δέν είμαι σίγουρος άς τό επιβεβαιώση κάποιος πού έχει τό παλιό ψηφιακό παχύμετρο τού lidl μέ τήν μπαταρία 1,5 volt LR44 νομίζω ότι αυτό άνοιγε αυτόματα όταν έκανε μέτρηση,σάν τό Insize.

Νομιζω οτι εχω και το παλιο ψηφιακο του lidl και δεν θυμαμαι τετοια λειτουργια.
Παντως Δημητρη ειναι παρα πολυ βολικο. Συνηθισμενος απο τα παραδοσιακα calipers, ΠΑΝΤΑ ανοιγω το ψηφιακο ξεχνωντας να πατησω το κουμπακι.
Λεπτομερεια θα μου πεις, αλλα στην πραξη ειναι μεγαλη εξυπηρετηση.

Νομιζω οτι εχω και το παλιο ψηφιακο του lidl και δεν θυμαμαι τετοια λειτουργια.
Παντως Δημητρη ειναι παρα πολυ βολικο. Συνηθισμενος απο τα παραδοσιακα calipers, ΠΑΝΤΑ ανοιγω το ψηφιακο ξεχνωντας να πατησω το κουμπακι.
Λεπτομερεια θα μου πεις, αλλα στην πραξη ειναι μεγαλη εξυπηρετηση.

Oντως φίλε Μιχάλη είναι ευκολία μέ τό πού ανοίγουν οι σιαγόνες νά ανάβει η οθόνη χωρίς να πατηθεί τό μπουτόν on-off,καί εγώ μιά από τά ίδια είχα συνηθήση το κλασικό Βερνιέρου.
Εχουν βέβαια τά υπέρ καί τά κατά τά ψηφιακά,τά υπέρ ότι κανουν ακριβής μέτρηση,είναι ευανάγνωστα,στόν αντίποδα είναι ότι μπορεί τήν στιγμή πού τό θές νά έχει πέσει η τάση τής μπαταρίας και νά μήν μπορέσεις άμεσα νά κάνεις τήν μέτρηση,καί ότι ηλεκτρονικό φυσικά δέν θά έχει τήν διαρκεια ζωής ενός αναλογικού,γιαυτό είμαι τής γνώμης ότι πρέπει νά υπάρχει καί ψηφιακό και αναλογικό παχύμετρο στό εργαστήριο.

Παντως Δημητρη απο τοτε που επιασα ψηφιακο στα χερια μου, τα αναλογικα βρεθηκαν αυτοματως στα αζητητα. Υπαρχουν βεβαια τριγυρω, αλλα μονο σαν διακοσμητικα :))
Θεμα με την μπαταρια δεν θα εχεις για πολλα χρονια. Η καταναλωση ειναι ελαχιστη.
Σε ολα τα ηλεκτρονικα παχυμετρα και παρομοιες συσκευες αλλαζω μπαταρια αμεσα και βαζω φρεσκιες (οχι καινουριες που ερχονται μαζι, φρεσκιες, εχει διαφορα..)

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα

Επιτέλους, έφτασε στα χέρια μου!
Το είχα παραγγείλει από Αμερικάνικη αμαζόνα, πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ξάδερφος, που είχε πάει γιά εκπαίδευση, και μου το έφερε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    135.6 KB · Views: 195
Παντως Δημητρη απο τοτε που επιασα ψηφιακο στα χερια μου, τα αναλογικα βρεθηκαν αυτοματως στα αζητητα. Υπαρχουν βεβαια τριγυρω, αλλα μονο σαν διακοσμητικα :))
Θεμα με την μπαταρια δεν θα εχεις για πολλα χρονια. Η καταναλωση ειναι ελαχιστη.
Σε ολα τα ηλεκτρονικα παχυμετρα και παρομοιες συσκευες αλλαζω μπαταρια αμεσα και βαζω φρεσκιες (οχι καινουριες που ερχονται μαζι, φρεσκιες, εχει διαφορα..)

Μιχάλη λογικό νά είναι στά αζήτητα τά αναλογικά,μεγάλη η ευκολία τoύ ψηφιακού.

Κάπου είχα διαβάσει ότι τά ψηφιακά παχύμετρα τού lidl ,καί γενικά τά φτηνά ψηφιακά παχύμετρα <<τρώνε>> τήν μπαταρία καί σέ φάση σβηστής οθόνης,δέν ξέρω άν ισχύει στό δικό σου τού Lidl,μετά απο 2-3 μήνες π.χ νά πάς νά το ανοίξεις καί νά έχει πέσει η μπαταρία.

Eχεις απόλυτο δίκιο στό τελευταίο,εδώ φαίνεται καί ο καλός επαγγελματίας στό μαγαζί πού τό αγόρασα εκτός τήν μπαταρία πού είχε μέσα τό παχύμετρο,μού έδωσε άλλη μία καινούργια γιατί μού λέει ότι ίσως μέ τόν καιρό νά είναι πεσμένη αυτή πού έχει μέσα,άν καί τήν μέτρησα μέ πολύμετρο τήν είδα μιά χαρά στά 3,3 volt (λόγο μή φορτίου) αυτήν πού είχε μέσα τό παχύμετρο.Αν καί έχω πάντα σπίτι στόκ καμμιά δεκαριά από αυτές τίς CR2032 γιά τίς μητρικές στά pc,καί γιά κάτι σένσορες αισθητήρες θερμοκρασίας.

Last edited:
Καλησπέρα,
Όλα τααυτά ψηφιακά παχύμετρα τρώνε ένα μικρό ρεύμα στο standby για να βρίσκουν τη θέση που ειναι.

Τα φθηνά, το ξεπατώνουν. Είχα lidl (το παλιο) και μέσα σε ένα εξάμηνο, παπαλα η μπαταρία.

Αντωνης

Έτσι είναι. Ο αδερφός μου έχει το παλιό του λιδλ και βγάζει πάντα τη μπαταρία οταν δεν το χρησιμοποιεί γιατι ακόμα και κλειστό λέει ότι την ξεσκίζει.
Στο καινούργιο που πήρα χτες έχει άλλη πιο μεγάλη οπότε την άφησα επάνω να δω πως θα πάει.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το είχα παραγγείλει από Αμερικάνικη αμαζόνα, πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ξάδερφος, που είχε πάει γιά εκπαίδευση, και μου το έφερε.

Καλορίζικο!! Πραγματικά ωραίο εργαλειο!
Δεν έπαιρνες άλλο ένα?

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα

Τιν τουτο?

Πολυ ψαγμενο bit!!! Kαλοριζικο Μike!!!
Τι διαμετρους καθαριζει? min, max?

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα

ooooo εύγε ! είναι και το καλό το 1816...πολύ καλή αγορά!

Πολύ χρήσιμο,καλοδούλευτο Mike
Tό βρίσκουμε Ελλάδα αυτό τό bit ?

Είναι τα μεταφορικά που το σκοτώνουν...από Αμερική ζητάνε 130 και από Αγγλία 40 ...τι να πεις....κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να έχω μία θυρίδα στην Αμερική...