Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιας και ειπες για γυψοσανιδες... Εχω δει να τις κοβουν με πριονι και με τροχακι αλλα την καλυτερη, γρηγοροτερη και καθαρη δουλεια την εκανε ενας που μου εφτιαξε δυο τοιχους, με απλη φαλτσετα. Τον σκελετο τον εκοβε με ψαλιδι. Εργαλειο μπαταριας μονο στο βιδωμα. Δυο ατομα τελειωσαν ετσι 60 τ.μ σε τρεις ωρες. Το λεω γιατι προσφατα εβλεπα την ανακαινηση του Βασιλοπουλου εδω στη Θεσσαλονικη στο ΙΚΕΑ και ποσο αρχημα ηταν κομμενες οι γυψοσανιδες , ατελειες που καλυφθηκαν με το στοκαρισμα... Βολεύει το πριονι;

Μιας και ειπες για γυψοσανιδες... Εχω δει να τις κοβουν με πριονι και με τροχακι αλλα την καλυτερη, γρηγοροτερη και καθαρη δουλεια την εκανε ενας που μου εφτιαξε δυο τοιχους, με απλη φαλτσετα. Τον σκελετο τον εκοβε με ψαλιδι. Εργαλειο μπαταριας μονο στο βιδωμα. Δυο ατομα τελειωσαν ετσι 60 τ.μ σε τρεις ωρες. Το λεω γιατι προσφατα εβλεπα την ανακαινηση του Βασιλοπουλου εδω στη Θεσσαλονικη στο ΙΚΕΑ και ποσο αρχημα ηταν κομμενες οι γυψοσανιδες , ατελειες που καλυφθηκαν με το στοκαρισμα... Βολεύει το πριονι;

Δεν διαφωνήσω καθόλου σε αυτά που λες.
Δεν διευκρίνισα ότι δεν δεν αναφερόμουν στην τοποθέτηση αλλά στο να κάνεις μια τρύπα για φωτιστικό πχ. σε εγκατεστημένη γυψοσανίδα.
Στα υπόλοιπα είναι όπως τα λες. Λαμαρινοψάλιδο και φαλτσέτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικα Κυριάκο !!
Να σου πω, κι εγώ είχα περάσει από Lidl την Παρασκευή αλλά δεν είχε σφιγκτήρες, μόνο σε μικρό μέγεθος οπότε τζίφος..
φαίνονται καλή κατασκευή πάντως.

Να σαι καλά.
Καλοί φαίνονται αλλά είδα κάτι στρεβλώσεις στην λάμα σε άλλο post και προβληματίζομαι. Θα δείξει η πράξη.

Moλις ηρθε στο εργοστασιο ο αερογραφος (airbrush) της proxxon.
pr_27120.jpg

Aπιστευτα μικρο μεγεθος, ησυχο και παναλαφρο για κομπρεσσερ!!
Ελπιζω να κανει και δουλεια καθως θα γυρισω τον αερογραφο του lidl πισω μονο και μονο λογω θορυβου.

Το βραδυ εντυπωσεις!

Λοιπον, ο αερογραφος της proxxon ειναι ενα ποιημα!
Μολις τον δοκιμασα με stain/χρωμα καρυδιας σε ενα κορμο (φωτο) και το αποτελεσμα ηταν ιδανικο.
Ο θορυβος (70db γραφει το μανουαλ) ειναι πραγματικα ελαχιστος για κομπρεσερ και ανετα τον δουλευεις σε διαμερισμα. Το μεγεθος ελαχιστο μολις 14χ12 εκατοστα με 9εκ. υψος!

Διαπιστωσα οτι ζεστενεται σχετικα γρηγορα. Το μανουαλ γραφει οτι καθε 10 λεπτα πρεπει να αφηνεις λιγο να κρυωνει το κομπρεσσερακι. Αλλα για βαφη μικρων τεμαχιων, ενα συνεχες δεκαλεπτο ειναι υπεραρκετο.

Εδω το airbrush με τα δυο μπουκαλακια και το πιστολακι που ειναι αρκετα εργονομικο.
28581673484_ca188f2298_c.jpg

Και εδω η συγκριση μεγεθους με τον αερογραφο parkside.
H προοπτικη της φωτο ευνοει τον parkside που ειναι πισω. Ο proxxon καθεται επισης σε ενα μαξιλαρακι που τον ψηλωνει :)
29096692462_66fda1b9b6_c.jpg

Ωραιος ο προχχον. Ο κινεζος σαν ηλεκτροκολληση ειναι σε συγκριση με το κορεατη! :a0210:

Ευχαριστω συναδελφοι! Νομιζω οτι θα ειναι απολαυση να τον χρησιμοποιεις.

Νεκταριε, "ο κινεζος σε συγκριση με τον γερμανο", οχι "τον κορεατη"! ο προξονας ειναι γερμανικο πραμα :)

Καλορίζικος Μιχάλη!Έχω δυο ερωτήσεις για εσένα:Κατ'αρχήν τιμούλα!Και πες μου σε παρακαλώ αν θα τον χρησιμοποιούσες για βαφή σχετικά μεγάλων κατασκευών,αν δηλαδή μπορεί μέχρι σε ένα βαθμό να αντικαταστήσει ένα πιστόλι βαφής.

Το ταπερ από το Leroy που γεμίζεις με ότι θέλεις χύμα και κοστίζει 10 ευρώ.

Οταν γεμίζω το ταπεράκι στο Leroy φευγω με την αίσθηση οτι τους έχω κλέψει! Συμφέρει με τα 1000!

Καλοριζικα όλα.

Αυτό Μιχαλη,ειναι σαν να βαφεις με το μεγαλο,αλλα σε μικροτερη εκδοση ή κανει και αλλα πραγματα?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό το θέμα με το ταπεράκι? πρώτη φορά το ακούω...

Σωτήρη τό leroy έχει άδεια ταπεράκια καί σού λέει μέ 10 ευρώ βάλε ότι θέλεις (βίδες,ροδελες,παξιμαδια κ.τ.λ) τά ταπεράκια είναι περίπου 20 cm μήκος ,12 cm περίπου πλάτος ,καί ύψος κάπου 10 cm αρκετή διάμετρο δηλάδη γιά πολλά καλούδια.
Χονδρικά οι διαστάσεις βέβαια από ότι τά φέρνω στό νού μου,μπορεί νά πέφτω καί κανα-δυό cm έξω.

Εχει καί σακκουλάκια νά βάλεις ότι θέλεις,αλλα μικρής χωρητικότητας πιό φτηνά φυσικά

Καλορίζικος Μιχάλη!Έχω δυο ερωτήσεις για εσένα:Κατ'αρχήν τιμούλα!Και πες μου σε παρακαλώ αν θα τον χρησιμοποιούσες για βαφή σχετικά μεγάλων κατασκευών,αν δηλαδή μπορεί μέχρι σε ένα βαθμό να αντικαταστήσει ένα πιστόλι βαφής.

Σε μεγαλες κατασκευες χρησιμοποιητε για καλιτεχνιες. Σιγουρα θα εχεις δει καμπινα νταλικας ζωγραφισμενη με αερογραφο.
Αλλα και σε αλλες κατασκευες οπως:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο το 1:22 και μετα.

Καλημέρες,

πρωινή επίσκεψη και παραλαβή των παρακάτω.
Την κόλλα gel θα την χρησιμοποιήσω για ένα ipad που σκοπεύω να αλλάξω το digitizer.
Οι ξυλόκολλες πάντα χρειάζονται.
Ο ψηφιακός μετρητής γωνιών είναι απαραίτητος.

diafora 2016_08_25.JPG

Είχε 4 διαφορετικούς πολυανιχνευτές. Έναν 5 σε 1 πορτοκαλί και 3 γκρι που κάνουν ότι και ο πορτοκαλί μεμονωμένα + 1 που μετράει υγρασία.
Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά αλλά δεν πήρα κανέναν γιατί νομίζω ότι δεν το χρειάζομαι (έχω έναν ανιχνευτή μετάλλου ρεύματος της B&D).

Στο κατάστημα του Αγίου Δημητρίου έχει πολλά πράγματα από την προηγούμενη εβδομάδα για όποιον ενδιαφέρεται. Σήμερα είχε και πολύ λίγο κόσμο.

Μερσι Νικο!
Η τιμη ειναι γυρω στα 110 ευρω (~65 ευρω το parkside) απο αμαζον γερμανιας. Δυστυχως εχασα μια προσφορα στα 47 ευρω μεταχειρισμενο (like new).

Εκ των πραγματων, σαν αερογραφος μοντελισμου, δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για σχετικα μεγαλες κατασκευες/επιφανειες.
Πρωτον επειδη ζεστενεται σχετικα γρηγορα και δευτερον η ροη του πιστολιου ειναι ιδανικα μικρη για μικροκατατασκευες και σχεδια σε επιφανειες.

Απο την αλλη, το parkside με μεγαλυτερο συμπιεστη, νομιζω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει -αν εχεις υπομονη- σε μεγαλυτερα εργα οπως η παπουτσοθηκη που εκανες, με αριστα αποτελεσματα.

Παρεμπιπτοντως, διαπιστωσα oτι στο σετακι του parkside, oλα τα παρελκομενα (πιστολακι, μπουκαλακια, σωληνακια κλπ) ταιριαζουν με του proxxon. Ιδιως το πιστολι βαφης ειναι σχεδον ιδιο!!
Για αυτο τον λογο, καθως επισης και διοτι μπορει να τον χρειαστω για μεγαλυτερες επιφανειες, δεν θα τον επιστρεψω.

Η οικονομια και διαχειριση της μπογιας ειναι απιστευτη στους αερογραφους. Οπως και η ευκολια και ακριβεια βαφης. Δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια με αερογραφους και πραγματικα εντυπωσιαστηκα.

Καλοριζικα όλα.

Αυτό Μιχαλη,ειναι σαν να βαφεις με το μεγαλο,αλλα σε μικροτερη εκδοση ή κανει και αλλα πραγματα?

Ιδιο σκεπτικο ειναι Πανο, σε μινιατουρα. Η διαδικασια βαφης ειναι γενικοτερα ευκολοτερη και η ροη πολυ πιο διαχειρισιμη και στοχευμενη.
Στις δοκιμες εβαψα μεσα στο σαλονι χωρις παραπλευρο χαμο..!! Ολη η διαδικασια ηταν πεντακαθαρη.

Υπαρχουν πιστολακια τα οποια ρυθμιζονται και παραγουν εξαιρετικα λεπτη ροη, επιτρεποντας σου να γραφεις σαν με στυλο!

Μπραβο Κυριακο, καλοριζικα, σε βλεπω ιδιαιτερα δραστηριο σε αγορες :))