Tι παραλάβαμε σήμερα..

Να ξερεις τα μοτερ πως θελουν 4-6 φορες πανω την ισχυ τους διαθεσιμη απο τη γεννητρια για σωστη λειτουργια.
Πχ αν ξεκινησεις μοτερ 2000wμε τη δικια σου θα δεις γονατισμα που εχει-δεν εχει avr η ταση θα πεσει αρκετα. Απλα με avr, αν υπηρχε διαθεσιμη ισχυς αυτη θα ηταν σχεδον σταθερη.
Καποια εργαλεια συγχωρουν τετοιες διακυμανσεις, αλλα αν εχεις να κανεις με πλακετες και ηλεκτρονικα τοτε avr και υοερδιαθεσιμη ισχυς ειναι απαραιτητη.
Αυτη που πηρες ειναι αριστη για ωμικα φορτια, πχ λαμπες και αντιστασεις καθως και για μικρα μοτερ. πχ ενα κομπρεσερακι θα το σηκωσει ανετα, οπως και ενα μικρο τροχο.

Όχι φίλε αν δεν το αναφέρει ΔΕΝ έχει και να προσέχεις τι δουλεύεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε Νικολαε μη γράφουμε ότι θέλουμε.
Το AVR διασφαλίζει πως η τάση εξόδου θα είναι αυτή που αναγράφει η γεννήτρια και όχι ότι βγάλει αν για κάποιο λόγο χάσει στροφές.
ΟΛΑ μα όλα τα εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές το θέλουν αυτό και η έλλειψη αυτής της σταθερότητας είναι που καίει τις συσκευές.

Στροφές μόνο από έλλειψη καυσίμου μπορεί να χάσει Κυρ.
Δεν θα δουλεύει πολύ ώρα οπότε με γεμάτο ρεζερβουάρ σπάνια να το κάνει αυτό που λες.
Επίσης τα μικρά ηλεκτρικά είδη σε σχέση με τα μεγάλα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε τέτοιες διακυμάνσεις.

Τέλος αν υπήρχε όντως θέμα με τέτοιες γεννήτριες θα έβλεπες πολλά εργαλεία (του Δήμου, εργολάβων κλπ) καμμένα, πράγμα που δεν συμβαίνει. ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ξερεις τα μοτερ πως θελουν 4-6 φορες πανω την ισχυ τους διαθεσιμη απο τη γεννητρια για σωστη λειτουργια.
Πχ αν ξεκινησεις μοτερ 2000wμε τη δικια σου θα δεις γονατισμα που εχει-δεν εχει avr η ταση θα πεσει αρκετα. Απλα με avr, αν υπηρχε διαθεσιμη ισχυς αυτη θα ηταν σχεδον σταθερη.
Καποια εργαλεια συγχωρουν τετοιες διακυμανσεις, αλλα αν εχεις να κανεις με πλακετες και ηλεκτρονικα τοτε avr και υοερδιαθεσιμη ισχυς ειναι απαραιτητη.
Αυτη που πηρες ειναι αριστη για ωμικα φορτια, πχ λαμπες και αντιστασεις καθως και για μικρα μοτερ. πχ ενα κομπρεσερακι θα το σηκωσει ανετα, οπως και ενα μικρο τροχο.

Εγώ ξέρω το πολύ μέχρι 3 φορές παραπάνω τραβάνε. Αν δεις όλα τα εργαλεία που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ακόμα και τα μεγάλα έχουν ομαλή εκκίνηση οπότε πρόβλημα μηδέν. Αν είχα θέμα θα πήγαινα στην μεγαλύτερη.
Κομπρεσεράκι πολύ δύσκολα εκτός αν είνα κοντά στα 600-700 watt...

Και μεγάλο τροχό σηκώνει αν έχει ομαλή εκκίνηση ;)

όλα τα είδη , είτε μικρά είτε μεσαία είτε μεγάλα, τα οποία περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα/πλακέτες/κλπ είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις.

πως ξέρεις πρώτον πως οι γεννήτριες των δήμων/εργολάβων/κλπ δεν έχουν avr και δεύτερον πως ξέρεις πως δεν έχουν καμμένα εργαλεία.
δεν ξέρεις τι γεννήτριες έχουν
και δεν ξέρεις τι τους καίγεται
πως λοιπόν καταλήγεις στο συμπέρασμά σου?

είπαμε και πριν, το μηχάνημα που πήρες είναι πάρα πολύ καλό, αρκεί να ξέρεις τα όρια του και τον προορισμό του, να το σέβεσαι για να σε σεβαστεί και αυτό.....και θα το έχεις για μία ζωή.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

όλα τα είδη , είτε μικρά είτε μεσαία είτε μεγάλα, τα οποία περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα/πλακέτες/κλπ είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις.

πως ξέρεις πρώτον πως οι γεννήτριες των δήμων/εργολάβων/κλπ δεν έχουν avr και δεύτερον πως ξέρεις πως δεν έχουν καμμένα εργαλεία.
δεν ξέρεις τι γεννήτριες έχουν
και δεν ξέρεις τι τους καίγεται
πως λοιπόν καταλήγεις στο συμπέρασμά σου?

είπαμε και πριν, το μηχάνημα που πήρες είναι πάρα πολύ καλό, αρκεί να ξέρεις τα όρια του και τον προορισμό του, να το σέβεσαι για να σε σεβαστεί και αυτό.....και θα το έχεις για μία ζωή.

Ξέρω γιατί τις βλέπω Σώτο. Δουλεύουν και ηλεκτροκολλήσεις που είναι ευαίσθητα εργαλεία χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχει θέμα σεβασμού του μηχανήματος καθώς ειδικά τα βενζινοκίνητα μηχανήματα που έχω τα έχω όλα στα ώπα ώπα! ;)

Ψιλοπράγματα απο αγορές πρό-χθεσινές!
7 ευρώ "καμπάνα" (100mm) απο τοπικό συνοικιακό κατάστημα!
1 ψαλίδα για την μητέρα μου και τον κήπο της!!
+ 2 ακόμα ψαλίδες για τα ξαδέρφια μου,που την είδαν και τους έπεσαν τα "σάλια"!
SAM_1568.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κώστα καλορίζικα
εμένα έπεσαν τα σάλια με την κασετίνα, τι μάρκα ;

Να είσαι καλά.
απο lidl,ήταν σε καλάθι(3-4 τμχ)και το 1..πήδηξε στο καλάθι μου!! ;)
καλούτσικη(για την τιμή) για ερασιτεχνική χρήση.

Λαμπουν τα ατιμα!! Καλοριζικα πατριωτακι!!!
Βλεπω και επαναφορτιζομενες μπαταριες eneloop...the best out there!!

Κωστα καλοδουλευτα τα καρυδακια!! Την καμπανα σε τι θα την χρησιμοποιησεις εσυ?

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Κυριάκο,μέ τέτοια θέα καί σέ γραφείο μάλιστα είσαι άρχοντας.

Συμπλήρωσα τίς προάλλες κάτι κατσαβιδόλαμες impact milwaukee καί πήρα καί μερικές Makita νά δοκιμάσω,η makita άν καί πιό ακριβές είναι μόνο Χ10 life.

mites10.jpg

Κυριάκο πολύ ποιοτικά τα τρυπανάκια σου, εγώ τα χρησιμοποίησα φέτος σε κάτι εργασίες στο χωριό και με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο. Καλορίζικα.

Δημήτρη πολλές μύτες βλέπω, καλορίζικες και περιμένουμε εντυπώσεις από τα impact milwaukee, ειδικά από τις μακριές, τέτοιες θέλω να χτυπήσω.