Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα σέ όλους συνάδελφοι
Moυ έκανε εντύπωση τό νάυλον πού κατέβασαν από τήν οροφή τα μαστόρια γιά τό ενεργειακό τζάκι,γιά να μην γεμίσουν τό σπίτι μέ σκόνες,καλοί επαγγελματίες.
Μιχάλη μπαταρίες γιά τόν φακό makita είχες καί τόν δοκίμασες γιά να μάς πείς ένα συγκριτικό μέ τόν Bosch.

Καλορίζικα σέ όλους συνάδελφοι
Μιχάλη μπαταρίες γιά τόν φακό makita είχες καί τόν δοκίμασες γιά να μάς πείς ένα συγκριτικό μέ τόν Bosch.

Οι μπαταριες ερχονται αυριο μεθαυριο μαζι με το μινι κρουστικο κατσαβιδι της μακιτα. Το παραπανω φακουδακι παιρνει και τις 7.2ν μπαταριες του κατσαβιδιου.
Φακουδακια bosch εχω μπολικα, οταν γυρισω με το καλο θα κανω ενα γενικο συγκριτικο και με τα μπλε και με τα πρασινα :))

Μιχαλη αρχισαμε σε ΜΑΚΙΤΑ τωρα....
Καταλαβα....
Χαχαχαχαχα

Μετρημενα 6 εργαλειακια Makita θα παρω Κυριακο, ουτε δραμι παραπανω :)))

1.Kρουστικο δραπανο 2. Κρουστικο κατσαβιδακι 3. Φαναρακι 4. Σκουπακι 5. Ραδιο. 6.Φακος.

Καλορίζικο το τζάκι Σωτήρη
Καλορίζικα και στους υπόλοιπους μαστόρους τα καλούδια σας
Καλοδουλευτα σε όλους.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μπράβο Σωτήρη ....σωστή κίνηση το τζάκι !!!
Θέλω και εγώ να βάλω ένα ,δεν έχω καθόλου τζάκι και δεν έχω καταλήξει τι τύπο να βάλω ...με ταυτόχρονη θέρμανση του νερού της κεντρικής θέρμανσης ή με θέρμανση του αέρα.
Το να το τοποθετήσεις εκ του μηδενός βέβαια.... θέλει κουράγιο και υπομονή !!!!
Από τιμές τι ξέρεις από την έρευνα που σίγουρα θα έκανες ??

Οπωσδήποτε του νερού του καλοριφέρ

Μόνο μειονέκτημα ή απαίτηση για ups,για τον κυκλοφορητή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλοκαυστο Σωτηρη.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν πρέπει να έχει και άλλα....

Και πολλά έχει...
Η Makita, και να δούμε πότε θα το καταλάβετε -bye-, δεν κατασκευάζει γκατζετάκια... Εργαλεία κατασκευάζει και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες.
Αν θέλετε μινιατούρες, bluetooth και φόρτιση εξ αποστάσεως ψάχνετε σε λάθος ράφι... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και πολλά έχει...
Η Makita, και να δούμε πότε θα το καταλάβετε -bye-, δεν κατασκευάζει γκατζετάκια... Εργαλεία κατασκευάζει και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες.
Αν θέλετε μινιατούρες, bluetooth και φόρτιση εξ αποστάσεως ψάχνετε σε λάθος ράφι... :flipout:

Mην το πολυψαχνεις, στα 10βολτα η μπλε Bosch απλα δεν παιζεται, ουτε σε ποικιλια ουτε σε ποιοτητα κατασκευης.
Σε ποικιλια μονο η Milwaukee ειναι ανταγωνισιμη, σε γενικοτερη ποιοτητα ομως αμφιβαλλω.

Αυτό για το Ups είναι η δεύτερη φορά που το ακούω.
Είναι τόσο ευπαθη ???
Δεν είναι θέμα ευπαθειας αλλά ασφαλειας. Αν κοπεί το ρεύμα να μην τιναχθουν όλα στον αέρα από θερμοκρασία.

Έτσι είναι παιδιά, είναι επικίνδυνο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Για μια πιο σωστή και ασφαλή τέτοια εγκατάσταση θα πρέπει να υπάρχει δοχείο αδράνειας, δοχείο διαστολής, ups (όχι αυτά που βάζουμε στους υπολογιστές) και πυροσβεστήρας.

Έχει φίλος μου στο σπίτι του, καλή γερμανική μάρκα τζακιού, χωρίς δοχείο αδράνειας και ο μεγάλος του φόβος είναι μην κοπεί το ρεύμα και δεν είναι ο ίδιος στο σπίτι, αλλά η γυναίκα του μόνο. Βέβαια υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, αλλά αν κολλήσει μια βαλβίδα εξαγωγής όταν γίνει το κακό τι κάνεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mην το πολυψαχνεις, στα 10βολτα η μπλε Bosch απλα δεν παιζεται, ουτε σε ποικιλια ουτε σε ποιοτητα κατασκευης.
Σε ποικιλια μονο η Milwaukee ειναι ανταγωνισιμη, σε γενικοτερη ποιοτητα ομως αμφιβαλλω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα εγω ειπα οτι η Bosch δεν παιζεται ουτε σε ποικιλια ουτε σε ποιοτητα κατασκευης.

Εαν ενα συγκριτικο δειχνει καποιο αλλο δεκαβολτο ισχυροτερο, ειναι αλλο θεμα.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραιος ο Σωτηρης!
Η πιο εξυπνη κινηση!
Ποσο πηγε ρε φιλε?

Μιχαλη αρχισαμε σε ΜΑΚΙΤΑ τωρα....
Καταλαβα....
Χαχαχαχαχα
στην δικιά μου περίπτωση, πήγε λίγο παραπάνω από το κανονικό διότι το τζάκι κατασκευάστηκε ειδικά για μένα, στο θέμα των διαστάσεων.
αρχικά ήθελα να είναι γωνιακό αλλά με τζάμι στο πλάι που να ανοίγει μαζί με το μπροστινό.
στην αγορά δεν υπήρχε τέτοιο τζάκι που να έχει μήκος 70 εκ για να χωράει στο παλιό δικό μου.
οπότε μετά από 15 μέρες ψάξιμο από μένα και τον μηχανολόγο μηχανικό που μου το πούλησε και τον μηχανολόγο μηχανικό ΤΕ που μου το εγκατέστησε, καταλήξαμε σε εάν μοντέλο το οποίο κάλυπτε τις απαιτήσεις για το τζάμι τις διαστάσεις στο ύψος και στο βάθος, αλλά ήταν 10εκ μεγαλύτερο, 80 εκ, οπότε στην εταιρία κατασκευής έκατσαν 2-3 μέρες και μίκρυναν το μεγαλύτερο μοντέλο σενερ 80/55 που είχαν το οποίο είναι γωνιακό, στις διαστάσεις του σενερ 70/55 που δεν είναι γωνιακό, επίσης άλλαξαν και κατασκεύασαν μία πανεύξυπνη κατασκευή για να ανοίγει η πόρτα, άλλαξαν δηλαδή και το χερούλι και το έβαλαν σε άλλη θέση και με άλλο τρόπο κλεισίματος ώστε να μην ενοχλεί το πλαινό τζάμι στο άνοιγμα στην πλαινή διακόσμηση με πεντελικό μάρμαρο, αλλά να ανοίγει και ανάποδα από το εργοστασιακό μοντέλο ώστε να μην ενοχλεί στο άνοιγμα.

αυτό δηλαδή το σετάκι εργασιών πήγε συνολικά 1500 , πιστεύω αλλιώς θα πήγαινε 1300 .

Σωτήρη καλοδούλευτο. Παροχή ζεστού αέρα στο Εργαστήριο έβαλες? :flipout:
χε χε
όχι δεν έβαλα γιατί θέλω να μένω στο σπίτι και όχι στο εργαστήριο...
χε χε
θα με έστελνε στην αποθήκη η Λία χωρίς τύψεις εάν είχα βάλει και θέρμανση εκεί μέσα....χεχε

Καλορίζικο το τζάκι Σωτήρη
Καλορίζικα και στους υπόλοιπους μαστόρους τα καλούδια σας
Καλοδουλευτα σε όλους.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ty ty

Μπράβο Σωτήρη ....σωστή κίνηση το τζάκι !!!
Θέλω και εγώ να βάλω ένα ,δεν έχω καθόλου τζάκι και δεν έχω καταλήξει τι τύπο να βάλω ...με ταυτόχρονη θέρμανση του νερού της κεντρικής θέρμανσης ή με θέρμανση του αέρα.
Το να το τοποθετήσεις εκ του μηδενός βέβαια.... θέλει κουράγιο και υπομονή !!!!
Από τιμές τι ξέρεις από την έρευνα που σίγουρα θα έκανες ??
μερικές φορές είναι καλύτερα να κάνεις κάτι από την αρχή από το επεμβαίνεις σε κάτι προυπάρχων...άσε που έχεις και πάρα πολλές επιλογές για τζάκι.

οι τιμές πάνε ανάλογα των αναγκών θέρμανσης που έχεις....τετραγωνικά, μόνωση, κλπ.

πάντως εάν έχεις ήδη καλοριφέρ, ή/και ηλιακό, θα πρέπει να το συνδέσεις με το δίκτυο του νερού, είναι κέρδος (δεν ξέρω πόσο) αλλά σίγουρα είναι κέρδος να φτάνεις το νερό σε μία θερμοκρασία από το τζάκι.

πάντως για τέτοια κατάσταση να υπολογίζεις χοντρικά κάπου στα 3000

Οπωσδήποτε του νερού του καλοριφέρ

Μόνο μειονέκτημα ή απαίτηση για ups,για τον κυκλοφορητή.

Καλοκαυστο Σωτηρη.
ευχαριστώ πολύ Πάνο.

Και πολλά έχει...
ο μάστορας χτες είχε makita σε κατσαβίδια bosch pro σε σκαπτικά, τροχούς και ένα parkside σαν δεύτερο σκαπτικό.
του άρεσε απίστευτα το παλμικό του lidl τόσο σε δύναμη όσο και σε κράτημα.