Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολυ ωραιο εργαστηριο. Τοσο σε εμφανιση/οργανωση αλλα και σε ιδεες.
Οι ταπες σφραγιζουν καλα οταν δουλευεις μια?
Τη σκουπα/απορροφητηρα εχεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα του εργαστηριου υπαρχει θεμα εδω απο παλια.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/122335-Οικιακό-εργαστήριο/page88

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

μερικές φωτό απο την αναρρόφηση σκόνης έτσι για να ανοίξει η όρεξη...

Εχω την εντυπωση πως θα επρεπε το εμβαδον διατομης στην αρχη της σωληνας (μοτερ) να ειναι περιπου 2-3 φορες μεγαλυτερο απο το τελικο εμβαδον στο σημειο που ρουφαει. Δηλαδη να λεπτενεις καθως διακλαδιζεις.
Θεωρω οτι θα εχει και βανες επιλογης της ροης του αερα.
Και ενα θεμα που προκυπτει με τετοια συστηματα πλαστικων σωληνων ειναι πως καθως τριβεται το πριονιδι μεσα στο πλαστικο δημιουργει στατικο ηλεκτρισμο που σε συνδιασμο με καποιες συνθηκες και ενα σπινθηρακι προκαλει αναφλεξη της σκονης/πριονιδι μεσα στο συστημα. Νομιζω πως ανα διαστηματα πρεπει να εχεις μεταλλικα δαχτυλιδια "γειωμενα" σε σιδερο για να μην εχεις στατικο στο κυκλωμα.

Σαραντη Αριστο το εργαστηριο...ζηλευτο με την καλη εννοια...ΜΠΡΑΒΟ...!!!
ο κανονας στην αναροφηση ειναι...
οι διατομες των διακλαδωσεων δεν πρεπει να ξεπερνανε αθροιστικα την διατομη της αρχικης σωληνας, αν εχεις τηρησει αυτον τον κανονα και ΔΕΝ εχεις πολυ αποτομες καμπυλες, πιστευω θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα.

Πολυ ωραιο εργαστηριο. Τοσο σε εμφανιση/οργανωση αλλα και σε ιδεες.
Οι ταπες σφραγιζουν καλα οταν δουλευεις μια?
Τη σκουπα/απορροφητηρα εχεις?

Τα του εργαστηριου υπαρχει θεμα εδω απο παλια.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/122335-Οικιακό-εργαστήριο/page88

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Τις τάπες τις έχω φτιάξει εγώ με βάση τη σωλήνα Φ40mm και σφραγίζουν μια χαρά.
Η σκούπα μου είναι η Bosch PAS 11-21

Εχω την εντυπωση πως θα επρεπε το εμβαδον διατομης στην αρχη της σωληνας (μοτερ) να ειναι περιπου 2-3 φορες μεγαλυτερο απο το τελικο εμβαδον στο σημειο που ρουφαει. Δηλαδη να λεπτενεις καθως διακλαδιζεις.
Θεωρω οτι θα εχει και βανες επιλογης της ροης του αερα.
Και ενα θεμα που προκυπτει με τετοια συστηματα πλαστικων σωληνων ειναι πως καθως τριβεται το πριονιδι μεσα στο πλαστικο δημιουργει στατικο ηλεκτρισμο που σε συνδιασμο με καποιες συνθηκες και ενα σπινθηρακι προκαλει αναφλεξη της σκονης/πριονιδι μεσα στο συστημα. Νομιζω πως ανα διαστηματα πρεπει να εχεις μεταλλικα δαχτυλιδια "γειωμενα" σε σιδερο για να μην εχεις στατικο στο κυκλωμα.

η γείωση είναι το επόμενο στάδιο καθώς δεν το έχω τελειώσει ακόμα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα το κάνω αλλά θα το μάθω. Ας είναι καλά το internet...
Αν βέβαια γνωρίζεις κάτι η γνώση σου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!!!

Σαραντη Αριστο το εργαστηριο...ζηλευτο με την καλη εννοια...ΜΠΡΑΒΟ...!!!
ο κανονας στην αναροφηση ειναι...
οι διατομες των διακλαδωσεων δεν πρεπει να ξεπερνανε αθροιστικα την διατομη της αρχικης σωληνας, αν εχεις τηρησει αυτον τον κανονα και ΔΕΝ εχεις πολυ αποτομες καμπυλες, πιστευω θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα.

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Πάντως δουλεύει μια χαρά και έχει τρομερή απόδοση. Κάτι που αρχικά με εξέπληξε ευχάριστα!!!

Αυτά για τις διατομες παιδιά ποιος τα λέει;

Βασικα πρεπει αρχικα να υπολογισεις την ταχυτητα που θελεις να κινηται ο αερας εντος του σωληνα και ετσι να καθορισεις την αρχικη διατομη. Ειναι συγκεκριμενες οι ιδανικες ταχυτηταες για τετοια κυκλωματα. Μετα πρεπει να διατηρησεις την αρχικη διατομη λογω απωλειων ωστε να μην εχεις μεταβολλες στην ταχυτητα και την αποδοση της απορροφησης. Η διατηρηση της διατομης κανονικα χρειαζεται μονο αν δουλευουν ολοι οι αγωγοι ταυτοχρονα. Ακομα και με 1 μονο να δουλευει ομως, θα πρεπει να αντισταθμισει τις απωλειες των τριβων λογω μηκους και λογω καμπυλων και γι' αυτο θελει τουλαχιστον 2 φορες μεγαλυτερη διαμετρο στην αρχη απο οτι στο τελος.
Η σωληνα που βλεπω ειναι πολυ μικρη για αρχικη και με τις καμπυλες που εχει η δυναμη της απορροφησης θα ειναι πολυ πεσμενη κοντα στο εργαλειο. Βεβαια για αν εχεις 1000W μοτερ τι σωληνα να βαλεις? Τετοια κυκλωματα παντως θελουν μεγαλους ογκους αερα για να δουλεψουν σωστα, αλλα και ετσι οπως το εχει φτιαξει πιθανως θα εχει μια ικανοποιητικη αναρροφηση.
Και εγω που ειχα μαθει να δουλευω χωρις απορροφηση, μου φανηκε καταπληκτικη η λειτουργια της parkside με το δισκοπριονο. Εδω και τρεις μερες ομως εχω κοψει με σεγα και εχω ρουταρει περιπου 30 μετρα mdf 19mm. H σεγα δεν ρουφαει τιποτα, ενω στο ρουτερ που δουλευει πολυ καλα με την σκουπα δεν μπορω να βαλω το εξαρτημα απορροφησης γιατι δεν βλεπω καλα τις γραμμες κοπης (κανω freehand καμπυλες). Μιλαμε οτι εχει παντου 2mm paxnh mdf, και εγω θα εχω φαει καμποσο.

Last edited:
Βασικα πρεπει αρχικα να υπολογισεις την ταχυτητα που θελεις να κινηται ο αερας εντος του σωληνα και ετσι να καθορισεις την αρχικη διατομη. Ειναι συγκεκριμενες οι ιδανικες ταχυτηταες για τετοια κυκλωματα. Μετα πρεπει να διατηρησεις την αρχικη διατομη λογω απωλειων ωστε να μην εχεις μεταβολλες στην ταχυτητα και την αποδοση της απορροφησης. Η διατηρηση της διατομης κανονικα χρειαζεται μονο αν δουλευουν ολοι οι αγωγοι ταυτοχρονα. Ακομα και με 1 μονο να δουλευει ομως, θα πρεπει να αντισταθμισει τις απωλειες των τριβων λογω μηκους και λογω καμπυλων και γι' αυτο θελει τουλαχιστον 2 φορες μεγαλυτερη διαμετρο στην αρχη απο οτι στο τελος.
Η σωληνα που βλεπω ειναι πολυ μικρη για αρχικη και με τις καμπυλες που εχει η δυναμη της απορροφησης θα ειναι πολυ πεσμενη κοντα στο εργαλειο. Βεβαια για αν εχεις 1000W μοτερ τι σωληνα να βαλεις? Τετοια κυκλωματα παντως θελουν μεγαλους ογκους αερα για να δουλεψουν σωστα, αλλα και ετσι οπως το εχει φτιαξει πιθανως θα εχει μια ικανοποιητικη αναρροφηση.
Και εγω που ειχα μαθει να δουλευω χωρις απορροφηση, μου φανηκε καταπληκτικη η λειτουργια της parkside με το δισκοπριονο. Εδω και τρεις μερες ομως εχω κοψει με σεγα και εχω ρουταρει περιπου 30 μετρα mdf 19mm. H σεγα δεν ρουφαει τιποτα, ενω στο ρουτερ που δουλευει πολυ καλα με την σκουπα δεν μπορω να βαλω το εξαρτημα απορροφησης γιατι δεν βλεπω καλα τις γραμμες κοπης (κανω freehand καμπυλες). Μιλαμε οτι εχει παντου 2mm paxnh mdf, και εγω θα εχω φαει καμποσο.

Να φοράς μάσκα. Το mdf σαν σύνθετο προϊον είναι τίγκα στην φορμαλδεύδη που είναι σκέτος καρκίνος.

Καλοδούλευτα Νεκτάριε,καλά στό amazon τά είδα 21 ευρώ,καί στήν Ελληνική αγορά 60-70 ευρώ :musicus:

Μπράβο στόν Σαράντη,πολύ μελετημένο καί μέ πολύ μεράκι τό εργαστήριο του.

Καλοδούλευτα Νεκτάριε,καλά στό amazon τά είδα 21 ευρώ,καί στήν Ελληνική αγορά 60-70 ευρώ :musicus:

Μπράβο στόν Σαράντη,πολύ μελετημένο καί μέ πολύ μεράκι τό εργαστήριο του.

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Σαραντη ωραίο και τακτοποιημενο εργαστήριο! Μπράβο!

Και μια φωτό από τις γωνιτσες που έστειλε ο Μιχάλης.
Λινκ δυστυχώς δεν έχω.
DSC_3632.jpg

Σαραντη ωραίο και τακτοποιημενο εργαστήριο! Μπράβο!

Και μια φωτό από τις γωνιτσες που έστειλε ο Μιχάλης.
Λινκ δυστυχώς δεν έχω.

Δείξε μας λίγο καλύτερα και το ηχείο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θα κόψω τα κανονικά σας και θα σας λέω με τα nick σας, γιατί όλο πατάτες γράφω και αλλιώς σας βαφτιζω

Θανάση μην ανησυχείς.
Κι εγω στην αρχή έτσι μπερδευομουνα, αλλα τώρα πια το εχω !
Δεν κανω ΠΟΤΕ λάθος σε όνομα συνφορουμιτη.

Sent from my iPad using Tapatalk

η γείωση είναι το επόμενο στάδιο καθώς δεν το έχω τελειώσει ακόμα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα το κάνω αλλά θα το μάθω. Ας είναι καλά το internet...
Αν βέβαια γνωρίζεις κάτι η γνώση σου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!!!

https://www.youtube.com/watch?v=xsW4J09_RxA δεσ απο 08:00

Θανάση μην ανησυχείς.
Κι εγω στην αρχή έτσι μπερδευομουνα, αλλα τώρα πια το εχω !
Δεν κανω ΠΟΤΕ λάθος σε όνομα συνφορουμιτη.

Sent from my iPad using Tapatalk
Χαχαχαχχα

To εργαλειο ηρθε....

Οπως ηταν αναμενομενο προκειται για το
1. GSB 18 VE-EC bare tool + χερουλι και κλιπς, μαζι με το L-BOX και inlay για εργαλειο και φορτιστή.
2. 2X6.0Ah μπαταριες με ημερ. 03/2016
3. φορτιστης GAL 1880.

Οποιος ενδιαφερεται για τη μια μπαταρια στα 90 ας στειλει p.m.

DSC_0827.jpgDSC_0826.jpgDSC_0825.jpgDSC_0824.jpg

Μεγεια το θηριο!
Τωρα αντε να συγκρινεις αυτο με ενα δραπανο πχ verto, parkside ή einhell. Μερα με τη νυχτα!

Ευχαριστω, παω να βιδωσω μια 4Χ50 βιδα στο MDF να δω αν την παει!!! Βασικα δεν παω πουθενα, γιατι εξω βρεχει και εχω και το 3χρονο μπομπο να φυλαω τωρα.