Βασικα πρεπει αρχικα να υπολογισεις την ταχυτητα που θελεις να κινηται ο αερας εντος του σωληνα και ετσι να καθορισεις την αρχικη διατομη. Ειναι συγκεκριμενες οι ιδανικες ταχυτηταες για τετοια κυκλωματα. Μετα πρεπει να διατηρησεις την αρχικη διατομη λογω απωλειων ωστε να μην εχεις μεταβολλες στην ταχυτητα και την αποδοση της απορροφησης. Η διατηρηση της διατομης κανονικα χρειαζεται μονο αν δουλευουν ολοι οι αγωγοι ταυτοχρονα. Ακομα και με 1 μονο να δουλευει ομως, θα πρεπει να αντισταθμισει τις απωλειες των τριβων λογω μηκους και λογω καμπυλων και γι' αυτο θελει τουλαχιστον 2 φορες μεγαλυτερη διαμετρο στην αρχη απο οτι στο τελος.
Η σωληνα που βλεπω ειναι πολυ μικρη για αρχικη και με τις καμπυλες που εχει η δυναμη της απορροφησης θα ειναι πολυ πεσμενη κοντα στο εργαλειο. Βεβαια για αν εχεις 1000W μοτερ τι σωληνα να βαλεις? Τετοια κυκλωματα παντως θελουν μεγαλους ογκους αερα για να δουλεψουν σωστα, αλλα και ετσι οπως το εχει φτιαξει πιθανως θα εχει μια ικανοποιητικη αναρροφηση.
Και εγω που ειχα μαθει να δουλευω χωρις απορροφηση, μου φανηκε καταπληκτικη η λειτουργια της parkside με το δισκοπριονο. Εδω και τρεις μερες ομως εχω κοψει με σεγα και εχω ρουταρει περιπου 30 μετρα mdf 19mm. H σεγα δεν ρουφαει τιποτα, ενω στο ρουτερ που δουλευει πολυ καλα με την σκουπα δεν μπορω να βαλω το εξαρτημα απορροφησης γιατι δεν βλεπω καλα τις γραμμες κοπης (κανω freehand καμπυλες). Μιλαμε οτι εχει παντου 2mm paxnh mdf, και εγω θα εχω φαει καμποσο.