Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν διαφωνω καθολου και προφανως γνωριζεις το θεμα.
Η ουσια του ερωτηματος που προεκυψε παραπανω ομως ειναι εαν ενας δισκος inoξ κανει μονο για ινοξ. Kαι η απαντηση ειναι οτι κανει για ολα τα μεταλλα, εστω και οτι για καποιες ποιοτητες χαλυβα και για μεγαλα παχη μπορει να φθειρεται πιο γρηγορα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε Κωστα μου, εσυ ειπες οτι ο δισκος κοπης inox κανει μονο για inox. Επιμενεις σε αυτη την αποψη?

Κ εσύ Μιχάλη λες οτι ο inox κάνει για όλα τα μέταλλα. Επιμένεις σε αυτήν την άποψη?

Κανονίστε να τον ξυπνησουμε τον .... απόψε ! -bye-

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κ εσύ Μιχάλη λες οτι ο inox κάνει για όλα τα μέταλλα. Επιμένεις σε αυτήν την άποψη?

Κανονίστε να τον ξυπνησουμε τον .... απόψε ! -bye-

Επιμενω:))

Eσυ επιμενεις στη δικη σου?

EDIT
χαχαχα, τωρα καταλαβα ποιον θα ξυπνησουμε...:))))-bye-

Με τον inox μπορείς να κόψεις και ξύλο, και πλεξι. Κάνει για ξύλο και πλεξι;

Εδω μιλαμε για δισκο κοπης μεταλλων και εαν ο inox ειναι καταλληλος για γενικη χρηση σε μεταλλα. Τι σχεση εχουν τα ξυλα και τα πλεξι?

Εσυ τι θα προτεινες ακριβως για δισκο κοπης μεταλλων γενικοτερα? Το κεντρο βιδας πχ. εδωσε στον Παναγιωτη, δισκο inox. Η Bosch για μεταλλα δινει inox δισκακι με τον τροχο.

Δεν ξέρω σε τιμή τους πήρες αλλά έπρεπε να στο πουν ότι αυτοί κανονικά είναι μόνο για κοπή inox μετάλλων.

Εντελώς πληροφοριακά ο ένας δίσκος κάνει 1,10 , δεν τον βρήκα στη σελίδα του Κέντρου βίδας. Δεν τους χρειάζομαι για βαριά κοψίματα, δεν ασχολούμαι με σιδεροκατασκευές,
άντε να χρειαστεί να κόψω καμιά βίδα. Αν χρειαστεί να κόψω κάτι χοντρό παίρνω τον ανάλογο δίσκο.

Εντελώς πληροφοριακά ο ένας δίσκος κάνει 1,10 , δεν τον βρήκα στη σελίδα του Κέντρου βίδας. Δεν τους χρειάζομαι για βαριά κοψίματα, δεν ασχολούμαι με σιδεροκατασκευές,
άντε να χρειαστεί να κόψω καμιά βίδα. Αν χρειαστεί να κόψω κάτι χοντρό παίρνω τον ανάλογο δίσκο.

:a0210:

Ειναι συνηθης πρακτικη οταν θελουμε να κανουμε κοψιματα ακριβειας με πολυ λεπτο δισκο, να χρησιμοποιουμε τον inox επειδη βγαινει στο 1mm. Τωρα αν ειναι και σωστο δεν μπορω να πω, αλλα γινεται συνεχεια, και απο πολυ κοσμο.
Εγω εχω "τροχισει" κιολας με την "κοψη" του inox.
Οχι τιποτα σπουδαιο, αλλα γρεζια και ψιλοδιορθωσεις.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ειναι συνηθης πρακτικη οταν θελουμε να κανουμε κοψιματα ακριβειας με πολυ λεπτο δισκο, να χρησιμοποιουμε τον inox επειδη βγαινει στο 1mm. Τωρα αν ειναι και σωστο δεν μπορω να πω, αλλα γινεται συνεχεια, και απο πολυ κοσμο.
Εγω εχω "τροχισει" κιολας με την "κοψη" του inox.
Οχι τιποτα σπουδαιο, αλλα γρεζια και ψιλοδιορθωσεις.

Αυτό ακριβώς, αρκεί για τα πιο βασικά τα οποία και με ενδιαφέρουν.

με τέτοιους λεπτούς δίσκους ,μπορείς να κάνεις κοπές ακριβείας και σε σημεία που ο κανονικός παχύτερος σιδήρου δεν βοηθάει και τόσο, θυσιάζοντας την γρήγορη φθορά των δίσκων για να πετύχεις ακρίβεια και ευκολία.

για παράδειγμα, έχετε δει σε παλιά κάγκελα που ήταν μόδα και τα γέμιζαν με κάτι σχέδια ενδιάμεσα σε μορφή S, τα οποία έκαναν το τρίψιμο και το βάψιμο απλά μαρτύριο. είχα 25 μ από αυτά στη βεράντα και αποφάσισα να τα αφαιρέσω, οι μόνοι δίσκοι που με βοήθησαν στην διαδικασία αυτή ήταν του 1χλσ για να μπορώ να κόβω ακριβώς στην κόλληση χωρίς ζημιά στο μασίφ κάθετο κάγκελο.
αρχικά δοκίμασα με τους παχύτερους καθαρά σιδήρου, αλλά έκανα ζημιά στο κάθετο που δεν ήθελα να ακουμπίσω, με τους λεπτούς όλα έγιναν τέλεια.
25μ κάγκελο με κάθε 10εκ και ένα S κολλημένο και όχι τσιμπημένο σε 6 σημεία, χρειάστηκα 1 σιδήρου και μετά που άλλαζα δίσκους 110 του 1χλσ, εάν είχα συνεχίσει με τους παχύτερους θα ήθελα τους μισούς δίσκους.

Δεν θέλω & δεν πρέπει να ανεβάσω φωτο από εργατικά ατυχήματα από λάθος χρήση δίσκου κοπής από personal files.

Γκουγκλάρετε & θα εκπλαγείτε δυσάρεστα (& να σκεφτούμε πόσα γίνονται & δεν αναγράφονται).

Το μηχανάκι αυτό θέλει σεβασμό.
Πάρα πολλές στροφές, υψηλή θερμοκρασία, σκληρά υλικά & πάχος δίσκου 1 mm.

Πάμε παρακάτω όμως .....................

Δεν θέλω & δεν πρέπει να ανεβάσω φωτο από εργατικά ατυχήματα από λάθος χρήση δίσκου κοπής από personal files.

Γκουγκλάρετε & θα εκπλαγείτε δυσάρεστα (& να σκεφτούμε πόσα γίνονται & δεν αναγράφονται).

Το μηχανάκι αυτό θέλει σεβασμό.
Πάρα πολλές στροφές, υψηλή θερμοκρασία, σκληρά υλικά & πάχος δίσκου 1 mm.

Πάμε παρακάτω όμως .....................
πολλά +++++
από την προσωπική μου εμπειρία θα ήμουν τουλάχιστον χωρίς κάτι από το πρόσωπό μου εάν δεν είχα τον προστατευτικό στο δίσκο (βλέπω πολλούς να το δουλεύουν χωρίς και σκιάζομαι)

ο λεπτός δίσκος μόλις βρει κάπου που δεν πρέπει (σε στενά σημεία που χωράει τσίμα τσίμα κλπ) σπάει σε κομμάτια τα οποία τρέχουν και καρφώνονται όπου βρουν...ο προφυλακτήρας τουλάχιστον προσπαθεί και τις περισσότερες φορές το καταφέρνει να τα οδηγεί μακριά από εμάς.

από την δουλειά που έκανα τότε στα κάγκελα, από κούραση από απροσεξία ή από οτιδήποτε άλλο έσπασα 3-4 δίσκους... κάποια κομμάτια καρφώθηκαν στο κορμό της λεμονιάς 6-7 μέτρα, κάποια άλλα τα βρήκα έξω από το σπίτι στο δρόμο, 1-2 από δικό μου λάθος καρφώθηκαν στο μπούτι μου (και ευτυχώς όχι στο πρόσωπό μου) σκίζοντας το τζιν και κρέας σαν φιλέτο...

δεν υπάρχει το κάνω τώρα μία στιγμή χωρίς προφυλακτήρα ένα τριψιματάκι είναι....απλά δεν υπάρχει...δεν είπα να φορέσουμε πανοπλία για να κόψουμε ένα σίδερο, αλλά τουλάχιστον ο προφυλακτήρας είναι στα must.

με τέτοιους λεπτούς δίσκους ,μπορείς να κάνεις κοπές ακριβείας και σε σημεία που ο κανονικός παχύτερος σιδήρου δεν βοηθάει και τόσο, θυσιάζοντας την γρήγορη φθορά των δίσκων για να πετύχεις ακρίβεια και ευκολία.
για παράδειγμα, έχετε δει σε παλιά κάγκελα που ήταν μόδα και τα γέμιζαν με κάτι σχέδια ενδιάμεσα σε μορφή S, τα οποία έκαναν το τρίψιμο και το βάψιμο απλά μαρτύριο. είχα 25 μ από αυτά στη βεράντα και αποφάσισα να τα αφαιρέσω, οι μόνοι δίσκοι που με βοήθησαν στην διαδικασία αυτή ήταν του 1χλσ για να μπορώ να κόβω ακριβώς στην κόλληση χωρίς ζημιά στο μασίφ κάθετο κάγκελο.
αρχικά δοκίμασα με τους παχύτερους καθαρά σιδήρου, αλλά έκανα ζημιά στο κάθετο που δεν ήθελα να ακουμπίσω, με τους λεπτούς όλα έγιναν τέλεια.
25μ κάγκελο με κάθε 10εκ και ένα S κολλημένο και όχι τσιμπημένο σε 6 σημεία, χρειάστηκα 1 σιδήρου και μετά που άλλαζα δίσκους 110 του 1χλσ, εάν είχα συνεχίσει με τους παχύτερους θα ήθελα τους μισούς δίσκους.

Χρειαστηκες 110 δισκους για να κοψεις τα καγκελα...???
ποσο σου στοιχησε δλδ...???

1 ο ένας αρχικά και κατόπιν λόγω κατανάλωσης 0,90 ...100 σίγουρα πάντως (και ένας τροχός του κώλου καμένος, ευτυχώς οι άλλοι δύο που είχα άντεξαν).

συνήθως οι σιδεράδες απλά τσιμπάνε τα S στα κάθετα κάγκελα (οπότε με ένα χάραγμα και με μία βαριά ξεκολλάνε τα S), αυτός που έφτιαξε τα δικά μας πριν 30 χρόνια, τα κόλλησε....και μένα με τελείωσε στο κόψιμο...

οι λεπτοί δίσκοι σε μασίφ σίδερο, τελειώνουν πολύ γρήγορα...όπως το ντεπόζιτο ενός rx8 που το πατάει....στην Χαλκίδα θέλει γέμισμα...

110αρηδες διασταση δισκου.
115 και 125

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

1 ο ένας αρχικά και κατόπιν λόγω κατανάλωσης 0,90 ...100 σίγουρα πάντως (και ένας τροχός του κώλου καμένος, ευτυχώς οι άλλοι δύο που είχα άντεξαν).

συνήθως οι σιδεράδες απλά τσιμπάνε τα S στα κάθετα κάγκελα (οπότε με ένα χάραγμα και με μία βαριά ξεκολλάνε τα S), αυτός που έφτιαξε τα δικά μας πριν 30 χρόνια, τα κόλλησε....και μένα με τελείωσε στο κόψιμο...

οι λεπτοί δίσκοι σε μασίφ σίδερο, τελειώνουν πολύ γρήγορα...όπως το ντεπόζιτο ενός rx8 που το πατάει....στην Χαλκίδα θέλει γέμισμα...

115 και 125

Νομιζα οτι ειχε κανει λαθος απο ταχυτητα και εγραψε 110. Που να σκεφτω οτι χαλασε 110 δισκους κοπης.

Σημερινή αγορά ένας εργαλείο χειρός Rennsteig γιά τρύπες σέ ζώνες κ.τ.λ.
Ενας τσαγκάρης μού είχε πεί μήν βάζεις ποτέ τό πρός τρύπημα υλικό μόνο του και τρυπάς,γιατί από τό άλλο τέρμα άν έρχεται σέ επαφή μέταλλο μέ μέταλλο θα χαλάσει η σγρόμπια,και μού είπε να βάζω πίσω απο τό πρός τρύπημα υλικό ένα χοντρό δέρμα,αυτήν τήν λεπτομέρεια ομολογώ δέν τήν ήξερα καί ευτυχώς πού μού τό είχε πεί πρίν τήν αγοράσω.

rennst10.jpg