Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικόλα, το κολωνάτο σου το καψουρεύτηκα κι εγώ. Τώρα που το έχεις δεί καλύτερα δεν έχεις διαπιστώσει καθόλου παράκεντρη περιστροφή, έτσι δεν είναι;
Κυριάκο, πρέπει να ψαχτούμε λίγο για να βρούμε κάπου πιο φτηνά. Τα 13 για 90 ml είναι πολλά, συμφέρει καλλύτερα η συσκευασία των 227 ml στα 22 .

Τώρα για τις μυλτες, έχετε δίκιο, σας έχω μπλέξει λίγο.
Ο Χρήστος έχει δίκιο, η τελευταία φωτογραφία ήταν οξιά. Αυτή που έσπασε ήταν η ελιά.
Πιο κάτω είναι τρείς μύτες, οι δύο πρώτες είναι ελιά και η τρίτη είναι η οξιά. Οι ελιές είναι απο διαφορετικά κομμάτια ξύλου.
Η πρώτη ελιά είναι περασμένη αρκετά χέρια ωμό λινέλαιο (7-8 σίγουρα) και μετά βερνίκωμα με spray Morris semi gloss.
Οι δύο επόμενες είναι περασμένες 4 χέρια Tru-Oil και τίποτε άλλο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    96.7 KB · Views: 156
Νικόλα, το κολωνάτο σου το καψουρεύτηκα κι εγώ. Τώρα που το έχεις δεί καλύτερα δεν έχεις διαπιστώσει καθόλου παράκεντρη περιστροφή, έτσι δεν είναι;
Κυριάκο, πρέπει να ψαχτούμε λίγο για να βρούμε κάπου πιο φτηνά. Τα 13 για 90 ml είναι πολλά, συμφέρει καλλύτερα η συσκευασία των 227 ml στα 22 .

Τώρα για τις μυλτες, έχετε δίκιο, σας έχω μπλέξει λίγο.
Ο Χρήστος έχει δίκιο, η τελευταία φωτογραφία ήταν οξιά. Αυτή που έσπασε ήταν η ελιά.
Πιο κάτω είναι τρείς μύτες, οι δύο πρώτες είναι ελιά και η τρίτη είναι η οξιά. Οι ελιές είναι απο διαφορετικά κομμάτια ξύλου.
Η πρώτη ελιά είναι περασμένη αρκετά χέρια ωμό λινέλαιο (7-8 σίγουρα) και μετά βερνίκωμα με spray Morris semi gloss.
Οι δύο επόμενες είναι περασμένες 4 χέρια Tru-Oil και τίποτε άλλο.

Εμ έτσι εμείς που να σκάσουμε μύτη.
Και να μην σου πω πως είσαι :offtopic:

Τώρα για τη διαδικασία που ρώτησε ο Μιχάλης...
Μιχάλη, δεν έχω καταλήξει κάπου, κι εγώ ακόμα ψάχνομαι να βρώ ποιός τρόπος, είναι ο καλύτερος, πια μέθοδο πρέπει να ακολουθώ.
Αυτό που διαπίστωσα αρχικά είναι οτι χρειάζεται υπομονή. Πρίν περαστεί το επόμενο χέρι πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά το προηγούμενο.
Με το απλό λινέλαιο δεν υπήρχε πρόβλημα, ότι και νάκανες θα στέγνωνε. Το Tru-Oil θέλει προσοχή, συμπεριφέρεται πιο πολύ σαν βερνίκι παρά σαν λάδι, ειδικά όσο μειώνεται η απορροφητικότητα του ξύλου. Το κάθε χέρι πρέπει να είναι πολύ λεπτό και να σκουπίζεται καλά για τυχόν τρεξίματα.
Το τρίψιμο με απλό λινέλαιο, επειδη δεν κάνει κρούςτα, μπορεί να γίνει σε όποια φάση θες. Θα βγάλει μια μουντάδα στο ξύλο αλλά μόλις περάσεις το επόμενο χέρι θα γίνει πάλι άψογο.
Με το Tru-Oil τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, είπαμε, σαν να τρίβεις λούστρο.
Επειδή με τα δικά μου δεν έχω τελειώσει ακόμα σκέφτομαι, μόλι στεγνώσει πολύ καλά αυτό το χέρι, ίσως αύριο, θα του κάνω ένα πάρα πολύ απαλό τρίψιμο με ντουκόχαρτο και νερό, από 800 και πάνω σίγουρα, πριν περάσω το τελευταίο χέρι.
Αν βγεί πατάτα θα σας το πώ, όπως είπα και πρίν τεχνογνωσία δεν υπάρχει, απλά πειραματίζομαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και να μην σου πω πως είσαι :offtopic:

Αυτό είναι αλήθεια... Απλά ξεκίνησε νωρίτερα κι, επειδή έγιναν και κάποιες ερωτήσεις, εγώ το συνέχισα.
Που να απαντήσω όμως; :nounder:

Αϊντε ... κάντα τουλάχιστον πιο σταθερά ...γιατί ώσπου να τα τελειώσεις και να τα δωρίσεις ...οι άνθρωποι θα έχουν πάρει βαρύτερους φακούς.:ernaehrung004:

Καλοριζικα! Παει το δωρο και το δικο σου, εεε:firstprize:

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Μιχάλη

Μιχαλιό, από ποιότητα βλέπω σκίζουμε έτσι ; Καλορίζικα να είναι τα εργαλεία σου !-bye-

Καλοδούλευτα τα "πάντα χρήσιμα" εργαλεία Μιχάλη.

Μιχάλη ποιο σπρέι???

σας ευχαριστω πολυ κοπελια!!
κυριακο στο λινκ που εβαλα λεει στην περιγραφη "Συνίσταται το λάδι για γρήγορη και ενισχυμένη προστασία των πόρων του ξύλου και το σπρέι (κωδ. 23245) για την τελευταία επίστρωση"

νικο καλοριζικο το κολωνατο!

Ωραίο τό αποτέλεσμα Μπάμπη,καλοδώρητα νά είναι
Νίκο καλορίζικο καί καλοδούλευτο,αναμένουμε review μέ τρυπάνι Forstner άν κόβει στροφές μέ 35 mm ,φτερού,καί γενικά,μιά ερώτηση οι τροχαλίες είναι πλαστικές σάν τού Parkside η μεταλλικοί ?

Προχθεσινή παραλαβή από Leroy Merlin και Καυκά στην Θεσσαλονίκη

IMG_20161217_1759001.jpg

2 Καπέλα φωτιστικών 7.90 (3.95 τμχ)
4 ντουί πλαστικά 3.2 (0.80 τμχ)
4 λάμπες LED Philips 8W 12.8 (3.2 τμχ)

καλορίζικα και καλοδούλευτα όλων σας!

Νίκο κρητικέ θα το ευχαριστηθείς απίστευτα αυτό το κολονάτο, ειδικά ο μηχανισμός που ανεβάζει την βάση σταδιακά είναι πάρα πολύ εξυπηρετικός

Κώστα πατρινέ όταν δοκιμάσεις αυτό το στικάκι πέσμου εάν αποδίδει αυτά που λέει ή χρειάζεται και κεραία

Σωτήρη στην ταράτσα που είναι το Εργαστήρι πιάνει με την δική του μικρή εσωτερική κεραία τα πάντα. Είμαι κ σε καλή περιοχή (που λέγαμε παλιά οι ραδιοερασιτέχνες). Δουλεύει άψογα έχει κ κανονικό τηλεχειριστήριο.

Στο ισόγειο του σπιτιού θέλει σύνδεση με την εξωτερική κεραία, έχει αντίστοιχη υποδοχή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ τι λέμε; Καλή διασκέδαση; χαχα

Καλές δημιουργίες μετά μουσικής.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

καλορίζικα και καλοδούλευτα όλων σας!

Νίκο κρητικέ θα το ευχαριστηθείς απίστευτα αυτό το κολονάτο, ειδικά ο μηχανισμός που ανεβάζει την βάση σταδιακά είναι πάρα πολύ εξυπηρετικός

Κώστα πατρινέ όταν δοκιμάσεις αυτό το στικάκι πέσμου εάν αποδίδει αυτά που λέει ή χρειάζεται και κεραία

Χρειαζεται και Κεντρική εγκατάσταση κεραίας.
Εχω 3 απο δαύτα, το ενα χειρότερο απο το αλλο.

Sent from my iPad using Tapatalk