Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πηρα περυσι ενα λαπτοπ με HDD σκληρο 1Τ...

για διαβολικη συμπτωση χαλασε ο εως τοτε εξωτερικος σκληρος που ειχα, δυστηχως χανοντας πολλα πολλα πραγματα εντος...

Για να μην περνω εναν ακομα εξωτερικο τοτε κανενα 80αρι+ για 1Τ...
σκεφτηκα και αλλαξα τον 1Τ του λαπτοπ με εναν ή 120 ή 240 SSD (δεν θυμαμαι) και τον HDD του λαπτοπ τον εκανα εξωτερικο με μια θηκη απο το πλαισιο...
ετσι με κανενα 40αρι παραπανω απο το να παρω εναν μεγαλο εξωτερικο, εκανα το λαπτοπ που ετσι και αλλιως ηταν γρηγορο (καινουργιο γαρ) να πεταει στην κυριολεξια...
Σαν συγκριση εχω οτι το statup (δευτερολεπτα στην κυριολεξια) μετα την αλλαγη ειναι μισος χρονος απο οτι να κανει start up την ταμπλετα IPad Air που εχω...
Πλεον ΑΝ θελω να κανω κατι γρηγορα/βιαστικα ανοιγω το λαπτοπ...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

για διαβολικη συμπτωση χαλασε ο εως τοτε εξωτερικος σκληρος που ειχα, δυστηχως χανοντας πολλα πολλα πραγματα εντος...

σκεφτηκα και αλλαξα τον 1Τ του λαπτοπ με εναν ή 120 ή 240 SSD (δεν θυμαμαι) και τον HDD του λαπτοπ τον εκανα εξωτερικο με μια θηκη απο το πλαισιο...
ετσι με κανενα 40αρι παραπανω απο το να παρω εναν μεγαλο εξωτερικο, εκανα το λαπτοπ που ετσι και αλλιως ηταν γρηγορο (καινουργιο γαρ) να πεταει στην κυριολεξια...
Σαν συγκριση εχω οτι το statup (δευτερολεπτα στην κυριολεξια) μετα την αλλαγη ειναι μισος χρονος απο οτι να κανει start up την ταμπλετα IPad Air που εχω...

και πού να δουλεύατε και με Linux...

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

και πού να δουλεύατε και με Linux...

Κοιτα εγω ειμαι ενας end user...με συγχωρεις ειμαι ο ορισμος του end user...
θελω απλοτητα στην ζωη μου ειδικα σε οτι αφορα τα ηλεκτρονικα (εχω αρκετη πολυπλοκοτητα στην δουλεια μου και μου φτανει)...θελω να παταω συμβολακι και να βγαινει η χοντρη με λιγα λογια...
νομιζω οτι σε ανθρωπους σαν εμενα απευθυνεται η microsoft με τα windows...χαχαχαχαχαχαχαχα

Για αυτο τον λογο το μονο συγκριτηκο που μπορω να παραθεσω σε σχεση με τον HDD...ηταν το start up και το reboot...xaxaxaxaxa

και το linux έτσι είναι πλέον, με εμφάνιση windows, απλά είναι αλλιώς δομημένο και χρειάζεται χρόνος (ξανα) εκμάθησης δηλαδή να βρεις που είναι τι μέσα στα menu και στα εικονίδια....επειδή από το 1995 έχει περάσει στο dna μας η χωροταξική διάταξη των windows πρέπει να ξαναμάθουμε την αντίστοιχη του linux....μετά από 1-2 μήνες χρήσης, απλά σιχαίνεσαι τα windows...

είχα ένα παροπλισμένο pc με athlon x2 σε ρόλο router ανάμεσα σε 4 διαφορετικά δίκτυα, σε ρόλο γενικού firewall, σε ρόλο file sharing (με 5 εσωτερικούς δίσκους και 2 εξωτερικούς) ανάμεσα στα δίκτυα με απιστευτο traffic λόγω awmn (4 bb link και 1 access point), σε ρόλο gaming εσωτερικά και εξωτερικά με ένα xbox πάνω του) σε ρόλο radio and movies station for all με δικαιώματα εσωτερικά και εξωτερικά (επειδή δεν είχα βρει προγράμματα για linux για αυτή την λειτουργία έβαλα vmware και έτρεχα windows σε εικονικό περιβάλλον), να μοιράζει internet εσωτερικά και εξωτερικά μέσω δημόσιου access point, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...αυτό που θυμάμαι όμως ήταν το απίστευτο uptime 24/7.....το pc έκλεισε μόνο για αλλαγή καμένου τροφοδοτικού μετά από 3-4 χρόνια (όταν ανοίχτηκε το κουτί μάζεψα μία σακούλα από σκόνη και διάφορα άλλα, με 2 από τα 3 fan σταματημένα λόγω σκόνης)......α, να αναφέρω ότι πριν γίνουν όλα αυτά με το linux debian είχα προσπαθήσει με windows nt ....και απλά δεν τα κατάφερα, χρειαζόταν να έχω πτυχίο πάνω στα δίκτυα κλπ

Η καλύτερη αναβάθμιση.
Και εγώ θα χτυπήσω έναν 500άρη SSD για το laptop (Lenovo Y50-70).
Είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κανείς.
Σε όλους τους υπολογιστές μου έχω SSD πάνω (60 GB στο πρώτο laptop μου - πριν από 4 χρόνια, και 240 GB στον σταθερό).

Το ipad πρέπει να είναι always on, έτσι έχει σχεδιαστεί και άλλωστε η μπαταρία του κρατάει καμιά 10αριά μέρες.
Όσο για τον SSD είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος. Το μόνο σύστημα που καθυστερεί ένα σύγχρονο υπολογιστή είναι ο δίσκος. Απόρώ γιατί πουλάνε μηχανάκια με i5 και i7 με κλασσικό μηχανικό σκληρό δίσκο.
Και αν σας εντυπωσίασε η ταχύτητα, που να δείτε πως πάει με τους SSD PCI-E/NVMe/M2 που πιάνουν τρελές ταχύτητες. Σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η Apple στα μηχανάκια της.

Το νεο λαπτοπ ηταν γρηγορο στο start up του σε σχεση με το παλιοτερο...αλλα και παλι ΔΕΝ ηταν οσο το περιμενα, να πω την αληθεια ειχα απογοητευθει με την αποδοση του παροτι στα χαρακτηριστηκα ηταν πολυ δυνατο...
Κανοντας την αλλαγη στο SSD το μηχανημα μεταμορφωθηκε απο το αρχικο του...βοηθησε σιγουρα οτι ξαναπερασα windows (οχι εγω...φιλος τεχνικος) οποτε εκατσαν (οπως μου ειπε) και αυτα καλυτερα...

Μπα Κυριάκο, μια χαρά είναι τα 10άρια. Τα έχω σε φθηνό μηχανάκι του 2007, με ssd όμως και πάνε καλύτερα από τα 7άρια. Γενικά τα έχω δοκιμάσει όλα... σαν το MacOS δεν έχει :p

και το linux έτσι είναι πλέον, με εμφάνιση windows, απλά είναι αλλιώς δομημένο και χρειάζεται χρόνος (ξανα) εκμάθησης δηλαδή να βρεις που είναι τι μέσα στα menu και στα εικονίδια....επειδή από το 1995 έχει περάσει στο dna μας η χωροταξική διάταξη των windows πρέπει να ξαναμάθουμε την αντίστοιχη του linux....μετά από 1-2 μήνες χρήσης, απλά σιχαίνεσαι τα windows...

είχα ένα παροπλισμένο pc με athlon x2 σε ρόλο router ανάμεσα σε 4 διαφορετικά δίκτυα, σε ρόλο γενικού firewall, σε ρόλο file sharing (με 5 εσωτερικούς δίσκους και 2 εξωτερικούς) ανάμεσα στα δίκτυα με απιστευτο traffic λόγω awmn (4 bb link και 1 access point), σε ρόλο gaming εσωτερικά και εξωτερικά με ένα xbox πάνω του) σε ρόλο radio and movies station for all με δικαιώματα εσωτερικά και εξωτερικά (επειδή δεν είχα βρει προγράμματα για linux για αυτή την λειτουργία έβαλα vmware και έτρεχα windows σε εικονικό περιβάλλον), να μοιράζει internet εσωτερικά και εξωτερικά μέσω δημόσιου access point, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...αυτό που θυμάμαι όμως ήταν το απίστευτο uptime 24/7.....το pc έκλεισε μόνο για αλλαγή καμένου τροφοδοτικού μετά από 3-4 χρόνια (όταν ανοίχτηκε το κουτί μάζεψα μία σακούλα από σκόνη και διάφορα άλλα, με 2 από τα 3 fan σταματημένα λόγω σκόνης)......α, να αναφέρω ότι πριν γίνουν όλα αυτά με το linux debian είχα προσπαθήσει με windows nt ....και απλά δεν τα κατάφερα, χρειαζόταν να έχω πτυχίο πάνω στα δίκτυα κλπ

Αυτο το τελευταιο δεν το καταλαβα,,,:argue:

Καλοριζικοι οι σκληροι, καποια στιγμη θα τα δοκιμασω και γω. Ελπιζω οχι απο αναγκη μιας και τα αρχεια ειναι πολυτιμα στους υπαρχοντες.

Εγω πηρα σημερα τα σετ γυαλοχαρτα απο lidl. Εχει σε διαφορα νουμερα και εν τελη και για ξυλο μεχρι νουμερο 120.

'ηθελα να τονίσω Νεκτάριε πως ένα παλιό παροπλισμένο pc με linux έκανε όλα αυτά που εάν ηθελα να τα κανω με windows pc δεν θα μου έφτανε ούτε dual xeon (την εποχή εκείνη ήταν must για server) με τεράστια ποσότητα μνήμης.

Ευχαριστώ όλους συνάδελφοι

Με γεια Δημήτρη!

Θα πετανε τωρα!!!

Θα πετάνε τα pc σου τώρα, καλές αναβαθμίσεις Δημήτρη !

Πάνο καί Γιώργο turbo intercooler γίνανε όντως -bye-
Πραγματικά μία από τίς καλύτερες αναβάθμισεις στό pc οι SSD.

Ευχαριστώ όλους συνάδελφοι

Πάνο καί Γιώργο turbo intercooler γίνανε όντως -bye-
Πραγματικά μία από τίς καλύτερες αναβάθμισεις στό pc οι SSD.

Καλά που να δεις ταχύτητα με SSD PCI-E/NVMe/M2 όπως έγραψε ο έτερος Γιώργος (inmatrixout )
τον έχει ο γιος μου σε Laptop hp και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σφαίρα πάει, καμία σχέση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δηλαδή ; για πες πως θα τα αποθηκεύσεις; (να μάθουμε και κάτι )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σώτο, ετοιμάζω 4 σφικτήρες ιδιοκατασκευή.

Υλικά: Κοιλοδοκός "πι" (65 mm πλάτος & 400 mm μήκος), Nτίζες, παξιμάδια & ροδέλλες M10 & λαμάκια πάχος 5 mm.

Εκεί επάνω θα τοποθετηθούν οι σανίδες σε διπλή σειρά, 9 καθ´ ύψος & θα σφικτούν "κάργα" με τους σφικτήρες.

Οι σφικτήρες θα έχουν απόσταση 32 cm μεταξύ τους.

Θέλουν κόλλημα, τρίψιμο, βάψιμο.

Για να δούμε τι θα δούμε !

*** Κανονικά πρέπει να τα βάλω στο: Τι μαστορέψαμε σήμερα, αλλά αν χρειαστεί θα το φροντίσει ο αρμόδιος.......!