Πηρα περυσι ενα λαπτοπ με HDD σκληρο 1Τ...
για διαβολικη συμπτωση χαλασε ο εως τοτε εξωτερικος σκληρος που ειχα, δυστηχως χανοντας πολλα πολλα πραγματα εντος...
Για να μην περνω εναν ακομα εξωτερικο τοτε κανενα 80αρι+ για 1Τ...
σκεφτηκα και αλλαξα τον 1Τ του λαπτοπ με εναν ή 120 ή 240 SSD (δεν θυμαμαι) και τον HDD του λαπτοπ τον εκανα εξωτερικο με μια θηκη απο το πλαισιο...
ετσι με κανενα 40αρι παραπανω απο το να παρω εναν μεγαλο εξωτερικο, εκανα το λαπτοπ που ετσι και αλλιως ηταν γρηγορο (καινουργιο γαρ) να πεταει στην κυριολεξια...
Σαν συγκριση εχω οτι το statup (δευτερολεπτα στην κυριολεξια) μετα την αλλαγη ειναι μισος χρονος απο οτι να κανει start up την ταμπλετα IPad Air που εχω...
Πλεον ΑΝ θελω να κανω κατι γρηγορα/βιαστικα ανοιγω το λαπτοπ...
έτσι.....η διαφορά σε ίδιας δυναμική μηχανήματα στα δύο λειτουργικά...είναι χαοτική....και πού να δουλεύατε και με Linux...
και πού να δουλεύατε και με Linux...
Πηρα περυσι ενα λαπτοπ με HDD σκληρο 1Τ...
για διαβολικη συμπτωση χαλασε ο εως τοτε εξωτερικος σκληρος που ειχα, δυστηχως χανοντας πολλα πολλα πραγματα εντος...
Για να μην περνω εναν ακομα εξωτερικο τοτε κανενα 80αρι+ για 1Τ...
σκεφτηκα και αλλαξα τον 1Τ του λαπτοπ με εναν ή 120 ή 240 SSD (δεν θυμαμαι) και τον HDD του λαπτοπ τον εκανα εξωτερικο με μια θηκη απο το πλαισιο...
ετσι με κανενα 40αρι παραπανω απο το να παρω εναν μεγαλο εξωτερικο, εκανα το λαπτοπ που ετσι και αλλιως ηταν γρηγορο (καινουργιο γαρ) να πεταει στην κυριολεξια...
Σαν συγκριση εχω οτι το statup (δευτερολεπτα στην κυριολεξια) μετα την αλλαγη ειναι μισος χρονος απο οτι να κανει start up την ταμπλετα IPad Air που εχω...
Πλεον ΑΝ θελω να κανω κατι γρηγορα/βιαστικα ανοιγω το λαπτοπ...
και το linux έτσι είναι πλέον, με εμφάνιση windows, απλά είναι αλλιώς δομημένο και χρειάζεται χρόνος (ξανα) εκμάθησης δηλαδή να βρεις που είναι τι μέσα στα menu και στα εικονίδια....επειδή από το 1995 έχει περάσει στο dna μας η χωροταξική διάταξη των windows πρέπει να ξαναμάθουμε την αντίστοιχη του linux....μετά από 1-2 μήνες χρήσης, απλά σιχαίνεσαι τα windows...
είχα ένα παροπλισμένο pc με athlon x2 σε ρόλο router ανάμεσα σε 4 διαφορετικά δίκτυα, σε ρόλο γενικού firewall, σε ρόλο file sharing (με 5 εσωτερικούς δίσκους και 2 εξωτερικούς) ανάμεσα στα δίκτυα με απιστευτο traffic λόγω awmn (4 bb link και 1 access point), σε ρόλο gaming εσωτερικά και εξωτερικά με ένα xbox πάνω του) σε ρόλο radio and movies station for all με δικαιώματα εσωτερικά και εξωτερικά (επειδή δεν είχα βρει προγράμματα για linux για αυτή την λειτουργία έβαλα vmware και έτρεχα windows σε εικονικό περιβάλλον), να μοιράζει internet εσωτερικά και εξωτερικά μέσω δημόσιου access point, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...αυτό που θυμάμαι όμως ήταν το απίστευτο uptime 24/7.....το pc έκλεισε μόνο για αλλαγή καμένου τροφοδοτικού μετά από 3-4 χρόνια (όταν ανοίχτηκε το κουτί μάζεψα μία σακούλα από σκόνη και διάφορα άλλα, με 2 από τα 3 fan σταματημένα λόγω σκόνης)......α, να αναφέρω ότι πριν γίνουν όλα αυτά με το linux debian είχα προσπαθήσει με windows nt ....και απλά δεν τα κατάφερα, χρειαζόταν να έχω πτυχίο πάνω στα δίκτυα κλπ
Με γεια Δημήτρη!
Θα πετανε τωρα!!!
Θα πετάνε τα pc σου τώρα, καλές αναβαθμίσεις Δημήτρη !
Ευχαριστώ όλους συνάδελφοι
Πάνο καί Γιώργο turbo intercooler γίνανε όντως
Πραγματικά μία από τίς καλύτερες αναβάθμισεις στό pc οι SSD.
Δηλαδή ; για πες πως θα τα αποθηκεύσεις; (να μάθουμε και κάτι )
Sent from my iPhone using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.