Δεν είναι ακριβώς σημερινή παραλαβή αλλά σήμερα κατάφερα να βρώ χρόνο να την ξεπακετάρω και να κάνω καί κάποιες δοκιμαστικές κοπές.
Πρώτη εντύπωση πολύ θετική. Γεροδεμένη κατασκευή και ασήκωτη. Συνηθισμένος απλ την κορδέλα της Proxxon MBS 240/E αυτή μου φάνηκε βαρίδι.
Επειδή χρειάστηκε να κάνω και κάποιες εσωτερικές κοπές, στην αρχή δυσκολεύτηκα με το βάλε-βγάλε τηε κορδέλας. Δεν είναι και τόσο εύκολη η διαδικασία, όπως πχ με τη μικρή της Dremel που αντικατέστησε και η αλλαγή μου φαινόταν παιχνιδάκι. Ευτυχώς, αυτού του είδους τις κατασκευές τις αποφεύγω ούτως ή άλλως.
Αυτό που σου κάνει εντύπωση μόλις την ανοίξεις για πρώτη φορά είναι ο θόρυβος, ή μάλλον, η απουσία θορύβου. Εντελώς αθόρυβη, ο θόρυβος που ακούγεται στο κόψιμο είναι ο θόρυβις του ξύλου όταν το κόβει η λάμα.
Είναι αρκετά δυνατή και γί αυτό το λόγο θέλει μεγάλη πρισοχή και καλό κράτημα του ξύλου γιατι, αν χαλαρωλσρις λίγο, θα στο σηκώσει πάνω με δυσάρεστες συνέπειες τις πιο πολλές φορές. Σήμερα για στη πρώτη δοκιμή έσπασα δύο λάμες, μια από υοερβολικό σφίξιμο και την άλλη επειδή μου ξέφυγε το ξύλο απ´ το χέρι.
Αυτά πρός το παρόν σαν πρώτη εντύπωση, περισσότερα εν καιρώ.