Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εξαρτάται από τις επιλογές των μονάδων που το απαρτίζουν Μιχάλη. Τα σημερινά PC δεν χρειάζονται πολλά εξαρτήματα .... γραφικά και ήχο τα κάνει ο επεξεργαστής... εμείς οι παλαιοί στις συνθέσεις και λάτρεις της ταλαιπωρίας γουστάρουμε να τα σκαλίζουμε μόνοι μας αλλά στην πραγματικότητα με τα ίδια σχεδόν λεφτά αγοράζεις ένα έτοιμο και στημένο με λειτουργικό.
Εγώ από το παλαιό PC μόνο το τροφοδοτικό και το κουτί θα χρησιμοποιήσω τελικά ... κάρτες - μνήμες και όλα τα υπόλοιπα δεν κάνουν.
Αν λοιπόν υπολογίσουμε ότι για Μητρική - επεξεργαστή INTEL I3 -μνήμη DDR4-8GB & δίσκο SSD 480GB έδωσα 400 με τα ίδια λεφτά αγοράζεις έτοιμο αλλά με λίγο χαμηλότερες προδιαγραφές. Δηλ. δεν θα έχει την ίδια μνήμη ούτε τον ίδιο δίσκο ... θα έχει όμως κουτί με τροφοδοτικό και λειτουργικό.
Άμα όμως είσαι μαζόχα κάθεσαι και παιδεύεσαι και στο τέλος καμαρώνεις :flipout::flipout:

Εγω φτιαχνω το PC μονος μου απο το 1995 και μετα αφου αγορασα το 1993 τον πρωτο 486. Δεν εχω αγορασει ποτε ολοκληρο συστημα.
Το ετοιματζιδικο εχει δικα του μειονεκτηματα που για να τα διορθωσεις θελεις πολυ περισσοτερα λεφτα παλι σε ετοιματζιδικο.
Τι εννοω:
Στην χρηση που κανω εγω δεν με ενδιαφερει καθολου ο ηχος αλλα με ενδιαφερει ο θορυβος. Καποτε αντεγραφα 10αδες dvd και ηθελα καλο αντιγραφικο (βλεπε plextor) και οχι του κιλου.
Θελω και εχω 2 οθονες αρα θελω καρτα να υποστηριζει 2 αλλα να μην ειναι τουμπανο περιττο.
Πολυ βασικο το τροφοδοτικο. Αντι για κινεζια μου μουγκριζει και καιγεται καθε 2-3 χρονια (ασε τα κολληματα) βαζεις ενα επωνυμο με μηδενικο θορυβο και μηδενικα κολληματα (τα περισσοτερα κολληματα στο Pc γινονται απο τροφοδοσια).

Κατεληξα λοιπον πριν 2 χρονια να δωσω περιπου 650 ευρω και να στησω ενα pc,
με Ι7, ΑΓΟΡΑ
Μητρικη, αγορα
16GB, αγορα
τροφοδοτικο corsair 650 modular, Αγορα
SSD 256, Μονο για WIN7
2 δισκους 500+800gb που ειχα.
Καρτα γραφικων για 2 οθονες, την ειχα
2 οθονες, τις ειχα.
κουτι και αντιγραφικο, αυτα που ειχα

Το κοστος θα πρεπει να ηταν και μισα λεφτα για ενα pc που δεν βρισκεις ετοιμο παρα μονο αν το παραγγειλεις να στο φτιαξουν ετσι.
Μεγαλο πλεονεκτημα βεβαια οτι σε κατι που εφτιαξες βαζεις εσυ οτι θελεις και οποτε θελεις και μεγαλο κερδος να μπορεις να αγορασεις επεξεργαστη οταν γινεται η μεγαλη πτωση τιμων.

Ευχαριστώ κύριοι

Ωραίο εργαλείο Παναγιώτη, καλορίζικο, καλοδούλευτο, πάντα τέτοια.

Δε μου λες, στην ταράτσα θα το δουλεύεις ή το έβαλες μόνο για τη φωτογράφηση ;
default_tongue.png

Μόνο για φωτογράφηση Γιώργο.

Kαλοδουλευτη η πραματεια παιδες!!!

Παναγιωτη σταματημο δεν εχεις lately, φτου να μη σε ματιασω:)))
Μου αρεσει ο παγκος εργασιας που μου φαινεται οτι θα φιλοξενει το κολωνατο!

Νικο ποσο πιο οικονομικο βγαινει ενα pc εαν το παρεις χυμα απο ενα pc no name συναρμολογημενο και ετοιμο απο μια εταιρεια σαν την cosmodata η παρομοια.

Ο πάγκος Μιχάλη πολύ καλός και σταθερότατος. Δεν θα φιλοξενεί το κολωνάτο γιατί έτσι θα χάσει την φορητά του. Το κολωνάτο πήρε την θέσει της βάσης με το δράπανο.

Δημήτρη σίγουρα καμία σχέση με την βάση. Άλλη σταθερότητα και άλλη ευκολία.

Και εγώ θα το ήθελα αλλά δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση η γνωστή από χρόνια στην Αμερική και αρκετά καλή Grizzly Industrial με αυτήν την Grizzly του Lidl.
Όσο για το κολωνατο ...απογοήτευση.

Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέσει οι δύο εταιρίες αλλά έχουμε πει πολλάκις, δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Αν τώρα περίμενες να πάρεις με 80 με κάτι εφάμιλλο που κάνει 2$$+ ή 4$$+ αλλάζει το θέμα.
DIY εργαλείο είναι. Αν κάποιος το θέλει για επαγγελματική εργασία κοιτάει αλλού.

Έχουν υποδοχή SDS από όσο είδα.... Θα σε βολέψουν; Σίγουρα σε απλό τσοκ δεν πιάνουν σωστά.... (Παθών και μαθών το τελευταίο, :bang: εξακριβωμένα)

Θα με βολέψουν εκεί που θα τα δουλέψω.
Στην δική σου περίπτωση εξέτασε την λύση να κόψεις στην μεγγενη με εναν δίσκο κοπής το άκρο που σε ενοχλεί κ σου καθιστά τα τρυπάνια σου ανενεργά.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέσει οι δύο εταιρίες αλλά έχουμε πει πολλάκις, δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Αν τώρα περίμενες να πάρεις με 80 με κάτι εφάμιλλο που κάνει 2$$+ ή 4$$+ αλλάζει το θέμα.
DIY εργαλείο είναι. Αν κάποιος το θέλει για επαγγελματική εργασία κοιτάει αλλού.
Εγώ δεν σύγκρινα τίποτα και δεν καταλαβαίνω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα.
Με αφορμή την ανάρτηση του weather1967 ο οποίος λέει ότι διάβασε καλά λόγια για τα Grizzly σε ξένα φόρα,
διευκρίνισα ότι αυτή η Grizzly Industrial για την οποία λένε τα καλά λόγια δεν είναι η Grizzly (η οποία μάλλον με πονηρό σκοπό διάλεξε αυτό το όνομα) που δίνει το κολωνατο στην Parkside.

Όσο για τα 80Ε και χωρίς καμία σύγκριση η μάλλον αν κάνω σύγκριση με την πρώτη του έκδοση δεν αξίζει ούτε τα μισά.

satsea η μία εταιρεία λέγεται Grizzly tools και η άλλη grizzly industrial ...είναι πως να το πω...έχεις δει στο ιντερνετ παπούτσια adidas και παπούτσια fadidas ίδια στην όψη...

αλλά ασχέτως από αυτό θα ήθελα, εάν σου είναι εφικτό, να δικαιολογήσεις τα συμπεράσματά σου σχετικά με το κολονάτο δράπανο αναφορικά με την πρώτη έκδοση.
γιατί ώς προς την ποιότητα ενός κολονάτου των 80 ξέρουμε τι αγοράζουμε...αλλά γιατί η 2η έκδοση είναι τόσο χάλια σε σχέση με την 1η?

Θα με βολέψουν εκεί που θα τα δουλέψω.
Στην δική σου περίπτωση εξέτασε την λύση να κόψεις στην μεγγενη με εναν δίσκο κοπής το άκρο που σε ενοχλεί κ σου καθιστά τα τρυπάνια σου ανενεργά.

Το έχω υπόψη μου αυτό αλλά είναι αμαρτία να κάνω κάτι τέτοιο.... Να σου πω την αμαρτία μου το θεωρώ ψιλοβανδαλισμό, (με την καλή έννοια για τα δικά μου γούστα πάντα, έτσι; :rolleyes:) εφόσον έχει αυτή την υποδοχή, να την χαλάσω... Απλά αυτό που μου έτυχε εμένα στον ολοκληρώνω τώρα για να δεις πως την πάτησα για να έχεις πλήρη εικόνα..... Πήρα κατά λάθος και από βιασύνη μου το κουτί με τα SDS τρυπάνια, και τα κρουστικό δράπανο :shot:...... Ξαναααααααά πίσω μετά στο σπίτι για αλλαγή με τα σωστά. "Όποιος δεν έχει νου έχει ποδάρια λέει μια σωστή παροιμία του πάνσοφου λαού μας." :smash:

Εγώ δεν σύγκρινα τίποτα και δεν καταλαβαίνω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα.
Με αφορμή την ανάρτηση του weather1967 ο οποίος λέει ότι διάβασε καλά λόγια για τα Grizzly σε ξένα φόρα,
διευκρίνισα ότι αυτή η Grizzly Industrial για την οποία λένε τα καλά λόγια δεν είναι η Grizzly (η οποία μάλλον με πονηρό σκοπό διάλεξε αυτό το όνομα) που δίνει το κολωνατο στην Parkside.

Όσο για τα 80Ε και χωρίς καμία σύγκριση η μάλλον αν κάνω σύγκριση με την πρώτη του έκδοση δεν αξίζει ούτε τα μισά.

Αφου ειναι ακριβως το ιδιο εργαλειο με μικρες διαφορες σε σημεια.
- Εχει 9 ταχυτητες αντι για 5. Θετικο το 9 αρνητικο για μενα οτι εχει και 3ο γραναζι.
- εχει καλυτερη μετρηση βαθους απο το Α1
- εχει καλυτερης καταναλωσης μοτερ.

Κολωνα, βαση, πλακα και σχεδιο ειναι ακριβως το ιδιο, πως λες οτι δεν αξιζει ουτε τα μισα?

satsea η μία εταιρεία λέγεται Grizzly tools και η άλλη grizzly industrial ...είναι πως να το πω...έχεις δει στο ιντερνετ παπούτσια adidas και παπούτσια fadidas ίδια στην όψη...
Εσύ τουλάχιστον το κατάλαβες, αυτό λέω και εγώ λίγο πιο διακριτικά ίσως!
αλλά ασχέτως από αυτό θα ήθελα, εάν σου είναι εφικτό, να δικαιολογήσεις τα συμπεράσματά σου σχετικά με το κολονάτο δράπανο αναφορικά με την πρώτη έκδοση.
γιατί ώς προς την ποιότητα ενός κολονάτου των 80 ξέρουμε τι αγοράζουμε...αλλά γιατί η 2η έκδοση είναι τόσο χάλια σε σχέση με την 1η?
Βασικά είναι η 4η έκδοση ...500 σκέτο, Α1,Β2,C3.

Όσο για τα συμπεράσματα μου θα μπορούσα να τα πω αλλά μάλλον θα πρέπει να το κάνω στο νήμα του Lidl ;

Μερικά από τα τσουσμούδια που παρέλαβα αυτές τις μέρες:

1) Κάνη πολλαπλών λειτουργιών για πλυστικό karcher (μαζί και προέκταση 6 μέτρων).
Βολεύει πολύ γιατί έχει 5 λειτουργίες ενσωματωμένες και δεν χρειάζεται βάλε βγάλε για διαφορετικές δουλειές.

Αγορά από Amazon Warehouse Deals με έξτρα κουπονάκι -10 λίρες.
Σύνολο για προέκταση και κάνη περίπου 60 ευρώ (όταν εδώ η κάνη έχει μόνη της 70-80 ευρώ).

IMG_20170201_132424.jpg

IMG_20170201_132438.jpg

IMG_20170201_132448.jpg

2) Μεταλλικός κάδος Στάχτης Karcher (Premium) κατάλληλος για όλες τις σκούπες πολλαπλών λειτουργιών.

IMG_20170211_175407.jpg

Κόστος περίπου 45 ευρώ. (Σε λίγο μικρή δοκιμή στο κατάλληλο νήμα).

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους συνάδελφοι.
Νικόλα τό κρεβάτι βλέπω έχει γίνει πάγκος εργασίας κανονικότατα,διακρίνω καί λίγο σκόνη στά ρέλια. :flipout:

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους συνάδελφοι.
Νικόλα τό κρεβάτι βλέπω έχει γίνει πάγκος εργασίας κανονικότατα,διακρίνω καί λίγο σκόνη στά ρέλια. :flipout:

Μπα πλύθηκε μετά η κουβέρτα χαχαχα!!!

:worshippy::worshippy::flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

480 ΜΒ - 130

Καλοριζικα Αντώνη και Νικόλα.
Εχω να συναρμολογησω πισί, καμία πενταετία.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικο Παναγιώτη.
Καλώς ήρθες Νίκο.

Sent from my iPad using Tapatalk