Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ειμαι περίεργος αν αξίζουν αυτα τα χρήματα οι bahco . Αγόρασα dexter και Stanley στο 1/3 της τιμής και δεν ειδα διάφορα οπως ειδα πχ με μια ρασπα των 30 απο την hosco.

Αυτο που μπορω να πω σχετικα με τις λιμες γενικοτερα ειναι οτι η ακριβη λιμα χρειαζεται οταν γινεται συχνη+ χρηση.
Οι ακριβες επωνυμες λιμες εχουν ξεκαθαρα καλυτερο μεταλλο και καλυτερη επεξεργασια απο τις φτηνες.

Στις μικρες λιμες (needle files) που κανω πολυ συχνη χρηση, ολες οι budget λιμες εχουν καταστραφει συντομα.
2 σετακια γιαπωνεζικες που εχω, εκ των οποιων το ενα ειναι απο την δεκαετια του 70 (του πατερα μου) ειναι κυριολεκτικα ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ!!!

Απο την αλλη, σε μεγαλες budget λιμες και ρασπες που εχω (stanley, Rolson) και κανω μικροτερη χρηση, αντεχουν μια χαρα εδω και αρκετα χρονια για αυτο και δεν αναβαθμιζω.

Δημητρη καλοριζικα τα χρησιμοτατα και ποιοτικοτατα εργαλεια χειρος! Η συλλογη στον τοιχο, ολο και μακραινει :)))

Last edited:
Εδώ με εμάς που έχει μπλέξει, και δεδομένου του ότι συνεχίζει να αγοράζει με μια σταθερή συνέχεια εργαλεία, σε λίγο όχι μόνο θα γεμίσει τον τοίχο, αλλά τον βλέπω να αρχίζει να το κρεμάει από το .... ταβάνι😁.

Υ. Γ. Έτσι τουλάχιστον έχει συμβεί με εμένα....😙

Σημερινή αγορά
Απογυμνωτής καλωδίων Κnipex 162016 SB απογυμνώνει καλώδια διατομής 4 -16 mm ,έχει ρύθμιση τής λεπίδας ανάλογα τό πάχος στρώματος της επένδυσης τού κάθε καλωδίου.
Απογυμνώνει εύκολα και καλώδιο καουτσούκ από ότι έκανα δοκιμές (αυτό πού αλλάζουμε στά εργαλεία) 2χ1,5 mm πού είναι σκληρό και ελαστικό (τό μαύρο στήν φωτογραφία)

an110.jpg

an210.jpg

an310.jpg

Καλοριζικο Δημητρη!
Ειναι αυτο που το γυριζεις γυρω απο το καλωδιο? Η ευθεια τομη που βλεπω σε καποια ρεταλια γινεται απο αλλη λεπιδα?

Ωραίο και χρήσιμο εργαλειάκι φαίνεται Δημήτρη, πόσο κοστίζει ;
Τι διαφορά έχει από από άλλα πενσοειδή της Knipex που ξεγυμνώνουν καλώδια ;

Καλορίζικο όπως και καλορίζικη η προηγούμενη σου παραλαβή !

Καλοριζικο Δημητρη!
Ειναι αυτο που το γυριζεις γυρω απο το καλωδιο? Η ευθεια τομη που βλεπω σε καποια ρεταλια γινεται απο αλλη λεπιδα?

Ευχαριστώ Μιχάλη
Ναί είναι αυτό πού τό γυρίζεις γύρω από τό καλώδιο,και μετά άν θέλεις γιά πιό ευκολία κάνεις ευθεία τομή γιά να ανοίξει στήν μέση και να το βγάλεις πιό εύκολα.
Μιά λεπίδα έχει αλλά αυτόματα γυρνάει γύρω-γυρω κυκλικά,εγώ πού είμαι αριστερόχειρας κάνω τήν ευθεία τομή από δεξιά πρός αριστερά,εσύ σάν δεξιόχειρας από αριστερά πρός δεξιά χωρίς κανένα πρόβλημα,η λεπίδα ακολουθεί τήν κίνηση.
Και έχει μιά μαύρη ροδέλα στήν βάση πού απλά ανεβάζει και κατεβάζει τήν λεπίδα ανάλογα τό πάχος τού εξωτερικού στρώματος καλωδίου γιά να μήν κόψουμε και τα εσωτερικά καλώδια

Ωραίο και χρήσιμο εργαλειάκι φαίνεται Δημήτρη, πόσο κοστίζει ;
Τι διαφορά έχει από από άλλα πενσοειδή της Knipex που ξεγυμνώνουν καλώδια ;

Καλορίζικο όπως και καλορίζικη η προηγούμενη σου παραλαβή !

Ευχαριστώ Γιώργο
18-20 ευρώ τό βρίσκεις στήν αγορά
Αυτό είναι γιά να απογυμνώνεις χονδρά καλώδια 4-16 mm.
Αλλα είναι γιά τηλεφωνικά καλώδια,άλλα γιά λεπτά καλώδια,άλλα για ομοαξωνικά (τηλεόρασης-δορυφορικά) καλώδια κ.τ.λ

Ρίξτε μιά ματιά στό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=kfEKB24_7t4

Ωραίο εργαλειακι Δημήτρη. Καλές δουλειές

Sent from my iPad using Tapatalk

a8c9df302d07807770adcb9820713cf7.jpg

Δεν είχα ξαναδουλέψει ποτέ καρφωτικο, ούτε αέρος ούτε ρεύματος.

Μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο μου φαίνεται πολύ δυνατό!

Kαλοδουλευτα συναδελφοι, ημερα εργαλειων lidl σημερα! Value for money τα 18βολτα για τις ερασιτεχνικες μας εργασιες!

Γιωργο καλα εκανες, μπολικες λιμες και ενα σιδεροπριονακι με καλη λαμα ειναι το αντιδοτο στον 18βολτο πειρασμο του Lidl :)))

Τον τροχό δεν τον δοκίμασα ακόμη, πάντως το καρφωτικό αν το βάλω σε full δύναμη και αρχίσω το κέντημα, γίνεται πτώση τάσης στο κύκλωμα του ρεύματος, χαμηλώνει στιγμιαία το φως στις λάμπες! -bye-

Τον τροχό δεν τον δοκίμασα ακόμη, πάντως το καρφωτικό αν το βάλω σε full δύναμη και αρχίσω το κέντημα, γίνεται πτώση τάσης στο κύκλωμα του ρεύματος, χαμηλώνει στιγμιαία το φως στις λάμπες! -bye-

Φαντασου να βαλεις σκουπα :))
Ποσα watt ειναι δηλαδη, πανω απο 800?

Μιχάλη τι δηλ. μάπα το καρπούζι ;

Οχι, καθε αλλο. Eγω εχω το πρωτο μοντελο καρφωτικου που εβγαλε η parkside και ειναι μια χαρα.
Απλα το ειπα για να σε παρηγορησω :)))

Last edited by a moderator:
Φαντασου να βαλεις σκουπα :))
Ποσα watt ειναι δηλαδη, πανω απο 800?

Εν τω μεταξύ έχω 3φασική παροχή. Δεν είδα πόσα Watt είναι και τώρα δεν ειμαι στο Υπόγειο..Πάντως τη στιμή που κάνει το "μπαμ" να καρφώσει, "παίζουν" τα φώτα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mιχάλη για τον γωνιακό τροχό μιλάω όχι για το καρφωτικό. τον έχεις κι εσύ ;

Αρχικα μιλουσα για τον γωνιακο τροχο και μετα ειπα για το καρφωτικο!!
Οχι γωνιακο τροχο parkside εχω μονο ρευματος και αυτον δεν τον εχω δουλεψει καθολου γιατι τοτε αγορασα τον πρωτο μου τροχο μπαταριας.

Εχεις γωνιακο τροχο ρευματος Γιωργο?