Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αρα ξερεις ποσο βολικο ειναι να μην εχεις καλωδια στον τροχο, ιδιως για ψιλοδουλειες.
Παντως θα τους φερνει 2-3 φορες το χρονο, εχεις και χρονο να ακουσεις κριτικες για τον συγκεκριμενο.

Αν ξέρω λέει.. άστα να πάνε, εκεί ποντάρω κι εγώ να διαβάσω κάποια γνώμη γιατί το μπάτζετ μου δεν είναι για αγορά μπαταρίας Bosch ή Ryoby ας πούμε, κατάλαβες ;

Εν τω μεταξύ έχω 3φασική παροχή. Δεν είδα πόσα Watt είναι και τώρα δεν ειμαι στο Υπόγειο..Πάντως τη στιμή που κάνει το "μπαμ" να καρφώσει, "παίζουν" τα φώτα..

αν παίζουν τα φώτα με τόσο μικρό φορτίο να το κοιτάξεις
υπάρχει και κίνδυνος φωτιάς

Επιστροφή στήν π(χ)ιότητα.

Πρέσα Knipex 975110
Κόφτης συρματόσχοινου Knipex 9562190

Aκολουθεί φωτορεπορτάζ

Ο κόφτης συρματόσχοινου και όχι μόνο,κόβει καλά και χωρίς νά εκσφενδονίζει τό κομένο κομάτι συρματόσχοινου,είχα δοκιμάσει καί μέ τόν κόφτη cobolt τής Knipex να κόψω συρματόσχοινο τό έκοψε μέν αλλά εκσφενδονίζει τό κομμένο κομμάτι 3-4 μέτρα μακρυά,και επίσης δέν κάνει καθαρό κόψιμο.

Η πρέσα knipex κάνει καλά τήν δουλειά την δουλεια της,τό μόνο πού παρατήρηρσα σέ σχέση μέ τήν Central πού έχω τελευταία φωτογραφία ,είναι ότι η central οταν τοποθετώ τά κλίπς γιά πρεσάρισμα κουμπώνουν,και μετα το πρεσάρισμα τά βγάζω πατώντας τό έλασμα σάν να ειναι στήν μπρίζα τηλεφώνου δηλαδή,ενώ στήν Knipex δέν κουμπώνουν.

Εφτιαξα δυό κοντά καλώδια τηλεφώνου καί ethernet,τά τεστάρισα μέ τό μηχάνημα πού ανιχνεύει άν όλα τά καλωδιακια έχουν κουμπώσει καλά,η μήπως υπάρχει βραχυκύκλωμα.

va110.jpg

va210.jpg

va310.jpg

va410.jpg

va510.jpg

va610.jpg

va710.jpg

αν παίζουν τα φώτα με τόσο μικρό φορτίο να το κοιτάξεις
υπάρχει και κίνδυνος φωτιάς

Το κοίταξα. Στο υπόγειο, στο δωμάτιο δηλαδή που κάνω ότι κάνω έχει μια λάμπα φθορίου (διπλό σκαφάκια) και 2 πρίζες. Όλα μαζί είναι στην ίδια φάση και μια δεκάρα ασφάλεια. Όποτε το θεωρώ λογικό στιγμιαία να παίζει το φως. Το κάνει και αν βάλω τρυπάνι η τροχό, αλλά μόνο τη στιγμή που το ανοίγω.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίος ο γείτονας ! να τα χαίρεσαι

Η πορτοκαλί πρέσα είναι από Κίνα μεριά ; για πες τιμές, βρίσκεις διαφορά στο πρεσάρισμα και στην κατασκευή των ακροδεκτών ;
Σίγουρα η Knipex θα είναι πολύ πολύ πιο ακριβή έτσι ;

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το κοίταξα. Στο υπόγειο, στο δωμάτιο δηλαδή που κάνω ότι κάνω έχει μια λάμπα φθορίου (διπλό σκαφάκια) και 2 πρίζες. Όλα μαζί είναι στην ίδια φάση και μια δεκάρα ασφάλεια. Όποτε το θεωρώ λογικό στιγμιαία να παίζει το φως. Το κάνει και αν βάλω τρυπάνι η τροχό, αλλά μόνο τη στιγμή που το ανοίγω.
χμμμ Εγω στην ιδια φαση εχω ολοκληρο οροφο πλην μπανιου, με 10αρα ασφαλεια και αν και πεφτει η ασφαλεια αν βαλω το παγκοπριονο , σε router 1200watt και σκουπα 1400watt δεν "παιζουν" οι λαμπες. Και μιλαμε για ηλεκτρολογικο εφιαλτη . Στην ουσια οι τρεις πριζες που εχω ειναι εξωτερικες , στη σειρα με το ιδιο καλωδιο, τραβηγμενες απο καποιο μπουατ...

Είναι φθόριου οι λαμπες με μετασχηματιστή. Όταν λέω παίζουν, εννοώ στιγμιαία. Δε σβήνουν φυσικά απλά πέφτει ελάχιστα ο φωτισμός τους. Όπως και όταν πέρνει μπροστά το μοτέρ του νερού.

Ωραίο εργαλειακι Δημήτρη. Καλές δουλειές

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ Χρήστο

Είναι φθόριου οι λαμπες με μετασχηματιστή. Όταν λέω παίζουν, εννοώ στιγμιαία. Δε σβήνουν φυσικά απλά πέφτει ελάχιστα ο φωτισμός τους. Όπως και όταν πέρνει μπροστά το μοτέρ του νερού.

Γράφει πόσα watt είναι τό καρφωτικό ? γιατί ένα καρφωτικό B&D αναγράφει 1500 watt πού τό βλέπω λογικό νά γίνει στιγμιαία πτώση τάσης στίς λάμπες σέ 10-16 Α ασφάλεια,όταν βαράει τό καρφί.

Ωραίος ο γείτονας ! να τα χαίρεσαι

Η πορτοκαλί πρέσα είναι από Κίνα μεριά ; για πες τιμές, βρίσκεις διαφορά στο πρεσάρισμα και στην κατασκευή των ακροδεκτών ;
Σίγουρα η Knipex θα είναι πολύ πολύ πιο ακριβή έτσι ;

Ευχαριστώ Γιώργο
Η πορτοκαλί είναι central γνωστή μάρκα μέν,αλλά από Κίνα μάλλον όπως τα περισσότερα,τήν είχα αγοράσει 12 ευρώ τό 2008 από τόν Βενιέρη στό Περιστέρι.
Διαφορά να σού πώ τήν αλήθεια δέν είδα καμμία μέ τήν Knipex σέ σχέση μέ τήν Central,παρά μόνο αυτήν τήν λεπτομέρεια μέ τό κούμπωμα τών κλίπς επάνω στήν πρέσα,τήν αγόρασα γιά δεύτερη τήν πρέσα Knipex νά τήν έχω μόνιμα στό εργαστήριο-αποθήκη,καί τήν Central τήν έχω στό σπίτι.
Την πρέσα Knipex τήν αγόρασα 32 ευρώ,και τόν κόφτη συρματόσχοινου knipex 37,5 ευρώ.

Αυτό λέει η ετικέτα.

Μάλιστα,κάπου γύρω στά 850 watt είναι η ισχύς,τί νά πώ μήπως είναι παλιά η ηλεκτρολογική εγκατάσταση,μέ μικρά σέ διατομή καλώδια η είναι μακρυά ο πίνακας και γίνεται εμφανές η πτώση τάσης ?

Εγκατάσταση 20ετιας. 3Χ2.5 καλώδιο. Όχι, κοιτάω απ ευθείας τη λάμπα για να το καταλάβω. Παιδιά μου φαίνεται λογικό προσωπικά...

Περα απο τις λαμπες εχει εκεινη τι στιγμη και κατι αλλο συνδεδεμενο που τραβαει ρευμα αρκετα watt; Ισως να ειναι οριακο για την γραμμη οταν βαζεις εργαλειο.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Περα απο τις λαμπες εχει εκεινη τι στιγμη και κατι αλλο συνδεδεμενο που τραβαει ρευμα αρκετα watt; Ισως να ειναι οριακο για την γραμμη οταν βαζεις εργαλειο.

Όχι παιδιά, έχω ένα πολύμπριζο και κουμπώνω εκεί οποίο εργαλείο θέλω. Ασφάλεια πάντως δε μ έχει πέσει ποτέ..