Tι παραλάβαμε σήμερα..

ΛΟΓΙΚΑ θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον 16Α (C) σε 3χ2.5

Δε νομίζω να είναι όπως το λες...τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει μια μικρή ασφάλεια σε ένα μεγαλύτερης διατομής καλώδιο;

Δε νομίζω να είναι όπως το λες...τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει μια μικρή ασφάλεια σε ένα μεγαλύτερης διατομής καλώδιο;

Πρόβλημα δε νομιζω να υπάρχει, απλά μου φαίνεται περίεργο...συνήθως κάνουν το ανάποδο (3χ1.5 σε 16Α)

Σαφώς και είναι μικροαυτόματος.

Νομίζω πάντως πως το ξεσκίσαμε το θέμα (εννοώ το θέμα" Τι παραλάβαμε σήμερα")

Σε σπίτι που έπεφτε η τάση με μικρά φορτία είχε πρόβλημα ο ουδέτερος.

Το ίδιο και σε επιχείρηση που εκεί το καλώδιο είχε αρχίσει να λιώνει απο τις σπίθες.

Για όριο 10Α*230= >2000w με το μισό φορτίο που μου λές (φώς και καρφωτικό) δεν νομίζω να δικαιολογήται η πτώση τάσης.

Υπόψιν δεν είμαι ηλεκτρολόγος και μιλάω βάση εμπειρίας.

Από την φθηνή Κίνα με 25 εργάσιμες ημέρες χρόνο παράδοσης.

Ωραιο γκατζετακι αυτο, καλοριζικο Κωστα!

Καλό φαίνεται. Μου το είχε προτείνει ο κυρ Παναγιώτης (Panava).

Απογευματινή παραλαβή με ACS παρακαλώ από το Αγγλικό Amazon.
Η παραγγελία είχε γίνει στις 12 Ιουνίου.
Μπράβο τους. Μπράβο κ στον πωλητή.

Last edited by a moderator:
Επιστροφή στήν π(χ)ιότητα.

Πρέσα Knipex 975110
Κόφτης συρματόσχοινου Knipex 9562190

Aκολουθεί φωτορεπορτάζ

Ο κόφτης συρματόσχοινου και όχι μόνο,κόβει καλά και χωρίς νά εκσφενδονίζει τό κομένο κομάτι συρματόσχοινου,είχα δοκιμάσει καί μέ τόν κόφτη cobolt τής Knipex να κόψω συρματόσχοινο τό έκοψε μέν αλλά εκσφενδονίζει τό κομμένο κομμάτι 3-4 μέτρα μακρυά,και επίσης δέν κάνει καθαρό κόψιμο.

Η πρέσα knipex κάνει καλά τήν δουλειά την δουλεια της,τό μόνο πού παρατήρηρσα σέ σχέση μέ τήν Central πού έχω τελευταία φωτογραφία ,είναι ότι η central οταν τοποθετώ τά κλίπς γιά πρεσάρισμα κουμπώνουν,και μετα το πρεσάρισμα τά βγάζω πατώντας τό έλασμα σάν να ειναι στήν μπρίζα τηλεφώνου δηλαδή,ενώ στήν Knipex δέν κουμπώνουν.

Εφτιαξα δυό κοντά καλώδια τηλεφώνου καί ethernet,τά τεστάρισα μέ τό μηχάνημα πού ανιχνεύει άν όλα τά καλωδιακια έχουν κουμπώσει καλά,η μήπως υπάρχει βραχυκύκλωμα.

va110.jpg

va210.jpg

va310.jpg

va410.jpg

va510.jpg

va610.jpg

va710.jpg

Kαί κάτι σημερινό ακόμα πού ξέχασα νά τό ανεβάσω τό μεσημέρι
Σετ Torx Βenman

av611.jpg

av711.jpg

Στον τοιχο, στον τοιχο Δημητρη βαλε τα :))
Kαλοδουλευτα φιλε!!

Xάχάχά ευχαριστώ Μιχάλη,αύριο θα πάνε στόν τοίχο γιατί γύρισα αργά καί δέν πρόλαβα σήμερα.

Mια παραγγελια απο το κεντρο βιδας.
Βενζινοκολλα τζελ, εποξικος στοκος και την κλασσικη κορδελιτσα Proxxon με 13.5 ευρω, καλη τιμη για Ελλαδα!

34604342484_8800abba56_b.jpg

Ξανά μεγειά Δημήτρη !

Να σαι καλά Γιώργο-bye-

Kαλοδούλευτα Μιχάλη
Κάποιος μού έχει αναφέρει ότι οι πριονοκορδέλες Proxxon οι φτηνές τών 13-15 ευρώ δέν είναι τόσο ποιοτικές,σάν αυτές τών 25 ευρώ,δέν ξέρω άν ισχύει ή όχι.

Last edited:
Να σαι καλά Γιώργο-bye-

Kαλοδούλευτα Μιχάλη
Κάποιος μού έχει αναφέρει ότι οι πριονοκορδέλες Proxxon οι φτηνές τών 13-15 ευρώ δέν είναι τόσο ποιοτικές,σάν αυτές τών 25 ευρώ,δέν ξέρω άν ισχύει ή όχι.

Υπαρχουν διαβαθμισεις στις κορδελες τις proxxon.
Yπαρχουν οι κανονικες, οι bimetal (καλυτερο ατσαλι αλλα πιο μεγαλη σε πλατος (6μμ) και πιο παχια κορδελα για μεταλλα κυριως) και οι diamont γυρω στα 100 ευρω για κοπη πετρας και γυαλιου.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγειά τα αναλώσιμα Μιχάλη

Ο εποξικός στόκος που χρησιμοποιείται ; είναι δύο συστατικών όπως και οι κόλες ή όχι ;

Ναι ειναι δυο συστατικων ο εποξικος στοκος Γιωργο οπως ακριβως και οι αντιστοιχες κολλες.

Γενικα μιλωντας, ειναι σαν πλαστελινη, κοβεις με το μαχαιρι οση ποσοτητα θες και την πλαθεις μεχρι να γινει ομοιομορφο το χρωμα. Οι χρησεις ειναι παρα πολλες.
Η διαφορα του απο την κολλα ειναι οτι μπορει να κλεινει τρυπες/ρωγμες αλλα και να πλαθεται σε οτι σχημα θες για να επιδιορθωσεις, να δημιουργησεις η/και να αναπλασεις ενα κομματι που εχει σπασει.
Χρησιμοποιειται πολυ και στον μοντελισμο για να φτιαχνεις διαφορα μικροαντικειμενα οπως ακριβως με την πλαστελινη.

Υπαρχουν εποξικοι στοχοι πιο εξιδεικευμενοι για διαφορα υλικα και με διαφορετικο χρονο στεγνωματος απο λιγα λεπτα μεχρι και μια ωρα. Μεσα σε αυτο τον χρονο μπορεις να τον διαμορφωσεις.
Ο συγκεκριμενος στοκος Universal της Bison στερεοποιειται μεσα σε λιγα λεπτα. Eνας αλλος στοκος που χρησιμοποιω ειναι ο Milliput που στεγνωνει πιο αργα https://www.milliput.com/howto.html

Εγώ χρησιμοποιώ τον milliput σαν διακόσμηση ή σαν στόκο σε ρωγμές στο ξύλο με πολύ καλά αποτελέσματα.