Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους.

Δημήτρη μού άρεσαν τά καλαπόδια σάν ντεκόρ :flipout:

Σημερινή αγορά ωτοασπίδες Husqvarna.

oto110.jpg

oto210.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εύχομαι & με αλυσοπρίονο της ίδιας εταιρείας.

Eυχαριστώ Κώστα
Αυτό υπάρχει εδώ καί 20 χρόνια αθάνατο εργαλείο,καί ωτοασπίδες είχα αλλά μέ τά χρόνια καί τήν χρήση διαλύθηκαν.

Husqvarna 45

oto310.jpg

oto410.jpg

Aμα παρεις αλυσοπριονο μπαταριας, ουτε ωτοασπιδες θα χρειαζεσαι ουτε πετρελαιο ουτε ρευμα :))

Τα αλυσοπρίονα μπαταρίας είναι γιά ερασιτέχνες πού κόβουν μιά στό τόσο καί μικρές σχετικά διαμέτρους κλαδιών-κορμών ειδικά τά 18 volt,μετά αυτά πού έχουν ισχύ 36 volt καί πάνω είναι ασύμφορα σέ κόστος χρήσης + ότι πρέπει να φορτίζεις μπαταρίες καί άν πάς κάπου πού δέν έχει ρεύμα πού θα τίς φορτίσεις καί έχεις να βγάλεις αρκετή δουλειά ?,άν θέλεις νά βγάλεις δουλειά τότε πάς ΜΟΝΟ σε αλυσοπρίονο βενζινοκίνητο,η σέ ρεύματος άν υπάρχει κοντά ρεύμα,αλλά ο χρήστης θά κάνει υποχωρήσεις στήν ελευθερία κινήσεων μέ τό νά προσέχει τίς μπερδεψούρες με τά καλώδια καί τό να μην κόψει κανα καλώδιο.

Κοίτα να σε δούμε με κάνα λαχανί Ryobi μπαταρίας κ να το χεις στο Εργαστήριο πρώτη θέση !

Αν πάρω κανα αλυσοπρίονο μπαταρίας 18 volt,θά τό πάρω γιά πλάκα νά τό έχω μόνο στό σπίτι άν χρειαστεί νά κόψω κάτι μικρό στήν αυλή μήν βάζω καύσιμο στό Husqvarna η μήν βάζω μπαλαντέζα γιά τό ηλεκτρικό (πού έχω καί ηλεκτρικό) κ.τ.λ αλλά ούτε λόγος να τό πάρω γιά να βγάλω δουλειά.

Ξέρω τεντά γνωστό πού δέν έχει επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι παρά μόνο κατσαβιδιέρα ρεύματος,τόν ρωτάω πώς και δέν έχεις κανα Makita η μπλέ Bosch επαναφορτιζόμενο,μού λέει είναι μπελάς οι μπαταρίες πρέπει να έχεις το νου σου πρίν πάς στήν δουλειά να φορτίζεις κ.τ.λ,καί έχει μια μπλέ Bosch κατσαβιδιέρα ρεύματος 20 χρόνια,και επάνω στήν σκάλα μέ τήν κατσαβιδιέρα ρεύματος δουλεύει.

Κοπες 25+ εκατοστα κορμων με 30αρα Oregon λαμα δεν τις λες και μικρες.
Kαι με brushless μοτερ σου δινει ~20% περισσοτερη ισχυ και 40% μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας.

Τις προαλλες που εκοβα τα καυσοξυλα, με την ιδια 4αρα μπαταρια εκοψα τουλαχιστον 20 ξυλα παχους ~15εκ το καθενα.

Είπε δεν θέλει ο άνθρωπος ..... θα τον πτωχεύσετε στο τέλος :flipout::flipout:

Ξέρω τεντά γνωστό πού δέν έχει επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι παρά μόνο κατσαβιδιέρα ρεύματος,τόν ρωτάω πώς και δέν έχεις κανα Makita η μπλέ Bosch επαναφορτιζόμενο,μού λέει είναι μπελάς οι μπαταρίες πρέπει να έχεις το νου σου πρίν πάς στήν δουλειά να φορτίζεις κ.τ.λ,καί έχει μια μπλέ Bosch κατσαβιδιέρα ρεύματος 20 χρόνια,και επάνω στήν σκάλα μέ τήν κατσαβιδιέρα ρεύματος δουλεύει.

Σωστός ο επαγγελματίας Δημήτρη ...

Δημήτρη καλορίζικα τα ακουστικά, έχω ακριβώς τα ίδια εδώ και δύο χρόνια και είναι υπέροχα.

Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τα αλυσσοπρίονα αλλά διαφωνώ κάθετα με το φίλο σου τον τεντά ( και με το Νίκο βέβαια:p). Ο τύπος είναι η εξαίρεση, δεν είναι ο κανόνας.
Τα Makita, τουλάχιστον αυτά τα γνωρίζω καλά, φορτίζουν σε 20 λεπτά (40 λεπτά η 4Ah) καί κρατάνε όλη τη μέρα. Και ποτέ κανένας μάστορας δεν δουλεύει με μία μπαταρία.
Βέβαια το πως βολεύεται ο καθένας στη δουλειά του το ξέρει αυτός καλύτερα κι όχι εμείς, απλά μου κάνει εντύπωση.

Η νομοθεσία είναι εδώ. Κάνει αρκετές διακρίσεις...αλλά φαίνεται ότι τα ελαφρά drones που δεν απομακρύνονται από το χειριστή πάνω από 0.5 km, δεν πετούν πάνω από συγκεντρώσεις προσώπων και και δεν πετούν ψηλότερα από 400 πόδια, δε θέλουν άδεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Η νομοθεσία είναι εδώ. Κάνει αρκετές διακρίσεις...αλλά φαίνεται ότι τα ελαφρά drones που δεν απομακρύνονται από το χειριστή πάνω από 0.5 km, δεν πετούν πάνω από συγκεντρώσεις προσώπων και και δεν πετούν ψηλότερα από 400 πόδια, δε θέλουν άδεια.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Να το διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Να σε δω Παύλο να το στέλνεις στο χωριό στο περίπτερο να σου φέρνει τσιγάρα κ τι στον κόσμο.
χαχαχαχα... για τσιγάρα δεν νομίζω, δεν τα σηκώνει, αλλά ένα κουτί σπίρτα τα καταφέρνει.

Παύλο από τελωνείο πέρασε αναίμακτα?
ναι κανένα πρόβλημα Σωτήρη, και μάλιστα τελευταία όλα τα πραγματάκια μου τα φένρει ο ταχυδρόμος στο σπίτι ενώ πριν μου άφηνε σημείωμα.

Απιθανο φαινεται!!! Καλοριζικο Παυλο!!
είναι όντως αν εξαιρέσεις ότι πρέπει να φορτίζεις 1,5 ώρα και πετάς 5 λεπτά.

Ωραίο φαίνεται Παύλο. Εχω ακούσει πως θέλει άδεια. Αληθεύει;
μικρούλη είναι Παναγιώτη να πάρεις ένα για το εγγονάκι σου. ( έχει το όνομα σου νομίζω ή κάνω λάθος;)

η νομοθεσία πολλά λέει. έχουν κάποιοι φίλοι επαγγελματικά και αρκετοί τα πετούν και πάνω από τον κόσμο σε διάφορες εκδηλώσεις. αυτό που πήρα είναι μικρούλι και η εμβέλεια του δεν ξεπερνά τα 60-70 μέτρα, εξάλου λόγου μεγέθους δεν το βλέπεις αν απομακρυνθεί πολύ.

μικρούλη είναι Παναγιώτη να πάρεις ένα για το εγγονάκι σου. ( έχει το όνομα σου νομίζω ή κάνω λάθος;)

Ναι! Σωστά θυμάσαι. Άσε, πρέπει να επικεντρωθεί στο σχολείο. Αν του πάρω και τέτοιο την βάψαμε! :flipout: