Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το forum κάνει κακό στη τσέπη... Πολύ κακό... Αυτό είναι σίγουρο.
Ζηλεύω αυτούς που, παρά την πλύση εγκεφάλου που υφίστασαι διαβάζοντας όλα αυτά, είναι συνηδειτοποιημένοι και σταθεροί σε αγορές που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Τώρα πόσοι είναι αυτοί; Ελάχιστοι πιστεύω.
Δηλαδή από τους γνωστούς ένας ...εγώ :flipout::flipout::flipout:-bye-
Μπα, για'μενα λεει. Η πιο προσφατη αξιολογη παραλαβη που ειχα πρεπει να ηταν η κορδελα της ζμπρωξον που ειχα παρει απο τον ιδιο. Κατα τ'αλλα μονο λιγα αναλωσιμα, κατι μεντεσεδακια, καρφακια, τετοια πραματα... :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Κυριάκο καί Κώστα μέ καλές δημιουργίες.

Σκεφτομουν να ξαναπαρω ενα τορνακι proxxon, μονο και μονο για τα στυλο, αλλα επειδη με ξερω, σταματημο δεν θα'χουν τα αναλωσιμα..

Εμένα πάλι Μιχάλη κατά περίεργο τρόπο ο ξυλότορνος δέν μού κάνει καθόλου τό λεγόμενο "κλίκ" δέν ξέρω πώς τό έχω πάρει,ίσως ότι δέν μού αρέσει η σκόνη καί η βρωμιά πού δημιουργεί αφενός,καί δέν τρελαίνομαι καί ιδιαίτερα γιά τά στυλό καί τά υπόλοιπα καλούδια,χαίρομαι φυσικά πού τά βλέπω να δημιουργούνται από συναδέλφους.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Κυριάκο καί Κώστα μέ καλές δημιουργίες.

Εμένα πάλι Μιχάλη κατά περίεργο τρόπο ο ξυλότορνος δέν μού κάνει καθόλου τό λεγόμενο "κλίκ" δέν ξέρω πώς τό έχω πάρει,ίσως ότι δέν μού αρέσει η σκόνη καί η βρωμιά πού δημιουργεί αφενός,καί δέν τρελαίνομαι καί ιδιαίτερα γιά τά στυλό καί τά υπόλοιπα καλούδια,χαίρομαι φυσικά πού τά βλέπω να δημιουργούνται από συναδέλφους.
Έχεις γερά αντισώματα Δημήτρη και αντιστέκεται ο οργανισμός σου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπα, σκεφτεται που να καθαριζει τις σκονες και τα ροκανιδια που θα πεταγονται αναμεσα σε ολα τα αλλα εργαλεια. Μολις φτιαξει ο καιρος και βγαινουν τα τραπεζακια εξω τα ξαναλεμε... ;-)

Κων/νε μεγειά τις παραλαβές από Αμέρικα. όντος το τελωνείο (και γενικά τα ΕΛΤΑ) έχουν καταντήσει τώρα τελευταία θρίλερ !!

Κυριάκο πολλή όμορφη παραλαβή η οποία γίνεται καλύτερη αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς και άλλα εργαλεία της ιδιας σειράς, καλοδούλευτο.

Κων/νε μεγειά τις παραλαβές από Αμέρικα. όντος το τελωνείο (και γενικά τα ΕΛΤΑ) έχουν καταντήσει τώρα τελευταία θρίλερ !!

Κυριάκο πολλή όμορφη παραλαβή η οποία γίνεται καλύτερη αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς και άλλα εργαλεία της ιδιας σειράς, καλοδούλευτο.

:a0210:

Έχεις γερά αντισώματα Δημήτρη και αντιστέκεται ο οργανισμός σου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο ίσως είναι τό μόνο ξυλοεργαλείο πού δέν μέ εντυπωσιάζει,θαυμάζω αυτά πού φτιάχνεται φυσικά μέ τό μεράκι σας.

Λες ... :chinscratch:
Εκείνος ο χώρος στον πάγκο τελευταία με προβληματίζει :flipout::flipout:

Εκεί επάνω "βολεύτηκε" η DSH :flipout:-bye-

Μπα, σκεφτεται που να καθαριζει τις σκονες και τα ροκανιδια που θα πεταγονται αναμεσα σε ολα τα αλλα εργαλεια. Μολις φτιαξει ο καιρος και βγαινουν τα τραπεζακια εξω τα ξαναλεμε... ;-)

Mπά δέν έχω πρόβλημα καιρού είμαι πάντος καιρού,τό εργαστήριο από έξω είναι μέ στέγαστρο,καί βγάζω καί χειμώνα τραπεζάκια,άν τόν ήθελα τόν τόρνο θά τόν είχα αγοράσει πρό πολλού.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εκεί επάνω "βολεύτηκε" η DSH :flipout:-bye-

Mπά δέν έχω πρόβλημα καιρού είμαι πάντος καιρού,τό εργαστήριο από έξω είναι μέ στέγαστρο,καί βγάζω καί χειμώνα τραπεζάκια,άν τόν ήθελα τόν τόρνο θά τόν είχα αγοράσει πρό πολλού.

Ποτέ μη λες ποτέ.............................................

Ο ανθρωπος ενιοτε συναντα τη μοιρα του στον δρομο που διαλεξε για να την αποφυγει!

Με αλλα λογια και αρχαιοελληνικα, το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον -Δημητριε :)

Ποτέ μη λες ποτέ.............................................

Ο ανθρωπος ενιοτε συναντα τη μοιρα του στον δρομο που διαλεξε για να την αποφυγει!

Με αλλα λογια και αρχαιοελληνικα, το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον -Δημητριε :)

Γιά νά δούμε Μιχάλη,πάντος εσύ δυό φορές είπες "απεταξάμην" στόν ξυλότορνο,θά τριτώσει ?,εμείς μείναμε καί ο Παναγιώτης (panava) πού δέν μάς εμπνέει,καί τό έχουμε δηλώσει δημόσια.

Αν και είμαστε κάπως offtopic , Δημήτρη θα σου πω το εξής , η ενασχόληση με Τόρνο είναι άλλο πράγμα . Ένα περίεργο πράγμα , από τότε που ψιλοάρχισα να ασχολούμαι με τον Τόρνο , αραιά και που , όλες , μα όλες , οι υπόλοιπες Ξυλοκατασκευές μου φαίνονται της πλάκας . Και δεν υπερβάλλω . Ο Τόρνος θέτει άλλα όρια και άλλες βάσεις . Αυτές τις μέρες φτιάχνω ένα κομοδίνο με δυο συρτάρια , κάτι απλό , ε, μου φάνηκε τελείως της πλάκας η κατασκευή του . Σε καμία περίπτωση δεν έχει τον βαθμό δυσκολίας του Τόρνου . Σόρρυ για το οφφ, αλλά είπα να πω τη γνώμη μου .

Εγω απο την αλλη δεν θεωρω τον τορνο δυσκολο. Το γυρισμα θελει τροπο οχι κοπο.
Θελει να του παρεις τον αερα εξ'αρχης, λιγη υπομονη και να εχεις καλα σκαρπελα και σωστο τροπο/τεχνικη.

Την πρωτη φορα δεν ειχα καλα σκαρπελα. Την δευτερη δεν ειχα την υπομονη και τον χωρο -ειχα το τορνακι στο σαλονι.. στην Ρουμανια...
Αν υπαρξει τριτη φορα, μιας και αφου εχω πλεον τα σκαρπελα και τον χωρο, ξερω πως θα το χειριστω απο κει και περα :)

Καλορίζικες οι τυχερές παραλαβές σας Κυρ και Κώστα.
Παππού τυχερή λόγω τελωνείου. (ΦΠΑ).
Δημήτρη εμείς σταθερά.

Βαγγέλη θα διαφωνήσω μαζί σου και θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη. Καθαρά θέμα τεχνικής.

Last edited by a moderator:
Σας ευχαριστώ για τα καλοριζικα παιδιά!

Παιδιά ΌΛΑ θέμα τεχνικής είναι.
Όλα.
Όταν κατέχεις την τεχνική εισαι τεχνίτης.

Ο τορνος θα συμφωνήσω με τον φίλο Βαγγέλη είναι η προσωποποίηση της δημιουργίας από το μηδεν.
Από ένα κούτσουρο φτιάχνεις ένα αριστούργημα.
Είναι η πρώτη ύλη το μηδέν.
Σε όλα τα άλλα αγοράζεις υλικό έτοιμο η έστω απλανιστο.
Εδώ το μόνο όριο είναι η φαντασία.

Η πραγματική προσωποποίηση της δημιουργίας στο ξύλο που να δείχνει ότι υπάρχει και καλλιτεχνική φλέβα ...είναι η ξυλογλυπτική.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Η πραγματική προσωποποίηση της δημιουργίας στο ξύλο που να δείχνει ότι υπάρχει και καλλιτεχνική φλέβα ...είναι η ξυλογλυπτική.
off topic

Λιγο απο ολα για εμενα ειναι αυτο...
38518393285_329795b25a_c.jpg

24530658237_a0f07cce5a_c.jpg