Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κόβεται και με λεπίδα Μπάμπη.

Το μυστικό είναι να τον περάσεις με τη λεπίδα αρκετές φορές ώστε να κοπεί!

Αυτό το έχω κάνει με επιτυχία.

ΟΧΙ με ΜΙΑ περασιά της λεπίδας γιατί θα ξεφτίσει. ΔΕΝ θέλει να βάλεις δύναμη.

Επίσης:
Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως βρεγμένος να είναι καλύτερα για το ξέφτισμα.

Χρήστο, αν ηλταν ευθείες γραμμές, ή έστω ανοιχτές κούρμπες, θα γινόταν και με λεπίδα.
Στα γυαλιά έχω κάποιους ενδοιασμούς για τις κλειστές στροφές.

Μόνο με scroll saw τότε.... χρησιμοποιόντας την μικρότερη λάμα.

Αν τα κόψεις (τα κομμάτια καπλαμά) από πριν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειδάλλως κολλάς μεγαλύτερο κομμάτι και το κόβεις στην ακμή με λεπίδα.
Αλλά αυτό είναι δύσκολο.

Για Jumbo ξεκίνησα... Αλλά λέω δεν πάω να δω και για κανένα καπλαμά;
Τελικά γέμισε το σπίτι καπλαμάδες... Οξυά, καρυδιά, σαπέλι, παλύσανδρος, φιδόξυλο... Είναι και κάποια που δεν θυμάμαι.
Να δούμε τώρα τι θα τα κάνω... :chinscratch:

Ά... πήγα και Jumbo μετά...

Πολλές ξυλομπογές βλέπω , ποτηράκια - μπολάκια βλέπω , ρητίνη βλέπω , ΤΟΡΝΟ βλέπω , το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών πότε θα τον δώ ??????!!!!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για Jumbo ξεκίνησα... Αλλά λέω δεν πάω να δω και για κανένα καπλαμά;
Τελικά γέμισε το σπίτι καπλαμάδες... Οξυά, καρυδιά, σαπέλι, παλύσανδρος, φιδόξυλο... Είναι και κάποια που δεν θυμάμαι.
Να δούμε τώρα τι θα τα κάνω... :chinscratch:

Ά... πήγα και Jumbo μετά...

κ.Μπάμπη στη 2η φωτογραφία τα πολύχρωμα αριστερά τι είναι;

Πολλές ξυλομπογές βλέπω , ποτηράκια - μπολάκια βλέπω , ρητίνη βλέπω , ΤΟΡΝΟ βλέπω , το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών πότε θα τον δώ ??????!!!!

Ρε γατόπαρδε... Το "τσίμπησες" αμέσως έ; :grinning-smiley-043
Θα προσπαθήσω μήπως τα καταφέρω την επόμενη εβδομάδα να ασχοληθώ λίγο... Αυτές τις μέρες τρέχω σαν το Βέγγο, κυριολεκτικά.

κ.Μπάμπη στη 2η φωτογραφία τα πολύχρωμα αριστερά τι είναι;

Γιάννη, ξυλάκια παγωτού είναι.
Τα πήρα γιατί βαρέθηκα να ψάχνω ξυλάκι κάθε φορά που είχα κάτι για ανακάτεμα. Τσάμπα είνα, γύρω στο 1 νομίζω.

Last edited:
Σημερινή αγορά Proxxon ΟZI/E πολυεργαλείο μέ έξτρα αγορά δυό λάμες βύθισης καί μιά λάμα μισοφέγγαρο.

Δέν γνώριζα ότι μέσα είχε μιά λάμα βύθισης,αλλά χαμένη σαφώς δέν πάει,καί επίσης η έκπληξη ήταν ότι μέσα είχε καί 10 γυαλόχαρτα 80 grit -- 10 150 grit --10 240 grit,πού νόμιζα ότι είχε μόνο από ένα σέ κάθε κόκκωση,άν καί πιό πολύ τό αγόρασα γιά χρήση μέ τίς λάμες βύθισης καί τό μισοφέγγαρο παρά σάν τριβείο,αλλά ποτέ δέν ξέρεις πού λένε.

pro110.jpg

pro210.jpg

pro310.jpg

Μικροσωμο και ωραιο πολυεργαλειακι, καλοριζικο Δημητρη!

Συνδυαζεται επισης ομορφα και συμπληρωματικα με το ηλεκτρικο σκαρπελακι της Proxxon :))

καιρό είχες να χτυπήσεις proxxon, λέω κι εγώ μπας και του ξίνισε ; χα χα χα χα

καλορίζικο και καλοδούλευτο Δημήτρη.

Ευχαριστώ Γιώργο,ναι καιρό όντως ακριβώς 15 μέρες.:grinning-smiley-043

Μικροσωμο και ωραιο πολυεργαλειακι, καλοριζικο Δημητρη!

Συνδυαζεται επισης ομορφα και συμπληρωματικα με το ηλεκτρικο σκαρπελακι της Proxxon :))

Ευχαριστώ Μιχάλη,τό ηλεκτρικό σκαρπέλο υπάρχει πρό ακριβός ενός μηνός,σταδιακά είμαι πρός τό τέλος τής σειράς εργαλείων χειρός.

pro710.jpg

Δαιμονα, εισαι πληρης τοτε απο τα βασικα ηλεκτρικα χειρος της proxxon αν εχεις και τον αλοιφαδορο!

:grandpa: Καί όμως γιά να κλείσω μού λείπουν 2 ακόμα εργαλεία χειρός,μετά μένουν δυό εργαλεία πάγκου καί τέλος,μετά μπορεί νά τό "ψειρίζω" μέ κανα 12 βολτο,η να φτιάξω ακόμα ένα πάγκο καί νά μπεί καί ένα τρίτο εργαλείο πάγκου πράγμα δύσκολο μιάς καί ήδη είμαι ψιλο-στριμωγμένος,καί θά πρέπει νά κάνω ανακατατάξεις στόν χώρο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

:grandpa: Καί όμως γιά να κλείσω μού λείπουν 2 ακόμα εργαλεία χειρός,μετά μένουν δυό εργαλεία πάγκου καί τέλος,μετά μπορεί νά τό "ψειρίζω" μέ κανα 12 βολτο,η να φτιάξω ακόμα ένα πάγκο καί νά μπεί καί ένα τρίτο εργαλείο πάγκου πράγμα δύσκολο μιάς καί ήδη είμαι ψιλο-στριμωγμένος,καί θά πρέπει νά κάνω ανακατατάξεις στόν χώρο.

καλά δεν τελειώνουν αυτά τα proxxon? υπήρχαν και πριν αυτά τα εργαλεία ή τα βγάζει η εταιρεία για σένα μόνο?:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

καλά δεν τελειώνουν αυτά τα proxxon? υπήρχαν και πριν αυτά τα εργαλεία ή τα βγάζει η εταιρεία για σένα μόνο?:flipout:

Αστα Παύλο έχω πάθει Προξονίαση κανονική :flipout: ,έχουν μιά γλύκα τά άτιμα πού λέει και ο Μιχάλης,καί ειδικά σέ εμάς πού δέν έχουμε χώρο είναι ένα καί ένα.
Ο Μιχάλης εξαιρείται από θέμα χώρου τώρα βέβαια,αλλά όταν ήταν στήν Ρουμανία τότε ξεκίνησε τήν συλλογή,είναι εργαλεία πού λέμε δωματίου κάτι σάν τήν μουσική δωματίου. -bye-

Eιναι αληθεια οτι τα Proxxon τα αρχισα λογω της ελλειψης χωρους στο δυαρακι στη Ρουμανια.
Σε 2 τετραγωνικα χωρο ειχα πανω απο 20 εργαλεια proxxon! Bεβαια η ελλειψη χωρου ηταν στην αρχη, μετα εξελειχθηκε σε συλλογη καθως τα εργαλειακια ηταν πολυ συμπαθητικα, ποιοτικα και σαν γκατζετς!

Εδω μια φωτο που ειχα ανεβασει παλαιοτερα
23961690264_04bd0fd083_b.jpg

Yπαρχουν αρκετα εργαλεια proxxon κρεμασμενα πισω απο το γραφειακι και στο πλαι!
Υπαρχει και ενα αλλο, ιδιο γραφειακι πισω ακριβως, δεν φαινεται, που ειχα τον αερογραφο, το κολωνατο και αλλα.

Μπορω να πω οτι τοτε ηταν απο τις πιο δημιουργικες περιοδους που εχω περασει, παρ´ολη την ελλειψη χωρου!!

Eιναι αληθεια οτι τα Proxxon τα αρχισα λογω της ελλειψης χωρους στο δυαρακι στη Ρουμανια.
Σε 2 τετραγωνικα χωρο ειχα πανω απο 20 εργαλεια proxxon! Bεβαια η ελλειψη χωρου ηταν στην αρχη, μετα εξελειχθηκε σε συλλογη καθως τα εργαλειακια ηταν πολυ συμπαθητικα, ποιοτικα και σαν γκατζετς!

Εδω μια φωτο που ειχα ανεβασει παλαιοτερα

Yπαρχουν αρκετα εργαλεια proxxon κρεμασμενα πισω απο το γραφειακι και στο πλαι!
Υπαρχει και ενα αλλο, ιδιο γραφειακι πισω ακριβως, δεν φαινεται, που ειχα τον αερογραφο, το κολωνατο και αλλα.

Μπορω να πω οτι τοτε ηταν απο τις πιο δημιουργικες περιοδους που εχω περασει, παρ´ολη την ελλειψη χωρου!!

Aρχηγός,πρωτοπόρος,μάστορας,επιδιορθωτής,καί γενικός tester.

Αυτή η φωτογραφία από ότι θυμάμαι πρέπει νά είναι από τό Σωτήριον έτος 2015,τότε πού είχαμε εδώ μαύρα μεσάνυχτα από τά εργαλεία Proxxon. :worshippy:

Ρε γατόπαρδε... Το "τσίμπησες" αμέσως έ; :grinning-smiley-043
Θα πρισοαθήσω μήπως τα καταφέρω την επόμενη εβδομάδα να ασχοληθώ λίγο... Αυτές τις μέρες τρέχω σαν το Βέγγο, κυριολεκτικά.
.

Χαχαχα έχω κάνει ατελείωτα ξενύχτια στο YouTube !!!!