Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτα!

Ωραια τα ακουστικα αλλα δεν ειναι πιο βολικες οι μικρες ωτοασπιδες?
Ευχαριστώ! Έχω ακουστικά Bluetooth που ελάχιστο ποιους πολύ το θόρυβο και βάζω και μουσική απλά δεν με βολεύουν να βουλωνουν έτσι τα αυτιά, με πιάνει φαγούρα.. Γι αυτό πήρα τέτοια να δοκιμάσω. Θα δω τι θα με βολέψει.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ πιο βολικά τα ακουστικά από τις ωτοασπίδες.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα ακουστικα των 200 γραμμαριων ειναι πολυ πιο βολικα απο τις ωτοασπιδες των 5 γραμμαριων?? Μηπως εννοεις πιο αποτελεσματικα?

Παντως στο εργοστασιο σιδηρου που δουλευα, ολοι οι εργατες ανεξαιρετως προτιμουσαν ωτοασπιδες αν και ειχαν επιλογη ακουστικων.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τα ακουστικα των 200 γραμμαριων ειναι πολυ πιο βολικα απο τις ωτοασπιδες των 5 γραμμαριων?? Μηπως εννοεις πιο αποτελεσματικα?

Παντως στο εργοστασιο σιδηρου που δουλευα, ολοι οι εργατες ανεξαιρετως προτιμουσαν ωτοασπιδες αν και ειχαν επιλογη ακουστικων.

Τα ακουστικα ειναι πιο αποτελεσματικα. Δεν εχεις να αλλαζεις και σφουγγαρακια καθε φορα που τα δουλευεις. Απο την αλλη οι ωτοασπιδες ειναι πιο διακριτικες και ταιριαζουν γαντι με ενα hands free στο πετο για γκλαμουρ εμφανιση στο insta, youtube, facebook :ears:

Ότι μπαίνει μέσα στο αυτί εμπεριέχει και ολίγον ρίσκο. το λένε οι ΩΡΛ αυτό όχι εγώ.
Κατ' αρχήν σπρώχνει προς τα μέσα το κερί (το πιο ανώδυνο) αλλά υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες - π.χ. χτύπημα - που μπορεί να σου προκαλέσουν θέμα.
Βέβαια όπως τον βολεύει τον καθένα. πάντως Θέλει πολύ προσοχή η χρήση τους.

Πρωι σημερα χτυπησε ο ταχυδρομος!

Ενα βιβλιαρακι για τορνο και ενα ακονιστηρι παραδοσιακο :))

46090650315_3f11761bfa_b.jpg

Δυστυχως το βιβλιαρακι το πληρωσα 11 ευρω καθως δεν υπηρχε καλη τιμη μεταχειρισμενου αλλα εχει τις καλυτερες κριτικες απ´ολα.https://www.amazon.co.uk/gp/product/1861088493/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o09__o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Το ακονιστηρι το πηρα απο το ebay 2 ευρω, ετσι γιατι μου θυμησε τις λιγο τις παραδοσεις μας και τον Θαναση τον σουβλατζη στο Χαλανδρι που ακονιζε ετσι το μαχαιρι για να κοψει το ντονερ!! https://www.ebay.com/itm/153315669292

Αυτή την εβδομάδα περιήλθαν στην κατοχή μου ένα ψαλίδι λαμαρίνας Dexter (https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...salidi-lamarinas-dexter-isias-kopis-62284985/)
και ένα ροκάνι (https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...s-raspes/rokani-me-mikos-lamas-50mm-61547024/).

Δοκιμάζοντας το ψαλίδι σε μικρού πάχους λαμαρίνες ήταν μια χαρά. Έκοβε εύκολα ευθεία και δεν ήθελε ιδιαίτερη δύναμη.
Θεωρητικά μπορεί να κόψει λαμαρίνες με πάχος μέχρι 3 εκ. Εγώ πάντως είμαι κατηγορία φτερού οπότε δεν νομίζω οτι θα το προσπαθήσω ποτέ.

Το ροκάνι δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Είναι smoothing plane.
Σε αντίθεση με ένα ξύλινο ροκάνι που είχα φαντάζομαι οτι το μόνο θέμα που μπορεί να τεθεί θα είναι η αντοχή της λάμας.

Τελικά ενέδωσα κι εγώ στην πρόκληση του πρακτικερ και πήρα το πρώτο μου κιτρινακι. (Κυριάκο μην τ' ακούσω πολύ) :)
IMG-20190207-122303.jpg

Η πρώτη εντύπωση για το έκκεντρο είναι ότι ισχύει, ελαφρά αλλά ορατά και μάλλον χωρίς παρενέργειες στην πρώτη ταχύτητα στις χαμηλές στροφες. Στην δεύτερη σκάλα δεν το έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό (όπως διάβασα στο Σκρουτζ) στρώνει. Μια-δυο γκαζιες του έκανα και δείχνει αρκετά νευρικό και δυνατό.
Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι.
Τα γυαλιά στη φωτογραφία είναι εξαιρετικά και όντως αντιθαμβωτικα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aποστόλη,3 χιλιοστά εννοείς φαντάζομαι.
Η συσκευασία μπροστά γράφει 30mm, που σημαίνει 3 εκατοστά.
Κι εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά αλλά γράφω ότι αναφέρει η συσκευασία.

Λοιπόν.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Η συσκευασία μπροστά έχει ένα εικονίδιο που υποννοεί κόψιμο επιφανείας κι από κάτω μια διάσταση.
Στο site αν κάποιος μεγενθύνει την εικόνα θα δει να γράφει 300mmm
Στο δικό μου για έγραφε 30mm. Μάλλον κάτι είχε σβήστει, οπότε και υπέθεσα οτι πρόκειται για πάχος κοπής.
Πιθανότατα όμως αναφέρεται στο μήκος του εργαλείου.

Συμπαθάτε με.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τελικά ενέδωσα κι εγώ στην πρόκληση του πρακτικερ και πήρα το πρώτο μου κιτρινακι. (Κυριάκο μην τ' ακούσω πολύ) :)
IMG-20190207-122303.jpg

Η πρώτη εντύπωση για το έκκεντρο είναι ότι ισχύει, ελαφρά αλλά ορατά και μάλλον χωρίς παρενέργειες στην πρώτη ταχύτητα στις χαμηλές στροφες. Στην δεύτερη σκάλα δεν το έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό (όπως διάβασα στο Σκρουτζ) στρώνει. Μια-δυο γκαζιες του έκανα και δείχνει αρκετά νευρικό και δυνατό.
Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι.
Τα γυαλιά στη φωτογραφία είναι εξαιρετικά και όντως αντιθαμβωτικα.

Και πολυ καλα εκανες!!!
Σου εβαλα και ολοκληρη την φωτο να φαινεται το εργαλειο!!!

Τα γυαλια ειναι εξαιρετικα!!
Τα εχω χρονια σε χρηση οταν κοβω με το αλυσοπριονο και ειναι καλα και αντιθαμβωτικα οντως!
Μια φορα θαμπωσαν αλλα ειχα γινει ολος μουσκεμα απο ιδρωτα οποτε φυσιολογικο!!

Ποσο τα ειχε???