Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mπραβο Δημητρη, βαρβατη αγορα που κανει την δουλεια παιχνιδι.

Μακαριοι και ευτυχεις οι εχοντες εργασια που μπορουν να την βλεπουν ΚΑΙ σαν χομπυ.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.

"Μακαριοι και ευτυχεις οι εχοντες εργασια που μπορουν να την βλεπουν ΚΑΙ σαν χομπυ."

+ 1000
Καί νά πηγαίνουν μέ χαρά καί μέ λαχτάρα στήν δουλειά γιά να δοκιμάσουν τό νέο τους εργαλείο.

Κερδισα πριν λιγο ενα σετακι καρυδακια επαγγελματικα, αμερικανικα, τα εχει ο πατερας μου απο το 1969 και μου τα χαρισε σημερα επειδη ΔΕΝ χρειαστηκε να χρησιμοποιησει γαλλικο κλειδι και σφυρι για να ξεβιδωσει μια κολλημενη ταπα απο ενα καζανι νερου κοντα στον καυστηρα. (το αποσυνδεει απο το κυκλωμα λογω φυσικου αεριου). Του εδωσα το 18βολτο μπουλονοκλειδο 1/2" της Ryobi και η δουλεια του εγινε ..πριν πατησει την σκανδαλη :))

Χιλιοχρησιμοποιημενο, σαν καινουρια τα καρυδακια, θελει καθαρισμα. Ζυγιζει 5.600!!

Πολύ ωραίο απόκτημα,αλλά πιό ωραίο είναι τά δώρα πού περνάνε από γενιά σε γενιά,καλοδούλευτα. :a0210:

Παραλαβη προ ημερων απο Λεροϊ, αλλα ειχε πεσει μεσα στο πορτ μπαγκαζ και το βρηκα σημερα :)

Μαγνητικο αλφαδι στυλων με τρια ματια. Δεν το χρειαζομουν και καλα, αλλα κοστιζε μολις ενα ευρω και κατι και ετσι το πηρα :)

Φαινεται λιγο τρομαχτικο, σαν μασκα τρομου αποκριατικη :)
40485226993_e470d36168_b.jpg

Προφιλ φαινεται πιο καλο. Μπορει να μετρησει το ορθογωνιο μιας κατασκευης ετσι στο πλαι.
46728134214_965a412204_b.jpg

Στεκεται και ορθιο και τσεκαρει επιπεδες επιφανειες.
46535999325_c79c88fdb7_b.jpg

Στο μεσα μερος εχει δυο σειρες μαγνητες που πιανουν στις μεταλλικες επιφανειες, στυλους, δοκαρια.
Επισης εχει υποδοχες για να βαζεις ενα λαστιχο και να δενει πανω στο στυλο εαν δεν πιανουν οι μαγνητες.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...-oikodomis/alfadi-stulon-me-3-matia-61819660/

Πλάκα έχει χρησιμο είναι φθηνό είναι έ λέω να το πάρω κι εγώ!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Μικρό αλλά θαυματουργό φενεται αφού μπορεί να κάνεις πολύπλευρες μετρήσεις σύγχρονος αποφεύγοντας άσκοπες κινήσεις..
Καλό...!!!

εφτασε μετα απο 2+ μηνες αναμονη αυτο το διαβολακι, που το χτυπησα 11 ντολλαρς σε προσφορα απο το κινεζομαγαζο

web-20190323_093114.jpg

φορτιζεται με καλωδιο USB, την μπαταρια λιθιου την αλλαζω μονος οταν τα φτυσει, κτλ κτλ.
Δεχεται τσοκ για στελεχος των 7mm, και εχω την εντυπωση οτι δεχεται και collet dremel.(αλλα περιμενετε να το τσεκαρω μπας και θελει πιο λετπα). απο μονο του ηρθε με ενα αδιαφορο τσοκ κοντα στα 2mm.

https://www.banggood.com/HILDA-JD33....html?rmmds=myorder&ID=46421&cur_warehouse=CN

Δοκιμη και χρηση μετα το πασχα που θα γυρισω απο την δουλεια.

παιδια ως ρπος την δυναμη ειναι λιγο απογοητευτικο...σταματησε οταν δοκιμασα να τρυπησω μελαμινη με 2,5μμ τρυπανι

Ενταξει δεν ειναι Bosch, αλλα θα βρεις τις χρησεις του. Ειναι μικρο, πολυ βολικο και ευχρηστο για αρκετες δουλειες.
Χωραει τελικα τα 3.2mm bits του dremel, ετσι?

με αντιστοιχο collet ναι...πρεπει να τσεκαρω ομως γιατι υπαρχουν, και εχω, 2 διαμετρων

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη προ ημερων απο Λεροϊ, αλλα ειχε πεσει μεσα στο πορτ μπαγκαζ και το βρηκα σημερα :)

Μαγνητικο αλφαδι στυλων με τρια ματια. Δεν το χρειαζομουν και καλα, αλλα κοστιζε μολις ενα ευρω και κατι και ετσι το πηρα :)

Στο μεσα μερος εχει δυο σειρες μαγνητες που πιανουν στις μεταλλικες επιφανειες, στυλους, δοκαρια.
Επισης εχει υποδοχες για να βαζεις ενα λαστιχο και να δενει πανω στο στυλο εαν δεν πιανουν οι μαγνητες.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...-oikodomis/alfadi-stulon-me-3-matia-61819660/

Το εχω παρα πολλα χρονια και στις σιδηροκατασκευες με εχει βολεψει πολυ

Kαλοριζικο Αχιλλεα, παρα πολυ καλη και ιδιαιτερα δυνατη η νεα εκδοση του παλμικου με 3 ταχυτητες και brusheless. Απο που το πηρες?

Από το amazon.co.uk, κοντά στα 108 ευρώ με τα μεταφορικά. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι, βοηθάει η κατασκευή. Πάντως το περίμενα πιο θορυβώδες!

Από το amazon.co.uk, κοντά στα 108 ευρώ με τα μεταφορικά. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι, βοηθάει η κατασκευή. Πάντως το περίμενα πιο θορυβώδες!

Γενικως τα brushless, για καποιο λογο, ειναι πιο θορυβωδη απο τα κανονικα εργαλεια.

Το συγκεκριμενο, αν και μεγαλυτερο σε μεγεθος και βαρος απο τον ανταγωνισμο, ειναι σωστα ζυγισμενο και οντως καθεται καλα στο χερι.

Να κανω μια ερωτηση.
Οι βαθμιδες ροπη με ταχυτητα δεν θα επρεπε να ειναι αναποδα οπως στα κανονικα δραπανα?????????

Στα κανονικα δραπανα δεν υπαρχει περιστροφικη κρουση οπως στα παλμικα. Στα παλμικα οσο πιο μεγαλη ταχυτητα, τοσο περισσοτερες οι κρουσεις τοσο μεγαλυτερη η ροπη.

Στα κανονικα εχουμε μονο περιστροφη και τα γραναζια της πρωτης ταχυτητας λειτουργουν οπως τα γραναζια του κιβωτιου ταχυτητων των αυτοκινητων οπου η πρωτη ταχυτητα εχει την ροπη και ειναι για τα ζορια.

Αχιλλέα καλορίζικο το νέο σου εργαλείο...Πολύ δυνατό...!!! Καλές δουλειές..

Ήρθαν στα χέρια μου και τα τετράκοπα με 20 ευρώ περίπου από toolplanet...

https://postimg.cc/GBVbNcyb

Καλοριζικα Κωστη, ωραια πραματα που κανουν πραγματικη διαφορα σε σχεση με τα απλα.

Αχιλλέα καλορίζικο το νέο σου εργαλείο...Πολύ δυνατό...!!! Καλές δουλειές..

Ήρθαν στα χέρια μου και τα τετράκοπα με 20 ευρώ περίπου από toolplanet...

https://postimg.cc/GBVbNcyb

Ποιοτικά τρυπάνια και νομίζω λογική τιμή τα 20 ευρώ και τα τέσσερα για Bosch !!
Αν δεν κάνω λάθος κάτι τετράκοπα Dewalt που πήρα πριν ενάμισι χρόνο τα πλήρωσα πολύ περισσότερο (μιας και δεν είχε το συγκεκριμένο κατ/μα τα Bosch). Δεν έχω δουλέψει όμως τέτοια της Bosch και δεν μπορώ να έχω κάποια άποψη.
Τα Dewalt βέβαια με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.

Καλορίζικα και καλές εργασίες.-bye-