Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα τα εργαλεια σας κυριοι!
Νομιζω η σπαθοσεγα ειναιντο trend της εποχης.
Ο Δημητρος ξεκινησε νεα συλλογη, ας λεει οτι θελει...
Και ο γηραιος μαστορας απο την Αχαια δοκιμασε λιγη γερμανικη ποιοτητα στα εργαλεια χειρος. Για να δουμε θα κολλησει?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ παιδιά...
Στα 90 ευρώ brand εταιρία άλλη δεν υπήρχε..
Επισεις έχει και άλλη μια μεγαλύτερη στα 1050w αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει η διαφορά των 65 ευρω σχεδόν παραπάνω..
Δεν ξέρω τι λέει του lidl οπότε δεν ξέρω να συγκρίνω..

Την πήρα κύριος για κόψιμο ξύλου και διαφόρων παλετών...ενδεχόμενος και με τις κατάλληλες λαμες και για είδη σιδήρου/αλουμινιου..

Μιχάλη τέτοιες θα πάρω αλλά από 2 ζευγάρια σε χοντρή και λεπτή κοπή για να υπάρχουν..
...και ενδεχόμενος και ένα ζευγάρι με την πιο λεπτή κοπή που τις αναφέρει η Bosch wood and metal...
Φαρμακείο πάντως οι λαμες άσχετος εταιριας.. θες κανονικά 4-5 είδη και το 50+ δεν το γλυτώνεις..και επειδή από το λίγο που κοίταξα ζευγάρι η μια και μια μόνο η Bosch έχει.....άσε δε που θα θέλει και αυτό μετέπειτα βαλίτσα...!!!

Για την δουλεια που λες Κωστη, νομιζω οτι μπορεις να την βγαλεις μια χαρα και χωρις κανενα προβλημα με δυο ειδων λαμες, μια ξυλου γενικη (progressor for wood) και μια μεταλλου.
Εγω αυτες χρησιμοποιω παντου για καθε εργασια. Εχω βεβαια και καμποσες αλλες ετσι για την χαρα :))

Aγγελε, με λαμες bosch, η σπαθοσεγα parkside ειναι καλη, φτηνη και αποτελεσματικη. Την εχω ακομα, την πρωτη εκδοση που ειχε φερει στην Ελλαδα το lidl.

Εκανα βλακεια που δεν την πηρα περσι και τωρα περιμεεεεενω.
Αντε να δουμε.....

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα Κυριάκο Μιχάλη καί Κωστή,παρεμπιπτόντος η Stanley εξελίσσεται μέ ποιοτικά προιόντα.

Σημερινή αγορά φυσητήρας Stihl BG56

YΓ: Οπως λέμε εμείς εδώ στό Αστόρια στό Αμέρρρικα (μέ τήν προφορά τήν original) Stay tuned tireless George,stay tuned. -bye-

Άντε πάλι αυτό το '' tireless George'' κουράστηκα να το διαβάζω. :flipout:
η αλήθεια είναι ότι μετά την επάνοδό σου στο φόρουμ, παίζεις τα ρέστα σου στις παραλαβές. Καλορίζικος λοιπόν ΚΑΙ ο φυσητήρας. -bye-

Καλά και ωραία όλα αυτά που αγοράζετε αλλά δεν είναι είδηση. Είδηση είναι ότι ....Εγώ πήρα τέτοιο εργαλείο...Knipex :chinscratch:

5982_8701300.jpg

Πήγα για κάτι βιδάκια στον Μητρόπουλο και το είδα μπροστά μου.... Πρόσεξε να ακούς το "κλικ" από το κουμπάκι μου είπε ...:flipout::flipout:
Η αλήθεια είναι ότι με κάτι no name που είχα ...όλο μου ξεκουμπώνανε στο σφίξιμο.

Αυτό κι είναι είδηση. ευτυχώς που δεν είναι πρωταπριλιά. :flipout: καλορίζικη !

Αντρέα με γεια τον αντάπτορα. καλές εργασίες.

Κι ομως λεω δεν πεταγομαι μεχρι το ToolPlanet να παραγγηλω τις σπαθολαμες καθως δεν τις εχει "επισημα" στο site και βλεπω μεμονομενα κομματια Bosch Blue Grafite(Cyl-5)...εδω ειμαστε λεω..!!!!

Πηρα ενα 6mm και ενα 8mm για δοκιμη αλλα σε μηκος 15cm και τα δυο.....και μια μαραγκογωνια της Stanley....20 ευρω ολα μαζι(8.5 ευρω τα τρυπανια)...σε 4mm δεν ειχε μεγαλο αλλα τωρα που το σκεφτομαι και το μικρο μια χαρα θα μου ειναι καθως χρειαζεται για προτρυπημα...οποτε θα το "τσιμπησω" σε δευτερο χρονο....

https://i.postimg.cc/yxjs4dQd/20190404-204838.jpg

https://i.postimg.cc/v8gNJDKS/20190404-204845.jpg

Ειναι αυτο εδω το ενα απο τα δυο..

https://www.xristoueshop.gr/eksarth...ni-bosch-bl-granite-8x150-150-2608588152.html

Εντωμεταξυ αυτες οι οπες και σχισμες απο την μια και απο την αλλη που εχει στο τελος του σωματος θα πρεπει να "γραπωνουν" πολυ καλα στο τσοκ του τρυπανιου....θα τα δοκιμασω και θα σας πω και εγω τι λενε....

https://i.postimg.cc/BvsDxyTT/20190404-205010.jpg

Καλορικα Κωστη!!
Tελικα τα CYL5 λεγονται και blue granite? Ειναι το ιδιο?

To λεω γιατι τα CYL9 ειναι τα ολα σε ενα, αλλα ομως υπαρχει και CYL9 for ceramics, αυτα για τα πλακιδια.

Καλοριζικη η πενσα Νικο, υπεροχο εργαλειο το συγκεκριμενο, σε ολα τα μεγεθη που βγαινει.
Αν σου αρεσει το κολπο με το κουμπακι εχω αλλα δυο πραγματικα εξαιρετικα πενσοειδη -αλλης μαρκας- να σου συστησω, μια πενσα και εναν κοφτη:))

Είμαι καλά εξοπλισμένος

IMG_0801m.jpg

...χωρίς κουμπάκι ...αλλά τι να το κάνεις... άμα μια ζωή βολεύτηκες με παλαιάς κοπής εργαλεία ...αυτά τα κρεμάς σαν κάδρα και τα χρησιμοποιείς σε εξαιρετικές περιπτώσεις :flipout::flipout:

Περιττό να σου πω ότι τα CYL-9 δυο χρόνια τώρα δεν έχουν βγει από την συσκευασία ... πάντως σίγουρα κάποιο πρόβλημα ένταξης έχω....

Δεν νομιζω...Να σου πω οτι ο πατερας μου μια ζωη εχει επισης βολευτει με τα παραδοσιακα καλα εργαλεια που εφερνε σαν ναυτικος.
Μολις ομως ειδε τον κοφτη της wiha με το κουμπακι που κοβει καρφια βιδες κλπ συναφη με το 1/4 της δυναμης, καταλαβε οτι δεν υπηρχε επιστροφη :))

Aυτον εδω εννοω
16475501657_dfc60c1f36_b.jpg

Παντως τα εργαλειακια που βλεπω ειναι λαχταριστα και στην οψη και στην χρηση, αλλο αν δεν τα χρησιμοποιεις:)

Αυτό ομολογουμένως μου χρειάζεται !!! Προχθές ήθελα να κόψω κάτι βιδάκια 4mm και έβαλα τον κόφτη για τις μπετόβεργες ... ο οποίος παρεμπιπτόντως κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά είναι αστείο να κόβεις 4mm βιδάκια με κόφτη μήκους 70-80 cm :flipout:

Καλορικα Κωστη!!
Tελικα τα CYL5 λεγονται και blue granite? Ειναι το ιδιο?

To λεω γιατι τα CYL9 ειναι τα ολα σε ενα, αλλα ομως υπαρχει και CYL9 for ceramics, αυτα για τα πλακιδια.

Στο εχω γράψει ξανά εδώ αλλά μάλλον δεν το είδες..
https://avclub.gr/forum/showthread....ώσιμων?p=1058307959&viewfull=1#post1058307959

Στην ουσία είναι η μετεξέλιξη των CYL-5...Αυτό μου είπε και ο υπάλληλος του Toolplanet....
Εάν δεις τον κωδικό παραγγελειας σου στο site της bosch που ανέβασα θα καταλάβεις...
...και αυτό γιατί blue granite στον επίσημο κατάλογο της δεν υπάρχει...!!!!
Το γιατί δεν το ξέρω...

Δεν νομιζω...Να σου πω οτι ο πατερας μου μια ζωη εχει επισης βολευτει με τα παραδοσιακα καλα εργαλεια που εφερνε σαν ναυτικος.
Μολις ομως ειδε τον κοφτη της wiha με το κουμπακι που κοβει καρφια βιδες κλπ συναφη με το 1/4 της δυναμης, καταλαβε οτι δεν υπηρχε επιστροφη :))

Aυτον εδω εννοω
16475501657_dfc60c1f36_b.jpg

Παντως τα εργαλειακια που βλεπω ειναι λαχταριστα και στην οψη και στην χρηση, αλλο αν δεν τα χρησιμοποιεις:)
Έχουμε κάποιο link για τον παραπάνω κόφτη;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χθεσινη παραλαβη απο Leroy τα wolfcraft και εργαλειογατο οι κοκκινοι σφικτηρες μπαρας.

Κωστα καλοι φαινονται, μαρκας AMTECH που σαν μαρκα δε λεει και πολλα αλλα δεν ειναι και καμια τεχνολογια μεγαλη...
Σχεδον πανομοιοτυποι με τον μπλε Silverline που ειχα φερει απο Αγγλια.

Τα wolfcraft φρεζακι και ρασπα ξυλου εξυπηρετικα και αυτα.
Με το πρωτο ανοιχθηκαν φωλιες για τις φρεζατες βιδες του παγκου.

20190404-202654.jpg

Χθεσινη παραλαβη απο Leroy τα wolfcraft και εργαλειογατο οι κοκκινοι σφικτηρες μπαρας.

Κωστα καλοι φαινονται, μαρκας AMTECH που σαν μαρκα δε λεει και πολλα αλλα δεν ειναι και καμια τεχνολογια μεγαλη...
Σχεδον πανομοιοτυποι με τον μπλε Silverline που ειχα φερει απο Αγγλια.

Τα wolfcraft φρεζακι και ρασπα ξυλου εξυπηρετικα και αυτα.
Με το πρωτο ανοιχθηκαν φωλιες για τις φρεζατες βιδες του παγκου.

20190404-202654.jpg

Με το καλό.

Μου έστειλε όλο τον κατάλογο του σε pdf ο ...γάτος. Έχει πραγματάκια πολλά.

Σημερινες μικροπαραλαβες απο τον κινεζο.

Ενα εργαλειο μαρκαρισματος (πολυ πλαστικουρα, δεν ξερω ποσο θα αντεξει σε ζορι)
Ενα bit 1/4" για finger joint
Μια usb εξοδος για να φορτιζω το κινητο στο μηχανακι.
d4493e110c7d2577dcfdb1f5cca36eca.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk