Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ηλια μπορει να παιζει ρολο και η κατασκευη του καθε σιδηροδρομου αλλα στην δικη μου περιπτωση εχει 1 εκ απο καθε πλευρα.

Χθες παρελαβα απο εμποριο σιδηρου 2 διατρητες επιφανειες 70 επι 125 για το εργαστηριο.
Αγορασα και 2 εξαιρετικα σπρευ της Duplicolor σε χρωμα RAL 9007 στο χρωμα του ατσαλιου ματ για να βαφθουν.
Αριστερα εχει ηδη ψεκαστει και δεξια ειναι αβαφη και εχουν ακριβως το ιδιο χρωμα οπως και μια τριτη που εχω ηδη απο το πιο μικρο δωματιο που ειχα.

20190410-170021.jpg

Καλοριζικες Κυριακο...
Καλα εκανες και τις περασες για να αντεξουν..!!!!

Καλοδουλευτα και οι υπολοιποι....

Πηραμε την σπαθοσεγα αλλα επρεπε να μπει σε βαλιστα,καθως ηταν σε χαρτοκουτα.....
Οποτε αγοραστηκε μια 26" βαρεως τυπου ωστε να την περνει ανετα απο stanleycenter στα 35 ευρω.. Την πηρα λιγο μεγαλουτσικη ωστε εαν χρειστει κατι επιπροσθετο σε εργαλειο να μπαινει εκει....
Συναμα ηρθαν και τα 2 σετακια απο λαμες της Bosch απο το Toolplanet στα 20 ευρω και τα 2 ζευγαρια...

https://i.postimg.cc/W4kBxmzx/20190412-181218.jpg

Καλοριζικα τα λειαντικα συνωνοματε...!!!

Θα βαζεις την σπαθοσεγα μεσα στη βαλιτσα με την λαμα επανω :))

Τεραστια, περιποιημενη και πολυ στιβαρη αυτη η βαλιτσα Κωστη, καλοριζικη! Τα κουμπωματα σου βγαζουν τη ψυχη για να ανοιξουν η ειναι οκ πλεον?

Ευχαριστω...
Τις μικρες μεχρι 15 ποντους οφελειμο μηκος συγουρα τις περνει....αλλα δεν σε νοιαζει γιατι εχει και εσωτερικο δισκο μεταφορας οπου μπαινουν παραααα πολλες λαμες....!!!!
Τα κουμπωματα παραμενουν σφικτα...σε σχεση με το βαλιτσακι του κρουστικο δραπανου(FMC627D2) ειναι ακομη πιο σφικτα....εδω ομως μιλαμε για μεγαλη βαλιτσα οπου μεχρι και λουκετο μπαινει....

Παραλαβη πλαστικων clips για να πιανεις μουσαμαδες χωρις να χρειαζεται να ανοιξεις τρυπες στερεωσης. https://www.banggood.com/8Pcs-TrapM...p-1381792.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Πολυ καλη ποιοτητα πλαστικου και παρα πολυ αποτελεσματικα στην συγκρατηση του μουσαμα/υφασματος. Τα δοκιμασα και ειναι σουπερ.
40628615983_45bc1206c1_c.jpg

Παραλαβη δωρο, φρεσκια ολοσωμη βαμβακερη βαπορισια φορμα και με το γαλονι επανω :))
46679114375_6ef48c821f_c.jpg

Ευχαριστω καπετάν Γιωργη..

Τρία σφυρακια (Windows breaker Hammer) με λεπίδα κοπής της ζώνης ασφαλείας.
Χρησιμοτατο εργαλείο για κάθε αμάξι σε περίπτωση εγκλωβισμού μας. Στα 5 /pc.
Να το έχετε μαζί σας κ αχρείαστο να είναι.

Τέτοια παραλαβή δεν έχουμε ξανα δει. εργαλείο να το αγοράζεις προληπτικά για να σε σώσει τη δύσκολη στιγμή.
Πόσο δίκιο έχεις.. αχρείαστο να είναι σε όλους μας.

Link ??

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόληψη ωστοσο θεωρω πως το δυσκολο σε αυτες τις καταστασεις ειναι η εύρεση της ψυχραιμιας ωστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις σωστα! Και φυσικα το εργαλειο να ειναι στο σωστο σημείο και οχι πεταμένο δεξια αριστερα :Ρ

Μόλις χτες χαζεύα στον γάτο και έπεσε το μάτι μου σε ένα τέτοιο εργαλείο και από περιέργεια και μόνο έμαθα που χρεισημευει από τα μόνα εργαλεία που είναι χρήσιμα αλλά δεν θέσ να τα χρεισημοποιησησ ποτέ καλορίζικα μάστορα μου και αχρειαστο να είναι πάντα

Και μια συμβουλή ακομη.. Αυτα τα εργαλεία καλο ειναι να εχουν έντονο χρωμα !! Διαφορετικα να ειναι περασμένο με κάποια αντανακλαστική ταινία η κατι σχετικο ωστε να ειναι ευδιάκριτα σε ολες τις συνθήκες.

To "εργαλείο" αυτό το πήρα μετά από ένα μάθημα που κάναμε στην εταιρεία κ μετά από κάποια βίντεο που είδα.

Από εδώ:
https://www.lightgear.gr/ αλλά έχει κ αλλού (βλ. Σκρουτζ).

Πήρα ένα για εμένα κ ένα για το αμάξι του κάθε παιδιού (σαν δωράκι). Δεν ξέρω αν, χτύπα ξύλο, το χρησιμοποιήσω ποτέ ή αν προλάβω ή αν έχω τον χρόνο κ την ψυχραιμία αλλά καλύτερα να το έχω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Έχει κ Velcro οπότε μπήκε ήδη στο αμάξι κ το έδειξα σε όσους μπαίνουν συχνά μέσα μαζί μου.

Πριν λίγο ήρθε κ η μεγαλύτερη τσιμπιδα fatmax της Stanley, στην οποία θα γίνει μετατροπή.

Last edited by a moderator:
Και μια συμβουλή ακομη.. Αυτα τα εργαλεία καλο ειναι να εχουν έντονο χρωμα !! Διαφορετικα να ειναι περασμένο με κάποια αντανακλαστική ταινία η κατι σχετικο ωστε να ειναι ευδιάκριτα σε ολες τις συνθήκες.

Eπισης καλο ειναι να ξερεις απο τι υλικο ειναι τα τζαμια του αυτοκινητου, εαν ειναι tempered glass (γραφεται πανω στο τζαμι) εχει καλως μπορει να σπασει με ειδικο εργαλειο. Εαν οχι, υπαρχει θεμα και δεν θα κανουν δουλεια αυτα τα μικρα εργαλεια μεσα στον πανικο.

Στην Αμερικη εχει υπερισχυσει το Resqme , ενα μικρο american made εργαλειακι που εχει λεπιδα για τη ζωνη και ενα μηχανισμο με ελατηριο που σπαει το τζαμι οταν το πιεζεις πανω του.
Αυτο μπαινει στα κλειδια σαν μπρελοκ, αλλα αφαιρειται αμεσα στην αναγκη τραβωντας το. Το οτι βρισκεται παντα πανω στα κλειδια το καθιστα ευκολο να βρεθει. Yπαρχει και στην Ελλαδα.

Οπως ειπε και ο Κωστας αυτα μας τα ειπανε σε ενα σεμιναριο ασφαλειας που καναμε παλαιοτερα στην τραπεζα. Μας εδειξαν και βιντεο τον Πυργο της κολασεως!

Δηλαδή θα επεκτείνεις σε μήκος τις σιαγόνες ή θα κάνεις κάτι άλλο ; για πες λεπτομέρειες..

Κάπου το έχω ξαναγράψει.
Επειδή ο Kreg σφικτήρας είναι πανάκριβος, μετά από προτροπή του Πάνου κ του Σώφρον, θα κοπεί το ένα άκρο της Stanley & θα κολληθεί καλιμπρε 6 ή 8 mm & θα μετατραπεί σε Kreg.

Πολύ καλό και πολύ έξυπνο. γλυτώνεις και χρήμα έτσι. μόνος σου θα το κάνεις;
κάτι παρόμοιο έχω δει στο youtube αλλά όχι με τέτοιους σφιγκτήρες.
ανέβασε αν θες καμιά φωτό όταν το τελειώσεις. -bye-