Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικα συναδελοι!
Δημητρη αυτη ειναι η μεγαλυτερη μπαταρια της Stihl? Σχεδον μια ωρα λειτουργιας με αλυσοπριονο ειναι εξωπραγματικος χρονος!
Τις προαλλες μου εφερε ο πατερας μου ενα αχρησιμοποιητο σετ ακονισματος σαν το δικο σου ακριβως, με 2 ανταλλακτικες λαμες. Ηλικιας τουλαχιστον 40 ετων.

Μπαμπη ειμαι περιεργος για τις δυνατοτητες αυτης της Titebond. Ωραια η ξυλεια οξυας για τον τορνο! Βγαζει λεπτοτερες σανιδες απο οξυα,καρυδια κλπ? Δηλαδη παχους <2.5εκ.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευτυχως που ησουν με μηχανακι δηλαδη :FSGSFGS4:

Ευτυχώς... -bye-

Μπαμπη ειμαι περιεργος για τις δυνατοτητες αυτης της Titebond. Ωραια η ξυλεια οξυας για τον τορνο! Βγαζει λεπτοτερες σανιδες απο οξυα,καρυδια κλπ? Δηλαδη παχους <2.5εκ.

Κι εγώ είμαι περίεργος Μιχάλη, γί αυτό την πήρα.
Για πιο λεπτές σανίδες δεν κοίταξα στον Καλλιγά, στις άλλες ξυλαποθήκες όμως που έψαχνα υπάρχουν.

Απο ενα γρηγορο search που εκανα βρηκα οτι η συγκεκριμενη κολλα εχει τον μεγαλυτερο ανοιχτο χρονο, οποτε μπορεις να κανεις μικρορυθμισεις για εως και 20-25 λεπτα.
Απο κει και περα δεν εχει καποια παραπανω δυναμη συγκρατησης απο τις υπολοιπες. Η δυναμη που εχει η συγκεκριμενη titebond ειναι 3510 psi.

Eδω η δυναμη των βασικων titebond, με την titebond ΙΙΙ να ξεχωριζει λιγο απο τις υπολοιπες με 4000 psi.
titebond-chart.png

Εδω τα specs της Τitebond Extend Glue. http://www.titebond.com/product/glues/d7c6f86b-93cc-4400-99ed-79f8a75a2e95
To 'entend' στο ονομα της αναφερεται στον εκτεταμενο ανοιχτο χρονο που μπορεις να την δουλεψεις, πριν στεγνωσει.

Για καποιες εφαρμογες φανταζομαι οτι ο ανοιχτος χρονος που δουλευεις μια ξυλοκολλα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.

Δεν ηξερα παντως οτι υπαρχουν ξυλοκολλες με τοσο μεγαλο χρονικο περιθωριο προσαρμογης. Πολυ χρησιμη η πληροφορια.

Kαλοριζικα συναδελοι!
Δημητρη αυτη ειναι η μεγαλυτερη μπαταρια της Stihl? Σχεδον μια ωρα λειτουργιας με αλυσοπριονο ειναι εξωπραγματικος χρονος!
Τις προαλλες μου εφερε ο πατερας μου ενα αχρησιμοποιητο σετ ακονισματος σαν το δικο σου ακριβως, με 2 ανταλλακτικες λαμες. Ηλικιας τουλαχιστον 40 ετων.

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη
Ετσι αναφέρουν σχεδόν μιά ώρα μέ αλυσοπρίονο,καί η Stihl από ότι έχω παρατηρήσει δέν λέει ότι νά´ναι.
Βέβαια παίζει ρόλο ο τρόπος χρήσης,καί τό πρός κοπή υλικό.

Αυτη ειναι μια παραγγελια που ηρθε σημερα και που ΔΕΝ ημουν καθολου σιγουρος αν ερθει τελικα επειδη η τιμη που την προλαβα και την παρηγγειλα, νομιζω οτι ηταν λαθος.

Ανταλλακτικες κορδελες super thin, της Proxxon, 3 τεμαχια, συνολο ~24 ευρω με τα μεταφορικα!!!
48354497086_628eeaaec9_c.jpg

Πριν δυο βδομαδες ηθελα να κανω μια παραγγελια για αυτες τις εξτρα κορδελες για την μικρη πριονοκορδελα της Proxxon.
Ειναι οι καινουριες, αυτες τις super λεπτες πλατους 1.3μμ που ειναι καταπληκτικες και πολυ ανθεκτικες. Το αμαζον γερμανιας εχει τις καλυτερες τιμες συνηθως, γυρω στα 19 ευρω συν 5 ευρω μεταφορικα.

Δεν ξερω πως μου ηρθε και τσεκαρα και το αμαζον αγγλιας οπου για τα γερμανικα Proxxon εχει παντα πιο ψηλες τιμες. Οταν ειδα τιμη για καθε κορδελα γυρω στα 6 ευρω δεν το πιστευα. Τσεκαρα οτι ηταν το νουμερο που ηθελα και την εβαλα στο καλαθι. Πηγα να βαλω 5 τεμαχια αλλα ειχε περιορισμο στα 3 οποτε εκανα την παραγγελια για τρια τεμαχια με συνολικο κοστος για τρεις κορδελες γυρω στα 24 ευρω με τα μεταφορικα μεσα. Δηλαδη οσο θα μου κοστιζε μια κορδελα απο αμαζον γερμανιας με τα μεταφορικα.

Οταν εκανα την παραγγελια πηγα πισω για να δω τι γινεται, ωστε να ενημερωσω το φορουμ. Δυστυχως η τιμη ειχε ανεβει στα κανονικα επιπεδα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00L3533JQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Δεν ξερω τελικα αν ηταν λαθος, η ηταν καποιου ειδους promotion, γιατι ο περιορισμος των τεμαχιων σε τρια δεν ισχυει.
Oπως και να εχει, καμμια φορα το αμαζον σε εκπλησσει! Κριμα που ειχε περιορισμο τεμαχιων μονο :))

Καλοριζικες Μιχαλη...!!!
Πολλες φορες γινονται εμπορικα "λαθη" οπου εποιτα απο 2 με 3 μερες τα βλεπουν και τα διορθωνουν.....

Επιτέλους τα κατάφερα.... Αν και τελευταία στιγμή είχα την αμφιβολία.... Μήπως το bosch; μήπως ένα κρουστικο απλό με καλώδιο; τελικά το έβαλα στο καλάθι και έφυγα.... Αύριο δοκιμή με τα cyl-9
52c27858c86809859be8243b95a7fcef.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επιτέλους τα κατάφερα.... Αν και τελευταία στιγμή είχα την αμφιβολία.... Μήπως το bosch; μήπως ένα κρουστικο απλό με καλώδιο; τελικά το έβαλα στο καλάθι και έφυγα.... Αύριο δοκιμή με τα cyl-9
52c27858c86809859be8243b95a7fcef.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοριζικα τα καλουδια....σωστη επιλογη....θα καταλαβεις στην πραξη τι πηρες....και θα δεις οτι δεν θα το μετανιωσεις με τιποτα.....

Eργαλεια και αναλωσιμα ολα εκλεκτα ακομα και τα ουπατ! Καλοριζικα!!

Παρελαβα σημερα ενα σετακι μινι σκαρπελα για ξυλογλυπτικη. Ειχα κατι κινεζικα (εννοω πολυ φτηνα) αλλα ειναι εντελως ψευτικα.
Απο αμαζον αγγλιας. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07KP7RBB2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Τρεις λαμες εκ των οποιων η μια για να αφαιρει υλικο και να διαμορφωνει κοιλοτητες (πχ. κουταλια και συναφη), ενα δερμα και μια αλοιφη για τροχισμα και ολα αυτα σε μια βολικη πανινη θηκη. Τα γαντια ειναι δωρο.
48363338456_402a460a23_b.jpg

Η συσκευασια περιλαμβανει και τα ειδικα γαντια προστασιας που απο μονα τους κανουν 8-10 ευρω. Τα γαντια δεν αναφερονται σαν μερος του σετ αλλα τα βρηκα μεσα, μαλλον σαν δωρο. Δυστυχως εχω τετοια γαντια και δεν το χαρηκα πολυ :)

Εδω τα τρια σκαρπελακια/μαχαιρια
48363339296_59f360b7a2_b.jpg

Μαζι ειχα παραγγειλει και ενα βιβλιαρακι για αυτο το ειδος ξυλογλυπτικης το Whittling (αγγλιστι που σημαινει 'κοβω με μαχαιριδιο') που μπορει να βρεθει μεταχειρισμενο απο μιση λιρα. https://www.amazon.co.uk/gp/product/1565237722/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Eυχαριστω συναδελφοι!

Ειναι ενα καλο σετακι με ευχρηστες λαμες απο ποιοτικο ατσαλι που φαινεται οτι μπορει να τροχιστει πολλες φορες χωρις θεμα.