Tι παραλάβαμε σήμερα..

China vs Japan ! Καλορίζικα παιδιά.

Μιχάλη ποιοτικό φαίνεται το κατσαβιδάκι. ο χρόνος θα δείξει βέβαια. είναι πολύ γουστόζικο πάντως.
Καλά για το παχύμετρο δεν σχολιάζω..

Καλοδουλευτο Νεκταριε, ζηλευτη η ακριβεια του Ιαπωνα αλλα για να την εκμεταλλευτεις πληρως, δυστυχως το ματι πρεπει να κουραστει για να διαβασει σωστα και να δει που πεφτει η χαρακια του δεκατου του χιλιοστου.

Λυπαμαι που το λεω αλλα εδω και χρονια προτιμω τα τσιπικα digital σαν του lidl παρα τα γιαπωνεζικα αναλογικα που εχει και ο πατερας μου.

+++

Ευχαριστω Γιωργο!
Κινεζικο μεν αλλα η αισθηση και η ποιοτητα του θυμιζει καλλιστα Γιαπωνεζικο gagdet της Sony!

Καλοδουλευτη Δημητρη.

Με πολυ προσοχη, δεν εχεις και ταρατσα απο πανω να την εδενες με καποιο τροπο.

Καλοριζικη Δημητρη και γω επενδυσα σε σκαλες τελευταιως αντικαθιστωντας τις παλιες ψηλες ξυλινες.
Στις ψηλες σκαλες, με η χωρις δεσιμο, θελει απαραιτητως προσεκτικες και αργες κινησεις αιλουρουειδους...

Ευχαριστώ παιδιά. Για λουρί για δέσιμο σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον ιμάντα που δένω πράγματα στην σχάρα του αυτοκινήτου - έχει διατομή 1Χ20mm. Τώρα για το που θα πιάνει ο ιμάντας, μάλλον θα επανέλθω για τα φώτα σας ανάλογα το πρότζεκτ...

Καλορίζικα Κωστή κι ας μην σε πολύ ψήνουν !

Σε ευχαριστώ G.
Ο Νεκτάριος "φταίει" για αυτά.

Μάθε τέχνη & ασ´ τηνε ! Θα μπορούσα & καλύτερα βέβαια αλλά ου γαρ έρχεται μόνον ...................

Αντάπτορας για το τσόκ εξ Αγγλίας Super Nova2 (αναμένετε παραλαβή σήμερα το απόγευμα ή αύριο σύμφωνα με τα σχεδόν καθημερινά mail τους).

Last edited by a moderator:
Καλορίζικη η σκαλα Δημήτρη και προσοχή όπως είπαν και οι προηγούμενοι....
Μιχάλη καλορίζικος και ο μικρός βιδολογος...πιο πολύ μου κάνει για ρολογοποιας πράγματα...
Νεκταριε καλορίζικο το τζαπονι και καλα μετρηματα...

Καλοδουλευτο Νεκταριε, ζηλευτη η ακριβεια του Ιαπωνα αλλα για να την εκμεταλλευτεις πληρως, δυστυχως το ματι πρεπει να κουραστει για να διαβασει σωστα και να δει που πεφτει η χαρακια του δεκατου του χιλιοστου.

Λυπαμαι που το λεω αλλα εδω και χρονια προτιμω τα τσιπικα digital σαν του lidl παρα τα γιαπωνεζικα αναλογικα που εχει και ο πατερας μου.

+++

Ευχαριστω Γιωργο!
Κινεζικο μεν αλλα η αισθηση και η ποιοτητα του θυμιζει καλλιστα Γιαπωνεζικο gagdet της Sony!
Το χω Μιχαλη, απο πολυ παλια διαβαζω παχυμετρα.
Στο τσιπικο δεν ειχα καλη αναγνωση, που μολις ανοιξα το Mitutoyo ειπα τι εβλεπα μεχρι τωρα. Μεγαλυτερες γραμμες και χαρακτηρες που εχουν καλυτερη αναγνωση και σιγουρα ακριβεια!
Ψηφιακο θα ηθελα να παρω αλλα σε αυτα τα εργαλεια δεν μου αρεσουν.

Σε ευχαριστώ G.
Ο Νεκτάριος "φταίει" για αυτά.
Εγω?
Νιος ημουν και γερασα απο τοτε, τωρα παρελαβες? Βασικα ουτε θυμαμαι να ειχες παραγγειλει και συ.

Μάθε τέχνη & ασ´ τηνε ! Θα μπορούσα & καλύτερα βέβαια αλλά ου γαρ έρχεται μόνον ...................

Αντάπτορας για το τσόκ εξ Αγγλίας Super Nova2 (αναμένετε παραλαβή σήμερα το απόγευμα ή αύριο σύμφωνα με τα σχεδόν καθημερινά mail τους).
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν το σπειρωμα είναι μ24χ3 να ξέρετε δεν μπαίνει στο τορνακι μας!θελει σπειρωμα ιντσας κ δη 1χ8 .

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν το σπείρωμα είναι μ24χ3 να ξέρετε δεν μπαίνει στο τορνακι μας!θελει σπειρωμα ιντσας κ δη 1χ8 .

Καλημέρα.
Το νέο τσοκ SuperNova2 το παρέλαβα χτες το απόγευμα (που σημαίνει βράδυ & πολύ αργά για εμένα !).

Επειδή τόσο πρωί δεν μπορούσα να πάρω & τον τόρνο μαζί μου (!!!) πήρα το νέο τσοκ, τον αντάπτορα & μια βίδα εμπορίου Μ24 x 3.
Ο δικός μου τόρνος είναι ο BOSTON MC1018 & λογικά όλοι οι τόρνοι MC 1018, το σπείρωμα που βγάζει (βγάζουν) είναι Μ24 x 3 (το έχω ξανά γράψει αυτό).
Δεν βρήκα να αναφέρει το σπείρωμα του σε κάποιο site για να βάλω το link, αλλά στο ένα τσοκ που πουλάνε για τον τόρνο αυτό κάπου το αναφέρει στα Τεχνικά Χαρακτηριστικά του.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6111#texnika

Λοιπόν τα έβαλα όλα μαζί & παντρεύονται πλέον όλα μια χαρά. Επίσης ταιριάζει απόλυτα & το face plate που είχα (βιαστικά) αγοράσει πριν μήνες για το μικρότερο τσοκ.

**** Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι το Μετρικό σπείρωμα Μ24 x 3 με το Αγγλοσαξωνικό σπείρωμα (1´´ x 8 TPI) & εκεί γίνετε το μπέρδεμα. Θα το ψάξω κάποια στιγμή αλλά τώρα προηγούνται άλλα πράγματα.

Νεκταριε, σε 10 χρονια θα καταλαβεις τι εννοει ο Μιχαλης!!!!!!!!!!
Καλες μετρησεις.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτο ειναι τσοκ λεμε!!!!
Κωστα κανε μου μια χαρη.
Μετρα μου με τις σιαγωνες τερμα ανοιχτες τι διαμετρο εχει το bowl plate απο ακρη σε ακρη και απο στηριγμα σε στηριγμα εξω εξω.

Φίλε να βρω λίγο χρόνο. Ξέρεις εσύ!

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Με την επιστροφη του κ Μπαμπη σημερα ηπιαμε ενα καφεδάκι και ανταλλαξαμε τα δωρα των Χριστουγέννων!!!!

1 parting tool 1/8" απο Annika και ενα tool rest post για τα tool rest που ηρθαν απο Αγγλια καθως εκει ηταν σε ελλειψη!
20190926-124316.jpg

Kαλοριζικα Πατριωτακι!
Αυτο το στηριχτηρι σκαρπελων μονο του ερχεται? Η οριζοντιες επιφανειες και η βαση που μπαινει που ειναι??

Παρελαβα και γω σημερα τις 'διαμαντοπλακες' ακονισματος απο το DX. https://www.dx.com/p/Professional-4...000-girt-L-2088080?sid=916594238#.XYyRpfdS_IU

Δυο αναγλυφες 400 και 1000 grit ωστε τα ρινισματα να μπαινουν στις αυλακωσεις για να μην ενοχλουν το ακονισμα, και μια λεια στα 1000grit.
48792478271_2c2e424736_b.jpg

Αν βολεψουν αυτες οι λεπτες πλακες του 1μμ παχους θα ειναι παρα πολυ καλα καθως διαρκουν περισσοτερο απο την πετρα και δεν χρειαζονται ευθυγραμμιση λογω σκληροτητας.

Επισης παρελαβα και ενα φως λεντ για ποδηλατο που πιανεται στο σκετετο η στο τιμονι.https://www.banggood.com/Bicycle-Li...n-Bike-Flashlight-p-925608.html?rmmds=myorder
48792477756_72a2ea52f6_b.jpg

Εχει 3 σκαλες, μια με συνεχη φωτισμο, μια με γρηγορο αναβοσβημα και μια με αργο αναβοσβημα. Παιρνει κοινη μπαταρια κουμπι cr2032 και παραγει λευκο φως.

Ευχαριστω!
Καλοδουλευτες Μιχαλη και σε εσενα.
Τωρα αυτο που εχω επανω ειναι το στελεχος στο οποιο βιδωνουν επανω τα πραγματα της προηγουμενης παραλαβης μου απο axminster.

Και επειδη μια εικονα ειναι 1000 λεξεις παρε ενα 2χιλιαρο!

101837_inset3_xl.jpg

104142_inset1_xl.jpg