Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mεγαλη βοηθεια πραγματι αυτα τα μαραφετια, ειδικα τα φιδισια που ειναι για εσωτερικο φαγωμα, αλλα και ολα τα αλλα σχηματα φανταζομαι.

Καλοδούλευτα σε όλους.
Κάτι παρέλαβα κι εγώ σήμερα. Κουμπασα, διαβήτη, μίνι πλανακι, μια πέτρα φθηνή για ακόνισμα και ένα εργαλείο εύρεσης κέντρου από εργαλειόγατο.
fd3225e0937d3e8f9737e2efa6c1e31f.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Χρήσιμα πραγματάκια Παύλο, με το καλό.
Ευχαριστώ. Ελπίζω να σου κάτσει το νέο τσοκ καλά. Αν και το σπείρωμα στα τορνακια μας είναι ίντσας, γιαυτό προχθές απόρησα με το 24 που έλεγες. Υπέθεσα ότι το άλλαξες με κάποιο τρόπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ. Ελπίζω να σου κάτσει το νέο τσοκ καλά. Αν και το σπείρωμα στα τορνακια μας είναι ίντσας, γιαυτό προχθές απόρησα με το 24 που έλεγες. Υπέθεσα ότι το άλλαξες με κάποιο τρόπο.

Σε ευχαριστώ.
Μην την ξεκινάμε πάλι την κουβέντα με το τι σπείρωμα είναι τα τορνάκια μας μωρέ.
Θεώρησε ότι M24 X 3 στο Μετρικό σύστημα με το 1'' x 8 στο Αγγλοσαξωνικό είναι πολύ κοντά & πάμε παρακάτω.

Thread Conversion Table
Due to the differences in thread angles and pitches, the thread sizes shown below are not directly interchangeable with each other. This table is only to help find a nearest equivalent sized fastener.

https://trfastenings.com/products/knowledgebase/thread-geometry/thread-conversion-table

Ωραιες παραλαβες ειχατε κυριοι!
Χιωτη, ενδιαφερομαι για ρεβιου απο τις πλακες.
Παπου, επισης ρεβιου ακριβειας για το τσιντσοκ.

Kαλοριζικα Πατριωτακι!
Αυτο το στηριχτηρι σκαρπελων μονο του ερχεται? Η οριζοντιες επιφανειες και η βαση που μπαινει που ειναι??

Παρελαβα και γω σημερα τις 'διαμαντοπλακες' ακονισματος απο το DX. https://www.dx.com/p/Professional-4...000-girt-L-2088080?sid=916594238#.XYyRpfdS_IU

Δυο αναγλυφες 400 και 1000 grit ωστε τα ρινισματα να μπαινουν στις αυλακωσεις για να μην ενοχλουν το ακονισμα, και μια λεια στα 1000grit.

Αν βολεψουν αυτες οι λεπτες πλακες του 1μμ παχους θα ειναι παρα πολυ καλα καθως διαρκουν περισσοτερο απο την πετρα και δεν χρειαζονται ευθυγραμμιση λογω σκληροτητας.

Επισης παρελαβα και ενα φως λεντ για ποδηλατο που πιανεται στο σκετετο η στο τιμονι.https://www.banggood.com/Bicycle-Li...n-Bike-Flashlight-p-925608.html?rmmds=myorder

Εχει 3 σκαλες, μια με συνεχη φωτισμο, μια με γρηγορο αναβοσβημα και μια με αργο αναβοσβημα. Παιρνει κοινη μπαταρια κουμπι cr2032 και παραγει λευκο φως.

Για δες αν φτουρανε αυτες οι πλακες, γιατι ειχα παρει απο ebay σε παρομοια τιμη, και στο πρωτο ακονισμα σκαρπελου τα εφτυσαν..
Με αρκετη λιπανση..

Ευχαριστω συναδελφοι! Σιγουρα θα δοκιμασω συντομα τις πλακες εχω και εγω μεγαλη περιεργεια.

Καλοριζικα Παυλο, μου αρεσουν αυτα τα μικροπραγματακια!
Το μινι σκαρπελακι ειναι ιδανικο για μικροατελειες, το δικο μου ομως ηρθε χαλια, ηθελε φουλ ακονισμα απο την αρχη..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το μινι σκαρπελακι ειναι ιδανικο για μικροατελειες, το δικο μου ομως ηρθε χαλια, ηθελε φουλ ακονισμα απο την αρχη..

Μια απ´ τα ίδια και το δικό μου. Στην ουσία δεν έκοβε καθόλου.

Έστειλα mail στην Unimac για το σπείρωμα του μικρού τόρνου της Boston. Με πήρε σήμερα το πρωί τηλέφωνο κάποιο παλληκάρι από το τεχνικό τμήμα.
Το επίσημο σπείρωμα είναι 1''x 8 tpi.

Κάποια ελάχιστα κομμάτια είχαν έρθει με M24.
Του είπα για τα τσοκ (αυτά τα δύσχρηστα) που βλέπω στα site ότι είναι με Μ24 & μου είπε ότι είναι λάθος ή είχαν έρθει μερικά μαζί με τους τόρνους.

Το μόνο καλό που μου είπε ότι πολύ σύντομα θα φέρουν τσοκ που θα ρυθμίζονται όλα τα "μασέλια" μαζί γιατί τους τα ζητάει πολύς κόσμος.
Επίσης μου ανέφερε ότι η ζήτηση στους ερασιτεχνικους ξυλότορνους έχει ανέβει πάρα πολύ.

Το μόνο καλό που μου είπε ότι πολύ σύντομα θα φέρουν τσοκ που θα ρυθμίζονται όλα τα "μασέλια" μαζί γιατί τους τα ζητάει πολύς κόσμος.

Για ξαναπες το με δικά σου λόγια...
Τι εννοείς "όλα μαζί"; Στο δικό σου ρυθμίζονται ανεξάρτητα;

Στο παλιό της Boston ναι. Ένα, ένα & είναι σκέτη απελπισία (αυτό που πουλάνε με 30 ).
Στο μικρό που έχω & το νέο Super nova2 γυρνώντας που πήρα προχτές γυρνώντας το κλειδί κλείνουν όλες μαζί οι σιαγωνες, όπως σε όλα τα τσοκ.
Τέτοιο τσόκ θα φέρουν όχι κάτι άλλο ιδιαίτερο ή κάτι super ουάου.

Καλά, αυτό με το φτηνό τσόκ της Boston είναι λίγο τραγικό.
Κράτα το όμως γιατί κάποιες φορές, όταν θές να πιάσεις παράκεντρα ένα αντικείμενο, ένα τέτοιο τσόκ σου λύνει τα χέρια.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναι αυτό το τσόκ μπορεί να το χρειαστώ ....

Εσύ να σταματήσεις να χαλάς του κόσμου τα χρήματα στα καπνά & στα πιπόνια & να πάμε στην Αθήνα ένα ΠΣΚ να ψωνίσουμε.......

Τι στο καλό έχεις τόσες γνωριμίες & σε χαιρετάνε όπου πάμε λες & είσαι ο Ringo από τους Beatles!

https://www.e-unicut.com/site/search/Ξυλουργικά-Μηχανήματα/Τόρνοι-Ξύλου?catId=0707&extLang=

Τελικά τι λένε αυτά τα craft σαν εργαλεία; βλέπω καλές τιμές.
Ο ξυλοτορνος πάντως είναι φθηνότερος από τον boston τον αντίστοιχο και με λίγο μεγαλύτερο μοτέρ.
https://www.e-unicut.com/site/produ...ble-Speed-Ξυλότορνος?prdId=AX-105116&extLang=