Ολες οι επαναφορτιζομενες ΝiMH που που εχω αγορασει και εχουν ηλικια μεγαλυτερη απο 5 χρονια εχουν πεθανει εκτος απο τις eneloop.
Aπο τις περιπου 20+ eneloop(ΑΑΑ και ΑΑ) 5ετιας και πανω, νομιζω οτι εχω πεταξει μονο μια ισως και δυο, ενω απο τις ολες τις υπολοιπες μαρκες δεν εχει ζησει καμμια με εξαιρεση μια ΑΑΑ Tronic που δουλευει ακομα! Θυμαμαι οτι ειχα αγορασει μαζεμενες τουλαχιστον καμμια 12αδα Τronic πρασινες βραδειας αποφορτισης λογω της εντονης ενασχολησης μου εκεινη την εποχη με τους φακους led.
Ο κυριος φορτιστης που εχω Γιωργο για ΝιΜΗ ειναι ενας πολυ καλος Aυστριακος ο Accupower
IQ328. Σε αυτον ρυθμιζεις τα μΑ που θες να δωσεις, απο 200 εως 1000μα αν θες υπερ ταχεια φορτιση. Εχω και εναν Τronik του Λιντλ για τις μπαταριες του Λιντλ που ειχα παρει τοτε μαζικα αλλα τωρα τον χρησιμοποιω μονο για τις 9βολτες
Για μπαταριες λιθιου εχω αρκετους και διαφορους λογω φακων led.
Μιας και το εφερε η κουβεντα, εχω ηδη παραγγειλει εναν φορτιστη που κανει για ολες τις μπαταριες και καδμιου και ΝιΜΗ και λιθιου και 9βολτες, τα παντα ολα
https://www.accupower.at/images/produkte/iq-338XL/accupower_flyer iq338XL_en.pdf
Για τις μπαταριες απο το ΙΚΕΑ ειναι καπως δυσκολο να τις τεσταρεις και να βγαλεις συμπερασμα. Φανταζομαι θα εχουν ιδια διαρκεια με τις αντιστοιχες μαυρες eneloop.
To ζητημα ειναι αν θα εχουν την ποιοτητα και κυριως την χρησιμη διαρκεια ζωης των μαυρων eneloop. Mετα απο μια πενταετια θα ξερουμε σιγουρα