Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό αυτό το σκουπάκι! Αν δεν ήταν μπαταρίας και με πλαστικό σώμα, θα έλεγε κανείς ότι είναι από τα '60s!

Καλορίζικο.
Όντως ωραίο. από αποροφητικότητα τι λέει ;

Δεν παρελαβα σκουπακι Γιωργο, παρελαβα μια κινεζικη 12βολτη μπαταρια, αντιγραφο της Makita, η οποια μπαταρια αποδειχτηκε λιρα εκατο και παρηγγειλα και δευτερη :)

Το σκουπακι το ειχα και ειναι το καλυτερο και πληρεστερο 12βολτο σκουπακι που εχω δοκιμασει. Τοσο καλο που αγορασα σε μια προσφορα και δευτερο για τις αναγκες του σπιτιου. Τις εξτρα μπαταριες για αυτο τις θελω για το δευτερο σκουπακι.
https://www.amazon.de/dp/B001TWXUWI...makita+staubsauger+10,8&qid=1573120771&sr=8-4

Έχεις δίκιο Μιχάλη μπερδεύτηκα. Νόμισα ήταν του Νίκου έτσι όπως το πόσταρε.
Για την μπαταρία ξέρω, έχουμε ξανά μιλήσει σε προηγούμενο ποστ. -bye-

Παραλαβη απο protool https://protool.gr/facom-980-pb-psalidi-pollwn-xrhsewn === https://protool.gr/permatex-80338-black-rubber-sealant-steganopoihtikh-kolla-kaoytsoyk-45-ml

Eνα ψαλιδι γενικης χρησης Facom και καουτσουκ στεγανοποιητικο για να δω τις διαφορες στην πραξη απο την σιλικονη.

49022927918_bd1678ba1a_h.jpg

To ψαλιδακι ειναι μια απολαυση στη χρηση. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι κατι παραπανω απο εμφανης.
Εχω ενα αριστο ιαπωνεζικο πααρομοιο ψαλιδι αλλα ειπα να παρω και ενα facom μιας και το ψαλιδι αυτο ειναι απο τα ελαχιστα προσιτα εργαλεια απο πλευρας τιμης.

Να πω εδω οτι το αντιστοιχο ψαλιδι γενικης χρησης της Κνιπεξ ειναι απο τα χειροτερα ψαλιδια του ειδους που εχω δοκιμασει απο πλευρας εργονομιας αλλα και αισθησης.

Με γειες.
Πολύ ωραίο το Facom. κόβει και λεπτές λαμαρίνες άραγε ;
Το σφραγιστικό καουτσούκ με ενδιαφέρει κι εμένα Μιχάλη. όταν το δοκιμάσεις πες μας τι γνώμη αποκόμισες.

Παραλαβη απο protool https://protool.gr/facom-980-pb-psalidi-pollwn-xrhsewn === https://protool.gr/permatex-80338-black-rubber-sealant-steganopoihtikh-kolla-kaoytsoyk-45-ml

Eνα ψαλιδι γενικης χρησης Facom και καουτσουκ στεγανοποιητικο για να δω τις διαφορες στην πραξη απο την σιλικονη.

49022927918_bd1678ba1a_h.jpg

To ψαλιδακι ειναι μια απολαυση στη χρηση. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι κατι παραπανω απο εμφανης.
Εχω ενα αριστο ιαπωνεζικο πααρομοιο ψαλιδι αλλα ειπα να παρω και ενα facom μιας και το ψαλιδι αυτο ειναι απο τα ελαχιστα προσιτα εργαλεια απο πλευρας τιμης.

Να πω εδω οτι το αντιστοιχο ψαλιδι γενικης χρησης της Κνιπεξ [/URL]ειναι απο τα χειροτερα ψαλιδια του ειδους που εχω δοκιμασει απο πλευρας εργονομιας αλλα και αισθησης.

Με'γιές Μιχάλη. Το Knipex είναι ακριβή απομίμηση του αντίστοιχου της Victorinox (της παλαιότερης σειράς που είχε για συνδεσμο καρόβιδα και παξιμάδι ασφαλείας και όχι της καινούριας με την βίδα εγκοπής) https://i2.rozetka.ua/goods/2078499/victorinox_7_6871_3_images_2078499759.jpg Και ενώ είναι πολύ καλά ψαλίδια για περιστασιακή χρήση στην κουζίνα (όπως παρουσιάζεται από την Victorinox τουλάχιστον) δεν είναι για συνεχή χρήση γιατί κουράζουν στο χέρι, σε σκληρα κυρίως υλικά.

Το Facom πάλι είναι απομίμηση του ταϊβανέζικου Nusharp που βγαίνει και λίγο ακριβοτερο. Και τα 2 έχουν σαφώς πιο καλό και ξεκούραστο πιάσιμο από τα 2 προγούμενα γερμανικά, σε συνεχή χρήση. Προσωπικά κράτησα για μένα το Nusharp που μου φάνηκε (μάλλον η ιδέα μου όμως πρέπει να ήταν) λίγο πιο κοφτερό.

Κοινώς Solingen vs Taiwan σημειώσατε "2".

ΥΓ. Δεν γνωρίζω ποιος σχεδίασε πρώτος τα μοντελα, αλλά τελικά μόνο οι ετικέτες αλλάζουν μερικές φορές. Πάντως Victorinox και Nusharp ασχολούνται κυρίως με ψαλιδομάχαιρα...αρα μάλλον τους θεωρώ σαν πρώτους

Merci George,

Eδω αναφερεται το τι κοβει το ψαλιδι. Κοβει λεπτη λαμαρινα εως μισο χιλιοστο και αλουμινιο εως 1μμ.

"The shears will cut through cardboard, rubber, PVC and leather up to 5 mm thick; thin sheet steel 0.5 mm thick and aluminium sheet up to 1 mm thick. electric cables up to 2.5 mm in diameter, hoses, tubes, insulating foam, etc."

Χτες που το τσεκαρα και σε ρεταλακι λαμαρινας το εκοψε ευκολα και νομιζω οτι ηταν παραπανω απο μισο χιλιοστο.

Με'γιές Μιχάλη. Το Knipex είναι ακριβή απομίμηση του αντίστοιχου της Victorinox (της παλαιότερης σειράς που είχε για συνδεσμο καρόβιδα και παξιμάδι ασφαλείας και όχι της καινούριας με την βίδα εγκοπής) https://i2.rozetka.ua/goods/2078499/victorinox_7_6871_3_images_2078499759.jpg Και ενώ είναι πολύ καλά ψαλίδια για περιστασιακή χρήση στην κουζίνα (όπως παρουσιάζεται από την Victorinox τουλάχιστον) δεν είναι για συνεχή χρήση γιατί κουράζουν στο χέρι, σε σκληρα κυρίως υλικά.

Το Facom πάλι είναι απομίμηση του ταϊβανέζικου Nusharp που βγαίνει και λίγο ακριβοτερο. Και τα 2 έχουν σαφώς πιο καλό και ξεκούραστο πιάσιμο από τα 2 προγούμενα γερμανικά, σε συνεχή χρήση. Προσωπικά κράτησα για μένα το Nusharp που μου φάνηκε (μάλλον η ιδέα μου όμως πρέπει να ήταν) λίγο πιο κοφτερό.

Κοινώς Solingen vs Taiwan σημειώσατε "2".

ΥΓ. Δεν γνωρίζω ποιος σχεδίασε πρώτος τα μοντελα, αλλά τελικά μόνο οι ετικέτες αλλάζουν μερικές φορές. Πάντως Victorinox και Nusharp ασχολούνται κυρίως με ψαλιδομάχαιρα...αρα μάλλον τους θεωρώ σαν πρώτους

Ενδιαφερουσες πληροφοριες Νικο για τις ομοιοτητες των ψαλιδιων με την Victorinox και την Nusharp!

Παντως τα κνιπεξ, ουτε για συντομη χρηση κανουν, ειναι κακοσχεδιασμενα ψαλιδια με ολη τη σημασια, περαν του κακογουστου και σκληρου πλαστικου. Αναφορικα με το ατσαλι..τι να το κανεις οταν δεν σε βολευει το ψαλιδι.

Για τα Victorinox εχω την καλυτερη γνωμη για το ατσαλι που χρησιμοποιουν στα προιοντα τους, κορυφαιος χαλυβας και ποιοτητα που δεν μπορει να συγκριθει με τιποτα μπροστα στους αλλους ανταγωνιστες leatherman, gerber, ckrt, sog και λοιπους.

θα έρθω να συμφωνήσω για το συγκεκριμενο γενικής χρήσης ψαλίδι της Knipex. Δεν... αλλά τουλάχιστον αυτό, πιο ειδικό βέβαια, δεν το συγκρίνω με κανένα.

Επειδή είμαι άρρωστος με την Victorinox και έχω πάρα πολλά προϊόντα της, πάλι θα συμφωνήσω αλλά το γενικής χρήσης της (κυρίως της προηγούμενης γενιάς) ενώ συνεχίζουν (έχω διάσπαρτα 3-4) να κόβουν απερίσπαστα (!!!) έχουν ένα θέμα με το μέταλλο, το όποίο αν και τιτλοφορείται inox έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να μαυρίζει/σκουριάζει...κάτι που με έχει χαλάσει...:drool:

θα έρθω να συμφωνήσω για το συγκεκριμενο γενικής χρήσης ψαλίδι της Knipex. Δεν... αλλά τουλάχιστον αυτό, πιο ειδικό βέβαια, δεν το συγκρίνω με κανένα.

Επειδή είμαι άρρωστος με την Victorinox και έχω πάρα πολλά προϊόντα της, πάλι θα συμφωνήσω αλλά το γενικής χρήσης της (κυρίως της προηγούμενης γενιάς) ενώ συνεχίζουν (έχω διάσπαρτα 3-4) να κόβουν απερίσπαστα (!!!) έχουν ένα θέμα με το μέταλλο, το όποίο αν και τιτλοφορείται inox έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να μαυρίζει/σκουριάζει...κάτι που με έχει χαλάσει...:drool:

Εχω και γω καποιες δεκαδες victorinox στη συλλογη μου εδω και χρονια και δεν εχω προσεξει την παραμικρη αλλοιωση αλλα μoυ κανει εντυπωση Νικο, ποιο γενικης χρησης victorinox εννοεις?
Για το ψαλιδακι κνιπεξ του ηλεκτρολογου που λες ειναι οκ σαν ποιοτητα αλλα εχει μικρα ανοιγματα για τα δακτυλα. Βεβαια, κατα καποιο περιεργο λογο, ολα τα παρομοια ηλεκτρολογικα ψαλιδια, τουλαχιστον τα περισσοτερα, ετσι ειναι!!

Μιχάλη, εννοώ αυτό το μαύρο, που είναι απομίμηση του Knipex (ή τούμπαλιν). Αυτό που συζητάγαμε πιο πάνω. Είναι το μόνο που μου έχει βγάλει αλλοιώσεις.

Το ηλεκτρολόγου Knipex είναι μια χαρά στα δάκτυλα σε σχέση με Facom, Fasano, KDS κλπ. Αν το έχεις, ξανατσέκαρέ το αλλιώς δοκίμασέ το.

Nαι το εχω το ψαλιδακι ηλεκτρολογου της Κnipex, ισως να ειναι καλυτερο απο τα αντιστοιχα που εχω, αλλα όλα του ειδους τα θεωρω στενάχωρα.
Μπορει βεβαια να ειμαι εγω μιζερος σχετικα με αυτα τα μικρα ψαλιδια:))

Μιχάλη καλοδούλευτα νά είναι τά νέα σου αποκτήματα

Σημερινή αγορά μιά μετροταινία stanley 3 μέτρα μιάς πού μού χάλασε μιά παλιά πού είχα,καί είδα μπροστά μου μιά κρεμαστή ηλεκτρονική ζυγαρία πού μετράει μέχρι 40 κιλά,καί τήν αγόρασα από σπόντα.
Σε δοκιμή πού έκανα η ζυγαριά δείχνει τά ίδια ακριβώς δεδομένα μέ μιά άλλη ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας πού έχω.

YΓ: Καί να γιά να προλάβω τόν καλό μου γείτονα-σχολιαστή,πώς καί δέν πήρα κάτι σέ stihl,η απάντηση είναι stay tuned. :flipout:-bye-

d110.jpg

d210.jpg

d310.jpg

d410.jpg

d510.jpg

Kαλοριζικα Δημητρη, μου αρεσουν αυτα τα χρησιμα μικροεργαλειακια!!

Aυτη την μινι ζυγαριτσα θυμαμαι που την ειχα παρει απο το banggood οταν πρωτοανοιξε γυρω στα 3-4 δολλαρια. Σημερα βλεπω οτι κοστιζει 8 δολλαρια εκει. Ιδια τιμη με εδω!!

Καλορίζικα Δημήτρη...

Κρεμάστη ηλεκτρονική ζυγαριά ψάχνω και εγω..οπότε αναμένουμε εκ νέου εντυπώσεις...

Προσφατη παραλαβη, τρυπανι SDS Bosch τετρακοπο 12μμ διαμετρου και μηκους 310μμ.https://www.thetool.gr/el/sds-plus-...AwMjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Στη φωτο μαζι με τα τσιπικα μεγαλα των 460μμ μηκους και διαμετρου 12μμ και 8μμ.

49023448511_f0fa642fa7_b.jpg

Δυστυχως τα μεγαλα τσιπικα εχουν μεγαλη εκκεντροτητα και επρεπε να παρω τα Bosch για αρχικο οδηγο.
Επρεπε εξ'αρχης να αγοραζα τα μακρυα SDS bosch των 460mm μηκους αλλα λυπηθηκα τα φραγκα...:))

Με γεια Μιχαλη.
Αραγε, η εκκεντροτητα, ιδιαιτερα στα μακρυναρια, δεν μπορει να φτιαξει, ή εστω να βελτιωθει;
Π.χ. Να μετρησεις ακριβως για να βρεις που ειναι το προβλημα, να το ζεστανεις ισως, και μετα να το "φερεις", οσο γινεται, με μεγγενη, σφυρια κτλ κτλ;
Ισως αδυνατιζε καπως το μεταλλο, αλλα μικρο το κακο.
Δεν ξερω, ρωταω.