Tι παραλάβαμε σήμερα..

μόλις τελείωσε η συναρμολόγηση. δούλεψε το μηχάνημα μια χαρά.εβγαλε και την γαλάζια ακτίνα το λειζερ πήγαινε συμφωνα με το σχεδιο αλλά δεν εκαιγε το χαρτί.μόνο γαλάζια ακτίνα χωρίς να καίει.δεν θα με πιάσει ο υπνος απόψε.....

Μήπως έχεις πατήσει το κουμπί πάνω στην πλακέτα που ανάβει το laser για να κεντράρεις;
Αυτό δεν θα κάψει ποτέ, είναι πολύ χαμηλής έντασης.
Το laser πρέπει να είναι σβυστό και να ανάψει όταν πάρει εντολή απ´ το πρόγραμμα, όταν πατήσεις start δηλαδή.

Σε εμενα το laser μενει ανοιχτο (η γαλαζια κουκιδα) χωρις να καιει απο την στιγμη που αναβεις το μηχανημα. Καιει μονο οταν δωσω εντολη να εκτυπωσει.

Παυλο η γαλαζια ακτινα πρεπει να ρυθμιστει σε οσο το δυνατον μικροτερη κουκιδα στο σημειο που θες να καψεις, δηλαδη να ειναι ρυθμισμενη τοσο μικρη οσο το κεφαλι μιας καρφιτσας. Εισαι σιγουρος οτι το εχεις ρυθμισει σωστα? Αλλιως δεν θα καιει το ξυλο/χαρτι.

Καλησπέρα και από εμένα.
Σημερινή παραλαβή, η οποία είχε φτάσει στο πατρικό μου από την περασμένη εβδομάδα, αλλά εγώ τώρα πήγα και τα πήρα..
Είναι ένα σετάκι με μικρές ζγρομπιες για δέρμα από 0.5 έως 5 χιλιοστά και ένα σετάκι με πριτσίνια για δέρμα με τα απαραίτητα εργαλεία για τρύπημα και τοποθέτηση. Τα πριτσίνια μάλιστα ήρθαν σε μια μικροσκοπική ταμπακιέρα, η οποία όμως έχει επιοικώς αστεία ποιότητα, έκανε ραγίσματα πολύ γρήγορα, απλώς μεταφέροντας την στην τσάντα μου. Κατά τ'αλλα φαίνονται όλα μια χαρά. Η αγορά έγινε από ebay, ο πωλητής ήταν από Γερμανία και έκανε περίπου μιάμιση εβδομάδα να έρθει.

Και επειδή είστε και μερακλήδες (και εγώ μαζί), έφτιαξα και μια ξύλινη βάση για τις ζγρόμπιες να είναι νοικοκυρεμένες...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επίσης Μπαμπη πες για την αναβαθμιση του δικου σου.
Γτ και ποσο και αν δουλεψε!

Κυριάκο απλά το φόρεσα επάνω, δούλεψε, και έκανα μια δοκιμαστική κοπή. Όπως ήταν αναμενόμενο κόβει πιο βαθειά απ´ το προηγούμενο των 2,5 w, περίπου 1,5 χιλιοστά το πέρασμα σε μαλακό κόντρα πλακέ.
Το αρνητικό είναι οτι δεν έχει ενσωματωμένη την πλακέτα μαζί με το fan, είναι σε ξεχωριστό κουτί, και θα πρέπει κάπως να το βολέψω κι αυτό ώστε να μην ενοχλεί.
Όταν βρώ χρόνο και ηρεμία θα το δοκιμάσω πλήρως, τώρα έχω φάει κόλλημα και σκέφτομαι πως θα φτιάξω το jig για τις σφαίρες στον τόρνο. Δοκιμάζω πολλά και διάφορα.

Attachments

• F82E1DAE-910D-4179-98D5-808327F44568.jpg
    F82E1DAE-910D-4179-98D5-808327F44568.jpg
    219.9 KB · Views: 158
  • B7234D89-EE7F-49DF-9CF1-9F90F30A8664.jpg
    B7234D89-EE7F-49DF-9CF1-9F90F30A8664.jpg
    114.5 KB · Views: 158
Ετοιμαζόμαστε για κλάδεμα σιγά σιγά.
Το ψαλίδι φθηνό για δεύτερο μιας και δεν βρίσκω που έχουν βάλει το Lowe
493591acba81ef14eb39f8c7faa857aa.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλοριζικα Παναγιωτη!

Εχεις μεινει λιγο πισω βεβαια τεχνολογικα. Πλεον κλαδευουμε με κλαδευτηρια και πριονια μπαταριας :))

Πλακα πλακα εχω παρει ενα κλαδευτηρι μπαταριας στον πατερα μου και εχει ρημαξει τον κηπο απο το πολυ κλαδεμα. Το εργαλειο κανει το κλαδεμα παιχνιδακι δηλαδη :))

Ευχαριστώ

Παρόπλισα το κονταροπρίονο χειρός με το μπαταρίας Parkside.
Σιγά σιγά τα άλλα :P

Τελικά δουλεύει, αλλά στο άσπρο χαρτί του εκτυπωτή όχι. Σε σκούρο και σε μπαλσα τα πήγε μια χαρά.
Θα ακολουθήσουν δοκιμές μέχρι να το μάθω και να το τεστάρω καλά.
dfd85ca6608f38e58688dc97adb25fb1.jpg
216219d3bb13bbc4fa7a8a1908f24eaf.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δουλευει και σε ασπρο χαρτι απλα δεν ηταν focused η ακτινα. Με λιγα λογια δεν ηταν ρυθμισμενο σωστα.

Αν θες να καψει ασπρη/γυαλιστερη επιφανεια, χρωματισε την σε καποιο σημειο με λιγο μαυρο μαρκαδορο για να μπορεσεις να ρυθμισεις την ακτινα.

Διάφορα ψιλολόγια,καραμπίνερ,σχοινί,καί 2 τροχαλίες πού θέλω νά δοκιμάσω τίς αντοχές τους.

sx110.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι θα κάνεις με δαύτα, ορειβασία ; :flipout:

Με γεια Δημήτρη -bye-

Καλησπέρα Γιώργο,νά σαι καλά.
Oχι καί ορειβασία μέ τέτοιο σχοινί απλό χαχαχα,γιά να κατεβάζω τα κομμένα κλαριά σιγά-σιγά από τά δέντρα,μιάς πού τό παλιό τά "εφαγε" τα ψωμιά τού.

Οταν υπηρετουσα την θητεια μου, δουλευα περιστασιακα σε ενα εργοστασιο στη Δραπετσωνα οπου υπηρχε ενα απο τα ελαχιστα δοκιμαστηρια/εργαστηρια αντοχης συρματοσκοινων, σχοινιων και αλυσιδων στην Ελλαδα. Βγαζαμε και πιστοποιητικα αντοχης.

Εκει θυμαμαι οτι εβλεπες τεραστιες διαφορες αντοχης σε σχεση με το τι εγραφαν οι προδιαγραφες ενος συρματοσκοινου, ενος καβου η μιας αλυσιδας, με την πραγματικοτητα. Μας εφερναν (καποιοι εισαγωγεις αλλα και ιδιωτες) ακομα σχοινια οπως τα παραπανω για να τα τσεκαρουμε.

Δημητρη βγαζει και το Lidl παρομοια κλειδια και σχοινια. Τα κλειδια που εχω αγορασει μου φαινονται καλα, το ναυλον σχοινι δεν μου γεμιζει το ματι καθολου.

Καλοριζικα!!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οταν υπηρετουσα την θητεια μου, δουλευα περιστασιακα σε ενα εργοστασιο στη Δραπετσωνα οπου υπηρχε ενα απο τα ελαχιστα δοκιμαστηρια/εργαστηρια αντοχης συρματοσκοινων, σχοινιων και αλυσιδων στην Ελλαδα. Βγαζαμε και πιστοποιητικα αντοχης.

Εκει θυμαμαι οτι εβλεπες τεραστιες διαφορες αντοχης σε σχεση με το τι εγραφαν οι προδιαγραφες ενος συρματοσκοινου, ενος καβου η μιας αλυσιδας, με την πραγματικοτητα. Μας εφερναν (καποιοι εισαγωγεις αλλα και ιδιωτες) ακομα σχοινια οπως τα παραπανω για να τα τσεκαρουμε.

Δημητρη βγαζει και το Lidl παρομοια κλειδια και σχοινια. Τα κλειδια που εχω αγορασει μου φαινονται καλα, το ναυλον σχοινι δεν μου γεμιζει το ματι καθολου.

Καλοριζικα!!

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Απλό σχοινί από χρωματοπωλείο είναι,απαγορεύεται η χρήση τους για ορειβασία δια ροπάλου.
Η δέ τροχαλία πάω να τίς κάνω μιά δοκιμή σέ αντοχή βάρους καί μάλιστα απότομης πτώσης,άν προλάβω σήμερα.

το ξέρω βρε. έτσι το είπα.
Την Καλησπέρα μου και σε σένα και να περνάς καλά.

Επίσης Γιώργο.