Σαν την dremel δεν υπαρχει καμμια σεγα στον κοσμο που να αλλαζει λαμα με τετοια ευκολια. Για τις λαμες με pin (πειρο) λεω.
Δευτερη σε ευκολια αλλαγης ειναι η σεγα τυπου scheppach που πηρα εγω. Δηλαδη δεν χρειαζεται να ρυθμιζεις την ενταση καθε φορα που αλλαζεις λαμα οπως παραπανω στην Proxxon (βιδωμα σφιξιμο/ξεβιδωμα λασκαρισμα).
Υπαρχει ενας μοχλος που απελευθερωνει την λαμα ανεβαζοντας τον πανω (οπως στην dremel), την αλλαζεις, βαζεις αλλη λαμα και μετα ξαναγυρνας κατω τον μοχλο και επανερχεται η αρχικη ενταση. Ο ιδιος μοχλος μπορει να ρυθμιστει (δεξια αριστερα) οποτε ειναι απαραιτητο για να ρεγουλαρει την ενταση σε περιπτωση που αλλαζεις λαμα απο ακεφαλη σε λαμα με pin και το αντιστροφο.
Στις ακεφαλες λαμες ομως, η Proxxon εχει πιο ευκολο και γρηγορο τροπο αλλαγης απο εκεινες τις σεγες που χρειαζονται ανταπτορα για να παρουν ακεφαλες λαμες οπως η scheppach που εχω παρει.
Αναφορικα με την ερωτηση σου για παπουτσακι/ποδαρακι για να παταει το ξυλο κατω, δυστυχως το εξαρτημα της Proxxon δεν ειναι επαρκες. Μαλλον θα ελεγα οτι η Proxxon εχει αυτο το ποδαρακι μονο για προστασια χεριων και οχι για την καθηλωση του εργου.
Οι περισσοτεροι που δουλευουν σεγα δεν χρησιμοποιουν ποτε ποδαρακι γιατι ενοχλει. Για μενα ομως ειναι απαραιτητο. Θελω να υπαρχει γιατι με βολευει πολυ.
Στην Scheppach υπαρχει ενα επαρκες ποδαρακι το οποιο ομως εχω κουτσουρεψει ετσι ωστε και να μην με ενοχλει, αλλα και να κραταει το εργο κατω.