Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικη πατριωτακι. Δεν ειναι μονο καλο εργαλειο αλλα και η ισχυροτερη επιτραπεζια σεγα που εχω δοκιμασει ποτε. Εκει που οι αλλες σταματουν, αυτη προχωρα ανετα. Στην κυριολεξια.

Εφτασε χτες Σαββατιατικα με Elta courrier η υπολοιπη παραγγελια της προηγουμενης βδομαδας.
Για τριτη φορα τον τελευταιο καιρο κανουν παραδοσεις τα Elta μερα Σαββατο. Ποτε αλλοτε δεν ειχε ξανασυμβει αυτο, το συζητουσαμε και χτες στον καφε με τα παιδια.

Glue remover της Loctite.
Gel που απομακρυνει/διαλυει τις κολλες. Απομακρυνει και τους λεκεδες απο κολλα σε υφαστατα. Ξεκολλαει στραβοκολληματα με τις κυανοακρυλικες κλπ.
49148397196_e5fb78a034_c.jpg

Εγω εχω ηδη ξεκινησει την δοκιμη.
Εσπασα ενα βοτσαλο στη μεση και το (στραβο)κολλησα με bison κυανοακρυλικη (και ρευστη και gel). To βοτσαλο κολλησε πολυ καλα και πολυ γερα αλλα οχι τελεια, λιγο στραβα.
Τωρα εχω βαλει επανω αυτο το gel για να δω τι θα γινει. Οπως επισης εχω λερωσει υφασμα με superglue και εχω βαλει επανω gel -ακολουθωντας τις οδηγιες- και το αφηνω overnight.

Φυσικα εχω βαλει λιγη κυανοακρυλικη και στο χερι και στο καπακι λιγο καθαριστικο τζελ..

Aυριο τα αποτελεσματα με φωτορεπορταζ στο νημα με τις κολλες και τα υλικα (απο)συγκολλησης :)

Καλορίζικα σε όλους! Κυριακο δυναμη η προξον!!ακεφαλες μεγαλη ευκολία σε πολλά προτζεκτς!

Καλορίζικη και καλές δημιουργίες..... Αλλάζουν εύκολα οι λαμες; έχει ποδαράκι να κρατάει το ξύλο;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαν την dremel δεν υπαρχει καμμια σεγα στον κοσμο που να αλλαζει λαμα με τετοια ευκολια. Για τις λαμες με pin (πειρο) λεω.

Δευτερη σε ευκολια αλλαγης ειναι η σεγα τυπου scheppach που πηρα εγω. Δηλαδη δεν χρειαζεται να ρυθμιζεις την ενταση καθε φορα που αλλαζεις λαμα οπως παραπανω στην Proxxon (βιδωμα σφιξιμο/ξεβιδωμα λασκαρισμα).
Υπαρχει ενας μοχλος που απελευθερωνει την λαμα ανεβαζοντας τον πανω (οπως στην dremel), την αλλαζεις, βαζεις αλλη λαμα και μετα ξαναγυρνας κατω τον μοχλο και επανερχεται η αρχικη ενταση. Ο ιδιος μοχλος μπορει να ρυθμιστει (δεξια αριστερα) οποτε ειναι απαραιτητο για να ρεγουλαρει την ενταση σε περιπτωση που αλλαζεις λαμα απο ακεφαλη σε λαμα με pin και το αντιστροφο.

Στις ακεφαλες λαμες ομως, η Proxxon εχει πιο ευκολο και γρηγορο τροπο αλλαγης απο εκεινες τις σεγες που χρειαζονται ανταπτορα για να παρουν ακεφαλες λαμες οπως η scheppach που εχω παρει.

Αναφορικα με την ερωτηση σου για παπουτσακι/ποδαρακι για να παταει το ξυλο κατω, δυστυχως το εξαρτημα της Proxxon δεν ειναι επαρκες. Μαλλον θα ελεγα οτι η Proxxon εχει αυτο το ποδαρακι μονο για προστασια χεριων και οχι για την καθηλωση του εργου.
Οι περισσοτεροι που δουλευουν σεγα δεν χρησιμοποιουν ποτε ποδαρακι γιατι ενοχλει. Για μενα ομως ειναι απαραιτητο. Θελω να υπαρχει γιατι με βολευει πολυ.

Στην Scheppach υπαρχει ενα επαρκες ποδαρακι το οποιο ομως εχω κουτσουρεψει ετσι ωστε και να μην με ενοχλει, αλλα και να κραταει το εργο κατω.

Ποδαρακι δεν εχει αλλα και στην Valex που ειχα το είχα βγαλει καθως προσωπικα δεν με βολευε στις κοπες.

Η λαμα αλλαζει πανευκολα με ενα αλλενακι στις ακεφαλες και με τον πυρρο δε το συζητω ειναι αστειο.

Σας ευχαριστώ για τα καλοριζικα παιδια!

Φρεσκια παραλαβη απο αμαζον Αγγλιας https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07QGRC18G/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s01?ie=UTF8&psc=1

Ενα νεο -μικρων διαστασεων σχετικα με αλλα που εχει βγαλει η εταιρεια- 18βολτο φωτιστικο εργαστηριου (Project Light) απο την Ryobi που προστεθηκε στην συλλογη!
49147906663_60cce15610_b.jpg

Εχει 3 βαθμιδες φωτισμου, πολυ σωστα μελετημενες για καθε περιπτωση, 900-600 και 100 lumens. Με μια 4μΑω μπαταρια διαρκει 35 ωρες στο χαμηλο επιπεδο φωτισμου.
Επισης εχει και ενα γαντζο στην κορυφη ο οποιος ανοιγει σαν το 'Π' του λουκετου και κρεμιεται παντου απο σωληνες, απο διαφορες επιφανειες μεχρι και απο εσοχες (οπως κατω απο το καπω ενος αυτοκινητου).
To φωτιστικο περιστρεφεται 180 μοιρες γυρω απο τον αξονα του καθως και 180 μοιρες πανω κατω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Εχει στη βαση του μια μαγνητικη επιφανεια για βιδες, μυτες κλπ.

Eυχαριστω συναδελφοι!

Παυλο καλοδουλευτο, βαλε αν μπορεις και κανα λινκ για να καταλαβουμε τι ακριβως αγορασες και απο που. Εχει ενδιαφερον για πολλους το laser enrgaving γενικοτερα.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Eυχαριστω συναδελφοι!

Παυλο καλοδουλευτο, βαλε αν μπορεις και κανα λινκ για να καταλαβουμε τι ακριβως αγορασες και απο που. Εχει ενδιαφερον για πολλους το laser enrgaving γενικοτερα.
Λογικά είναι αυτό που μας έδειχνε πριν μερικές μέρες από Τσεχία σε τιμή χώμα 120 αν θυμάμαι . Με επιφάνεια Α3.

Ναι το ιδιο ειναι, απλα επειδη το συγκεκριμενο νημα το διαβαζουν παρα πολλοι αναγνωστες, ειναι καλο να μπαινει λινκ σε οτιδηποτε ανεβαινει εδω, για να μπορει να υπαρχει ευκολη προσβαση σε specs και τιμη απο τον καθενα.

Αυτος αλλωστε ειναι και ο σκοπος του του νηματος, να παρεχει τουλαχιστον τις βασικες πληροφοριες για τα προιοντα που αγοραζουμε και που μπορει να ενδιαφερουν τα μελη και τους αναγνωστες μας.

καλορίζικες οι καινούργιες σας παραλαβές Κύριοι.

Παύλο καλά σου λέει ο Κυριάκος, τι τα δείχνεις λειψά. συναρμολόγησε τα να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη !! χα χα χα