Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ηρθε το λειζερ που ειχα παραγγείλει την νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου!
Ταχυδρομηθηκε με EU PRIORITY στις 5/1/2020 και αφιχθεί σημερα 23/1/2020.
Καθολου ασχημα θα ελεγα.
20200123-151720.jpg

Δυστυχως το cnc που παρήγγειλα για τον Θειο μου το ακυρωσα σημερα. Καθυστερουσαν την παραγγελια , βγηκε εκτος stock και οταν το ειχαν παλι ανεβασαν την τιμη και μου εστειλαν οτι δεν μπορουν να το στειλουν με EU priority αλλα μονο με air parcel λογω logistics... Με οποιαδηποτε αλλη μεθοδο θα περνουσε τελωνειο , αν και ειχα βαλει ασφαλεια , θα εμπαινα σε διαδικασιες για επιστροφη των φορων, μεγαλη καθυστερηση για την παραλαβη κλπ και ετσι εγινε ακυρωση και ολικο refund. Εγω υποπτευομαι οτι ολη η μανουρα εγινε γιατι η τιμη που το παρήγγειλα ηταν με το κουπονι στα 125 και αυτοι ηθελαν να την ακυρωσω. Ετσι εχασα και το κουπονι -20% που ειχα . Τωρα δεν μπορω να το αγορασω παλι γιατι ακομη και με την εκπτωση δεν με συμφερει . Μαλιστα μου ειπαν οτι μονο για το συγκεκριμενο υπαρχει προβλημα στα logistics ... Για ενα πακετο που απο ογκο ειναι παρομοιο με το δικο σου και το παρηγγειλα τις ιδιες μερες με εσενα. Κριμα...

Ψιλοπράγματα πού δέν ενδιαφέρουν κανέναν στό φόρουμ,αλλά τά ανεβάζω έτσι γιά τήν χαρά πού λέει καί ο Μιχάλης.

Φρένο ανάβασης Petzl basic ,ιμάντας 80 cm πού θά γίνει ποδοστήριο,λάστιχο,καί 2 άγγιστρα
Θά γίνει knee ascender,επειδή γέρασα πλέον να ανεβαίνω μέ σκάλα στά δέντρα,θά ανεβαίνω από τό σχοινί !!!! :flipout:
Πλάκα-πλάκα επειδή τό δοκίμασα,πιό ασφαλής νοιώθω να ανεβαίνω από τό σχοινί δεμένος μέ τήν ζώνη εργασίας γιά ύψος,παρά από τήν σκάλα στό δέντρο.

Σέ συνδιασμό μέ τό Petzl pantin οι κινήσεις τών ποδιών είναι σάν να ανεβαίνει κάποιος το σχοινί σάν σέ σκάλα.

p110.jpg

p310.jpg

p210.jpg

Kαλοριζικα παιδες!!

Δεν εχεις δικιο Δημητρη οταν λες οτι δεν ενδιαφερουν κανενα στο φορουμ.
Πρωτον, επειδη ειναι ενας ασυνηθιστος τομεας (αναρριχηση), αυτο απο μονο του κανει τις συγκεκριμενες παραλαβες ενδιαφερουσες και δευτερον και σπουδαιοτερο, οι αναγνωστες που δεν ειναι μελη ειναι σαφως υπερπολλαπλασιοι απο εμας και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει πολυ μεγαλο αναγνωστικο κοινο για οποιαδηποτε παραλαβη.

Νεκταριε βαλε κανα λινκ πλιζ, ειναι ενδιαφερουσες οι αγορες, και ο απογυμνωτης και τα HEX CYL9 τρυπανακια της Bosch!

Μια χαρά ενδιαφέρουν μερικούς από εμάς! Έχω κι εγώ μερικές τέτοιες παραλαβές, αλλά λέω να μην τις ανεβάσω γιατί θα θυμηθώ πόσα έδωσα!!!

Νεκταριε βαλε κανα λινκ πλιζ, ειναι ενδιαφερουσες οι αγορες, και ο απογυμνωτης και τα HEX CYL9 τρυπανακια της Bosch!
Ο απογύμνωτης με ενδιαφέρει και εμένα....

Kαλοριζικα παιδες!!

Δεν εχεις δικιο Δημητρη οταν λες οτι δεν ενδιαφερουν κανενα στο φορουμ.
Πρωτον, επειδη ειναι ενας ασυνηθιστος τομεας (αναρριχηση), αυτο απο μονο του κανει τις συγκεκριμενες παραλαβες ενδιαφερουσες και δευτερον και σπουδαιοτερο, οι αναγνωστες που δεν ειναι μελη ειναι σαφως υπερπολλαπλασιοι απο εμας και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει πολυ μεγαλο αναγνωστικο κοινο για οποιαδηποτε παραλαβη.

Μιχάλη καλά τά λές,αλλά επειδή στά εργαλεία - gadget βλέπουμε συνήθως παραλαβές 70% ξυλουργικής καί ένα άλλο 30% στά πέριξ τών μαστορεμάτων-διάφορα,αλλά ποτέ αντικείμενα αναρρίχησης γιαυτό καί δέν περίμενα νά ενδιαφέρει κανέναν τό θέμα.

Μια χαρά ενδιαφέρουν μερικούς από εμάς! Έχω κι εγώ μερικές τέτοιες παραλαβές, αλλά λέω να μην τις ανεβάσω γιατί θα θυμηθώ πόσα έδωσα!!!

Xαίρομαι φίλε arkan πού βρίσκει ενδιαφέρον καί ο τομέας τής αναρρίχησης στό παρόν,ανέβασε κάποια/ες φωτογραφία/ες μέ τήν πραμάτια σου νά πάρουμε μάτι πού λένε,καί επίσης έτσι βλέπωντας καί άλλους θά ξεχνάς τόν χρηματο-πόνο σου !!! :ernaehrung004:

Ο απογυμνωτης ειναι απο amazon.de
Δεν τον εχω δοκιμασει ακομη, αλλα συμφωνα με ενα knipex που ειχα δειχνει το το ιδιο.
Τα τρυπανια ειναι απο toolspot.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ο απογυμνωτης ειναι απο amazon.de
Δεν τον εχω δοκιμασει ακομη, αλλα συμφωνα με ενα knipex που ειχα δειχνει το το ιδιο.
Τα τρυπανια ειναι απο toolspot.

Bαζω εδω τα λινκς απο τον συγκεκριμενο αλλα και απο παρομοιους απογυμνωτες.
Επειδη εχω δοκιμασει και τους τρεις, θα ελεγα οτι ο wiha ειναι καλυτερος και σε ποιοτητα, και σε αισθηση κατασκευης και σε αποδοση.
Οι αλλοι δυο ειναι παρομοιοι (knipex,jocari) και εχουν θεμα στα πολυ μικρα η/και πολυ μεγαλα καλωδια, στο ελαχιστο και μεγιστο οριο τους δηλαδη.

Wiha https://www.amazon.de/dp/B004PZ0SDA...iha+abisolierzange&qid=1579893129&sr=8-7&th=1
Knipex https://www.amazon.de/dp/B000PAR60C/ref=sr_1_3?keywords=knipex+abisolierzange&qid=1579894259&sr=8-3
Jocari https://www.amazon.de/dp/B002BDNL4Q...579893217&s=diy&sprefix=jokari,diy,229&sr=1-3

Τον Knipex δεν τον ελβαλες Μιχάλη, έβαλες 2 φορές τον Wiha.
Δεν ξελρω τους άλλους δύο, τον Knipex όμως τον έχω και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Με τόσα λεφτά και με τέτοιο όνομα άλλα περίμενα.

Το παραπανω λινκ ειναι διορθωμενο.

Nαι ετσι ειναι οπως τα λες, δυστυχως ο απογυμνωτης της Κnipex δεν ανταποκρινεται στο ονομα που κουβαλαει. Ευτυχως που δοκιμασα εναν πριν τον αγορασω..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα όλα!

Να σαι καλά Πάνο.

Δεν ξελρω τους άλλους δύο, τον Knipex όμως τον έχω και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Με τόσα λεφτά και με τέτοιο όνομα άλλα περίμενα.

Εγώ πάλι μέ τόν knipex είμαι ευχαριστημένος υπέρ τού δέοντος σέ όλα τα καλώδια πού τόν έχω δοκιμάσει,απογυμνώνει πάντα τήν μόνωση στρωτά,δέν κόβει ούτε τρίχα από τόν χαλκό στά πολύκλωνα.

d110.jpg

Αν μου επιτρέπεται, να πω οτι ο καλύτερος απογυμνωτης ειναι ένα ελαφρύ και κοφτερό κοφτάκι...

Χωρις να εχω προσωπικα μεγαλη εμπειρια, νομιζω στο παραπανω θα συμφωνησει και ο φιλος Κωστα (kokar), ο οποιος με εντυπωσιασε τις προαλλες. Εκοψε μπολικα καλωδια με ενα κοφτακι, πολυ γρηγορα και καθαρα. Υπολογισα οτι πρεπει να το εχει κανει αυτο καμια 1.000.000.542 φορες :)

Ειναι αληθεια οτι ο πατερας μου χρησιμοποιει μονο κοφτη για απογυμνωση καλωδιων. Το ιδιο και εγω μεχρι πριν καμμια δεκαπενταρια χρονια. Ομως σε πολλες περιπτωσεις, διαφορα ειδικα εργαλεια κανουν τη ζωη ευκολοτερη.

Αν μου επιτρέπεται, να πω οτι ο καλύτερος απογυμνωτης ειναι ένα ελαφρύ και κοφτερό κοφτάκι...

πρέπει να έχεις όμως μεγάλη εμπειρία. λίγο πίεση παραπάνω στα λεπτά πολύκλωνα και έγινε η ζημιά.

Το λέω μετά απο επαγγελματική εμπειρία 40 χρόνων,όπως επίσης πιστεύω ότι το καλύτερο είναι ότι βολεύει τον καθένα και ανάλογα σε τι πεδίο το χρησιμοποιεί.
Επίσης συμφωνώ ότι κάθε καινούργιο εργαλειο είναι καλυτερο και πιο άνετο,όπως άλλωστε και οι νεότεροι μαστόροι είναι καλύτεροι απ τους παλαιότερους !