Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πάντα ερασιτεχνικά Μιχάλη καμία σχέση με την παλιά δουλειά (3οςΜηχ) αλλά υπάρχει το μικρόβιο τώρα που υπάρχει χρόνος
Παντως θα χρειαστώ κάνα δυο δισκάκια για πλακάκια ακόμα
Αυτό το πρόσθετο είναι φοβερό
Συγκριτικά με το Bosch είναι αισθητά βαρύτερο ακόμα και με την μικρη μπαταρία των 2 Ah και σε πολύωρη εργασία το καταλαβαίνεις

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και κάτι άλλο που μ´ έκανε να ερωτευτώ το Parkside και να αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά τα επικίνδυνα γαμω-εργαλεία δεν έχουν soft start;

Το έχω αυτό το μικρό βυθιζόμενο της Parkside και όντως η έλλειψη του Soft Start είναι ένα θέμα, το ίδιο και στους γωνιακούς τροχούς ειδικά ο μεγάλος.
Αλλά υπάρχουν έτοιμα Soft Starters που τα παρεμβάλεις στην τροφοδοσία του εργαλείου.
Επίσης εάν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικής μπορείς να κατασκευάσεις ένα.
Google It.

Το μικρό βυθιζόμενο το έχω κι εγώ, μια χαρά εργαλείο είναι, μ´ έχει βολέψει αρκετά.
Όμως δεν μιλάω γί αυτό, εγώ μιλάω για το μικρό γωνιακό τροχάκι που έχει soft start και είναι υπέροχο.

ec84620d4f20ba12c812a77dd194

Μπαμπη εχω το τροχακι parkside το καινουριο (B1 εκδοση) που ο διακοπτης ειναι στο πλαι, υποτιθεται για καλυτερα, και οχι πανω οπως ειναι στην φωτο που εβαλες.

Eμενα δεν με βολευει ο διακοπτης στο πλαι. Αν σε βολευει εσενα ο διακοπτης στο πλαι, μπορουμε να αλλαξουμε :)

Ηλια μπορει να εχεις δικιο αλλα δεν βλεπω καποια ασφαλεια.
Αυτο που φαινεται στις φωτο ειναι ο διακοπτης επιλογης αμφιδεξιας κινησης του τροχου. Οταν ο διακοπτης αυτος ειναι στην μεση, φανταζομαι οτι η σκανδαλη δεν μπορει να πατηθει. Ομως αυτο δεν λογιζεται σαν 'ασφαλεια'.

Μπορει βεβαια να μας διαφωτισει ο Γιωργος.
Τελικά εσυ έχεις απόλυτο δίκιο και είμαι τελείως λαθος με το συγκεκριμένο εργαλείο , παρασυρόμενος από την λειτουργία αυτής της ασφαλείας σε δισκοπρίονα και σεγες .

Α να δούμε τι λένε και τα τετρακοπα.
Τα ήθελα για δουλειά σήμερα και πέρασα τα πήρα.
Makita στο Parkside

e89271124cb579578e97f75bb583b281.jpg

Καλοδουλευτα Παναγιωτη!

Τα 4κοπα ειναι πιο γρηγορα απο τα κοινα τρυπανια. Ειχα κανει ενα τεστακι παλαιοτερα σε πετρα. Αξιζουν τα λεφτα τους.

Τι μεγεθη πηρες? 16αρι ειναι το μεγαλο?

Τα τετράκοπα είναι μανούλα για το ηλεκτρικό sds parkside που έχω, πολύ γρήγορα.
Για το αντίστοιχο parkside μπαταρίας όμως δεν... Δοκίμασα με 6, 8 και 10mm τετράκοπα dewalt που είναι τα νούμερα που μπορεί να δουλέψει άνετα το μικρούλι και έκαναν το 2πλάσιο χρόνο από κάτι απλά sds της benman που είχα.
Τα dewalt έμειναν στο βαλιτσάκι του ηλεκτρικού, τα benman στο βαλιτσάκι του sds μπαταρίας.

Τα τετράκοπα είναι μανούλα για το ηλεκτρικό sds parkside που έχω, πολύ γρήγορα.
Για το αντίστοιχο parkside μπαταρίας όμως δεν... Δοκίμασα με 6, 8 και 10mm τετράκοπα dewalt που είναι τα νούμερα που μπορεί να δουλέψει άνετα το μικρούλι και έκαναν το 2πλάσιο χρόνο από κάτι απλά sds της benman που είχα.
Τα dewalt έμειναν στο βαλιτσάκι του ηλεκτρικού, τα benman στο βαλιτσάκι του sds μπαταρίας.

Εννοεις οτι τα Benman ειναι καλυτερα απο τα Dewalt? Mπορει καλλιστα να ισχυει!

Βλεπω οτι καποια Benman ειναι made in Germany και ειναι πιο ακριβα και απο τα αντιστοιχα τετρακοπα της Βοsch.

Τρυπανια SDS plus Benman
https://www.vida.gr/tripani-4kopo-sds-plus-benman/

+100% Μεγαλύτερη αντοχή σε οπλισμένο σκυρόδεμα από τα κοινά τρυπάνια.
+50% Πιο γρήγορη διέλευση από κοινά 3κοπα και 4κοπα SDS PLUS.
4πλη ελίκωση.
Εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής.
Made in Germany.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι μεγεθη πηρες? 16αρι ειναι το μεγαλο?

5ρι και 10ρι χρειαζόμουν σήμερα αυτά πήρα.
Το 10ρι ούτε που κατάλαβα πότε έκανε την τρύπα στον τοίχο με το Performance.

Benman εε; Νομίζω είχε εκεί που πήρα τα Dewalt. Θα δοκιμαστούν κι αυτά.

Παραλαβές από eBay και Amazon De
Φίλτρα για το σκουπάκι της Ryobi και κάτι τσιμπιδακια
Τα τελευταία αναμενόταν από τις 10 Απριλίου μου ζήτησαν να περιμένω 10 ημέρες ακόμα και τελικά πήρα refund

5a212452bec59dbe3dbaa664d3bbafb6.jpg

https://www.amazon.de/gp/product/B01AYLIH1S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o05_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.ebay.com/itm/Reinigung-...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Και μια 4Ah μπαταρία για τον μικρό τροχό parkside απο ebay
cf74f7e9213c68a01b904fab66201ef0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παραλαβη απο Banggood, μολις μεσα σε ενα διμηνακι απο την παραγγελια :)
https://www.banggood.com/8inch-Cabl...p-1647691.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Eιδικος κοφτης για συρματοσχοινα διαμετρου εως 5μμ.
49909110217_6384bcdc25_c.jpg

Ηθελα να παρω εναν Κnipex αλλα αφ'ενος κανει 40 ευρω και αφ'ετερου οταν εψαχνα βρηκα αυτον τον κινεζικο σε προσφορα 5 δολλαρια με τα μεταφορικα, οποτε ειπα να δοκιμασω..:)

Ευτυχως που μεχρι τα 3μμ παχος συρματοσχοινα που χρησιμοποιω κανει αρκετα καλη δουλεια και σχεδον τελεια κοπη χωρις να αφηνει συρματιδια να πετανε.
Εδω οι ακρες ειναι κομμενες με τον κινεζικο κοφτη. Το συρματοσχοινο, λογω των πολλων συρματιδιων δεν κοβεται ευκολα ουτε σωστα με οποιοδηποτε κοινο, εστω και καλο, κοφτη.
49908809051_de89c9d195_c.jpg

Συνηθως τετοιοι κινεζικοι κοφτες συρματοσχοινων με εως 5μμ ικανοτητα κοπης, υπαρχουν και εδω απο 5-6 ευρω μεχρι 10-12 ευρω.
Ομως σπανια θα κοψουν καλα ενα συρματοσχοινο πανω απο 2-2.5μμ διαμετρου. Ειναι αναλογα το κομματι που θα σου πεσει.

Oι επωνυμοι και αξιοπιστοι κοφτες συρματοσχοινων κοστιζουν ~20-25 ευρω για διαμετρους εως 3μμ και σχεδον τα διπλα για διαμετρους εως 5μμ.

=========

Καλοριζικα Γιωργο!

Να ξερεις οτι εαν βαλεις καλυμμα στα φιλτρα λιγο καλτσον γυναικειο, δεν θα χρειαστει ποτε να αλλαξεις φιλτρο. Απλα καθαριζεις το ρεταλι καλσον :)

Last edited:
Εννοεις οτι τα Benman ειναι καλυτερα απο τα Dewalt? Mπορει καλλιστα να ισχυει!

Βλεπω οτι καποια Benman ειναι made in Germany και ειναι πιο ακριβα και απο τα αντιστοιχα τετρακοπα της Βοsch.

Τρυπανια SDS plus Benman
https://www.vida.gr/tripani-4kopo-sds-plus-benman/

+100% Μεγαλύτερη αντοχή σε οπλισμένο σκυρόδεμα από τα κοινά τρυπάνια.
+50% Πιο γρήγορη διέλευση από κοινά 3κοπα και 4κοπα SDS PLUS.
4πλη ελίκωση.
Εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής.
Made in Germany.

Δεν έγινα κατανοητός. Τα benman ήταν τα απλά με τις δύο κοπτικές ακμές ενώ τα dewalt με τις τέσσερις.
Τα απλά ήταν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα τετράκοπα στο sds μπαταρίας που υστερεί σημαντικά σε δύναμη. Τα τετράκοπα dewalt ήταν πιο γρήγορα στο ηλεκτρικό sds που είναι πολύ πιο δυνατό.
Γενικά νομίζω οτι τα τετράκοπα χρειάζονται περισσότερη δύναμη για να δείξουν την γρηγοράδα τους. οπότε σε ένα σχετικά αδύναμο εργαλείο μπαταρίας δε θα τα συνιστούσα.

Καλά κοψίματα Μιχάλη
Το κόλπο με το καλτσόν το έχω εφαρμόσει στη μεγάλη σκούπα της Bomman που είχα πάρει απο το eshop
Έχει ένα φίλτρο σαν σκουφάκι και εκεί το καλτσόν κάνει δουλειά
Στο σκουπακι μια στο τόσο φυσάω το φιλτρακι με το blower και γίνεται σαν καινούργιο

Ευχαριστω συναδελφοι!!

Δεν ξερω Χρηστο, στην δικη μου την περιπτωση παντως τα 4κοπα τρυπανια ηταν παντα και σε καθε περιπτωση πιο γρηγορα απο τα απλα οταν τα τεσταρα με δραπανα μπαταριας.

Τα τετράκοπα μέ τα απλά έχουν εντελώς διαφορετικές κοπτικες ακμές και δεν μπορούν να συγκριθούν στη αποτελεσματικότητα...είτε αφορά μπαταρίας είτε ηλεκτρικο είτε δυνατό η μη...
Οπότε στην περίπτωση σου Χρήστο κάτι άλλο έχει παιχτεί και έχεις αυτή την εντύπωση.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τα χρησιμοποιώ χρόνια αυτά τα κεραμικά γυαλόχαρτα και είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει.
Αρχικά τα πατεντάρισε η Mirka και υπάρχουν τα Abranet και τα autonet. Τώρα βγάζει και η Smirdex εξαιρετικής ποιότητας κεραμικά γυαλόχαρτα.
Μάλιστα τώρα ξεκίνησε και την παραγωγή σε διαστάσεις των 77 mm που είναι πολύ εμπορεύσιμα αλλά, δυστυχώς, δεν θα βγάλει σε 50 ή 55 mm που παίρνει ο αλοιφαδόρος της Proxxon.
Μέχτι τώρα τα πιο μεγάλα που έβρισκα ήταν 22 cm, αυτά που χρησιμοποιούν στα τριβεία τοίχων όπως τα Flex. Τώρα όμως η Smirdex βγάζει και μεγαλύτερα, 30 και 40 cm, κι έχω παραγγείλει κάμποσα για το τριβείο που έφτιαξα στον τόρνο.
Υπάρχει δυνατότητα να σου κόψουν και στις διαστάσεις που θές αλλά εκεί προϋποθέτη μεγάλη παραγγελία, 50 και πάνω νομίζω.
Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι είχαμε αυτή τη συζήτηση με τον Αννίκα και τη δευτέρα θα ξέρω πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλή η smirdex αλλά το site τους γιατί δεν υποστηρίζει Ελληνικά; (ρητορική ερώτηση)