Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλημέρα
Τώρα που το πήραμε για προτείνετε και κάποια λάμα της προκοπής για σίδερο.
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά μια λάμα για σίδερο για να υπάρχει όταν την χρειαστώ.
Για κλάδεμα παρήγγειλα αυτήν που προτείνατε παραπάνω.

Μπορεις να παρεις την δοκιμασμενη λαμα για μεταλλα της Bosch που βγαινει σε διαφορα μεγεθη.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...seges/lama-segas-bosch-mikous-235mm-60823462/

Υπαρχει και ο πιο ακριβος (καλυτερος και ανθεκτικοτερος) τυπος λαμας Bosch απο πιο γερό κραμα μεταλλου.
Δεν ειναι και απαραιτητες για τις λιγες και απλες κοπες που μπορει να θελει καποιος ερασιτεχνης, απλα αναφερω την υπαρξη τους.
bosch-2608657523-2-608-657-523-sabre-saw-blade-s-936-bef-endurance-for-heavy-metal.jpg

https://www.prometheus.gr/product/1...tholama-urance-for-heavy-metal-s936bef-bosch-

για αρχη παρε μια ευκαμπτη λαμα, οπως αυτη του Leroy που προτεινε ο Μιχαλης, και στη συνεχεια αγοραζεις καποια αλλη βασει των αναγκων σου

Εργασίες με πλακάκια έρχονται. Πήρα μερικά πραγματακια, μαζι και κόλλα, αρμοστοκο, hyperseal.

Και μια ποτηροκορώνα για Φ32 ήθελα... Η πιο φθηνή που βρήκα 68 .
Την άφησα και παραγγειλα να έρθει από Δευτέρα και κάνω τότε το μερεμετι

Τους δίσκους από Lidl για γυάλισμα σε κάτι ανοξείδωτα στο ελαιοτριβείο που θα πάμε αύριο. Ελπίζω να κάνουν.

7d8c4d781c52ef5c256424502b62f991.jpg

Kαλοριζικα τα εργαλεια και τα αναλωσιμα!

Καποιο λινκ για το λουκετο με τον συναγερμο?
Να'σαι καλά φιλαράκι,χρήσιμο λόγω των καιρών..Το ακρίβιναν κατά 2.5 αλλά σιγά.Παρτο γιατί λογικά θα φύγει αέρας και μετά πάλι θα θέλει σε wishlist όπως περίμενα εγώ..!
https://www.e-shop.gr/logilink-sc0211-security-lock-with-alarm-function-p-PER.758921

Αν και εκτός Αθηνών τα 'τσίμπισα' και από βδομάδα θα δοκιμασθεί αφού αγοράσω την κατάλληλη λάμα για κλάδεμα

Εκανα σημερα τα λιγουστρα του γειτονα με μια 4ΑΩ μπαταρια, ευκολες κοπες και καλο χωσιμο μες στους θαμνους για λεπτομεριες με λαμα απο λιντλ. Μια χαρα δουλεια, καλο για κλαδια μεχρι 4 εκατοστα σε λιγουστρα.

σου κρατησε ωρα? απο δυναμη πως σου φανηκε?
εχω και την ρευματος και επειδη εχω μπαταρια και φορτιστη λεω να τη παρω και αυτη, αφου θα χρειαστω δυο καποια στιγμη

Εκανα σημερα τα λιγουστρα του γειτονα με μια 4ΑΩ μπαταρια, ευκολες κοπες και καλο χωσιμο μες στους θαμνους για λεπτομεριες με λαμα απο λιντλ. Μια χαρα δουλεια, καλο για κλαδια μεχρι 4 εκατοστα σε λιγουστρα.
Η αλήθεια είναι με βάζει σε πειρασμό. Αν κ σκέφτομαι να πάω στη dewalt (solo στα 140 ευρώ) εδώ με 70 θα είμαι μαζί με μπαταρία.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντάξει με έπεισες. Απλά στα περισσότερα μαγαζιά ενώ γράφουν ότι είναι άμεσα διαθέσιμο...δεν είναι!

Στο site του praktiker βρίσκω μόνο του ρεύματος. Εγώ θέλω 18 V

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

σου κρατησε ωρα? απο δυναμη πως σου φανηκε?
εχω και την ρευματος και επειδη εχω μπαταρια και φορτιστη λεω να τη παρω και αυτη, αφου θα χρειαστω δυο καποια στιγμη

Απο δυναμη μια χαρα, εγραψα μεχρι 4 εκατοστα κλαδι πηγε σφαιρα. Επισης εκοψα και δυο. Δεν τελειωσα ποτε την μπαταρια, δουλεψα καπου 30 λεπτα κοψιμο τραβηγμα κοψιμο βρες αλλη θεση κοψε σκυψε κοψε κλπ, βολεψε ιδιαιτερα το μικρο μεγεθος ακομη και με την 4 ΑΩ μπαταρια. Δεν χρειαστηκα αλλη λεπιδα απο την δικια του αλλα φανταζομαι οτι εαν θελει καποιος να αρμεξει καθε βαττ της μπαταριας με μια λεπιδα μαρκας τυπου μπος η μακιτα για κλαδεματα να κερδισει ισχυ = χρονο μπαταριας. Εβαλα για φορτιση την μπαταρια μετα απο την δουλεια ηταν μονο σε μια σκαλα ισχυος εναπομεινουσα (κοκκινο φως στην ένδειξη, κιτρινο και πρασινο τα καταναλωσε η εργασια) αλλα δεν με αφησε στην εργασια. Στα λεφτα αξιζε βαση δοκιμης. Απο κραδασμους εξαρτωταν ΠΟΛΥ απο την γωνια κοπης και την καλη επαφη της κεφαλης. Τωρα τα λιγουστρα κινουνται και λιγο. Οπου χρειαστηκε γινηκε και εργασια με το ενα χερι ΑΛΛΑ προσεχτε γιατι εαν δεν το ελεξετε καλα ειναι επικινδυνο μονο εαν ειστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ να το επιχειρησετε και καλυτερα να το αποφυγετε.

Σε κλαδεμα μανταρινιας (σκληρο ξυλο) τα ειχε παει πολυ καλα. Σε κλαδακι μεχρι περιπου 7-8cm.
Μετα περασα σε πευκο, 10+cm και εκει πια τα βρηκε σκουρα. Αρχιζες να λες "καλυτερα να βγαλω το αλυσοπριονο), γιατι καθυστερουσε πολυ.
Για ψιλα, ομως, ειναι μεγαλη ευκολια και κανει μια χαρα δουλεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απο δυναμη μια χαρα, εγραψα μεχρι 4 εκατοστα κλαδι πηγε σφαιρα. Επισης εκοψα και δυο. Δεν τελειωσα ποτε την μπαταρια, δουλεψα καπου 30 λεπτα κοψιμο τραβηγμα κοψιμο βρες αλλη θεση κοψε σκυψε κοψε κλπ, βολεψε ιδιαιτερα το μικρο μεγεθος ακομη και με την 4 ΑΩ μπαταρια. Δεν χρειαστηκα αλλη λεπιδα απο την δικια του αλλα φανταζομαι οτι εαν θελει καποιος να αρμεξει καθε βαττ της μπαταριας με μια λεπιδα μαρκας τυπου μπος η μακιτα για κλαδεματα να κερδισει ισχυ = χρονο μπαταριας. Εβαλα για φορτιση την μπαταρια μετα απο την δουλεια ηταν μονο σε μια σκαλα ισχυος εναπομεινουσα (κοκκινο φως στην ένδειξη, κιτρινο και πρασινο τα καταναλωσε η εργασια) αλλα δεν με αφησε στην εργασια. Στα λεφτα αξιζε βαση δοκιμης. Απο κραδασμους εξαρτωταν ΠΟΛΥ απο την γωνια κοπης και την καλη επαφη της κεφαλης. Τωρα τα λιγουστρα κινουνται και λιγο. Οπου χρειαστηκε γινηκε και εργασια με το ενα χερι ΑΛΛΑ προσεχτε γιατι εαν δεν το ελεξετε καλα ειναι επικινδυνο μονο εαν ειστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ να το επιχειρησετε και καλυτερα να το αποφυγετε.

Οπότε ευχαριστημένος από το εργαλείο. μπράβο λοιπόν για την επιλογή σου ! -bye-