Tι παραλάβαμε σήμερα..

Χαχαχα, δεν αλλάζω με τίποτα. Ξέρετε πόσα τρυπάνια έχω;αλλά αυτά τα πήρα γιατί είναι σε κασετινάκια, ενώ αυτά που έχω είναι χύμα. . .
Να και η πλήρης σημερινή παραλαβή..
IMG-20210226-194703.jpg

Kαλοριζικα Διαμαντη!

Ειμαι πολυ περιεργος για τα ξυλοτρυπανα της Μilwaukee, τα βλεπω σε παρα πολυ καλη (χαμηλη) τιμη!!

Για τα dewalt τα κιτρινα (μπετον κλπ) μην ανησυχεις θα κανεις δουλεια, απλα θα αργεις λιγο περισσοτερο απο το αν ειχες παρει τα CYL9/CYL5 της bosch τα οποια θα εκαναν τον μισο χρονο για την ιδια διατρηση. Ομως με τα SDS τρυπανια θα κανεις ακομα πιο γρηγορα, περιπου τον μισο χρονο απο τον χρονο που θα εκανε το καλυτερο bit για μπετον με νορμαλ τσοκ.

Kαλοριζικα Διαμαντη!

Ειμαι πολυ περιεργος για τα ξυλοτρυπανα της Μilwaukee, τα βλεπω σε παρα πολυ καλη (χαμηλη) τιμη!!

Για τα dewalt τα κιτρινα (μπετον κλπ) μην ανησυχεις θα κανεις δουλεια, απλα θα αργεις λιγο περισσοτερο απο το αν ειχες παρει τα CYL9/CYL5 της bosch τα οποια θα εκαναν τον μισο χρονο για την ιδια διατρηση. Ομως με τα SDS τρυπανια θα κανεις ακομα πιο γρηγορα, περιπου τον μισο χρονο απο τον χρονο που θα εκανε το καλυτερο bit για μπετον με νορμαλ τσοκ.
Ευχαριστώ πολύ ‼️
Το ξέρω για τα τρυπάνια. Τα πιο απλά, θα τα έχω για ελαφριές διατηρήσεις..
Τα τρυπάνια ξύλου της Milwaukee, είναι στα 5,90

Ομως με τα SDS τρυπανια θα κανεις ακομα πιο γρηγορα, περιπου τον μισο χρονο απο τον χρονο που θα εκανε το καλυτερο bit για μπετον με νορμαλ τσοκ.

ειδικα αν ειναι τετρακοπα, ειναι μια κλαση παραπανω σε ταχυτητα και απο τα απλα sds

Ακριβως Νικολα, και παραπανω απο μια κλαση παραπανω σε ταχυτητα θα ελεγα.

Ειχα κανει ενα συγκριτικο με τρυπανια πριν κανα διχρονο και το ειχα ποσταρει στο φορουμ που εδειχναν την μεγαλη διαφορα των SDS vs απλων τρυπανιων στην ταχυτητα.

Τα τετρακοπα SDS της Dexter ανοιξαν τρυπα 8μμ σε πετρα παχους ~20μμ μεσα σε 3" ενω τα απλα SDS Dewalt σε 5".
Στο ιδιο τεστ τα CYL9 της Βosch με 18βολτο τρυπανι ανοιξαν την τρυπα σε 8" ενω καποια απλα τρυπανια καθως και τα Χ-line της Βοsch εκαναν απο 12 εως 18 δευτερολεπτα.

!!!!
μιχαλη μεγαλες οι διαφορες!

την ανοιξη ειχα παρει τουτον τον διαολή ετσι για να το δοκιμασω
https://www.e-shop.gr/trypani-tetrakopo-sds-plus-5x-bosch-5x110-2608833771-p-TLS.031137
η χαρα του παιδιου ;)
τον τουβλινο τοιχο τον περναει σαν να μην υπαρχει! φανταζομαι οτι τα 7Χ θα ειναι ακομα καλυτερα.

αν και καποια δικοπα ντεβαλτ που πηρα, και τα εξτρα sds τρυπανια της parkside που αγορασα στη πορεια (που τα πουλαει μεσα σε διαφανη κασετινα, μου βγηκαν εξαιρετικα, νομιζω τα λεει προφεσιοναλ και καμια σχεση με αυτα που ειχε μεσα το εργαλειο, αν και παρομοια στη μορφη), ενα σετ απο τετρακοπα bosch 7Χ ειναι μαστ για καθε πιστολετο...

(Διαμαντη για σενα πηγαινε αυτο ;) )

Η σειρα τετρακοπων 7χ της Bosch νομιζω οτι δεν διαφερει σε ταχυτητα διατρησης απο την σειρα 5χ, απλα ειναι πιο ανθεκτικα τρυπανια.

To συγκεκριμενο τρετρακοπο Bosch 5Χ νομιζω ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτην την στιγμη και αξιζει να επενδυσει καποιος...
Εχω απο 6mm μεχρι 16mm και τα συγκεκριμενα δεν καταλαβαινουν τιποτα...
Θεωρω την τιμη του λογικη οταν μιλαμε για τετοιες ποιοτητας τρυπανι...και αντοχη στο χρονο..
Γνωστος μου ηλεκτρολογος ειχε makita και dewalt λογω ομωνυμων εργαλειων...οταν πηρε για πρωτη φορα τετοιο της Bosch "τρελαθηκε" με την διαφορα ειδικα στα δυσκολα σημεια που αντιμετωπιζει καθημερινα...
Οποτε μου ειπε τελος τα αλλα..
Διαμαντη επειδη για σενα "χτυπα" η καμπανα εδω εισαι για σοβαρο Sds τρυπανι..

Παραλαβη απο Αμαζον Γερμανιας με παραγγελια που εγινε στις 12 Φεβρουαριου.

Δεκα μικρα και βολικα μπουκαλακια με UV ρητινη (Υγρο γυαλι). Μαζι στο σετ υπαρχει και ενα φωτιστικο led υπεριωδους ακτινοβολιας (UV - UltraViolet) που στεγνωνει σχεδον στιγμιαια το συγκεκριμενο υγρο γυαλι.
Po2RpGRh.jpg

https://www.amazon.de/gp/product/B084WX4HD5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&psc=1

Moυ αρεσε αυτο το σετακι γιατι με 20 ευρω μαζι με τα μεταφορικα εχεις ενα πληρες κιτ (ρητινη+UV led) υγρου γυαλιου που στεγνωνει αμεσα.

Aυτη η συγκεκριμενη ρητινη ενος συστατικου ειναι η πλεον εξελιγμενη καθως στεγνωνει σχεδον αμεσα (μεσα σε ενα-δυο λεπτα μεχρι την πληρη σκληρηνση) σε σχεση με τις παλαιοτερες που ηθελαν καποια αρκετα λεπτα παραπανω για να στεγνωσουν πληρως.
Η ρητινη UV στεγνωνει μετα απο καποιες ωρες εκθεσης και στον ηλιο. Απλα με την υπεριωδη ακτινοβολια επιταχυνουμε το στεγνωμα.

Εδω το φωτιστικο UV το οποιο ειναι για στεγνωμα νυχιων που βαφονται με αντιστοιχα UV βερνικια φανταζομαι :)
ECmRCH2h.jpg

To φωτιστικο μπορει να κρατηθει στο χερι και σαν φακος αλλα και να σταθει με τα ποδαρακια που διπλωνουν. Δουλευει με καλωδιο USB που το συνδεεις και στο PC για τροφοδοσια.

Νομιζω οτι αυτο το υγρο γυαλι ενος συστατικου ειναι ιδανικο για μικρες κολλησεις, βερνικωμα, αδιαβροχοποιηση και για διοθρωσεις/γεμισματα μεγαλυτερων κατασκευων απο υγρο γυαλι δυο συστατικων.
Στεγνωνει διαφανο, χρωματιζεται, δεν κιτρινιζει και δεν ειναι τοξικο.

Θα το δοκιμασω αργοτερα και θα ποσταρω τις επομενες μερες εντυπωσεις στο νημα με το υγρο γυαλι.

Οι μπουκάλες οι ansid μερικές φορές χάνουν από καινούργιες δεν θα την αφήνεις ποτέ πάνω στο φλογιστρο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι μπουκάλες οι ansid μερικές φορές χάνουν από καινούργιες δεν θα την αφήνεις ποτέ πάνω στο φλογιστρο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για την συμβουλή. 😊
Ότι και μπουκάλα να έπαιρνα, ποτέ δεν θα άφηνα το φλόγιστρο επάνω. Νάσαι καλά

Καλοριζικα Διαμαντη...αναμενουμε εντυπωσεις απο το φλογιστρο.....θελω να παρω στο μελλον και εγω ενα....

************************************************************************************************************************

Χθεσινη παραλαβη απο τον Μιχαλη 12 πιαστρακια κλιπς απο amazon.de..πολυ βολικα....Ευχαριστω και παλι....:grinning-smiley-043
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08GCMGY4L/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3GVUS3IE94ER5&psc=1