Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαποια λαδια ραπτομηχανης ειναι αοσμα και διαφανα αλλα ειναι και ελαφρως τοξικα, οπως το πολυ καλο λαδι της Singer.

Εαν το θελεις 'μη τοξικο' αυτο πρεπει να αναγραφεται αφ'ενος στη συσκευασια/specs και αφ'ετερου δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα ειναι αοσμο κλπ.

• Like
Reactions: nickmanak
Αν δοκιμαζες ποσιμο παραφινελαιο, που δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβο και (παει στο καλο) δεν πρεπει να ειναι τοξικο;

Το παραφινελαιο ειναι πηχτο σε σχεση με το λαδι ραπτομηχανης (εχει υψηλο ιξωδες/high viscocity, για να γινει πιο κατανοητο) και μαζευει σκονη, δεν κανει για λιπανση.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Καλο ειναι να μεταφερθουν τα μηνυματα για τα λιπαντικα στο καταλληλο νήμα γιατι εχω πολλα να γραψω και δεν ταιριαζει στο παρων νήμα. Θα συνεχιστει εκει η συζητηση αν θελετε.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σημερινή παραλαβή από παραγγελία από το Toolplanet ένα σετ cyl-9 ceramics της Bosch και ένα καλεμι sds rtec της Bosch...24 ευρώ και τα 2....
20210903_144504.jpg

Βάζω ενδεικτικά τα link καθώς δεν τα έχει τα συγκεκριμενα στο site

Καλοριζικα Κωστη, και τα δυο ειναι κορυφαια αναλωσιμα!!

Στα CYL-9 ceramics πωλειται ξεχωριστα το μικρο τρυπανακι των 3μμ το οποιο εχω βρει πολυ χρησιμο.
Το καλεμακι της Βosch κανει μεγαλη διαφορα απο τα κοινα αντιστοιχα καλεμια, αλλα και απο αυτο της dewalt. Αξιζει τα λεφτα του!

Κωστή, όταν δοκιμάσεις τα τρυπάνια σε καλά ψημένο πλακάκι πες μας…
Εγώ είμαι ψιλο απογοητευμένος απ’αυτά, στο ένα μάλιστα (ή σε δύο, δεν θυμάμαι ακριβώς) μου έφυγε τελείως το βίντι. :rolleyes:

Σας είπα πως εδώ είχε ο πεθερος μου έναν στομωμενο κινεζο που δεν ακονιζοταν...

Σήμερα προσαρμοσα στην λαβή του μια εξαιρετική λεπίδα της Shogun την Nokogiri 265 mm που αγόρασα από τοπικό κατάστημα της Πάτμου προς 11,10 ευρώ.
Και ολόκληρο να το έπαιρνα στα 21 που το είχε με λαβή καλή τιμή ήταν σε σχέση με Αθήνα αλλά είπα να το δοκιμάσω και στην τελική έφτιαχνα από το μηδέν λαβή.
Εχω στην Αθήνα μια ντουζίνα πριονια και εδώ τπτ....

IMG_20210907_134519.jpg

• Like
Reactions: n_olympios
Δεν καταλαβα ομως τι πριονι θελεις
Το σκουριασμενο κανει για κλαδεμα και το καινουργιο για ξερη ξυλεια και πιο φινα και ισια κοπη
Την παλια λαμα μη την πεταξεις ... να τη φτιαξεις

• Like
Reactions: KOSSTV
Σήμερα πέρασα από Lidl να πάρω την κασετίνα με τα μεγάλα άλλεν που χρειαζόμουν κυρίως για τον τόρνο (έχω κι ένα ίδιο σετ στο χωριό γιατί βολεύουν πολύ τα μεγάλα ύψη).
Επ’ευκαιρία πήρα και την πρέσα ακροδεκτών να τη δοκιμάσω και σαν απογυμνωτή γιατί ένας της Knipex 12 62 180 που έχω μου έχει σπάσει τα νεύρα.

CD1016D4-04EF-44D0-A076-310267DA94DE.jpeg

Μετά πήγα κέντρο και ψώνισα δερματάκια σε διάφορα χρώματα και σούστες για κούμπωμα no1, επίσης σε διάφορα χρώματα.
Τα θέλω για χρήση/κοπή στο Κ40, το βραχιολάκι που έφτιαξα μάλλον τους καλάρεσε και οι παραγγελίες έπεσαν σύνεφο.

8BE6C2F4-3C85-4D15-895D-9504A0A12C46.jpeg

Τι δηλαδη ... θα φτιαξεις και βραχιολι για Ολυμπιακο?
αυτο παλι με το knipex?? τι φαση? ... πρεπει να το πατας αποτομα

Τι δηλαδη ... θα φτιαξεις και βραχιολι για Ολυμπιακο?

Αυτό τώρα δεν το σκέφτηκα… Δίκιο έχεις. :p
αυτο παλι με το knipex?? τι φαση? ... πρεπει να το πατας αποτομα

Τι, χρειάζεται και εκπαίδευση η απογύμνωση; :rolleyes:

Δεν μου επαιρνες και εμένα μερικές σουστες....

Θανάση πριονακι για ξυλο κατασκευές, κοπη ξυλων για εργασία λεπτά.

Το παλιο δυστυχώς είναι τυπου samurai ακονισμενο με λέιζερ και δεν ακονιζεται, δεν ανοίγει που λεγαν οι παλιοι.

Το παλιο δυστυχώς είναι τυπου samurai ακονισμενο με λέιζερ και δεν ακονιζεται, δεν ανοίγει που λεγαν οι παλιοι.
Σιγα ρε Κυρ μην ειναι ακονισμενο με μικροσωματιδια απο τον Κρονο, φτιαχτο σου λεω ... αξιζουν αυτες οι λαμες

Δεν μου επαιρνες και εμένα μερικές σουστες....

Θανάση πριονακι για ξυλο κατασκευές, κοπη ξυλων για εργασία λεπτά.

Τι τις θές;
Και, κυρίως, πως θα τις «κουμπώσεις»;
Εγώ σου παίρνω όποτε θές.
Ρώτησα για το ειδικό μηχάνημα και μου έπεσαν τα μαλιά… 60€ και βάλε για την πρέσα, +ΦΠΑ βέβαια, και 30€ Plus για τις μήτρες. :oops:
Ρε, λέω, πάτε καλά;
Ας είναι καλά το τορνάκι…

Σιγα ρε Κυρ μην ειναι ακονισμενο με μικροσωματιδια απο τον Κρονο, φτιαχτο σου λεω ... αξιζουν αυτες οι λαμες
Φίλε δοκίμασα με μια λίμα που αγόρασα αλλά τπτ.
Θα στην φέρω να δοκιμάσεις.

Μπάμπη πηρα ένα σετάκι της Prym το οποίο έχει μέσα τις μήτρες και ένα εργαλείο και δουλευει με το σφυρί.

Λίγα πραγματάκια:

• Ισοπροπυλική αλκοόλη, ένα λίτρο, στην απίστευτη τιμή των 4,34€ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ !
    (πουλάει μόνο με τιμολόγιο, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας του κλάδου. Αν δεν μπορείτε να κόψετε τιμολόγιο σε σας, αρκεί να κόψετε τιμολόγιο σε κάποιο φίλο που είναι επαγγελματίας ή έχει κάποια επιχείρηση)

• Δίσκος 210mm Multi Material BOSCH στα 35€. (εντυπώσεις προσεχώς)

• Λίγα ακόμα PZ2 Milwaukee σε 5 , 9 και 15 εκατοστά που όπως έχω γράψει ξανά, είναι τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

View attachment 184609
Για γομαλακα κάνει δουλειά η ισοπροπυλική ε; Αν πάρει κανένας άλλος θα με ενδιέφερε γιατί δεν έχω κάποιον για τιμολόγιο.