Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αντώνη πάει καλά στο δρόμο;
Μάλλον δεν έχει βγει και πολύ καλό γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά από δαύτα 🤣🤣
Με την τιμή της βενζίνης στα €2,00 δεν είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο.

Τελικά το αποφάσισα, δεν θα το πάρω.
Δεν συμφέρει, θα περιμένω να φέρει το lidl την σειρά performance 😝 🤣😀🤓

Σημερινή παραλαβή. Ψύκτρες νερού για τα step motor του cnc.
Παρατήρησα ότι μετά από 1 με 1,5 ώρα συνεχούς λειτουργίας ζεσταινοταν αρκετά τα step motor. Πιστεύω ότι αυτά θα είναι μια λύση.
[US$2.99 25% OFF]40x40x12mm Aluminum Water Cooling Block For CPU Graphics Radiator Heatsink Electronic Accessories & Supplies from Electronic Components & Supplies on banggood
Παύλο ψάξε και το συστηματάκι με Peltier. Κάνει πολύ καλή ψύξη. :cool:

Παύλο ψάξε και το συστηματάκι με Peltier. Κάνει πολύ καλή ψύξη. :cool:
Πρώτη φορά το ακούω Νικόλα. Δεν είχα ιδέα 💡. Το έψαξα λίγο στο youtube και νομίζω έχεις δίκιο. Δεν το έλεγες πιο μπροστά ρε φίλε...
Δεν ήξερες; ας ρώταγες.. 😂

Μα ρε παιδιά με ανέβασμα θερμοκρασίας ΣΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ γιατί το κάνετε τόσο δύσκολο?
Μιλάμε για ελάχιστη παραγωγή θερμότητας και σε μεγάλη επιφάνεια.

Ένας επεξεργαστής καταναλώνει >50w και έχει 2χ2εκ επιφάνεια και κρατάει θερμοκρασίες <50 βαθμών με μία ψύκτρα και ένα ανεμιστηράκι.
Και μιλάμε για μεταβολές σε δευτερόλεπτα.
Να μή μιλήσω για κάρτες γραφικών των >200w !!!

Αν ήταν εύκολη η δοκιμή δε θα μιλούσα, αλλά σωληνάκια, αντλίες, δεξαμενή και ψυγείο (ή απλά "τεράστια" δεξαμενή) επειδή τα έχω κάνει τα θεωρώ σπατάλη πόρων και χρόνου. Δεν επιμένω γιατί δεν είναι ούτε δικός μου χρόνος, ούτε δικά μου χρήματα :)

Τυχαία αναζήτηση

Το θέμα είναι ότι σε κάποια έργα το cnc μπορεί να χρειαστεί να δουλεύει ίσως και 25 ώρες. Και έχει παρατηρηθεί (οχι σε μένα) ότι αν ζεσταθουν τα step motor χάνουν βήματα. Τώρα, αν κάνει δουλειά η ψυκτρα η απλή που αναφέρεις δεν το ξέρω. Όσο για τα ανεμιστηρακια, έβαλα δύο μαζί, 4Χ4 διάσταση, και κόντεψαν να καούν κι αυτά.
Δεν ξέρω περισσότερα. Επίσης δεν ξέρω αν αυτό το συστημα Peltier που ανέφερε ο Νικόλας χρειάζεται και νερό.

Δεν ξέρω περισσότερα. Επίσης δεν ξέρω αν αυτό το συστημα Peltier που ανέφερε ο Νικόλας χρειάζεται και νερό.

Δεν χρειάζεται. Και ειναι εντυπωσιακό πως τα καταφέρνει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παύλο εγώ τα ξέρω από τότε που έκανα service στις μεγάλες μηχανές του καφέ της Douwe Egberts που είχαν μικρό ψυγείο και διατηρούσε το κουτί του καφέ κρύο.
Επάνω στην μία πλευρά του ψυγείου πατούσε η πλευρά του peltier που όταν έπαιρνε ρεύμα πάγωνε και η άλλη του πλευρά ζεσταινόταν.
Επάνω στην ζεστή πλευρά ακουμπούσε φτερωτή που είχε επάνω της ένα μικρό ανεμιστηράκι. Κύκλωμα νερού δεν υπήρχε. Το σύστημα δούλευε επί 24ώρου βάσεως με πολύ καλή απόδοση.
Μπορείς σαν πατέντα να πάρεις το peltier και να του προσαρμόσεις επάνω ψήκτρα από παλιό επεξεργαστή pc μαζί με το ανεμιστηράκι και πάστα θερμοαγώγιμη ανάμεσα.
Εγώ αγόραζα και από εδώ όταν είχα έλλειψη από ανταλλακτικά
https://www.acdcshop.gr/coolling-c-118.html
:cool:

Last edited:
Νίκο όπως είπα παραπάνω, αν καταφέρνει και τα κρυώνει σε 5 λεπτά π.χ. δεν χρειάζεται να δουλεύει συνέχεια.

Δεν ξέρω σε πόση ώρα αποδίδει γιατί σε εμένα δούλευε συνέχεια ...θα το δεις στην πράξη αυτό. Πάντως εγώ που τα δοκίμαζα αν δουλεύουν μόλις έπαιρνε ρεύμα έδειχνε πολύ γρήγορα αν πάγωνε ή όχι. Θέλει όμως η θερμή πλευρά να ψήχεται με κάποιο τρόπο γιατί ανεβάζει θερμοκρασία και θα καεί.

Αφου πηρα το πολυεργαλειο επρεπε να παρω και τα αναλωσιμα.
Λαμα DeWalt dt20707 για μεταλλα
Λαμα DeWalt dt20717 για σοβαδες-πλακακια
Λαμα Bosch aiz 32 ab για μη σιδηρουχα μεταλλα
Και ενα ζευγάρι γυαλια kapriol
Απο toolplanet, στα 44 ευρω ολα μαζι. JPEG_20220318_145042_2682863610966854387.jpg

Καλοδουλευτα!!
Καλα εκανες και πηρες επωνυμα αναλωσιμα γιατι το εργαλειο ειναι δυνατο σαν ρευματος και αν εβαζες τσιπικες λαμες επανω δεν θα αντεχαν στο πρωτο ζορι.

• Like
Reactions: KOSSTV and psilos85
Παραλαβη απο Θεσσαλονικη Σοφιανο μεσα σε 1.5 εργασιμη με Γενικη Ταχυδρομικη (αντικαταβολη).

Καπλαμαδες διαφοροι απο παλισανδρο και ενα τεμαχιο ξυλο Παντούκ.
kn28G0W.jpg

Ενα κοντινο πλανο

Καλη η ποιοτητα των καπλαμαδων δεν εχω κατι να παρατηρησω ΕΚΤΟΣ απο την εντελως απαραδεκτη χαρτινη συσκευασια. Κυριολεκτικα σαν τυλιγμενα σε λαδοκολα!!

sKTcgtQ.jpg

Ειναι πραγματικα ντροπη, μια ιστορικη εταιρεια ξυλειας 'μπουτικ' σαν τον Σοφιανο να συσκευαζει με αυτον τον αντιεπαγγελματικο και απαραδεκτο τροπο, ευθραυστη ξυλεια καπλαμα. Προφανως ΔΕΝ τους ενδιαφερει πως αυτο το ευαισθητο προιον θα ταξιδεψει την μιση Ελλαδα και αν παραδοθει σωστα στον πελατη τους. Ουτε καν την λεξη ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ δεν ειχαν γραψει επανω στην τσαπατσουλικη χαρτοσυσκευασια.

Για την ιστορια καμμια 15αρια απο τα 50 λεπτοτατα και ευαισθητα φυλλα ειχαν ζημια στα ακρα τους που προκληθηκε εμφανεστατα και λογικοτατα κατα την μεταφορα -και δεν φταιει η μεταφορικη. Ευτυχως -για ολους- που τους καπλαμαδες τους θελω για μικροκατασκευες και δεν με πολυενδιαφερει η συνοχη της επιφανειας.