Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικος Κωστη!
Για να αντεχει 450 κιλα σιγουρα στιβαρος θα ειναι!! Εχει και μεγαλη επιφανεια εργασιας! Πραγματι κλεινει και ανοιγει στο δευτερολεπτο!!

Οι εγκοπες σε σχημα Χ χωρανε ολους τους σφιγκτηρες σκανδαλης, η χρειαζονται ειδικοι σφιγκτηρες?

• Like
Reactions: KOSSTV
Αντώνη το σκέφτηκα αρκετά για να τον πάρω...Όμως έχεις μεγάλη πληθώρα επιλογών σε χρήση σε σχεση με άλλους πάγκους εργασίας και είπα να κάνω μια κίνηση παραπάνω...Είναι ωραίος ο άτιμος...

Μιχάλη δεν δοκιμασα αλλα απο οσα βιντεακια εχω δει σχεδον ολοι μπαινουν ..οι τρύπες είναι 2 εκ ενώ στο Χ το κενο γύρω στα 3εκ...
Θα δοκιμάσω όμως όσους έχω και θα σου πω...

Σημερινή αγορά. Ακόμα δεν έχω προλάβει να την ανοίξω.
Για την αποθήκη του σπιτιού πιστεύω θα με αφήσει ικανοποιημένο.
1923e360009b3b3850e00179e57f71bd.jpg

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Καλοδουλευτη η μεγγενη! Αφου εχεις και Dremel θα σε βοηθησει διπλα!

Η υποδοχη που εχει για το εργαλειο ειναι πολυ αποτελεσματικη, ευχρηστη και δυνατη.
11386153906_ea78f6e77d_b.jpg

Παρέλαβα σήμερα το δραπανοκατσαβιδο με τις 2 μπαταρίες της Topshak από την Τσεχική αποθήκη του Banggood (30€ μου στοίχησε με τα μεταφορικά)
https://gr-m.banggood.com/Topshak-T...ver-W-or-1-or-2-Li-ion-Battery-p-1523051.html
και τον Xanes φακό κεφαλής που είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ αρκετά καλά σχόλια
https://gr-m.banggood.com/XANES-LX2...shing-Flashlight-Bike-Headlamp-p-1854092.html

IMG_20220506_224407.jpg

Θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι η παραγγελία του φακού έγινε στις 7 Απριλίου. Μετά από 2 ημέρες έγινε η αποστολή από την Κίνα και στις 20 Απριλίου έφτασε Ελλάδα.......και μου παραδόθηκε σήμερα 6 Μαϊου. Δηλαδή ημαρτον με αυτά τα ΕΛΤΑ, να θέλει 11 ημέρες το πακέτο να έρθει από την Κίνα και να κάνει 16 ημέρες στο Κέντρο και στην Μονάδα Διαλογής των ΕΛΤΑ για να μου το φέρουν!!! Το δραπανοκατσαβιδο μου το έφερε η DHL..... ευτυχώς!

• Like
Reactions: nikfor and nickolas
Καλοριζικα!

Τσαμπα το δραπανακι με τις δυο μπαταριες, φτανει ομως να δουλευει :)

O φακος κεφαλης με την νεα λεντ τεχνολογια COB ειναι ολα τα λεφτα. Ο καλυτερος φακος κεφαλης που εχω δοκιμασει...και εχω δοκιμασει πολλους!

Καλοριζικα!

Τσαμπα το δραπανακι με τις δυο μπαταριες, φτανει ομως να δουλευει :)

O φακος κεφαλης με την νεα λεντ τεχνολογια COB ειναι ολα τα λεφτα. Ο καλυτερος φακος κεφαλης που εχω δοκιμασει...και εχω δοκιμασει πολλους!
Σε ευχαριστώ!
Το δοκίμασα τώρα το πρωί σε τρύπημα και βιδωμα και είναι μια χαρά. Ακόμα και με 25mm τρυπάνι φτερού, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είναι όμως λίγο έκκεντρο αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Την κρούση πέρα από το ότι τη δοκίμασα να διαπιστώσω ότι λειτουργεί, δεν έκανα δοκιμή σε μπετό. Για τα 30€ είναι VFM αρκεί να αντέξει!
Ο φακός είναι εντυπωσιακός!!!!!
Παρέλαβα πριν από λίγο και αυτούς του σφιγκτήρες πάγκου από το Banggood:
IMG_20220507_115005.jpg

Παρέλαβα σήμερα το δραπανοκατσαβιδο με τις 2 μπαταρίες της Topshak από την Τσεχική αποθήκη του Banggood (30€ μου στοίχησε με τα μεταφορικά)
https://gr-m.banggood.com/Topshak-T...ver-W-or-1-or-2-Li-ion-Battery-p-1523051.html
και τον Xanes φακό κεφαλής που είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ αρκετά καλά σχόλια
https://gr-m.banggood.com/XANES-LX2...shing-Flashlight-Bike-Headlamp-p-1854092.html

View attachment 197318

Θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι η παραγγελία του φακού έγινε στις 7 Απριλίου. Μετά από 2 ημέρες έγινε η αποστολή από την Κίνα και στις 20 Απριλίου έφτασε Ελλάδα.......και μου παραδόθηκε σήμερα 6 Μαϊου. Δηλαδή ημαρτον με αυτά τα ΕΛΤΑ, να θέλει 11 ημέρες το πακέτο να έρθει από την Κίνα και να κάνει 16 ημέρες στο Κέντρο και στην Μονάδα Διαλογής των ΕΛΤΑ για να μου το φέρουν!!! Το δραπανοκατσαβιδο μου το έφερε η DHL..... ευτυχώς!

με βαρος 823 γρ και 1119 με μπαταρια, θα το ερωτευτεις οπότε αργοτερα με ενα μικρο κοστος παρτου ενα τσοκ της σανιου και θα ειναι πιο ευθυβολο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: xxaris
Πωω αυτο το εργαλείο αδιάβαστο θα με στείλει... Μάλλον ανήκει στη Mensa, εχει δικό του ΑΙ και προσωπικότητα και κάνει ο, τι γουστάρει...

Λοιπόν.. Ήρθα εργαστήριο πρωί πρωί να δοκιμάσω αυτά που λέτε....

Παρατηρησεις:

Το κρουστικό δουλεύει, αλλα μάλλον δουλεύει κατά το δοκούν... Κάποιες φορές το ακούω (και φαίνεται και στο τρυπάνι), κάποιες άλλες όχι. Αν πιέζω πολύ σπρώχνοντας με το βάρος μου, κατι γίνεται, αλλα εκεί δεν έχει δύναμη πια να γυρίσει (λογικό).

Οι μπαταρίες είναι σίγουρα για πέταμα, διότι όντας φορτισμένες, δεν αποδίδουν...με ΕΛΑΧΙΣΤΗ χρήση, φαίνεται ότι μπαίνει προστασια και σταματάει.

Μία βιδα 7-8 πόντους την καταφέρνει να τη βάλει στο ξύλο, με το κρουστικό. Εκεί φαίνεται να λειτουργεί κανονικά το εργαλείο.... Άβυσσος η ψυχή του εργαλείου....

Κι οι ρυθμίσεις του με το κουμπι, περίεργες είναι.. Βάζω στο large (δύναμη προφανώς), χαζεύει με το φτερού. Το βάζω στο small, λειτουργεί καλύτερα. Μάλλον γι αυτό δεν υπάρχουν οδηγίες, ούτε αυτοί που το έφτιαξαν δεν το ξέρουν...........!

Άμα κάνουμε καμία συνάντηση, θα σας το φέρω να το επεξεργαστειτε.. Αρκεί να έχουμε και τα χάπια μας μαζί!!

@nickolas: οι καφέδες δεδομένοι! Αντε να τα πούμε από κοντά!

++
Να προσθέσω... Πήγα να δοκιμάσω και την λύση του droulis, για σύνδεση της μπαταρίας του ryobi, αλλα δεν το ολοκλήρωσα...θελει σχετικά χοντρά καλώδια και υπάρχει το θέμα πως θα στηριχτουν αυτά πάνω στις επαφές τις μπαταρίας του ryobi. Οπότε αυτό το άφησα, αν και θα μας έδινε μια εικονα του τι φταίει...

Droulis περιμένω με αγωνία τη δική σου άποψη για το εργαλείο!
Επανερχομαι στο θεμα .
Εκανα τα διαφορα τεστ στο χωριο και ειχαμε καταληξει οτι μαλλον το εργαλειο τραβαει περισσοτερο απο οτι μπορουν οι συγκεκριμενες 1.5Αh μπαταριες να δωσουν οποτε μπαινει ασφαλιστικο και νεκρωνει το εργαλειο .

Μου εστειλαν mail απο το banggood οτι οι συγκεκριμενες μπαταριες ειχαν προβλημα με το βολτατζ και μου προτειναν επιστροφη η να μου στειλουν αλλες .

Τσεκαρε μην εχουν στειλει και σε εσενα . Εκτος αν εχεις μιλησει ηδη μαζι τους και βρεθηκε λυση .

η δικια μου μπαταρια ΔΕΝ εχει αυτη τη τριτη επαφη ;(
Τσεκαρα και εγω τις δικες μου μιας και ειναι κατι που δεν το γνωριζα .

Οι δυο τεσσαρες απο την σπαθοσεγα εχουν αστερι επανω και την τριτη επαφη .
ΟΙ δυο 1.5αρες mensela εχουν την τριτη επαφη .

Η 388vf εχει μονο δυο επαφες .

Ολα τα κινεζικα εργαλεια που εχω ειναι με 2 επαφες .

Επανερχομαι στο θεμα .
Εκανα τα διαφορα τεστ στο χωριο και ειχαμε καταληξει οτι μαλλον το εργαλειο τραβαει περισσοτερο απο οτι μπορουν οι συγκεκριμενες 1.5Αh μπαταριες να δωσουν οποτε μπαινει ασφαλιστικο και νεκρωνει το εργαλειο .

Μου εστειλαν mail απο το banggood οτι οι συγκεκριμενες μπαταριες ειχαν προβλημα με το βολτατζ και μου προτειναν επιστροφη η να μου στειλουν αλλες .

Τσεκαρε μην εχουν στειλει και σε εσενα . Εκτος αν εχεις μιλησει ηδη μαζι τους και βρεθηκε λυση .
Λοιπόν, Κύριοι, ήθελα να το γράψω αλλά με πρόλαβε ο Droulis...

Είχα ανοίξει case στο banggood προ 15 ημερών , αλλά μετά από λίγο το έκλεισα, διότι (σκέφτηκα οτι) αυτό που πληρώνεις, αυτό παίρνεις..... Οπότε είπα να κρατήσω το εργαλείο απλά σαν βιδολογο (εκεί φαίνεται ότι λειτουργεί σχετικά καλά).

Προχθές ομως μου ήρθε εμαιλ που έλεγε για το πρόβλημα των μπαταριών - και νόμιζα ότι ήταν από το case που είχα ανοίξει. Τους απάντησα, και τελικά διαξεξα το refund για τις 2 μπαταριες (κάπου 20$)

Ωραίοι οι Κινέζοι!

Αποφάσισαν να μην "κάνουν τον Κινέζο" οι Κινέζοι. Δεν το κάνουν κατά κανόνα αυτό ωστόσο (εξ ου και η έκφραση). Οι περισσότεροι από μας έχουμε φαντάζομαι ανάλογες περιπτώσεις. Μακάρι βέβαια να αποφάσισαν να αλλάξουν τροπάριο.

• Like
Reactions: enduras1
Πρόσφατες παραλαβές, ένα σετ μύτες κατσαβιδιών ακριβίας JM-GNT80 στα 30 περίπου ευρώ από bangood με το κουπόνι BG48cc16 ( είναι ακόμα σε ισχύ) και ένα bit από το aliexpress.
Έψαχνα πολύ καιρό για κατσαβίδια ή μύτες, για κείνες τις βίδες ασφαλείας, που βρίσκεις σε διάφορες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, με τις πιο σπάνιες υποδοχές (τρίγωνο, τετράγωνο, δίχαλο, Υ, ...), οπότε μόλις το είδα, το τσίμπησα.
Το σετ φαίνεται ποιοτικό, περιλαβάνει τις διάφορες μύτες, οι οποίες έχουν μακρύ λαιμό, το κύριο ατού του σετ και ο βασικός λόγος που το προτίμησα, 3 κατσαβίδια, το ένα επεκτεινόμενο, και 2 λαβίδες.
Τα κατσαβίδια είναι πάρα πολύ ωραία και δη τα σταθερά, ενώ επίσης και οι δύο λαβίδες φαίνονται καλές, με την μία να είναι ιδιαιτέρως μυτερή (σχεδόν σαν καρφίτσα).
Οι μύτες εχουν πιο μικρή βάση από τις κλασικές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ηλετρικά κατσαβίδια χωρίς κάποιο τσοκ (όχι ότι ήταν αυτός ο σκοπός τους, απλά το αναφέρω).
Όταν χρησιμοποιηθούν οι μύτες και το σετ γενικότερα , θα επανέλθω με πιο σωστές εντυπώσεις.
Τώρα όσον αφορά το bit για το ρούτερ, ποιότητα μέτρια (αναμενόμενο), αγοράστηκε με σκοπό να κάνω τις εσοχές για τα πανιά, που έχουν οι ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, ωστόσο έχω αρχίσει, να έχω τις αμφιβολίες μου, κατά πόσο θα βολέψει, και λόγω ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου στην κεφαλή και λόγω του σχήματός του συνολικά. Θα γίνει κάποια στιγμή ένα τεστ και θα δούμε, αν δεν λειτουργήσει, θα πάρω ένα με κεφαλή σχήματος σφαίρας 12mm.
IMG_20220506_173818379.jpg

Λοιπόν, Κύριοι, ήθελα να το γράψω αλλά με πρόλαβε ο Droulis...

Είχα ανοίξει case στο banggood προ 15 ημερών , αλλά μετά από λίγο το έκλεισα, διότι (σκέφτηκα οτι) αυτό που πληρώνεις, αυτό παίρνεις..... Οπότε είπα να κρατήσω το εργαλείο απλά σαν βιδολογο (εκεί φαίνεται ότι λειτουργεί σχετικά καλά).

Προχθές ομως μου ήρθε εμαιλ που έλεγε για το πρόβλημα των μπαταριών - και νόμιζα ότι ήταν από το case που είχα ανοίξει. Τους απάντησα, και τελικά διαξεξα το refund για τις 2 μπαταριες (κάπου 20$)

Ωραίοι οι Κινέζοι!
Μου ειπαν οτι οι νεες μπαταριες θα ερθουν απο τσεχια οποτε επελεξα να στειλουν .
Εγραψα δυο μικρες η μια μεγαλη . Οτι τους βολευει ( μια μεγαλη οκ ; ) .

• Like
Reactions: nickolas
Καλορίζικα τα εργαλεία σας μάστορες.

Βάζω κι εγώ δύο εργαλεία που αγόρασα πρόσφατα.

Παστράγγουλο τύπου Stanley από Leroy Merlin στα 25 ευρώ:
H6CxV5c.jpg

και γκινόσο από Προμηθέα στα 61 ευρώ:
jhFW7Ue.jpg

t21KCcQ.jpg

xPE1QA3.jpg

RfORF7b.jpg

Απ' ότι βλέπω του ανέβασε την τιμή κατά 6 ευρώ παρ' ότι αναφέρει οτι είναι εξαντλημένο.
Τι να πείς...

Αυτό τον καιρό δεν έχω χρόνο για κατασκευές, έχω όμως χρόνο για ... παραγγελίες :p:ROFLMAO::p

Παραλαβές των τελευταίων ημερών που μπορούν να ενδιαφέρουν κάποιους.

Από Amazon Ισπανίας (στο οποίο τώρα τελευταία βρίσκω πιο φτηνές τιμές από το Amazon.de)
Και από Skroutz
Και από Ali
  • Ένα μικροσκοπικό ραδιοφωνάκι που θα μπει σε αυτοσχέδιο κουτάκι για να ακούω κάνα σταθμο στο εργαστήριο. Παίρνει και USB έχει και τηλεχειριστήριο, στα 4€
20220509_190837.jpg

Και κάτι άλλα ψιλά, χρωστικές της Clou, λαστιχάκια (που χρησιμοποιούνται σαν σφιγκτήρες σε μικροκατασκευές), ταινίες διπλής όψης, διακοπτάκια κλπ.

Άντε να βρω λίγο χρόνο, να καταπιαστώ με όλα αυτά τα πραγματάκια :)

Last edited:
Καλορίζικα Αποστόλη...!!!!

Μπορούμε να μαθουμε και εμείς την χρήση του παστραγγουλο...;
Η κύρια χρήση του αφορά την δημιουργία καμπύλων τμημάτων.
Λόγω σχήματος με αυτό κόβεις πολύ εύκολα τις ακμές ενός ξύλου και χώνεται σχεδόν παντού.
Το πρώτο το κάνουν πολλά εργαλεία αλλά το δεύτερο όχι, τα περισότερα περιορίζονται λόγω όγκου ή/και σχήματος.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό του είναι οτι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα εργαλεία που μπορείς να το δουλέψεις τραβώντας το προς το σώμα σου κι όχι σπρώχνοντας μακριά, πάντα με προσοχή βέβαια.

Παραθέτω βίντεο για να το δεις στην πράξη:

ή εδώ μετά το 4:14

Φυσικά σαν εργαλείο δεν είναι αναντικατάστατο, απλώς μόλις το μάθεις σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Ω ρε πραμα!! Δεν ξερω τι ειναι πιο ωραιο εδω περα, τα εργαλεια ή η παρουσιαση της υπερπαραλαβης :)
Kαλοδουλευτα Νκο!!

Ωραια και στιβαρα εργαλεια φαινονται, θα τα χαρεις Αποστόλη!!

Εχω ενα ακομα πιο μικρο (μηκος λεπιδας 25μμ) και ειναι απο ενα σετ της X-acto αλλα σπανια το χρησιμοποιω για διαμορφωση ακμων καθως προτιμω το γυαλοχαρτο η το ρουτερ παγκου.
Di9T0A3h.jpg

Πίκολο :D

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, όπως και όλους τους μάστορες.
Σαφώς και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με διάφορους τόπους, αν και το γυαλόχαρτο δεν ενδύκνειται εκτος αν δουλέψεις το ξύλο σε ταινιολειαντήρα.
Η δουλειά του παστράγγουλου δεν είναι να διαμορφώσει ή να φάει μια φορά την ακμή αλλά τρώγοντάς τη διαρκώς να δώσεις στο ξύλο το σχήμα που θέλεις. Οι καλοί μάστορες φτιάχνουν απίστευτα σχέδια με αυτό.
Φυσικά ανήκει στη σχολή της «χειρωνακτικής» ξυλουργικής. Για κάποιον που επεξεργάζεται το ξύλο με μηχανήματα είναι μάλλον αδιάφορο ως εργαλείο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ετσι πρεπει να ειναι Αποστολη, προφανως και δεν εχω κατανοησει πληρως την χρηση του και κατ'επεκταση την χρησιμοτητα του.

Αυτο ειναι οντως ενα θαυμασιο εργαλειο δημιουργιας για Μαστορες, που εγω απλα χαιρομαι να το εχω και να το βλεπω στην κασετινα του!