Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όχι Μιχάλη, δεν γράφουν κάτι τέτοιο. Έψαχνα και στο internet, αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο

Ελπίζω να αντέχουν το μπουλονόκλειδο. Τα λέει και ... "επαγγελματικά" :LOL:
Δοκίμασε τα Νίκο να μας πεις...
Τέτοιες τριάδες σε άλλες μάρκες κοστίζουν πολύ ακριβά...

Πραγματι τετοια impact καρυδακια, παρομοιο σετ κοστιζει τουλαχιστον τα διπλα και πανω.
Της proxxon τα impact καρυδακια αναφερουν αντοχη εως 500Nm.

Ομως τα κινεζικα που πηρε ο Νικος για το αυτοκινητο δεν πρεπει να εχουν προβλημα καθως δεν νομιζω να χρησιμοποιειται ροπη παραπανω απο 150Nm για σφιξιμο ελαστικου και λιγο παραπανω στο ξεβιδωμα αντιστοιχων μπουλονιων.

Σημερινό πρωινό απόκτημα αλυσοπρίονο μπαταρίας Makita DUC254Z 18v με BL motor και με μήκος λάμας 25cm.
Μαζί αγοράστηκε και μια δεύτερη 5άρα μπαταρία.

Η χρήση του προορίζεται κυρίως για καθαρίσματα στον κήπο και κόψιμο σε κλαδιά μετρίου διαμετρήματος. Επιλέχτηκε λόγω μικρού βάρους αλλά και των γνωστών πλεονεκτημάτων εργαλείων μπαταρίας.

Για μεγάλα κλαδιά άλλωστε είναι stand by το βενζινοκίνητο echo.

Παραθέτω λινκ από skroutz

https://www.skroutz.gr/s/15806790/Makita-DUC254Z-Κλαδευτικό-Αλυσοπρίονο-Μπαταρίας-2-8kg-με-Λάμα-25cm-Solo.html#description-specifications
a9dc1ba080c2020c897a9470e3c513b9.jpg

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Δοκίμασε τα Νίκο να μας πεις...

Τα δοκίμασα σήμερα. Μια χαρά τα πήγαν, δεν κατάλαβαν τίποτα.

Θα προτιμούσα πάντως το λευκό προστατευτικό γύρω γύρω να είναι πιο λεπτό, γιατί στην αλουμινένια ζάντα, ίσα ίσα έμπαιναν. Μάλιστα κατά τις κρούσεις, είδα να πετάγεται ένα πολύ μικρό κομματάκι αυτού του λευκού πλαστικού.

(αντιθέτως, το μπουλονόκλειδο μου φάνηκε αδύναμο αυτή τη φορά. Με φορτισμένη μπαταρία δεν τα κατάφερνε και πολύ εύκολα. Μάλιστα το ένα μπουλόνι το ξεβίδωσα με το χέρι, με το σταυρό, και μου έκανε εντύπωση γιατί λασκάρισε χωρίς να βάλω και πολλή δύναμη. Θα το ψάξω γιατί έχει μια ρύθμιση πάνω του που ποτέ δεν κατάλαβα).

Έβαλα και ένα χαρτονάκι μέσα στην κασετίνα και τα στρίμωξα να είναι ακίνητα, γιατί κουνιόντουσαν και έκαναν θόρυβο :)

Τα καρυδάκια πάντως σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ (και ειδικά για τα λεφτά τους)

• Like
Reactions: anastasg and KOSSTV
Πραγματι τετοια impact καρυδακια, παρομοιο σετ κοστιζει τουλαχιστον τα διπλα και πανω.
Της proxxon τα impact καρυδακια αναφερουν αντοχη εως 500Nm.

Ομως τα κινεζικα που πηρε ο Νικος για το αυτοκινητο δεν πρεπει να εχουν προβλημα καθως δεν νομιζω να χρησιμοποιειται ροπη παραπανω απο 150Nm για σφιξιμο ελαστικου και λιγο παραπανω στο ξεβιδωμα αντιστοιχων μπουλονιων.
Oι περισσότεροι κατασκευαστές επιβατικών αυτοκινήτων αναφέρουν ως ροπή σύσφιξης των μπουλονιών στις ζάντες των οχημάτων τους γύρω στα 100-110 ΝΜ.
Στην τελευταία αλλαγή ελαστικών που ρώτησα τον τεχνικό του βουλκανιζατέρ με τι ροπή θα σφίξει τα μπουλόνια στο αυτοκίνητο κατά την τοποθέτηση των ζαντών (παραδόξως έσφιγγε με δυναμόκλειδο) μου είπε ότι ρυθμίζει το δυναμόκλειδο στα 100ΝΜ.
Κατά συνέπεια, εκτιμώ ότι το καρυδάκι με την τεφλόν επικάλυψη θα πρέπει να αντέχει τουλάχιστον κάπου στα 200ΝΜ ροπή.

Να μας τον συστήσεις χωρίς πλάκα.
Ο τελευταίος που άλλαξα λάστιχα τα έσφιξε λες και θα έλυνα τροχό μετά από τον γύρο της γης 3000 φορές....
Χοροπηδαγα σε μια μανελα μασιφ της ιντζας ενός μέτρου για να τα λύσω.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Το κακο με τα βουλκανιζατερ ειναι οτι οι περισσότεροι σφίγγουν εντελώς με αεροκλειδο μέχρι τέλους για να τελειώνουν γρήγορα..
Το σωστο είναι αρχικό σφίξιμο με αεροκλειδο και εντελώς σφίξιμο με δυναμοκλειδο στις τιμές του κατασκευαστή...
Στην πρώτη περίπτωση συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο Κυριάκος...μάλιστα μπορεί να γίνει και ζημιά στα μπουλόνια από κακή χρήση του αεροκλειδου...
Προσωπικά έχω επιλέξει Βουλκανιζατέρ που τελειώνει με δυναμοκλειδο και ας κοστίζουν οι υπηρεσίες του παραπάνω...

• Like
Reactions: lazarefa
Η wodewa ειναι μια εταιρεια στη Γερμανια που πουλαει μεταξυ αλλων καπλαμαδες στο Αμαζον αλλα με ακριβα μεταφορικα.

Απο το δικο της το site ομως η ποικιλια ειναι μεγαλυτερη και τα μεταφορικα ειναι τα μισα.
Οποτε εκανα μια δοκιμαστικη παραγγελια με τετραγωνα ρεταλια απο διαφορα ειδη σκληρων ξυλων για τα μπρελοκ που φτιαχνω.

Εδω ενα δειγμα τεμαχιου καρυδιας.
pCwYpG9h.jpg

Το πακετακι εφτασε σε 10 μερες.
k6UKUDxh.jpg

Τα τετραγωνα ρεταλια ηταν τοποθετημενα σε ξεχωριστες σακκουλες με το ειδος του ξυλου γραμμενο σε ταμπελακι.
F7Vl6Cjh.jpg

Παρηγγειλα αρκετα ειδη για να ξερω πως πραγματικα ειναι το καθε ειδος, καθως οι φωτογραφιες του site της εταιρειας δεν ανταποκρινονται παντα στην αποχρωση για μελλοντικες παραγγελιες. Πχ. η μαυρη κερασια (Black Cherry) καθε αλλο παρα μαυρη ειναι..καμμια σχεση με την φωτο που ειναι στο site.
GaUVA8gh.jpg

Μπορεις να τα παραγγειλεις φινιρισμενα με λαδι η σε φυσικη κατασταση. Οι διαστασεις ειναι standard, 5x5cm και το παχος 5.5mm.

Εδω αναλυτικα τα ειδη που περιλαμβανονται
o79tcsqh.jpg

Μιχάλη, τέτοιου είδους καπλαμάδες βγαίνουν και σε μεγαλύτερα μήκη ώστε να μπορουν να κολληθούν περιμετρικά σε ΚΠ;
Υπάρχουν στην Ελλάδα αντίστοιχα μαγαζιά;

η παλέτα είναι και αυτή μινιατούρα ~10εκ;!
Σωστα, ειναι παλετα μινιατουρα 9χ9 εκατοστα :)

Μιχάλη, τέτοιου είδους καπλαμάδες βγαίνουν και σε μεγαλύτερα μήκη ώστε να μπορουν να κολληθούν περιμετρικά σε ΚΠ;
Δεν γνωριζω Γιωρο αν υπαρχουν υπαρχουν παρομοια μαγαζια στην Ελλαδα με ετοιμα φινιρισμενα ρεταλια. Το wodewa ισως εχει μεγαλυτερα μηκη, δες στο site.

Μονο ο Σοφιανος εχει ρεταλια καλων σκληρων ξυλων σταθερου ομως μηκους 25 εκατοστων και πλατους 5,10 η 15 εκατοστων.
Παχος απο 2μμ εως 48μμ.

• Like
Reactions: anastasg and vespas

Χοντρους καπλαμάδες (γύρω στα 2εκ αν θυμάμαι καλα) έχει και ο Καλλιγάς. Ρίξε μια ματιά εδώ.

• Like
Reactions: anastasg
Πήρα κι εγώ το τροχακι, ένα κολλητηρι ξεχασμένο, και το μικρό μπορντούραψαλιδο με το κοντάρι.....ερώτηση....με το τροχακι μπορώ να κόψω pvc σωλήνες; Αν ναι Με πόιο δισκάκι;
63be85ac3e21d569df129f138d25f8d3.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: KOSSTV
Πολυεργαλείο λιντλ και αναλώσιμα. Στην γρήγορη δοκιμή για κόψιμο & τρίψιμο ξύλου φαίνεται εντάξει.
01.jpg

Γαλότσες ψηλές εργασίας, μεντεσέδες ντουλάπας Φ35 (από Μουρδουκούτα, 1,40€ τα 4 τμχ!) και οδηγός για μεντεσέδες .

02.jpg

Στον Μουδρουκούτα μου είπαν ότι οι μεντεσέδες δεν έχουν στάνταρ τρύπες - αλλάζουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Πάντως με τον οδηγό του aliexpress ταίριαξαν μια χαρά (τύχη; λάθος πληροφορία; )
Η δουλειά μπορεί να γίνει και χωρίς οδηγό (μετρώντας προσεκτικά με μια γωνία) ή φτιάχνοντας έναν πρόχειρο οδηγό από κ/π (@olympios: κόντρα πλακέ, όχι κορωνοπηνίο 😁 ). Απλά με τον συγκεκριμένο η δουλειά γίνεται τσακ-μπαμ και είναι και σχεδόν τσάμπα. H παρακάτω δοκιμή μου πήρε ~2 λεπτά.
03.jpg

04.jpg

Την ξαναβάζω κι εδώ γιατί έχω πολύ καιρό να πάρω τόσα μαζεμένα εργαλεία....τροχακι, δισκάκια, κολλητηρι, μπορντούραψαλιδο, μπαταρία-φορτιστης και τη Δευτέρα στη γιορτή μου θα μου φέρουν το πολυεργαλειο με μια έξτρα μπαταρία ακόμα
77d8eb48791df4b54b73d6783f2b6f2f.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστα σου ειπαν.
(y)

Άρα τυχερός ήμουν που ταίριαξε ο οδηγός. Θα αγοράσω κάνα επιπλέον μεντεσέ, ίδιο, για να τον έχω σαν δείγμα για μελλοντικές αγορές.

(y)

Άρα τυχερός ήμουν που ταίριαξε ο οδηγός. Θα αγοράσω κάνα επιπλέον μεντεσέ, ίδιο, για να τον έχω σαν δείγμα για μελλοντικές αγορές.
Όντως ήσουν τυχερός...
Σε μεγάλα ντουλάπια κανονικά θέλει μεντεσε με φρενο...Εκεί είναι διαφορετικός ο μεντεσες και αλλάζει λίγο η τοποθέτηση...
Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός από το Ali είναι πολύ βοηθητικος...

Σημερινή παραλαβή της πολυπόθητης πένσας Knipex (1 έτος μετά την κυκλοφορία της). Ήθελα το μοντέλο με τα χοντρά χερούλια και πρόσφατα έγινε διαθέσιμο. Μαζί αγόρασα και την πλαστική πένσα για χρήση σε υλικά που τραυματίζονται με μεταλλικές πένσες (πηνιόσυρμα και άλλα διάφορα). Η κανονική της χρήση είναι για ηλεκτρολόγους που εργάζονται σε πίνακες υπό τάση.

Knipex Twin Grip
Πλαστική Knipex

k.jpg

Attachments

• IMG20220809175755.jpg
    IMG20220809175755.jpg
    1.2 MB · Views: 31