Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη απο u-tools δυο αλοιφων γυαλισματος της Smirdex. Δεν ηξερα καν οτι εβγαζε αλοιφες για υγρο γυαλι!!

Πηρα και τις δυο αλοιφες που βγαζει η Smirdex.
Η 923 Heavy Cut που σβηνει γραμμες απο γυαλοχαρτα 1500-2500, και η 924 Perfect Finish που σβηνει σημαδια απο γυαλοχαρτα 3000 και πανω.
QQPbnL2h.jpg

Η 923 ειναι πιο χοντρη και ειναι για να σβηνει σημαδια απο γυαλοχαρτο gril 1500 και πανω. Ιδανικη αντι να χρησιμοποιεις γυαλοχαρτα 1500 και πανω.
Απο την Smirdex μου ειπαν οτι μπορει επισης να σβησει γραμμες/σημαδια που αντιστοιχουν απο γυαλοχαρτο και κατω απο 1500 grit. Θα το δοκιμασω απο 1000 grit. Επισης μου ειπαν οτι κανει εξαιρετικο γυαλισμα και δεν ειναι απαραιτητη η αγορα της αλλης αλοιφης 924 που ειναι ακομα πιο ψιλη -mirror finish.

Εδω ενα κοντινο πλανο στα μπουκαλια.
vXuoVldh.jpg

Αν και δεν φαινεται στη φωτο, χρησιμοποιησα την ψιλη αλοιφη στο κερμα που ειναι μεσα σε υγρο γυαλι. Η διαφορα στην διαφανεια/ευκρινεια ειναι εμφανης.
Σαν να μην υπαρχει ρητινη!!
xDH7xk5h.jpg

Θα ειναι μεγαλη δουλεια στο γυαλισμα του υγρου γυαλιου να μην χρειαζεται γυαλοχαρτο πανω απο τα 1200 grit, εστω και απο τα 1500grit, και να τελειωνεις την δουλεια με τις δυο αυτες αλοιφες. Θα τις δοκιμασω, ιδιαιτερα την χοντρη αλοιφη, και θα γραψω τα αποτελεσματα στο νημα του υγρου γυαλιου.

Eπιστροφη στα πρασινα DIY Βοsch μετα απο πολυ καιρο :)

Μινι 4βολτο κομπρεσσερακι, Bosch EasyPump 3.6v
xoSq7qfh.jpg

Τρομπα με διαφορα εξαρτηματα για λαστιχα αυτοκινητου, ποδηλατου, μπαλλας και διαφορων αλλων φουσκωτων.
GCgFGtuh.jpg

Ερχεται με ενα καλωδιο USB-C και ενα πουγκι. Ποιοτητα κατασκευης...χαιρεσαι που το βλεπεις και το κρατας!

Σκεφτομουν καιρο μια μικρη τρομπα ιδιως για το χωριο οπου δεν μπορω να φερω ευκολα τα αριστα 18βολτα φουσκωτηρια της Ryobi μαζι με τα γομαρια μπαταριες/φορτιστη.
Ηθελα ενα φτηνο καλο κινεζικο αλλα τελικα προτιμησα την σιγουρια και αξιοπιστια. Το Bosch ειναι και απο τα ελαφρυτερα του ειδους και πιθανον πιο αξιοπιστο μακροπροθεσμα.

Ηδη το περιεργαζομαι και το δοκιμαζω και αργοτερα σημερα θα γραψω ενα πληρες review με μπολικες φωτο στο νημα με τα εργαλεια μπαταριας.
Οι εντυπωσεις μεχρι στιγμης ειναι εξαιρετικες, το εργαλειακι ειναι πιο δυνατο, πιο ησυχο και πιο ευχρηστο γενικοτερα απο οτι περιμενα.

Τελευταια παραλαβη απο Wodewa Γερμανιας. Δειγματα/σανιδακια ξυλειας.

Λαχταριστο και βαρυ πακετακι απο την DHL
npmnONXh.jpg

Διαφορα ειδη ξυλων σε διαφορετικες διαστασεις και παχη
0ZknykXh.jpg

Τα μεγαλα κομματια ειναι καρυδια και δρυς (διαφορες ποιοτητες) και τα μικρα iroko και doussie καποιο εξωτικο αφρικανικο και πανεμορφο ξυλο.
5vLSKEYh.jpg

Εχω πλεον συμπληρωσει σχεδον ολα τα δειγματα σκληρης ξυλειας που εχει η εταιρεια και μπορω πλεον να τα αξιολογησω.
ZIbEMdzh.jpg

Κι εκεί που είχε πάει ACS να παραλάβω έναν εκτυπωτή με ρωτάνε περιμένεις τπτ από εξωτερικό; Κάτι περιμένω λέω. Αλλά δεν έχει έρθει καμία ειδοποίηση...

Πάει μέσα και βρίσκει ένα δέμα ακόμα.

Πιο μεγάλη από κάτι άλλες που έβλεπα, η γείωση γερή φαίνεται, όχι σαν το κροκοδειλακι που είχε η παλιά χαλκού που είχα.

Τα γυαλιά πετάχτηκαν αμέσως. Επόμενη αγορά μάσκα και κάνα ηλεκτρόδιο γιατί μόνο κάτι για ανοξείδωτα μου έχουν μείνει.

2d60ca98aa6f4a551d00df555dff628a.jpg

Παρελήφθησαν μαζι, 2 δεματάκια από Banggood σήμερα με DHL

Image5795959417084165355.jpg

H Topshak TS-EM2 220V 140A Inverter στα 38€ από Τσεχία. Έκανε να έρθει 10 μέρες

Και η μάσκα με πολύ μεγάλη οθόνη για να βλέπω άνετα εγώ ... ο άσχετος. :-p ) , στα 40€ με κουπονάκι. Ήρθε σε 8 μέρες.

Και τα 2 μοιάζουν ποιοτικά. Τα καλώδια είναι 14mm και η δαγκάνα της γείωσης αρκετά στιβαρή
Η μάσκα έχει αρκετά ρυθμιστικά και προσαρμόζεται καλά στο κεφάλι.

Image3730347980091787586.jpg

Όταν τελειώσω τη μελέτη και κάνω τις πρώτες δοκιμές, θα γράψω εντυπώσεις

Μεγεια
η μασκα σου εχει το πολυ καλο σετ στηριξης στην κεφαλη

Ποτέ δεν καταλαβα γιατι να χρειαστει καποιος μεγαλυτερο πεδιο / οθονη στη μασκα, αλλά και γιατι τα 2 ρυθμιστικα (οχι τα din) να ειναι εξωτερικα αφου οταν την φορας δεν μπορεις να προσδιορiσεις ποιο απο τα 2 ειναι το περιστροφικο που θες να ρυθμισεις!

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Πρωι πρωι ηρθαν τα τρυπανακια κοβαλτιου της Βosch που παρηγγειλα απο τον Προμηθεα.

Mικρες διαστασεις απο 2-4μμ που ειναι χρησιμα και για προτρυπημα αλλα ταυτοχρονα και πιο επιρρεπη στο σπασιμο.
VwW8uBKh.jpg

Σε καποια φαση θελω να τα συγκρινω με τα αντιστοιχα Dewalt γιατι νομιζω οτι τα Dewalt κοβαλτιου φθειρονται μαλλον ευκολα και δυσκολευονται μετα απο καμμια δεκαρια διατρησεις. Μπορει να κανω και λαθος και ολα τα κοβαλτιου να ειναι τα ιδια. Στην αρχη ολα τα τρυπανια ειναι καλα και κοφτερα αλλα μετα απο λιγες χρησεις αρχιζουν τα θεματακια, και με τρυπανια τιτανιου και κοβαλτιου. Τα Bosch δεν τα εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης καθως ειναι ευχαριστημενος γενικα (ποιοτητα/τιμη) απο τα Dewalt. Σε κανα τριμηνο θα μπορω να εχω αποψη και για τα Bosch.

Eδω η πισω πλευρα της συσκευασιας των τρυπανιων οπου αναφερονται οι μαξ. στροφες για καθε διαμετρο τρυπανιου.
AEwXuCvh.jpg

Μπορει να φανει παραξενο ο μεγαλος προτεινομενος αριθμος των στροφων στα τρυπανια για χαλυβες, αλλα πρωτον
-στα μικρα μεγεθη τρυπανιων ειναι ανεκτες και μαλιστα προτιμητεες οι πολλες στροφες (αρχιζουμε παντα απο πιο χαμηλα βεβαια) και δευτερον
-τα τρυπανια κοβαλτιου αντεχουν περισσοτερες στροφες (σχεδον διπλασιες) απο τα απλα τρυπανια σιδηρου καθως δεν ανεβαζουν ευκολα θερμοκρασια.
Σε καθε περιπτωση ομως καλο ειναι να ψυχουμε τα τρυπανια κατα τη διαρκεια της διατρησης, ακομα και με ενα ψεκαστηρι με νερο (αυτο κανω εγω).

Μεγάλο ρόλο παίζει και η διάμετρος….
Πχ στο τρυπάνι των 2mm σε μασίφ δινει max στροφές 2.500 και στο τρυπάνι των 4mm δίνει 1.000 στροφές.
Αντίστοιχα σ´ένα 8mm πχ θα δίνει 500 στροφές.
Λογικό μου φαίνεται, απλή γεωμετρία.
Στις ίδιες στροφές η εξωτερική πλευρά ενός τρυπανιού 8mm θα έχει σχεδόν πενταπλάσια ταχύτητα απ’αυτή των 2mm.

Παραλαβη μερικής παραγγελιας απο Αμαζον. Δεν ξερω γιατι τα στελλουν ξεχωριστα και δεν περιμενουν να τα στειλλουν ολα μαζι.

Τρυπανια Βosch CYL9 multi construction για ολα τα υλικα, τα καλυτερα που εχω δοκιμασει ποτε, αλλά με εξαγωνο στελεχος.
xnDCjODh.jpg

Ωραια κασετινα/θηκη που μπορει να κρεμαστει και σε πλατη εργαλειων.

Τα τρυπανακια αυτα ειναι αστερια, κανουν για ολα τα υλικα, αντεχουν πολυ και τρυπανε ευκολα, ιδιως πετρα/τοιχο/μπετον.
SdluD4Fh.jpg

Το σετακι αυτο το πηρα αποκλειστικά για το μικρο 12βολτο SDS πιστολετο UNEO της Bosch το οποιο παιρνει τα ειδικα SDS quick τρυπανια, αλλα και τα εξαγωνα!
lOb18qwh.jpg

Ενα κοντινο απο το τσοκ του UNEO και τα δυο ειδη τρυπανια που δεχεται
Be4Idi3h.jpg

Πιστευω οτι τα εξαγωνα CYL9 τρυπανια της Bosch θα αντεξουν τον ισχυρο μηχανισμο κρουσης SDS του πιστολετου... :)

Καλοριζικα Μιχαλη..
Στο είπα κι όλας για το συγκεκριμένο SDS έκανες την καλύτερη επιλογή..!!!!
Μόνο και μόνο ότι έχουν το ίδιο γκλουπ/θυληκωμα φτάνει...!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Πόσο τα είχε; Εδω γυρω στο 20αρικο παιζουν

Ναι εδω εχουν γυρω απο 20 εως 25 ευρω χωρις μεταφορικα.
Μαζι με τα μεταφορικα θυμαμαι οτι ηταν αρκετα ακριβοτερα απο οτι η τιμη στο Αμαζον μαζι με τα μεταφορικα.