Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σωστη παρατηρηση αλλα για να υποστηριζει η Bosch οτι το εργαλειο ειναι αδιαβροχο με προδιαγραφες IPX5 θα πει οτι ειναι οντως αδιαβροχο για τη χρηση που προοριζεται. Ετσι δεν ειναι?
IPX5: Can resist a sustained, low-pressure water jet spray.

Σε αρκετά κινητά που είναι αδιαβροχα μέχρι το ενα μέτρο νερό δεν χρειάζεται να βάλεις τάπα στο σημείο που το φορτίζεις.
Υποθέτω κάτι αναλογο θα ισχύει και για το Bosch

• Like
Reactions: Χιωτης
Το καλομελετουσα και ηρθε!!

Βοsch universal brush 3.6v
KUorbbGh.jpg

Boυρτσα καθαρισμου για μπανια, νεροχυτες, σχαρες, τηγανια, ζαντες αυτοκινητων και ο,τιδηποτε θελει γερο τριψιμο με το χερι.
Το πηρα για γυαλισμα καθως εχει χαμηλες στροφες και παιρνει ολα τα εξαρτηματα και αξεσουαρ γυαλισματος της Proxxon.

Εδω τα εξαρτηματα που εχει η συσκευασια που περιλαμβανει 2 βουρτσες, μια μεγαλη και μια πολυ στενη, ενα εξαρτημα για velcro που κολλανε γυαλοχαρτα επανω και 2 δυο pads για καθαρισμο τηγανιων και αλλων συσκευων.
QEV87cVh.jpg

Οι βουρτσες ειναι πολυ σκληρες και φαινεται οτι θα αντεξουν πολυ πριν φθαρουν. Αυτα τα pads καθαρισμου ειναι σαν το συρματακι της κουζινας και ειναι τα ιδια με αυτα που ειχε ο αλοιφαδορος της Proxxon. Τα γυαλοχαρτα ειναι των 50μμ διαμετρου ιδια με αυτα του αλοιφαδορου και μινι γωνιακου τροχου της Proxxon, οποτε εχω δεκαδες απο καθε grit απο 60 εως 3000.

Εδω ειναι καποια εξαρτηματα γυαλισματος της Proxxon που θα χρησιμοποιηθουν με την βουρτσα της Βοsch.
Uc2EUtSh.jpg

Εκανα μια συντομη δοκιμη με τις δυο βουρτσες καθαρισμου στο νιπτηρα του εργαστηριου ο οποιος με λιγο Vim ..ελαμψε οσο ποτε αλλοτε :)
To εργαλειακι εχει φοβερη ροπη! Ειναι εντυπωσιακο οτι οι στροφες δεν επεσαν καθολου οσο και αν πιεζα την σκληρη βουρτσα στον νεροχυτη!!

Επειδη δεν εχω αλοιφαδορο μπαταριας, η βουρτσα θα παιξει αυτον τον ρολο.
Τα εργαλεια της Proxxon που εχω για γυαλισμα ειναι ολα ρευματος, Τα αντιστοιχα μπαταριας ειναι πολυ ακριβα..

Σχετικα φτηνο εργαλειο για Bosch και νομιζω οτι ειναι πολυ καλο και αποτελεσματικο , ειτε σαν καθαριστικο ειτε σαν γυαλιστικο. Ειναι αδιαβροχο, οι βουρτσες που εχει ειναι αριστης ποιοτητας και υπαρχουν και σαν ανταλλακτικα με 8-9 ευρω. Το μονο μειον ειναι οτι το βυσμα φορτισης δεν ειναι type C, αλλα το ξεπερασμενο πλεον micro USB.
ctD1obTh.jpg

Εδω μια φωτο απο την συσκευασια
rKvnq3Kh.jpg

Εχω την εντυπωση οτι θα το βρουν χρησιμο οι νοικοκυρες. Παντως εγω θα χαιρομουν να καθαριζα τα ταψια και τα τηγανια μ κι εγώ,Σ'ευχαριστώ για την ανάρτηση.Λες να πάρω μαζί

Το καλομελετουσα και ηρθε!!

Βοsch universal brush 3.6v
KUorbbGh.jpg

Boυρτσα καθαρισμου για μπανια, νεροχυτες, σχαρες, τηγανια, ζαντες αυτοκινητων και ο,τιδηποτε θελει γερο τριψιμο με το χερι.
Το πηρα για γυαλισμα καθως εχει χαμηλες στροφες και παιρνει ολα τα εξαρτηματα και αξεσουαρ γυαλισματος της Proxxon.

Εδω τα εξαρτηματα που εχει η συσκευασια που περιλαμβανει 2 βουρτσες, μια μεγαλη και μια πολυ στενη, ενα εξαρτημα για velcro που κολλανε γυαλοχαρτα επανω και 2 δυο pads για καθαρισμο τηγανιων και αλλων συσκευων.
QEV87cVh.jpg

Οι βουρτσες ειναι πολυ σκληρες και φαινεται οτι θα αντεξουν πολυ πριν φθαρουν. Αυτα τα pads καθαρισμου ειναι σαν το συρματακι της κουζινας και ειναι τα ιδια με αυτα που ειχε ο αλοιφαδορος της Proxxon. Τα γυαλοχαρτα ειναι των 50μμ διαμετρου ιδια με αυτα του αλοιφαδορου και μινι γωνιακου τροχου της Proxxon, οποτε εχω δεκαδες απο καθε grit απο 60 εως 3000.

Εδω ειναι καποια εξαρτηματα γυαλισματος της Proxxon που θα χρησιμοποιηθουν με την βουρτσα της Βοsch.
Uc2EUtSh.jpg

Εκανα μια συντομη δοκιμη με τις δυο βουρτσες καθαρισμου στο νιπτηρα του εργαστηριου ο οποιος με λιγο Vim ..ελαμψε οσο ποτε αλλοτε :)
To εργαλειακι εχει φοβερη ροπη! Ειναι εντυπωσιακο οτι οι στροφες δεν επεσαν καθολου οσο και αν πιεζα την σκληρη βουρτσα στον νεροχυτη!!

Επειδη δεν εχω αλοιφαδορο μπαταριας, η βουρτσα θα παιξει αυτον τον ρολο.
Τα εργαλεια της Proxxon που εχω για γυαλισμα ειναι ολα ρευματος, Τα αντιστοιχα μπαταριας ειναι πολυ ακριβα..

Σχετικα φτηνο εργαλειο για Bosch και νομιζω οτι ειναι πολυ καλο και αποτελεσματικο , ειτε σαν καθαριστικο ειτε σαν γυαλιστικο. Ειναι αδιαβροχο, οι βουρτσες που εχει ειναι αριστης ποιοτητας και υπαρχουν και σαν ανταλλακτικα με 8-9 ευρω. Το μονο μειον ειναι οτι το βυσμα φορτισης δεν ειναι type C, αλλα το ξεπερασμενο πλεον micro USB.
ctD1obTh.jpg

Εδω μια φωτο απο την συσκευασια
rKvnq3Kh.jpg

Εχω την εντυπωση οτι θα το βρουν χρησιμο οι νοικοκυρες. Παντως εγω θα χαιρομουν να καθαριζα τα ταψια και τα τηγανια με αυτο :)
Ετοιμάζομαι να το παραγγείλω κι εγώ από το Amazon.Λες για να μην ξαναπληρώνω μεταφορικά,να βάλω στην παραγγελία και κανένα σφουγγαράκι;
Mόνο αυτό βρήκα:https://www.amazon.de/dp/B08VN1V3CJ?tag=haggle-web-de-21&linkCode=osi&th=1&psc=1&language=en_GB

Σε αρκετά κινητά που είναι αδιαβροχα μέχρι το ενα μέτρο νερό δεν χρειάζεται να βάλεις τάπα στο σημείο που το φορτίζεις.
Υποθέτω κάτι αναλογο θα ισχύει και για το Bosch

...και στις ξυριστικες μηχανες wet/dry, oυτε εκει υπαρχει ταπα.

Δεν υπαρχει περιπτωση η Βοsch να μην ειχε προβλεψει την καλυτερη προστασια για ενα εργαλειο που χρησιμοποιειται μεσα στα νερα.

Ωραια ξεκινησε η βδομαδα με την UPS να χτυπα την πορτα το πρωϊ με το παχυλο δεματακι απο Αμαζον

KIPiXJil.jpg

Εαν απο τα πιο oμορφα και συμπαθητικα εργαλειακια που εχω παραλαβει ποτε!!
Βosch EasyCut&Grind 7.2v -Απο την πρασινη DIY σειρα Easy της Bosch. Tροχακι με δισκους 50mm.
0vdFk7Lh.jpg

Το 7βολτο τροχακι ερχεται με δυο ειδων δισκακια κοπης (φ50mm), μια βαση για γυαλοχαρτα, μια βαση κοπης, ενα καλωδιο USB και το manual/εγχοιριδιο 🐷
Dl3Ms3yh.jpg

Ξεκινησα ηδη να το περιεργαζομαι και να το δοκιμαζω καθως ετοιμαζω ενα review για αυτο το φανταστικο γκατζετακι!
ZaeacXph.jpg

VFU79tRh.jpg

Ξεχασα οτι ειμαι ερασιτεχνης και οτι η Βosch DIY πρασινη σειρα μου ταιριαζει καλυτερα!!

Η μαυρη αληθεια ομως ειναι οτι πρωτοξεκινησα με την πρασινη σειρα και τωρα απλα συνεχιζω/συμπληρωνω την συλλογη :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλοδούλευτο το τροχάκι Μιχάλη.
Σε σχέση με το μεγαλύτερο των 76χλστ πως το βλέπεις;

Τον Νικόλα έλεγα τροχολάγνο γιατί είναι φανερός και δεν το κρύβει.
Εσύ όμως είσαι κρυφοτροχολάγνος που εκδηλώνεσαι σιγά-σιγά

Thanks George!

Θα τα δουμε ολα στο review που ετοιμαζω, αλλα ειναι πολυ πιο ανετο, πιο ελαφρυ πιο gadget και βολικο σε σχεση με το 76μμ αλλα συναμα και πιο αργο στις κοπες.
Μεταξυ αλλων συγκρινω τον χρονο κοπης μιας ατσαλινης ραβδου δοκιμαζοντας αυτο το 7βολτο τροχακι σε σχεση με το 12βολτο Βοsch, το 12βολτο dremel και το 18βολτο Ryobi. Eχει ενδιαφερον :)

ZE9dhpL.jpg

Σημερινά. :)

Κύλινδρος αποθήκευσης στα 7€
Κανονικά είναι για σχέδια, χαρτιά κλπ, αλλά καθώς είναι σχεδόν αεροστεγής, μαζί με μερικά σακουλάκια Silica Gel, θα γίνει μια άριστη θήκη φύλαξης των ηλεκτροδίων για την ηλεκτροκόλληση που είναι ευαίσθητα στην υγρασία (και ειδικά για μένα που θα τα χρησιμοποιώ αραιά και πού)

LiitoKala LII-PD4 στα 22€
Ήθελα έναν δεύτερο φορτιστή (εκτός εργαστηρίου) και αυτός εδώ είναι αξιόπιστος και κυρίως ήσυχος! Ο Opus μου παίρνει τα αυτιά με το ανεμιστηράκι του.
Αυτός εδώ δείχνει πολλές πληροφορίες σε ωραία ευανάγνωστη οθόνη με ανεξάρτητα κανάλια φόρτισης. Έχει ένα μειονέκτημα (που για μένα δεν είναι), όταν βάλεις 4 18650 τις φορτίζει πιο αργά (500 mA), από όταν βάλεις 2 (1000 mA)

Samsung INR18650 25R στα 3€
Αυτές οι 18650 έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, μπορούν να δίνουν 20Α για κάποιο (μικρό) χρονικό διάστημα και αντέχουν στιγμιαίες κορυφές έως και 50Α !
Πήρα λοιπόν μερικές για να κάνω ένα πείραμα: Να αντικαταστήσω τις φτηνές κινέζικες από τη μικρή μπαταρία (88) τύπου Makita για να δω αν θα καταφέρουν να γυρίσουν τον γωνιακό τροχό χωρίς να κωλώσουν.

20220927_154419.jpg

Προσεχώς ... δοκιμές και συμπεράσματα :)

Σημερινες παραλλαβες ενας δισκος αφαιρεσης χρωματων Unico απο Toolplanet και μια μπλουζα Dewalt απο τον Κουφοπουλο...

20220924_154655.jpg

20220924_190911.jpg 20220924_154759.jpg

Ο δισκος θα δοκιμαστει και θα αναφερθουν εν καιρω λεπτομερειες για την αποτελεσματικοτητα του...

Καλοδουλευτα συναδελφοι!

Πολυ ενδιαφερουσα η δοκιμη Νικο, να προσεξεις μονο την κολληση στις μπαταριες λιθιου, αν την κανεις εσυ να ειναι οσο μπορεις πιο συντομη.. 'στιγμιαια'!
Κωστη δεν ειναι μαλακος αυτος ο δισκος? Για γυαλισμα που λεει θα κανει σιγουρα, για αφαιρεση χρωματων ομως..?
Το μπλουζακι ειναι ομορφο, πολυ πιο ωραιο απο τα ομωνυμα εργαλεια :)

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Μιχαλη φαινεται σαν σφουγγαρι αλλα ειναι πολυ σκληρο σαν υλικο και καθολου σχεδον ευκαμπτο....τα παιδια μου ειπαν οτι θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια απο τις κοινες φτερωτες....θα δειξει...
θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια και θα αναφερω εντυπωσεις.....
Στα ρουχα Dewalt αξιζει να επενδυσεις...!!!:ROFLMAO:

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor
Ωραίοι δίσκοι αυτοί Κωστή..
Βέβαια είναι καθαρά για αφαίρεση χρώματος χωρίς να υπάρχει μείωση υλικού στο σίδερο..
Δοκίμασε τον και πες εντυπώσεις..

Αραγε αυτο το σφουγγαρο-υλικό βγαινει και σε δισκακια 76μμ? Για τα τροχακια της Bosch και της Parkside.
Έχει η 3m σε 75mm αλλά δεν ξέρω εαν θα είναι ασφαλές το κουμπωμα της βίδας από πάνω...