Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινη παραλαβη απο wodewa Γερμανιας με DHL.

Καπλαμας οξιας παχους 2 χιλιοστων σε 24 σανιδακια διαστασεων 14.5 εκ. πλατος χ 30 εκατοστα μηκος.
qFPKiyYh.jpg

Αριστη ποιοτητα και ετοιμη για χρηση καθως ειναι φινιρισμενη με γυαλοχαρτο ~600grit
qkjGIxrh.jpg

H τιμη των 20 ευρω (25ευρω μειον 5ευρω ενα κουπονακι) + 5 ευρω μεταφορικα με DHL νομιζω οτι πραγματικα δεν υπαρχει για τετοια ποιοτητα & ποσοτητα.
BHmowuJh.jpg

Mεχρι προτινος εφτιαχνα καπλαμα στην πριονοκορδελα κοβοντας την συνθετη ξυλια οξιας που πουλαει το Praktiker σε σανιδες παχους 21μμ και διαστασεων 80χ20 εκατοστα. Ειχε μεγαλη ταλαιπωρια ομως για να βγαλεις ακριβεις διαστασεις, ειχε αρκετη φυρα λογω παχιας λαμας της πριονοκορδελας και κοστιζε και ακριβοτερα.
DXTYLG5h.jpg

Ασε που επρεπε να πλανιστει η να γυαλοχαρταριστει καλα, τουλαχιστον η μια πλευρα.
Καλώς τα δέχτηκες Μιχάλη
Δεν σε προλαβαίνω με τα συγκεκριμένα.
Αν ξαναβάλεις παραγγελία τα συγκεκριμένα σανδάλια με ενδιαφέρουν οπότε ενημέρωσε να τα πάρουμε παρέα 🙂

Μπάμπη, το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό 😉

Μπράβο στον Γιάννη που ανταποκριθηκε άμεσα, η χρησιμότητα της κοινότητας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά.

• Like
Reactions: Babis K.
Μικρη παραλαβη -μεσω γειτονα για μισα μεταφορικα- απο Αμαζον.

Καλουπι σιλικονης με τη Ρωσσικη Αλφάβητο (Κυριλλικό) που εχει καποια Ελληνικα γραμματα που ΔΕΝ υπαρχουν στα αντιστοιχα Αγγλικα καλουπια.
PbWv2KUh.jpg

Δυστυχως το Δ δεν ειναι συμβατο, αλλα ειναι το Γ, το Π, το Φ και το Ω. Το Ρ και το Λ (αναποδο V) υπαρχουν και στο Αγγλικο καλουπι.
Το Θ και το Ξ, δεν υπαρχουν σε κανενα, πλην του Ελληνικου.

Αν και τα γραμματακια ειναι σχετικα μικρα σε υψος, εχουν βαθος.
i1PQIT4h.jpg

Παρελήφθη η μικρή και πολύ οικονομική πριονοκορδέλα της Boston, στα 140€

Image7400147149804219199 copy.jpg

Ήθελα μια μικρή κορδέλα για ελαφριές εργασίες, για ξύλα μικρότερα των 3cm πάχους, κυρίως για να κόβω κυκλικές επιφάνειες (γιατί με το ρουτερ είναι παίδεμα). Θα φτιάξω έναν οδηγό όπως αυτόν που μου είχε προτείνει παλιότερα ο Μπάμπης.
Εντάξει, σε αυτά τα χρήματα μην περιμένετε και μαντεμένια επιφάνεια εργασίας, αλλά και το χυτό αλουμίνιο που έχει είναι αξιοπρεπές

Καλοκατασκευασμένη φαίνεται και είναι απίστευτα ήσυχη. Άνετα δουλεύεις και το βράδυ.

Το βασικότερο όλων - για μένα - ήταν να χωράει στο μικροσκοπικό μου εργαστήριο.
Έχει και χειρολαβή, οπότε την πιάνεις άνετα και τη βάζεις κάτω από τον πάγκο

Ίσως πρέπει να πάρω κάποιο βραβείο "στριμώγματος των περισσότερων εργαλείων σε ένα δωματιάκι 7 τετραγωνικών" :ROFLMAO: 😝

Image5780181777948773594.jpg

Kαλοριζικη η πριονοκορδελα. Μια χαρα δουλεια θα κανεις με το μικρο μοντελο.
Το πιο χρησιμο κοπτικο εργαλειο κατα την γνωμη μου. Θα αλλαξει ριζικα τον τροπο που εκοβες. Για μενα σχεδον κατηργησε την αναγκη για πριονια, σεγες και δισκοπριονα/παγκοπριονα.

Το μονο που θελει ειναι προσοχη ειναι να παταει καλα το ξυλο που κοβεις και προσοχη στα δακτυλα στο τελειωμα καθε κοψιματος και γενικοτερα μακρυα απο την κορδελα.

Μικρη παραλαβη -μεσω γειτονα για μισα μεταφορικα- απο Αμαζον.

Καλουπι σιλικονης με τη Ρωσσικη Αλφάβητο (Κυριλλικό) που εχει καποια Ελληνικα γραμματα που ΔΕΝ υπαρχουν στα αντιστοιχα Αγγλικα καλουπια.
PbWv2KUh.jpg

Δυστυχως το Δ δεν ειναι συμβατο, αλλα ειναι το Γ, το Π, το Φ και το Ω. Το Ρ και το Λ (αναποδο V) υπαρχουν και στο Αγγλικο καλουπι.
Το Θ και το Ξ, δεν υπαρχουν σε κανενα, πλην του Ελληνικου.

Αν και τα γραμματακια ειναι σχετικα μικρα σε υψος, εχουν βαθος.
i1PQIT4h.jpg
Γιατι δεν εκτυπώνεις ένα αρνητικό καλούπι και να φτιάξεις ένα με σιλικόνη δικό σου; Ή να εκτυπώσεις κατευθείαν με tpu ;

• Wow
Reactions: Χιωτης
Παρελήφθη η μικρή και πολύ οικονομική πριονοκορδέλα της Boston, στα 140€

View attachment 204284

Ήθελα μια μικρή κορδέλα για ελαφριές εργασίες, για ξύλα μικρότερα των 3cm πάχους, κυρίως για να κόβω κυκλικές επιφάνειες (γιατί με το ρουτερ είναι παίδεμα). Θα φτιάξω έναν οδηγό όπως αυτόν που μου είχε προτείνει παλιότερα ο Μπάμπης.
Εντάξει, σε αυτά τα χρήματα μην περιμένετε και μαντεμένια επιφάνεια εργασίας, αλλά και το χυτό αλουμίνιο που έχει είναι αξιοπρεπές

Καλοκατασκευασμένη φαίνεται και είναι απίστευτα ήσυχη. Άνετα δουλεύεις και το βράδυ.

Το βασικότερο όλων - για μένα - ήταν να χωράει στο μικροσκοπικό μου εργαστήριο.
Έχει και χειρολαβή, οπότε την πιάνεις άνετα και τη βάζεις κάτω από τον πάγκο

Ίσως πρέπει να πάρω κάποιο βραβείο "στριμώγματος των περισσότερων εργαλείων σε ένα δωματιάκι 7 τετραγωνικών"

View attachment 204283
Με γεια ! Η συγκεκριμένη όταν βγήκε είχε πάνω από 200€ . Πρέπει να είναι το μόνο εργαλείο που έπεσε η τιμή του αντι να ανέβει. Πάρε μια καλύτερη κορδέλα μόλις δεις πως κοβει και τι αντοχές έχει το μηχάνημα.

Σας ευχαριστώ :)

.......Πάρε μια καλύτερη κορδέλα μόλις δεις πως κοβει και τι αντοχές έχει το μηχάνημα.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα ποια είναι μια "καλή κορδέλα" :unsure:
Αν υπήρχε πρόχειρο κάποιο λινκ, θα με βοηθούσε.

Πάντως, τα στοιχεία της κορδέλας είναι αυτά.

Image4356042425742548099.jpg

με κάτι λίγες πρώτες κοπές που έκανα, κατάλαβα πόσο βολικό εργαλείο είναι! :D

Φοράει την πιο γενική κορδέλα 10μμ πλάτος 6tpi . Αν θες και καμπύλες και αξιοπρεπείς ευθείες αυτήν να χρησιμοποιείς απλά να πάρεις μια aftermarket που ειναι καλύτερα τροχισμενη και ίσως καλύτερα κολλημένη αργότερα. Μην βάλεις κορδέλα με λιγότερα tpi. Δεν θα αντέξει το μοτέρ σου.

• Like
Reactions: nikfor
Πρωινη παραλαβη απο ΝΚΟΝ Ολλανδιας μιας μπαταριας για το GluePen το πιστολακι θερμοκολλας της Bosch.

Aψογη συσκευασια για μια μπαταρια!!
bXJyYxQh.jpg

Το NKON ειναι γνωστο για τις φρεσκιες μπαταριες που διαθετει.
Σχεδον ολες μου τις μπαταριες Λιθιου και επαναφορτιζομενες Eneloop της εχω αγορασει απο εκει. Με 50 λεπτα σου βαζει και ελασματα αν θελεις.

Εδω η μπαταρια με τα ελασματα.
2fQ98Ygh.jpg

Η παραγγελια ειχε γινει πριν παραγγειλω την ηλεκτροποντα.