Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πηγαινε και μια βολτα απο το dictum να παρουμε και εμεις λιγο ματι.
Πηγαινε χωρις λεφτα μαζι σου.Δοκιμασμενη λυση

• Like
Reactions: elninioz
Τυχερε, απο παντου σου ερχονται εργαλεια...

Παρελαβα το UV φακουδακι σου σημερα :)
sSCVlGkh.jpg

..περιποιημενο με φορτιστη και μπαταρια 2000μΑω.
hVgXAyuh.jpg

Τον τσεκαρα και δουλευει μια χαρα.
Εβαλα την μπαταρια στον ειδικο φορτιστη για να δω ποσο κοντα στα 2000mAh ειναι η χωρητικοτητά της. Αυριο θα ξερουμε 😬

@mikemtb από το λινκ βλέπω ότι ο πωλητής είναι από ΗΠΑ.
Δεν πλήρωσες δασμούς ή τίποτα άλλους φόρους;
(σου εύχομαι να το χαρείς)

Διόρθωση: μήπως ο πωλητής είναι από Ολλανδία;
ναι! Ολλανδία.
265€ σύνολο
πολυ καλη ποιοτητα κατασκευής.
με τους φακους 10χ εχει αποσταση εργασιας πανω απο 23 πόντους, με βλεπω να ψαχνω για ψηλη καρεκλα

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: aetosa
Η μπαταρια Αlonefire που αναγραφει χωρητικοτητα 2000mAh εχει στην πραγματικοτητα χωρητικοτητα 1650mAh....

Eδω απο την διαδικασια του charge test (εκφορτισης και επαναφορτισης), οπου τεσταρεται η πραγματικη χωρητητικοτητα.
VXKda6kh.jpg

...και παλι καλα, εχουμε δει και πολυ χειροτερα :)

Παραλαβη (δωρεαν) απο γειτονες που τους ειχα φτιαξει μινι παλετακια!! Η καλη πραξη ανταμοιβεται :)

Λαχταριστο, πλανισμενο και μοσχομυρωδατο πευκακι :love:
ijvc6Hfh.jpg

Ενας γνωστος τους ειχε κανει αυτη την παραγγελια για μια κατασκευη, ομως εγινε κατι (εντελως) λαθος στις διαστασεις, οποτε θα πηγαιναν αχρηστα.
Οταν με πηραν τηλεφωνο χτες, μου ειπαν οτι θα μου φερουν πρωτη υλη για να τους φτιαξω ενα ακομα παλετακι για το σετ !!

Ετσι για να υπαρξει μετρο συγκρισης, καθε μπαμπάτσικο δοκαρακι φτιαχνει πανω απο 20 παλετονια σουβερ 😁
ScEqZdgh.jpg

Παρέλαβα την μάσκα που είχε βγει σε προσφορά την προηγούμενη Κυριακή στο 20αρι. ( https://www.e-shop.gr/maska-ilektrosygkolliton-ilektroniki-krausmann-2601-p-TLS.040312 )
IMG_20221210_121124.jpg
Καλή και γερή κατασκευή φαίνεται αλλά ο σένσορας δεν δουλεύει ενώ και τα δύο περιστροφικά διακοπτάκια που ρυθμίζουν την ευαισθησία και τον χρόνο απόκρισης είναι σπασμένα και γυρίζουν σαν τρελά.
Έχω την εντύπωση πως ήταν ανοιγμένη ...δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται απίθανο να σπάσουν και τα δύο διακοπτάκια στην θέση που είναι εκτός και αν κάποιος τα κακομεταχειριστεί.
Τέλος πάντων πάει για επιστροφή. Αν έχουν να μου την αλλάξουν ακόμα καλύτερα γιατί μου άρεσε αλλά βλέπω οτι δεν υπάρχει απόθεμα.

Χρήστο άμα είναι κάτι εξαντλημένο στο eshop δύσκολα το ξαναφερνει...
Με DOA 7 ημερών έχεις επιστροφή χρημάτων...οπότε πάρε τα χρήματα σου πίσω...

επειδή βρέθηκα και εγώ στη γερμανία αυτές τις μέρες, όταν είδα ένα aldi, έπρεπε να μπω να δω! τη μέγγενη τη ζήλεψα και εγώ πολύ, αλλά μου είναι αδύνατο να την μεταφέρω λόγω βάρους. είδα αυτή τη μπαταρία που μου έκανε εντύπωση ότι γράφει πως ειναι universal (για όλες τις μάρκες) με το κατάλληλο 'skin'.
sto site της aldi δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Γνωρίζετε κάτι για αυτά τα skin? αν όντως υπάρχουν εύκαιροι ανταπτορες ισως να αξίζει

1670705322737.png

• Like
Reactions: Χιωτης
επειδή βρέθηκα και εγώ στη γερμανία αυτές τις μέρες, όταν είδα ένα aldi, έπρεπε να μπω να δω! τη μέγγενη τη ζήλεψα και εγώ πολύ, αλλά μου είναι αδύνατο να την μεταφέρω λόγω βάρους. είδα αυτή τη μπαταρία που μου έκανε εντύπωση ότι γράφει πως ειναι universal (για όλες τις μάρκες) με το κατάλληλο 'skin'.
sto site της aldi δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Γνωρίζετε κάτι για αυτά τα skin? αν όντως υπάρχουν εύκαιροι ανταπτορες ισως να αξίζει

View attachment 206455
έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ δεν αφορά ολα τα εργαλεία αλλά όλα τα Aldi εργαλεία ανεξάρτητα αν είναι 20 η 40 V.
καταλαβαίνω ότι έχει μεσα 2 σετ μπαταριων στα 20V και δινει σε διαφορετικους ακροδέκτες 20V 5A ή 40V 2,5 Α ανάλογα το εργαλειο.
έξυπνο αλλά δεν ξέρω αν είναι πρακτικό αφού για να έχεις εργαλείο στα 40V θα χρειάζεσαι πολύ ισχύ.

άρα το universal απευθύνεται στα μηχανήματα της ίδιας μάρκας. Είχα στο μυαλό μου το (επίσης γερμανικό) στάνταρ της metabo που χρησιμοποιούν κι άλλες εταιρείες αλλά δεν γράφει το όνομά του επάνω στη συσκευασία: https://www.cordless-alliance-system.com/ Πολύ ενδιαφέρον δείχνει αλλά δε το υποστηρίζει καμμία από τις μεγάλες αντίπαλες.

Παραλαβή των προηγούμενων ημερών αλλά σήμερα βρήκα τον χρόνο να το επεξεργαστώ λιγάκι

20221211_174331.jpg

SDS PLUS Black & Decker BEHS02K από προσφορά στα leroy που μαζί με ένα κουπόνι μου βγήκε στα 5
€53 περίπου https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...ko-pistoleto-black-decker-behs02k-qs-82593614
Και τα βασικά νούμερα σε τρυπάνια sds plus τετράκοπα της Bosch στα €10,80 από Tool planet https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=191296

Πρόκειται για ένα εργαλείο που το είχα στο πρόγραμμα παραπάνω από έναν χρόνο αλλά όλο κάτι άλλο προέκυπτε.
Και όταν το χρειάστηκα για κάτι τρύπες δεν το είχα.
Ξαφνικά έτυχε μπροστά μου σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και δεν το άφησα να περάσει έτσι.
Τελικά προτίμησα να πάρω το μεγαλύτερο, βαρύτερο και δυνατότερο sds.
Σκέφτηκα ότι η παραπάνω δύναμη σε σχέση με το Bosch PBH 2100 RE ίσως να χρειαστεί στο μέλλον.
Από την άλλη είναι βαρύτερο αλλά είναι για καθαρά ερασιτεχνική χρήση. Πόσες τρύπες θα χρειαστεί να κάνω συνεχόμενες ώστε να με κουράσει το 1 επιπλέον κιλό του B&D;

Kαλοδουλευτο Γιωργο, ωραιο και λαμπερο φαινεται και η τιμη σουπερ! Με τα τρυπανια της Βοsch θα εισαι αρχοντας :)

ΒΤW, τo βαρος κατα την γνωμη μου δεν παιζει ρολο μονο στην επαναληψιμοτητα αλλα και ιδιως οταν εχεις να τρυπησεις σε δυσκολο/δυσπροσιτο σημειο, ή πανω σε σκαλα ή οταν πρεπει να χρησιμοποιησεις το δραπανο με το αριστερο χερι (αν εισαι δεξιοχειρας).

• Like
Reactions: anastasg and KOSSTV
Παραλαβή των προηγούμενων ημερών αλλά σήμερα βρήκα τον χρόνο να το επεξεργαστώ λιγάκι

View attachment 206531

SDS PLUS Black & Decker BEHS02K από προσφορά στα leroy που μαζί με ένα κουπόνι μου βγήκε στα 5
€53 περίπου https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...ko-pistoleto-black-decker-behs02k-qs-82593614
Και τα βασικά νούμερα σε τρυπάνια sds plus τετράκοπα της Bosch στα €10,80 από Tool planet https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=191296

Πρόκειται για ένα εργαλείο που το είχα στο πρόγραμμα παραπάνω από έναν χρόνο αλλά όλο κάτι άλλο προέκυπτε.
Και όταν το χρειάστηκα για κάτι τρύπες δεν το είχα.
Ξαφνικά έτυχε μπροστά μου σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και δεν το άφησα να περάσει έτσι.
Τελικά προτίμησα να πάρω το μεγαλύτερο, βαρύτερο και δυνατότερο sds.
Σκέφτηκα ότι η παραπάνω δύναμη σε σχέση με το Bosch PBH 2100 RE ίσως να χρειαστεί στο μέλλον.
Από την άλλη είναι βαρύτερο αλλά είναι για καθαρά ερασιτεχνική χρήση. Πόσες τρύπες θα χρειαστεί να κάνω συνεχόμενες ώστε να με κουράσει το 1 επιπλέον κιλό του B&D;
Καλοδουλευτο!

Εμένα ήρθαν και τα 3 από Banggood που είχα παραγγείλει τις προηγούμενες εβδομαδες.
Θα επανέλθω με φωτό.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Ψιλες παραλλαβες σημερα...

Ενα σετακι BOSCH SDS τρυπανακια και ενα εξτρα 8mm,μια TESA χαρτοταινια και καινουργιες 800mAH μπαταριες Eneloop...
Aπο Τoolplanet,Γαραφας και eshop..

20221210_125837.jpg

Μια συμβουλή που μου είχε πει μια φορά στα βάθη της Ιαπωνίας ένας σοφός μάστορας.
Τα τετρακοπα ενώ αποδίδουν τα μέγιστα σε βαριά εργαλεία ρεύματος, δεν συστήνονται για εργαλεία μπαταρίας.
Πέφτει η απόδοση και εκεί τα δικοπα είναι καλύτερα.

Μια από τις δύο παραλαβές που άνοιξα είναι το TS-SD5.
Από το λίγο που το δοκίμασα σε τρύπημα και βιδωμα σε ξύλο είναι σούπερ.
Ευτυχώς είπα "Ποιο Einhell...."
IMG20221212191210.jpg

Νικόλα σε θέλω έτοιμο για το παλμικό!

Μια συμβουλή που μου είχε πει μια φορά στα βάθη της Ιαπωνίας ένας σοφός μάστορας.
Τα τετρακοπα ενώ αποδίδουν τα μέγιστα σε βαριά εργαλεία ρεύματος, δεν συστήνονται για εργαλεία μπαταρίας.
Πέφτει η απόδοση και εκεί τα δικοπα είναι καλύτερα.
Πες του Ιάπωνα ότι στα βάθη εκ της Γερμανίας στην Στουγκαρδη δεν μασάνε τα τρυπανια τους..!!😁

Κυριάκο δεν έιχα θέμα έως τώρα...

αρτι αφιχθεντα και τα δυο δικα μου :)
παω να τα βγαλω καμια φωτο, τα εχω και φορτιζουν για να κανω και καμια δοκιμουλα. αλλά βρεχει και μαλλον αυριο θα τα τεσταρω και θα τα δοκιμασω σε αντιπαραβολη με τα άλλα μου

ειναι απιστευτη η ποιοτητα για 25 ευρω εργαλεια! ενα της πλακας με καρβουνακια 18βολτο σε προσφορα απο πρακτικερ και ειχε 35. ακομα και το ιδιο στην ελλαδα εχει 75 και ο ανταγωνισμος ξεκινα απο 95 με μπαταρια σε μπρασλες
αψογη κούτα εξωτερικα, ωραιο βαλιτσακι, προικα με πολλες μυτουλες και τρυπανια, ωραια αισθηση πλαστικων-ελαστικων
εχασε οποιος δεν το αγορασε!

μονο παραπονο το λιγο μπροστοβαρο που εχουν ,αφου το χερι μου εχει συνηθισει πια σε ενα παλιο εινχελ που του εχω πεταξει τη μπαταρια και του δινω ρευμα απο το τροφοδοτικο και ειναι απολυτα ισορροπημενο και πιο ελαφρυ οταν δουλευω στον παγκο
αυριο μεθαυριο θα αλλαξω τσοκ στο ενα βαζοντας του ενα μεταλικο απο ραιτουλ που ειναι ιδιο με του παρκσαιντ του πρασινου (ακομα και στην μικρη εκκεντροτητα) για να τα συγκρινω σε αντιπαραβολη μεταξυ τους

κυρ, για το παλμικο νομιζω οτι φτανουμε στην υβρι να το θελουμε πιο κατω :)
ισως να μην κατεβει και να χασουμε την ευκαιρια. βεβαια θα ξαναμπει σε κατω τιμη καποια στιγμη
πολυ μαζεμενο σε διαστασεις, μπρασλες 180 ν.μ. πραγματικα, εξυπνο και ελαφρυ, 3250 σαλ πραγματικα! και γκαζωνει αμα βρει ζορι!

κοιταζω τον ανταγωνισμο

απο τα μπρασλες, το κραουσμαν που ειναι το πιο φτηνο (με μια μπαταρια), και εχει πανω απο 100 €!
και τουτο ειναι μια κλαση πανω, τουλαχιστον εξωτερικα
με μπαταρια 2ΑΗ (ακομα και αν ειναι μονο 1.5 κατα την προσφιλη τακτικη των κινεζων να κλεβουν το 1/3 των ονομαστικων αμπερ) ειναι τρελη ευκαιρια. και το προστυχο ειναι κι εξυπνουλι :)
σιγουρα ειναι κλωνος καποιου ακριβου μεγαλης μαρκας αλλά δεν ξερω ποιου.
στην τιμη ενος κραουσμαν παιρνεις 3 ! και εχεις 3 μπαταριες και φορτιστες

ακομα και τα μη μπρασλες ειναι αρκετα ακριβοτερα

ενα τακλαιφ της πλακας εχει 70 ευρω και μετα παμε πιο πανω σε οσα εχουν μπαταρια μαζι
ενα χαζο πρασινο παρκυ με μπαταρια παει κανα 60 αρι. σε αυτα τα λεφτα παιρνεις δυο τοπσακ
μονο παραπονο στα σχολια , απο εναν μονο, οτι ξεκινα απο 200 σαλ
ισως ομως αυτος να το ειχε στην μεγαλη σκαλα, πολλοι ειναι ασχετοι ή απροσεκτοι

ενα κατσαβιδακι 3.6 λουξ και εχει 23, ενα αντιστοιχο B&D και παει κοντα 30. ακομα και ενα budget κατσαβιδακι εχει 15...
και σε τουτο εχεις και την μπαταρια εξωτερικα να την βαλεις στο δραπανοκατσαβιδο αν χρειαστει
το εργαλειο ειναι τρελη ευκαιρια νομιζω...
αν δεν ειχα τα άλλα, θα το ειχα παρει ηδη.

Last edited: