Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το έχω κι εγώ το συγκεκριμένο πριόνι και μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση γιατί είναι γρήγορο και καθαρό στην κοπή του.
Λίγο συνήθεια θέλει ο "ανάποδος" τρόπος κοπής που έχει όπως όλα τα γιαπωνέζικα πριόνια.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η πλαστική λαβή αλλά για ένα 10αρικο που κοστίζει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
Πάντως για καθαρά γιαπωνέζικο προϊόν ή τιμή του είναι χαμηλή!

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Το συγκεκριμένο είναι το αγαπημένο μου πριόνι! Έχω και το μεγαλύτερο αλλά 9 στις 10 κοπές που κάνω με πριόνι, τις κάνω με αυτό.
Και αυτό αλλά και το μεγαλύτερο έχουν την ίδια ακριβώς λαβή, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστεί μόνο η λάμα από το μεγαλύτερο και να εναλλάσσονται στη λαβή. Επίσης μια ανταλλακτική λάμα σε περίπτωση φθοράς της υπάρχουσας, είναι κυριολεκτικά παμφθηνη!!!

• Like
Reactions: nikfor and tom152
Κάντε κι εμένα παρέα ρε παιδιά.
Έχω ένα αντίστοιχο της Kreg (χωρίς σφικτηρα) αλλά το κόκκινο φαίνεται πολύ ποιοτικό
Εννοειται!
Πρεπει να κανονισουμε μια συναντηση απο κοινου και με τον μαστορα!!!!

Φρέσκες παραλαβές :)

Οδηγός για μεντεσέδες της Veiko εξαιρετικής ποιότητας στα 50€ περίπου, με κουπόνι (δεν υπάρχει τώρα, αλλά βγαίνει κάθε τόσο)
(Δείτε το video, είναι κατατοπιστικό)

View attachment 211784

Μια που "έκλεισα" (περίπου) από εργαλεία, είπα να κάνω καμιά σπατάλη σε περιφερειακά. 😆

View attachment 211782

ΟΚ, έκανα τη δουλειά μου και με τον πλαστικό οδηγό των 2€ (αλλά και χωρίς αυτόν), αλλά αυτό εδώ είναι από αυτά που χαίρεσαι να χρησιμοποιείς. Άψογη κατασκευή και συσκευασία. Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα.

Angle Clamps - γωνιακοί σφιγκτήρες από amazon.de στα 20€ το ζευγάρι

Πολύ έξυπνη σχεδίαση σε αρκετά καλή ποιότητα, μπορεί να συγκρατεί υπό γωνία 90 μοιρών, ξύλα διαφορετικού πάχους.

Πανιά γυαλίσματος χωρίς χνούδι

Καλής ποιότητας και αυτά και πράγματι, δεν έχουν χνούδι, αλλά μου φάνηκαν λίγο ακριβά στα 15.90€

Και αρκετά σπρέι (αστάρια και χρώματα)

:)

Κουπονακι για το Veiko για κάποιον μερακλή.
BGfdf3a0

Παρέλαβα σήμερα καμιά εικοσαριά μεντεσέδες MGS με φρένο, σε πάρα πολύ καλή τιμή, στα 0,89€ ! (y)

Είναι αυτοί που είχε προτείνει ο Κωστής σε αυτό το μήνυμα

Είναι ιταλικοί και είναι πραγματικά καλοί, σε αντίθεση με κάτι FF Group που είχα δοκιμάσει και δεν με ικανοποίησαν γιατί είχαν αρκετό τζόγο.

Τα παρέλαβα από tomara.gr σε λιγότερο από 24 ώρες από την ώρα που έκανα την παραγγελία μου!

Image6778193920139883266.jpg

(να αναφέρω επίσης και την ταχύτητα του kaxirismonotika.gr που μου έστειλε και αυτός την παραγγελία των βερνικιών σε 24 ώρες μέσω Skroutz) (y)

Καλοριζικα Νικο...!!!
Τον μεντεσε θα τον ευχαριστηθεις και εν πραξη..κορυφαιος γιΑ εμενα...

Ο Καξηρης ειναι αψογος επαγγελματιας με πολυ μεγαλη γκαμα σε δομικα υλικα και μονωτικα υλικα....και οι τιμες σε ορισμενα προιοντα πολυ φτηνες...
Το λεω γιατι απο το καταστημα στην Λεωφορο Ηρακλειου εχω παρει ουκ ολιγε φορες προιοντα...

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Καλοριζικα!!

Ειναι ακριβα αλλα ειναι τα κορυφαια κατα τη γνωμη μου.
Οχι μονο η εφαρμογη της μυτης στην κεφαλη της βιδας, αλλα και η αριστη ποιοτητα του ατσαλιου που αντεχει μεγαλες καταπονησεις.
Οι λαβες ειναι λιγο επιρρεπεις στα λαδια καθως δεν καθαριζουν πολυ ευκολα αλλα ειναι πολυ εργονομικες και βολικες στο κρατημα.

Γενικα ομως προκειται για πολυ ποιοτικα εργαλεια, τα βλεπεις και τα χαιρεσαι!

"Οι λαβες ειναι λιγο επιρρεπεις στα λαδια καθως δεν καθαριζουν πολυ ευκολα "
Είναι ακριβώς όπως το περιγράφεις!!!!!!. Υπάρχει κάποιο εργαλείο του οποίου δεν γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά; :)

χθεσινή παραλαβή κάποια πολύ χρήσιμα πραγματάκια

ρίγα επιπεδότητας 500mm 0454428
γωνία μηχανουργού 500mm sq-500
γωνία μαραγκού 2275-300
παχύμετρο σούστας 1223-150
παχύμετρο ψηφιακό 1108-150
και αυτό που μου άρεσε περισσότερο ένα εξάρτημα που μετατρέπει το παχύμετρο σε βαθύμετρο με μεγαλύτερη πατούρα: πέλμα πρόσθετο σε παχύμετρο 6140

Attachments

• 20230307_174214.jpg
    20230307_174214.jpg
    1.6 MB · Views: 55
Καλοδουλευτα Mike!

Το αναλογικο παχυμετρο σε τι το χρειαζεσαι?
Εχω κανα δυο αλλα φαινεται οτι μου ειναι αχρηστα πλεον, μονο για τη συλλογη τα κρατω.

Το πελμα βοηθα σε ειδικες περιπτωσεις ειτε επαναλαμβανομενες μετρησεις βαθους φανταζομαι καθως και χωρις αυτο μπορεις να παρεις ακριβεστατη μετρηση.

• Like
Reactions: mixalio
mixalio, μεγειά τα ωραία πραγματάκια. Τι πάχος έχει η γωνία μηχανουργού;

Αν δεν κάνω λάθος είναι χωρίς πέλμα, άρα γύρω στα 5,5 mm.
Αυτές που έχουν πέλμα είναι λίγο πιο χοντρές 5,7mm.

• Like
Reactions: mixalio and dk31
Καλοδουλευτα Mike!

Το αναλογικο παχυμετρο σε τι το χρειαζεσαι?
Εχω κανα δυο αλλα φαινεται οτι μου ειναι αχρηστα πλεον, μονο για τη συλλογη τα κρατω.

Το πελμα βοηθα σε ειδικες περιπτωσεις ειτε επαναλαμβανομενες μετρησεις βαθους φανταζομαι καθως και χωρις αυτο μπορεις να παρεις ακριβεστατη μετρηση.
Ευχαριστώ Μιχάλη!!
Τα αναλογικά είναι πάντα τα πιο αξιόπιστα σε αντοχή καθώς το περιβάλλον που τα δουλεύω έχει πολύ βρομιά , γράσα, λάδια κλπ
Δεν θα μείνεις ποτέ από μπαταρία ούτε θα χαλάσει ξαφνικά
Το πέλμα βοηθάει να πάρεις μετρήσεις όπου είναι αδύνατον να πάρεις ακρίβεια με το παχύμετρο μόνο του
Αν και είναι στο λύσιμο(βρόμικο) δες παράδειγμα : πρέπει να μετρηθεί η απόσταση από το ρουλεμάν μέχρι πρόσωπο το αλουμινένιο σώμα για να μπει ρυθμιστική ροδέλα
Αν βάλεις σκέτο το παχύμετρο θα πατήσει μόνο από την μία πλευρά του άρα όχι ίσια
με το πρόσθετο θα πάρεις τέλεια μέτρηση καθώς θα ευθυγραμμίσει και στις δύο πλευρές

Attachments

• 20230310_174458.jpg
    20230310_174458.jpg
    2.6 MB · Views: 53
  • 20230310_174606.jpg
    20230310_174606.jpg
    1.7 MB · Views: 51
  • 20230310_174642.jpg
    20230310_174642.jpg
    1.7 MB · Views: 53
Last edited: