Tι παραλάβαμε σήμερα..

τετοια προσθετα κυκλοφορουν στο εμποριο γενικως, ή καθε παχυμετρο εχει το δικο του?

Kυκλοφορουν και δωρεαν σχεδια αν εχεις 3D εκτυπωτη :)

Με 6 γραμμαριακια νημα κοστους 13 λεπτων του ευρώ φτιαχνεις ενα πτωχο πλην τιμιο ανταπτορακι :)
733f587adc2dcf5afa2012a9127ed770_preview_featured.jpg

εμ δεν εχω....

αλλα τωρα που ξερω πως να το ψαξω, βρηκα

Last edited:
Σωστα, ειναι μεγαλη δουλεια να γνωριζουμε και να χρησιμοποιουμε τις σωστες και ακριβεις λεξεις/περιγραφες στις αναζητησεις μας!

+++++

Παρεμπιπτοντως, επειδη τα κινεζικα παχυμετρα ειναι καταδικασμενα αργα η γρηγορα να μπουν στην ακρη για τον εναν λογο η τον αλλο, λεω να δοκιμασω και ενα πλαστικο που βγαζει η Τοtal. Κοστος που αρχιζει ακομα και κατω απο 7 ευρω απο Ελλαδα, πιο φτηνα και απο τα φτηνοτερα κινεζικα απο Κινα!!
TMT331501-1200x800h.jpg

Που ξερεις, μπορει να βγουν καλα και αξιοπιστα οπως το ψαλιδακι του ηλεκτρολογου και αλλα εργαλεια -οχι μονο χειρος :)

• Like
Reactions: mixalio
τετοια προσθετα κυκλοφορουν στο εμποριο γενικως, ή καθε παχυμετρο εχει το δικο του?
Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν γενικά γιατί δεν το έχω ψάξει
Το είδα στο συγκεκριμένο μαγαζί και επειδή ήθελα και άλλα πράγματα συν ότι έχω ξανά ψωνίζει και είμαι πολύ ευχαριστημένος το πήρα από εκεί
Ένα που είχα εκτυπώσει στον 3d printer για δοκιμή δεν μου ταίριαζε στις διαστάσεις αλλά επειδή χρειάζομαι μεγάλη ακρίβεια δεν το έψαξα πιο πολύ και εκεί

Αν πας σε αγορά δες στο λινκ που έχω βάλει μια φωτογραφία που έχει τις διαστάσεις για τον κάθε τύπο
Σημαντική είναι η διάσταση a που συνήθως είναι 16mm αλλά θέλει τσεκάρισμα ανάλογα το παχύμετρο

• Like
Reactions: papako
Μετα απο αρκετες προσπαθεις να βρω ενα ανταπτορακι που να εκτυπωνεται και να ταιριαζει σωστα στα κινεζικα παχυμετρα (συμπεριλαμβανομενου και του Parkside), το βρηκα!!

Ταιριαζει σε ολα τα παχυμετρα που εχω. Eιδικα με την προσθηκη μιας μικρης βιδας 3μμ, γινεται σουπερ!
waGn1j1h.jpg

Λεπτομερειες εκτυπωσης και κατασκευης στο νημα με τους 3D εκτυπωτες, οταν εμφανισω τις φωτογραφιες για το φωτο ρεπορταζ :)

Παρεμπιπτοντως, επειδη τα κινεζικα παχυμετρα ειναι καταδικασμενα αργα η γρηγορα να μπουν στην ακρη για τον εναν λογο η τον αλλο, λεω να δοκιμασω και ενα πλαστικο που βγαζει η Τοtal. Κοστος που αρχιζει ακομα και κατω απο 7 ευρω απο Ελλαδα, πιο φτηνα και απο τα φτηνοτερα κινεζικα απο Κινα!!
TMT331501-1200x800h.jpg

Που ξερεις, μπορει να βγουν καλα και αξιοπιστα οπως το ψαλιδακι του ηλεκτρολογου και αλλα εργαλεια -οχι μονο χειρος :)
Εαν δεν έχεις παραγγείλει ακόμη, καντα 2...!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Μετα απο αρκετες προσπαθεις να βρω ενα ανταπτορακι που να εκτυπωνεται και να ταιριαζει σωστα στα κινεζικα παχυμετρα (συμπεριλαμβανομενου και του Parkside), το βρηκα!!

Ταιριαζει σε ολα τα παχυμετρα που εχω. Eιδικα με την προσθηκη μιας μικρης βιδας 3μμ, γινεται σουπερ!

Λεπτομερειες εκτυπωσης και κατασκευης στο νημα με τους 3D εκτυπωτες, οταν εμφανισω τις φωτογραφιες για το φωτο ρεπορταζ :)
ποτε προλαβες ρε μιχαλη!

οταν εμφανισω τις φωτογραφιες για το φωτο ρεπορταζ

Σε φαντάστηκα να φωτογραφίζεις με αναλογική, και κάπου εκεί στο υπόγειο να υπάρχει γωνία/σκοτεινός θάλαμος με τα κατάλληλα υλικά για την εκτύπωση/εμφάνιση... Μετά σκανάρισμα και ανέβασμα...

Ικανό σε έχω!

ποτε προλαβες ρε μιχαλη!
Δεν εκτυπωνα ολοκληρους τους ανταπτορες καθε φορα, παρα μονο το κατω μερος, οπου αυτο ηταν εφικτο, και μετα σταματουσα την εκτυπωση και τσεκαρα αν χωρανε τα παχυμετρα. Ετσι γλυτωσα και νημα αλλα κυριως χρονο.

Εδω πχ. σταματησα την εκτυπωση νωρις για να τσεκαρω.
N2TkRgAl.jpg

Σε φαντάστηκα να φωτογραφίζεις με αναλογική, και κάπου εκεί στο υπόγειο να υπάρχει γωνία/σκοτεινός θάλαμος με τα κατάλληλα υλικά για την εκτύπωση/εμφάνιση... Μετά σκανάρισμα και ανέβασμα...

Ικανό σε έχω!

Πλακα πλακα καπως ετσι κολλησα με το χομπυ της φωτογραφιας, απο ενα κιτ εμφανισης φιλμ που μου ειχε φερει ο πατερας μου απο την Ιαπωνια οταν ημουν στο γυμνασιο! :)

To καλό μου έκκεντρο περιστροφικό τριβείο της Dexter ... παρέδωσε πνεύμα :/
Όμως μου έκανε τη χάρη να καεί λίγους μήνες πριν λήξει η τριετία της εγγύησης και έτσι το πήγα πίσω και παρότι το είχα αγοράσει στα 21€ με την τότε προσφορά του 2020, μου έκοψαν πιστωτικό στη σημερινή τιμή, δηλαδή στα 29€! Καλή φάση :)
(Πάντως, στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και στο κατάστημα της Πειραιώς, αρχικά, αρνήθηκαν πως καλύπτομαι από εγγύηση και μου έλεγαν πως καλύπτομαι μόνο για 2 χρόνια, και μόνο αφού επέμεινα το έψαξαν και δέχθηκαν πως ισχύουν τα 3 χρόνια. Από ό,τι κατάλαβα, παλιά η εγγύηση των Dexter ήταν 3 χρόνια, αλλά σήμερα είναι 2, και για αυτό μπερδεύτηκαν)

Έτσι, έβαλα άλλα 60€ περίπου και πήρα το Dewalt DWE6423 που κάνει 90€ περίπου, για το οποίο οι έμπειροι μάστορες του φόρουμ μας έχουν γράψει τα καλύτερα λόγια.

Image7787777187007079916.jpg

Το δοκίμασα πρόχειρα και κατάλαβα πως το Dexter που αποκαλούσα "πολύ καλό" ήταν απλώς μέτριο.
Έτσι είναι. Τα πάντα είναι θέμα συγκρίσεων.

Άλλο πράγμα αυτό το DeWalt. Δεν με εντυπωσίασε τόσο η απουσία κραδασμών (ούτε το Dexter είχε πολλούς), αλλά η δύναμή του!
Αυτά που έκανε το Dexter στην πιο γργορη ταχύτητα, το DeWalt τα κάνει στην πρώτη. 🙃
Απίστευτα αποτελεσματικό, δεν το περίμενα.

Image5036186798230840661.jpg

Εντύπωση μου έκανε το Made in Mexico, αλλά ΟΚ, το έχουμε πει, δεν έχει καμία σημασία αυτό.
Του έκανα και εγγραφή και έχω 3 χρόνια επίσημη εγγύηση.

2023-03-13_12-21-06.jpg

Προτείνεται θερμά λοιπόν :) (y)

Καλορίζικο και καλά μαστορέματα! Ωραίο πράμα αυτό το κίτρινο (αν και δεν είμαι ιδιαίτερα fan των DeWalt).

• Like
Reactions: nikfor
Καλορίζικο και καλά μαστορέματα! Ωραίο πράμα αυτό το κίτρινο (αν και δεν είμαι ιδιαίτερα fan των DeWalt).

Ευχαριστώ πολύ :)

Για να πω την αλήθεια, έπαψα να κοιτάζω μάρκες πλέον.
Έχω και Maikita και Bosch και Dewalt και B&D και Parkside. Αγοράζω πλέον με κριτήριο την ποιότητα σε συνδυασμό του VfM. Αυτό το συγκριμένο πιστεύω πως πληροί και τα δυο κριτήρια :)

Μαζί σου κι εγώ, ειδικά με δεδομένο ότι τις τελευταίες δεκαετίες λόγω παγκοσμιοποίησης κλπ τα περισσότερα εργαλεία (και τα καλά) φτιάχνονται από τρίτους κατασκευαστές (συνήθως από Κίνα μεριά) για λογαριασμό των μεγάλων.
Η αναφορά στη μάρκα είχε να κάνει περισσότερο μπας και τσιμπήσει κάποιο μέλος του φόρουμ που, αν δεν κάνω λάθος, τρώει ακόμα τέτοια κολλήματα...:p

Για να πω την αλήθεια, έπαψα να κοιτάζω μάρκες πλέον.
Και πολύ καλά έπραξες. Δεν είναι μπαταρίας να έχεις τον περιορισμό του ενός κατασκευαστή. Οπότε βλέπεις κριτικές και ψωνίζεις από topshak μέχρι όπου φτάνει η τσέπη 😁.

• Like
Reactions: osatosa and nikfor
Κουρευτικών περιθωρίων το ανάγνωσμα:

Εδώ είχα αναφέρει μια κινεζιά, για την οποία ο αγαπητός @Χιωτης μου είχε απαντήσει σωστά πως δεν τα εμπιστεύεται. Βρήκα τη σύγκριση με το "αντίστοιχο" Makita:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άκυρο και επισήμως για τον κινέζο λοιπόν. Η αναζήτησις συνεχίζεται.

edit: να με συμπαθάτε, μπορεί κάποιος να το μεταφέρει στα εργαλεία μπαταρίας όπου ανήκει κανονικά; εκ παραδρομής έβαλα εδώ τη δημοσίευση!

Χαίρομαι για τον @nikfor που καταλαβε πλεον την αρπαχτή των σαπιων noname απο τα βάθη της Κινας και αντικαθιστά οτι σαβουρα ειχε απο ali - banggood με επωνυμα. Ελπιζω να αφυπνιστούν και άλλοι συμφορουμιτες!