Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ελπίζω να μην έγραψα βλακεία και είναι η κούπα από τα LIDL:unsure:
Θέλω να φτιάξω αυτό:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Σιδερενια τουμπο σωληνα θα βαλεις .... αλλά πρωτα θα βρεις τη σωληνα και μετα τα ρουλεμαν και να εφαρμοζουν καλα.
Μη κοψεις τη σωληνα για να προσαρμοσεις τα ρουλεμαν γιατι θα μπλεξεις

• Like
Reactions: newbie
Γιατί δεν το κάνεις τότε με σίδερο;
Δυστυχώς έκλεισε η εταιρεία https://www.sidel.gr/ που αγόραζα ή μου έφτιαχναν ότι ήθελα και πλέον όπου απευθύνομαι στην περιοχή μου, εξυπηρετούν μόνο επαγγελματίες ή πουλάνε μόνο ολόκληρα κομμάτια πχ σωλήνα 6m. Σήμερα αγόρασα στράντζο 6μ 30mm 15€ και μου έκαναν 2 κοπές με τροχό μόνο για να χωρέσει στο αυτοκίνητο.

Στη Σπύρου Πάτση και στη γύρω περιοχή, Κωνσταντινουπόλεως κλπ, υπάρχουν μαγαζιά που κόβουν.
Αν θες πές μου τι ακριβώς θες μήπως μπορώ να βοηθήσω.

Σε συνέχεια της απάντησης του Σωφρον, προφανώς ψάχνω σωλήνα τουμπο (χωρίς ραφή;) εσωτερικής διαμέτρου περίπου 35 - 40mm. Αν υπάρχει κάποιος στην Σ. Πάτση, μπορώ να πάω.
Γενικότερα, αν γνωρίζεις κάποια εταιρεία (Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Πέυκη κτλ) που μπορεί να κόψει, με σώζεις.

Εγώ στο Γεραλίδη πηγαίνω.
Πές μου διαστάσεις που χρειάζεσαι, μπορεί να έχω κάτι εγώ.
Εδώ στην Αθήνα δεν έχω στοκ γιατί δεν έχω καθόλου χώρο, αν σου κάνει κάποιο απ’αυτά πες μου.
Το αλουμίνιο είναι εξωτερικά 5,5 cm και εσωτερικά 4,5 cm… περίπου, το άλλο είναι 5 cm αλλά μάλλον δεν σε εξυπηρετεί τόσο κοντό.
Τα σιδερα το κοντό είναι 4 cm και το ψηλό 5 cm.

IMG_5269.jpeg

Πλάκα κάνεις;
Θα μου δώσεις το ρουλεμάν να στο ταιριάξω εγώ.
Το ευχαριστώ είναι λίγο, αν και νομίζω ότι σε βάζω σε κόπο και νιώθω άσχημα. Να δω πως θα βγάλω την υποχρέωση!!!
Μένουμε σε επικοινωνία.

• Like
Reactions: Babis K.
Δυστυχώς έκλεισε η εταιρεία https://www.sidel.gr/ που αγόραζα ή μου έφτιαχναν ότι ήθελα και πλέον όπου απευθύνομαι στην περιοχή μου, εξυπηρετούν μόνο επαγγελματίες ή πουλάνε μόνο ολόκληρα κομμάτια πχ σωλήνα 6m. Σήμερα αγόρασα στράντζο 6μ 30mm 15€ και μου έκαναν 2 κοπές με τροχό μόνο για να χωρέσει στο αυτοκίνητο.
IMG-8551ad5bd04e4d9ebd7d12d8810f819e-V~2.jpg

Εναλλακτικά της sidel που εκλεισε, υπάρχει (νομιζω αδερφός του ειναι) του Ζαχαριαδη που βρισκεται πολυ κοντα.

Πηρα μια λαμαρινα-ρεταλι απο κει, γενικά επικρατεί ολιγον χαος, αλλα με λιγη καλη θεληση και υπομονη, φανταζομαι ενας ιδιωτης θα παρει αυτο που θελει.

Αποριας αξιον βεβαια, πως μπορει μια εταιρεια σαν τη sidel να κλεισει...

Attachments

• IMG-7721d82d8955b4e1066e1768964dd3fb-V~2.jpg
    IMG-7721d82d8955b4e1066e1768964dd3fb-V~2.jpg
    125 KB · Views: 14
View attachment 214466

Εναλλακτικά της sidel που εκλεισε, υπάρχει (νομιζω αδερφός του ειναι) του Ζαχαριαδη που βρισκεται πολυ κοντα.

Πηρα μια λαμαρινα-ρεταλι απο κει, γενικά επικρατεί ολιγον χαος, αλλα με λιγη καλη θεληση και υπομονη, φανταζομαι ενας ιδιωτης θα παρει αυτο που θελει.

Αποριας αξιον βεβαια, πως μπορει μια εταιρεια σαν τη sidel να κλεισει...
Καλημέρα
Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα τους επισκεφτώ σύντομα.

Παρελήφθη ο σταθμός κόλλησης μαζί με ωραίο τροφοδοτικό. (20+7 € περίπου, σε λιγότερο από 2 βδομάδες, με ACS, στην πόρτα μου! Καλά το πάει το Ali :) )

Image3858282027536010207.jpg

Χμμμ ... πρέπει κάπως να ενωθούν όλα αυτά τα υλικά για να δουλέψει ε; :unsure: ..... :ROFLMAO: 😆

δυστυχως δεν μου εχουν ερθει ακομα τα τρυπανια 8% μου ηρθαν ομως καποια άλλα καθως και οι δυο ανταπτορες απο μπαταρια μπος σε εργαλεια τυπου μακιτα.
η πρωτη εντυπωση ειναι εξαιρετικη!
θα γινει τεστακι βεβαια στα εργαλεια για να βγουν πιο ασφαλη συμπερασματα, αλλά νομιζω ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει!

δεν θυμαμαι ποιος με ειχε ρωτησει για το περιστροφικο εργαλειακι που τριβει τις φτερνες. πηρα μαζι και μερικα εξτρα ανταλακτικα για τριψιμο.
ωραιο μου φαινεται αλλά καπως αδυναμο. θα τεσταριστει παντως και θα σας πω

• Like
Reactions: nikfor
Παρελήφθη ο σταθμός κόλλησης μαζί με ωραίο τροφοδοτικό. (20+7 € περίπου, σε λιγότερο από 2 βδομάδες, με ACS, στην πόρτα μου! Καλά το πάει το Ali :) )

View attachment 214477

Χμμμ ... πρέπει κάπως να ενωθούν όλα αυτά τα υλικά για να δουλέψει ε; :unsure: ..... :ROFLMAO: 😆
Νίκο ριξτα στο μίξερ σε δυνατό χτύπημα, 218γραμ. βούτυρο 376γραμ. ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και μετά ψήσιμο στους 220°C για 49,7 λεπτά 😂😂😂
Ρε φίλε σταθμό κόλλησης ή κόλασης είναι αυτό το πράγμα;

Kαι μενα ο σταθμος κολλησης ειχε συναρμολογηση, δεν ειναι πια και κατι σπουδαιο. Καλοριζικο Νικο!
rjqhpBkl.jpg

• Like
Reactions: nikfor
Ήρθε σήμερα και το σκατουλάκι που περίμενα για φρεζάρισμα.
Είναι ακριβώς όπως δείχνει η τιμή και η εμφάνιση του, λίγο της πλάκας.
Καμία σχέση με αντίστοιχα όπως πχ της YATO.

IMG_5280.jpeg

Βέβαια μια φορά το χρόνο που θα το χρειαστείς για 2-3 ντίζες ή βίδες θα την κάνεις τη δουλειά σου, για παραπάνω δεν είναι.

IMG_5281.jpeg

Aπο τις πιο ευχαριστες παραλαβες της χρονιας, απο Αμαζον Γαλλιας :)

Το νεο μινι 18βολτο brushless αλυσοπριονακι απο την Ryobi!
60QEMw0.jpg

Με το λαδακι του την μπαταρια του και το καλυμμα της λαμας των 10 εκατοστων.
Fpa0RUf.jpg

... επεται ενα review και φυσικα μια συγκριση με το 12βολτο αλυσοπριονακι της Stihl που εχει το ιδιο μηκος λαμας (10εκ.).
SzElTA6.jpg

Παντως με το λιγο που το δοκιμασα στον κηπο, σε θεοξερο κορμο μουσμουλιας, δεν εκοψε καθολου ταχυτητα κατα τη διαρκεια της κοπης, μιλαμε για βαρβατη ροπη!