Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αν ειναι να κανεις δουλεια πρεπει να παρεις τα γνωστα φρεζακια καρβιδιου με στελεχος 6μμ.
Αν έχεις κρατήσει κάνα λινκ από αυτά που είχες αγοράσει, πες μας. Αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στο 10αρικο σε κόστος.

Αρτι αφιχθεν πακετακι με ACS courier απο Λαγονησι ενω προηγηθηκε αποστολη με παπόρι απο Αμερικη!
LF107nSl.jpg

Δυσευρετες μυτες για το πιεστικο μπαταριας Ryobi!
FuuvMNBh.jpg

H κοκκινη (0°) πεταει το νερο με δυναμη οπως περιπου το πιεστικο με το μακρυ ακροφυσιο ρυθμισμενο στις 15°
rU8DvfHh.jpg

Οι αλλες δυο δημιουργουν ενα πυκνο νεφελωμα, ιδανικο για ψεκασμα με νερο η καποιο λιπασμα.

Να ευχαριστησω πολυ τον Σωκρατη για ολα, πραγματικα ειμαι υποχρεος (y)

Αν έχεις κρατήσει κάνα λινκ από αυτά που είχες αγοράσει, πες μας. Αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στο 10αρικο σε κόστος.

Δεν υπαρχει πλεον αυτο το λινκ, ο πωλητης μαλλον φαληρισε απο τις τιμες κατω του κοστους που μας πουλησε. :)

Σήμερα είχε παραλαβή σφιγκτήρων:
Yato YT-6450 500X120
Bessey TGRC25Β8 250X80
Dexter 150X50

Αν και η σύγκριση μεταξύ τους θα ήταν άδικη μια και κάθε μάρκα είναι διαφορετικό μέγεθος, να πω ότι οι Yato δείχνουν πολύ ποιοτικοί. Αντίθετα οι bessey που είναι και ακριβότεροι, δεν με εντυπωσίασαν. Ειδικά τα πλαστικά προστατευτικά που έχουν δείχνουν κακό σχεδιασμό (βγαίνουν πολύ εύκολα).
20230921_181936.jpg

Εδώ ο νέος δίπλα στον παλιό. Οι ραβδώσεις έχουν φαγωθεί αρκετά αλλά ακόμα δουλεύει μια χαρά. Η απουσία προστατευτικών πλαστικών στις σιαγώνες (δεν είχε εξαρχής) τον κάνει δύσχρηστο για δουλειές με ξύλα. Προς το παρόν θα δουλεύουν οι δύο νέοι μαζί με τους δύο παλιούς, και κάποια στιγμή με βλέπω να αγοράζω άλλους δύο Yato.
20230921_185720.jpg

Καλορίζικοι. Γενικά θα έλεγα ότι τα περισσότερα προϊόντα της Yato είναι αρκετά προσεγμένα και τίμια για τα λεφτά που ζητάνε, με αρκετά καλό vfm. Προφανώς και υπερκαλύπτουν τις ανάγκες κάθε ερασιτέχνη.

• Like
Reactions: dk31
Μια πάμφθηνη αγορά από Aliexpress παρέλαβα και δοκίμασα σήμερα.

Ένα σετάκι με δισκάκια κοπής για το Dremel στα 2.83€
Είναι στιβαρά και άκαμπτα.

Image7726982999842315151.jpg

Το δοκίμασα - σε σκληρό ξύλο - και μου φάνηκε τέλειο για τέτοιες μικρές κοπές :)

Καλοδουλευτα, χρησιμα και παμφθηνα ειναι.
Εχω και εγω ενα σετακι πολλα χρονια τωρα και εχουν ψιλοσκουριασει. Πιο χρησιμα σε πλαστικα τα βρισκω αλλα ειναι βολικα επισης τα πολλα μεγεθη δισκων του σετ.

Παρεμπιπτοντως εχει βγαλει η Dremel καποια ιδανικα δισκακια για ξυλο που κοβουν 2+ φορες πιο γρηγορα απο τα παραπανω, δεν καινε το ξυλο και διαρκουν φορεβερ...ελεω καρβιδιου.
Ενα απο αυτα ειναι και το 544
DREMEL%20544.JPG

Απο τιμη...ασε. Ομως ειναι για μια ζωη, κυριολεκτικα. Τα εχω κοντα μια δεκαετια αλλα φαινονται και κοβουν σαν καινουρια!!

Σημερινη παραλαβη απο Aliexpress. Ουτε 2 βδομαδες για την παραδοση.
Ενα ψηφιακο παχυμετρο, το προηγουμενο που ειχα παρει απο τα Πρακτικερ πρεπει να ηταν ελλατωματικο δεν μπορουσε να κρατησει σταθερη ενδειξη και ανοιγε συνεχεια αν ειχα μεσα την μπαταρια, ενα μινι φηφιακο μοιρογνωμονιο και μια dash cam για το αμαξι.

Attachments

• 22-09-2023 aliexpress.jpg
    22-09-2023 aliexpress.jpg
    245.1 KB · Views: 36
Ψηφιακα μοιρογνωμονια με 8 ευρω (!!!) οταν πριν λιγα χρονια τα αγοραζαμε 40+ ευρω... Βεβαια μολις ειχαν πρωτοβγει τοτε!

Last edited:
  • Like
Reactions: Chris_mar
Καλοδουλευτα, χρησιμα και παμφθηνα ειναι.
Εχω και εγω ενα σετακι πολλα χρονια τωρα και εχουν ψιλοσκουριασει. Πιο χρησιμα σε πλαστικα τα βρισκω αλλα ειναι βολικα επισης τα πολλα μεγεθη δισκων του σετ.

Παρεμπιπτοντως εχει βγαλει η Dremel καποια ιδανικα δισκακια για ξυλο που κοβουν 2+ φορες πιο γρηγορα απο τα παραπανω, δεν καινε το ξυλο και διαρκουν φορεβερ...ελεω καρβιδιου.
Ενα απο αυτα ειναι και το 544
DREMEL%20544.JPG

Απο τιμη...ασε. Ομως ειναι για μια ζωη, κυριολεκτικα. Τα εχω κοντα μια δεκαετια αλλα φαινονται και κοβουν σαν καινουρια!!
Εάν βρεις σε καλή τιμη θελω ένα και θα μοιραστούμε τα μεταφορικά..

Eχεις το συστημα ez click? Πανω εδω μπαινουν τα δισκακια.
afb0d64af92083fbff6a4c6cdb6ec6d8.jpeg

Aν εχεις, σου δινω ενα δισκακι dremel 544 απο το σετ των τριων που εχω. Αν δεν εχει μπορεις να το αγορασεις σκετο.
Με ενα σακκουλακι πακοτινια βεβαια, οχι δωρεαν.

• Haha
Reactions: cyclades
Eχεις το συστημα ez click? Πανω εδω μπαινουν τα δισκακια.
afb0d64af92083fbff6a4c6cdb6ec6d8.jpeg

Aν εχεις, σου δινω ενα δισκακι dremel 544 απο το σετ των τριων που εχω. Αν δεν εχει μπορεις να το αγορασεις σκετο.
Με ενα σακκουλακι πακοτινια βεβαια, οχι δωρεαν.
Eχω αυτο σετ Μιχαλη που το περιεχει...
20201111123206_dremel_set_exartimaton_pollaplis_chrisis_724_2615s724ja_150tmch.jpeg

Οποτε τα πακοτινια θα τα παρεις...:D

• Haha
Reactions: Χιωτης
Σαν σημερα, στις 22 Σεπτεμβριου του 2021, η Dewalt ανακοινωσε οτι θα βγαλει ενα 18βολτο μινι τροχακι με 76μμ δισκο.
Ειναι αληθεια οτι απο τοτε το εργαλειακι το ερωτευτηκα και παντα ειχα το διλλημα αν θα αγορασω αυτο η το αντιστοιχο Ryobi.
Δυστυχως και τα δυο ηταν πανακριβα -κοντα στα 200 ευρω- οποτε δεν το αποφασιζα ...μεχρι προτινος οπου η αφορμη ηταν το 18βολτο τροχακι parkside :)

Σημερα λοιπον ακριβως δυο χρονια μετα, στις 22 Σεπτεμβριου του 2023, το λαχταριστο τροχακι βρεθηκε στα χερια μου απο τον Παυλατο.
BRA0YJhl.jpg

Ενα ποιημα...
mWwoGr1h.jpg

Αμεσως δηλωσα το εργαλειακι στο site της εταιρειας για την 3ετη εγγυηση καθως καλη και αγια η Dewalt, αλλα Bosch δεν ειναι στην αξιοπιστια :)

Το φορτωσα αμεσως με την 4αρα μπαταρια και αρχισα τις δοκιμες σε μπετοβεργες...
v4SXSich.jpg

...σαν να εκοβα με τροχο ρευματος :oops:

Συντομα το πληρες φωτορεπορταζ, τα σχολια, οι εντυπωσεις και οι παρατηρησεις στο νημα με τα εργαλεια μπαταριας.

Καλορίζικο το θηριακι Μιχαλη..!!!
Εάν κόβει με τόση άνεση και γρηγορα όπως πρόκειται για εξαιρέση των μινι τροχών και χαλάλι τα χρήματα που έδωσες...
Αναμένουμε εντυπώσεις...!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Ευχαριστω συναδελφοι, πικρα μεγαλη το κοστος αλλα το χομπυ δυστυχως ειναι ακριβο :(

Μεχρι τα Χριστουγεννα τερμα τα γκατζετακια, τα πακοτινια, το μετσοβονε, τα πιτογυρα, οι ασκοπες μετακινησεις και το Μπλεκ.

Παντως λες και φτιαχτηκε για να ταιριαζει γαντι στο χερι μου, μπορω να το κραταω συνεχως και εκτος εργαστηριου, σαν κοσμημα οταν βολταρω στην πλατεια.