Tι παραλάβαμε σήμερα..

Χθεσινη παραλαβη.
Η σεγα της Parkside για το νησί.
Μπιτ για το ρουτερ με στελεχος 8mm
IMG20240106121230.jpg

Η σέγα εν πρώτης φαινεται και ακουγεται μια χαρα.

IMG20240106123457.jpg
Αν ειχαν προσέξει λιγο τα πλαστικά της και τα φινιρίσματα θα μπορούσαν άνετα να την πωλούν ακριβότερα.
Μεχρι το αυτοκόλλητο ειναι στραβά κολλημένο αλλα αυτο ειναι δευτερεύων.
Επισης εχει εξι διαβαθμίσεις ταχύτητας.
Ομως αν δεν παει στο 2,5+ δεν ξεκιναει.
Ψηλα εχει πολυ δύναμη.
Πολυ χρήσιμη η επιλογή που σου δινει για χρηση φωτός η λειζερ η συνδυασμός και των δυο η κανενα.
Το μονο που δεν κατάλαβα ειναι το κουμπι που ειναι πανω απο τη βαση και κατι εχει να κανει με τα πριονίδια αλλα δεν ειδα διαφορα σε καποια απο τις δυο θέσεις του.
Δεν επηρεάζει σε κατι το στόμιο αναρρόφησης ουτε δημιουργεί ρεύμα αερα για την απομάκρυνση τους.
Στα 25 ευρω δεν εχει αντιπαλο στην Ελληνική αγορά και οσο σκεφτομαι την σεγα του ΑΒ που πηγα να δω χαμογελάω.

Τελος τα κοπτικά εμφανισιακά είναι άριστα και ακομα και στις εγχάρακτες πληροφορίες στο στελεχος του καθενός φωνάζουν Bosch.
Στα 14 ευρω δεν εχουν αντιπαλο.

Καλοδούλευτα Κυριάκο.
Είπα να πάω κι εγώ για την σέγα αλλά τελικά βαρέθηκα και την άφησα, χαζομάρα μου γιατί ξέχασα ότι σήμερα είναι κλειστά.

Παραλαβή δώρο από φίλο. Επειδή του κάνω μια εξυπηρέτηση λέει μου πήρε ένα δώρο. Πάω σπίτι το ανοίγω και βλέπω αυτό..... Μάλιστα μέσα μου είχε βάλει επιπλέον μια βάση με βελκρο γιατί η έκδοση αυτή έχει το μαλακό πέλμα. Οποτε θελω να την αλλάζω.... Εντύπωση μου έκανε και η βάση που τρύπας τα απλά γυαλοχαρτα . Μέσα αυτά που είχε είναι made in Japan
Να σημειώσω ότι μου είχε δανείσει το ίδιο δικό του για να κάνω μια δουλειά όπως και το αντίστοιχο dewalt. Καμία σχέση. Το makita καλύτερο. Και του το είχα πει. Οποτε ήξερε τι θα μου πάρει. Αν και δεν νομίζω ότι μόνο αυτό έπαιξε ρόλο...

Σημερα μου είπε ότι το dewalt χάλασε μετά από 6 μήνες στην ίδια δουλειά και η αντιπροσωπεία δεν δέχεται επισκευή εντός εγγύησης γιατί λέει αυτό είναι για να τρίβεις ξυλο και μέταλλο και βρήκαν μέσα στο μοτέρ ίχνη από μπογιά... Το makita κάνει την ίδια δουλειά 5 χρόνια χωρίς κιχ...

0ac15ce9b10c20477001e9be140e164e.jpg
7e4dd358acbbbac4f65eb9f8462fa160.jpg
ed36d4513aa53c208a374bf14229d547.jpg
5872344a49cd7939a010de71e8a4d2d3.jpg

Προφανώς και θα έχει ίχνη από μπογιά αφού μπορεί κάποιος να έχει τρίψει ένα έπιπλο ώστε να το περάσει με άλλο χρώμα κλπ..
τι φάουλ τρελό είναι αυτό από την αντιπροσωπεία τώρα.. 🤬

• Like
Reactions: KOSSTV and elninioz
Προφανώς και θα έχει ίχνη από μπογιά αφού μπορεί κάποιος να έχει τρίψει ένα έπιπλο ώστε να το περάσει με άλλο χρώμα κλπ..
τι φάουλ τρελό είναι αυτό από την αντιπροσωπεία τώρα..
Έλα ντε. Είναι μήνες στο σερβις και περιμένει ακομη απάντηση αν θα γίνει αντικατάσταση ή αν θα πληρώσει επισκευή...

Αυτός στοκαρει και βάφει ξύλα για αγιογραφίες και μετα τα τρίβει για να ειναι έτοιμα για τον αγιογράφο...

τι φάουλ τρελό είναι αυτό από την αντιπροσωπεία τώρα.. 🤬
..με Dewalt έχεις να κάνεις...!!!:D
Οι δικαιολογίες εγγυήσεων έχουν περάσει άλλο επίπεδο...!!!
Λέω να μην τα χρησιμοποιώ καθόλου...ώστε να μην χαλάσουν....!!!:ROFLMAO::ROFLMAO:

Σήμερα κατέβηκα Σ.Πάτση για άλλη δουλειά και βρήκα ένα γκατζετάκι που μου άρεσε πάρα πολύ.
Το αγόρασα επειδή μου άρεσε εμφανισιακά και η τιμή του ήταν καλή, γύρω στα 7-8€ αν θυμάμαι καλά, αλλά τελικά είναι πάρα πολύ καλό και στη χρήση του.
Έχει τρύπες γύρω-γύρω απ’ το ακροφύσιο κι έτσι ο αέρας βγαίνει με λίγο μικρότερη πίεση απ’ ότι με το πιστόλι αλλά τον διαχέει πολύ πιο καλά.
Στο μαγαζί (UnitAir) μου είπαν οτι τα παίρνουν οι φορτηγατζήδες αυτά αλλά δεν μου εξήγησε ακριβώς γιατί μας διέκοψαν.
Αν χρειάζεσαι απλά τον αέρα για φύσημα και ξεσκόνισμα, κι όχι εντοπισμένο σε συγκεκριμένο σημείο, αυτό το γκατζετάκι είναι ιδανικό.

IMG_7559.jpeg

IMG_7560.jpeg

Θα με πάρει ο @Babis K. στο ψιλό, δεν τη γλιτώνω. ..... :LOL:

Λοιπόν, αφού κατάλαβα πως ο τόρνος είναι κάτι που μου αρέσει και βεβαιώθηκα πως θέλω να ασχοληθώ, αγόρασα έναν λίγο μεγαλύτερο από τον μικρούλη Holzmann που είχα πάρει πριν λίγο καιρό.

Παρέλαβα λοιπόν τον D460FXL (μαζί με ένα αξιοπρεπές τσοκ και το άλλο που είχα πάρει από amazon, το έστειλα πίσω)
Βοήθησε και η μικρή προσφορά που έβαλε ο papadopoulos στην τιμή του.

Δεν άντεξα, τον δοκίμασα αμέσως, έφτιαξα ένα καπάκι για να μην γεμίζει πριονίδια ο καφές μου :LOL:

Hz1.jpg

O 460 μπορεί να φτιάξει πράγματα με διάμετρο 30,6 εκατοστά (αντί των 21 του μικρού που ήταν κάπως περιοριστικά. Κατά τα άλλα, μοιάζουν αρκετά. Έχει πιο δυνατό μοτέρ και ψηφιακή ένδειξη στροφών και έχει ... τα διπλά κιλά :p

Τον δοκίμασα λοιπόν και χάρηκα γιατί μου φάνηκε πως έγιναν όλα πιο εύκολα. Μάλλον, μετράει η ισχύς του μοτέρ. Η πλάκα είναι πως αυτός εδώ είναι ακόμα πιο ήσυχος από τον μικρό! :). Τίμια εταιρεία νομίζω η Holzmann σε λογικές τιμές.

Εντάξει, το μόνο πρόβλημα σε όλα αυτά είναι πως μου περίσσεψε το μικρό τορνάκι, αλλά κάποια στιγμή θα το βάλω στις αγγελίες για να μην μου πιάνει τον ελάχιστο χώρο που έχω.

Attachments

• Hz2.jpg
    Hz2.jpg
    4.8 MB · Views: 34
Θα με πάρει ο @Babis K. στο ψιλό, δεν τη γλιτώνω. ..... :LOL:

Ο μόνος που δεν δικαιούται να σε πάρει στο ψιλό είμαι εγώ.
4 έχω, δύο ξυλότορνους και δύο μηχανουργικούς.
Δε με παίρνει… :D

Καλοδούλευτος!!

.... Ποιον σου ειχα πει να παρεις εξ αρχης?????

Η αλήθεια είναι πως μου το είπες και μάλιστα πάνω από μια φορά.
Και είχες δίκιο. (y)

Αλλά μου φαινόταν τόσο απίθανο να τα καταφέρω με τον τόρνο (αν και πάντα ήθελα να ασχοληθώ), που σκέφτηκα να πάρω κάτι μικρό και οικονομικό και βλέποντας και κάνοντας.

Είναι και αυτή μια τακτική στις αγορές εργαλείων όταν νιώθεις αβέβαιος. Αλλά οικονομικά... δεν συμφέρει αφού τελικά αγοράζεις κάτι καλό και σου μένει και το πρώτο. :confused:

• Like
Reactions: enduras1
Μα γιατί το λες αυτό νικ87...δεν καταλαβαίνω...Προχτές αγόρασε έναν τόρνο...και σήμερα αγόρασε έναν τόρνο...και στο μεταξύ ...αγόρασε και κάτι τσοκ...αφού δεν γινοτανε διαφορετικά αφού...και κάτι άλλα...ψιλοπραγματάκια...και...και...κλπ.
Τι; Εσύ δεν πας στο περίπτερο;

Μη κάνεις πονηρές σκέψεις…
Ο δεύτερος μηχανουργικός είναι στο χωριό, αγκαλίτσα με το μικρό ξυλότορνο. 😉

View attachment 225916
δεν φταίω εγώ για τις πονηρές σκέψεις.... εσύ μου έδωσες την αφορμή για αυτές και τώρα δεν βγαίνουν από το μυαλό... :sneaky:

Η αλήθεια είναι πως μου το είπες και μάλιστα πάνω από μια φορά.
Και είχες δίκιο. (y)

Αλλά μου φαινόταν τόσο απίθανο να τα καταφέρω με τον τόρνο (αν και πάντα ήθελα να ασχοληθώ), που σκέφτηκα να πάρω κάτι μικρό και οικονομικό και βλέποντας και κάνοντας.

Είναι και αυτή μια τακτική στις αγορές εργαλείων όταν νιώθεις αβέβαιος. Αλλά οικονομικά... δεν συμφέρει αφού τελικά αγοράζεις κάτι καλό και σου μένει και το πρώτο. :confused:
αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω... μου φτάνει μία αρρώστια δεν θέλω 2η...

καλοδούλευτο το εργαλείο !!

• Like
Reactions: nikfor