Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aυτο το παρατηρησα και εγω προσφατα οταν δοκιμασα το Neje 7.5w με το lightburn που δεν εκοψε με ενα περασμα κ/π λευκα 8μμ ενω με το GRBL το ειχε κοψει.

Πραγματικα δεν εχει λογικη αλλα συνεβη!
Πως ειναι δυνατον? Εκτος αν εχουν διαφορετικη αντιληψη ισχυος και ταχύτητας.
Δεν εξηγείται αλλιώς.

Μπορεί να δίνει εντολή για μεγαλύτερη ισχύ, στα όρια της μέγιστης τιμής (σε βάρος της ζωής του laser), ενώ το Lightburn να είναι πιο συντηρητικό για να προστατεύει την κεφαλή.
(Κάτι παρόμοιο έγινε στο κινητό μου: Εγκατέστησα μια εφαρμογή που λέγεται Flashlight και ο φακός του κινητού, ανάβει πιο δυνατά από οτταν τον ανάβεις κανονικά μέσω του κινητού. Και φυσικά ... ζεσταίνεται περισσότερο οταν τον ανάβεις μέσω της εφαρμογής)

Δεν το έχω δουλέψει το GRBL, αλλά νομίζω πως δεν έχει layers και τα layers του Lightburn είναι μεγάλη ευκολία.

• Like
Reactions: enduras1
Η δεύτερη φετινή εργαλειοπαραλαβη.

IMG20240110113321.jpg

Το ρουτερ που ηθελα για κατω απο τον παγκο.
Πηγα στον Παυλατο και το πηρα.
Με την εργαλειοκουβεντα ξεχασα να ζητησω τιμολογιο και την ψιλοπατησα καθως δεν μπορουσε να γινει αλλαγη σε αποδειξη.
Κριμα αλλα τι να κανουμε....

Ωραιο εργαλειο με φωλιες 6, 1/4" και 8 χιλιοστα. Ωραια κινηση στον αξονα του καθως και σωστη μικρομετρικη ρυθμιση που θα βοηθησει τα μεγιστα στην θητεια του σαν ρούτερ παγκου.

IMG20240110113756.jpg

Κυρ. η μικρομετρική ρύθμιση για κάτω από τον πάγκο δεν είμαι σίγουρος ότι θα χρησιμεύσει πολύ.
Εγώ τότε που το έφτιαχνα είχα καταλήξει σε αυτή την λύση που μου φάνηκε η πιο σίγουρη και ασφαλής.
Δες προς το τέλος στο σχόλιο εκεί που αναφέρομαι στο ανεβοκατέβασμα του ρούτερ.
https://avclub.gr/index.php?threads...yter-kataskeyi.150497/page-24#post-1058551556

• Like
Πως ειναι δυνατον? Εκτος αν εχουν διαφορετικη αντιληψη ισχυος και ταχύτητας.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Το πιθανοτερο ειναι για την ισχυ. Καθως την μετραει ως ποσοστο οποτε ισως βλεπεις αλλιως το Module βαση firmware. η Ταχυτητα δεν μπορει να ειναι διαφορετικη. Ομως παλι και στην ταχυτητα ειδα το laserGRBL να τελειωνει πιο γρηγορα το ιδιο αρχειο. Οποτε δημιουργει διαφορετικο gcode . Αν και πλεον το lightburn εχει κολπα για εξοικονομηση που δεν τα εχει το lasergrbl.

Το επιβεβαιωσα ξανα οτι το LasrGRBL κοβει καλυτερα . sculpfun S9 Ιδιο αρχειο με το Lightburn σε οκουμε απο leroy 4μμ, Lightburn 400mm/mm 95% 5 περασματα, LaserGRBL ιδιες ρυθμισεις σε 4 περασματα και πιο καρβουνιασμενο...

Κυρ. η μικρομετρική ρύθμιση για κάτω από τον πάγκο δεν είμαι σίγουρος ότι θα χρησιμεύσει πολύ.
Εγώ τότε που το έφτιαχνα είχα καταλήξει σε αυτή την λύση που μου φάνηκε η πιο σίγουρη και ασφαλής.
Δες προς το τέλος στο σχόλιο εκεί που αναφέρομαι στο ανεβοκατέβασμα του ρούτερ.
https://avclub.gr/index.php?threads...yter-kataskeyi.150497/page-24#post-1058551556
Ευχαριστώ Νικολα.
Για την μικρομετρικη ρυθμιση θελω να πω πως το κλειδωνεις στο περίπου να ξεμπερδεψεις με τα ελατήρια που σε σπρώχνουν και μετα εχεις ενα χιλιοστο πανω κατω να παιξεις ευκολα με τον μοχλο.
Αν και μαλλον θα επιστρατευσω εναν γρυλο αυτοκινητου που εχω φιλε.

Όπως και να το υλοποιήσεις καλό είναι όταν τελειώνεις με την ρύθμιση του ύψους κάθε φορά πριν κόψεις να το κλειδώνεις με την ασφάλεια του γιατί αν βρει αντίσταση όταν δουλεύει ...ρόζο ή κάτι άλλο μπορεί να υπερνικήσει την δύναμη των ελατηρίων που το σπρώχνουν προς τα κάτω να πηδήξει προς τα επάνω και να κάνει τοπικά ζημιά στο ξύλο που επεξεργάζεσαι.
Κάτι τέτοιο μου έχει κάτσει στο μυαλό γι αυτό εγώ το κλειδώνω πάντα.:cool:

• Like
Νίκο, το ρούτερ του Κυριάκου κλειδώνει με τα γρανάζια της μικρορύθμισης, οπότε αποκλείεται να πηδήξει. Δεν ξέρω όμως μήπως αλλάζει κατά λίγο η ρύθμιση από κραδασμούς όσο δουλεύει - να γυρνάει δηλαδή λίγο-λίγο το κουμπί ύψους από μόνο του (το έχω πετύχει αυτό στο δικό μου σε φάσεις που το ξέχασα ξεκλείδωτο). Θα μας πει όταν το δοκιμάσει να ξέρουμε.

• Like
Με την εργαλειοκουβεντα ξεχασα να ζητησω τιμολογιο και την ψιλοπατησα καθως δεν μπορουσε να γινει αλλαγη σε αποδειξη.
Δεν ισχύει αυτό. Κάλλιστα μπορούσε να ακυρώσει την απόδειξη και να κόψει τιμολόγιο.

Κυριάκο, η ρύθμιση ύψους μπορεί να γίνει και από την πλευρά της βάσης με αλενόκλειδο; Αν ναι, τότε βολεύει πολύ για παγκορούτερ!

Δεν ισχύει αυτό. Κάλλιστα μπορούσε να ακυρώσει την απόδειξη και να κόψει τιμολόγιο.

Κυριάκο, η ρύθμιση ύψους μπορεί να γίνει και από την πλευρά της βάσης με αλενόκλειδο; Αν ναι, τότε βολεύει πολύ για παγκορούτερ!
Οχι δυστυχως και αν συνέβαινε αυτο θα ηταν τελειο.

Η δεύτερη φετινή εργαλειοπαραλαβη.

Το ρουτερ που ηθελα για κατω απο τον παγκο.
Πηγα στον Παυλατο και το πηρα.

Ωραιο εργαλειο με φωλιες 6, 1/4" και 8 χιλιοστα. Ωραια κινηση στον αξονα του καθως και σωστη μικρομετρικη ρυθμιση που θα βοηθησει τα μεγιστα στην θητεια του σαν ρούτερ παγκου.
Καλορίζικο Κυριάκο! :coffee:

Αν και το πιο ενδιαφέρον της φώτο νομίζω είναι η ξυλεία που έχεις μαζέψει!!!! Ωραία πράματα!!! :love:

Νίκο, το ρούτερ του Κυριάκου κλειδώνει με τα γρανάζια της μικρορύθμισης, οπότε αποκλείεται να πηδήξει. Δεν ξέρω όμως μήπως αλλάζει κατά λίγο η ρύθμιση από κραδασμούς όσο δουλεύει - να γυρνάει δηλαδή λίγο-λίγο το κουμπί ύψους από μόνο του (το έχω πετύχει αυτό στο δικό μου σε φάσεις που το ξέχασα ξεκλείδωτο). Θα μας πει όταν το δοκιμάσει να ξέρουμε.
Μπορεί να συμβεί αυτό οι κραδασμοί είναι δυνατοί εμένα μου μετακινούσε τον φράχτη του ρούτερ που ήταν πιασμένος με δύο σφικτήρες στον πάγκο και αναγκάστηκα και έκανα πατέντα με βίδα.
https://avclub.gr/index.php?threads...yter-kataskeyi.150497/page-27#post-1058621764

οι κραδασμοί είναι δυνατοί εμένα μου μετακινούσε τον φράχτη του ρούτερ που ήταν πιασμένος με δύο σφικτήρες στον πάγκο
Νίκο αυτό να το κοιτάξεις, δεν είναι νορμάλ. Μπορεί να σημαίνει κακής ποιότητας κοπτικό (κακά ζυγοσταθμισμένο) ή ξέρω 'γω θέμα με το κόλετ. Θέλει πολύ κραδασμό για να φύγει σφιγκτήρας.
Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για smartphone που μετράνε δονήσεις (ψάξε για vibrometer) - κατέβασε καμία και παίξε λίγο να δεις μήπως πρέπει να πετάξεις κάνα κοπτικό. Προσωπικά είχα θέμα με τα μεγάλα σε όγκο κινέζικα και επίσης με μια επέκταση του κόλετ. Ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου, απλά τα αποφεύγω.

• Like
Reactions: osatosa