Tι παραλάβαμε σήμερα..

αν επεσε τοση συζητησ και δεν πηρατε χαμπαρι αυτα τα βασικα, αστα....

αργοτερα θα σου πω επρσσοτερα και θα σου λιωκαρω και ενα αρθρο απο τον "Δανο"
Καλημέρα
να διευκρινίσω, ότι μιλάω για 10 χρόνια πρίν (ίσως και περισσότερα). Θυμάμαι ακόμα τις αναλυτικότατες και τεχνικά τεκμηριωμένες παρουσιάσεις του Diol (δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας), θυμάμαι και κάτι για Δpeack αλλά μέχρι εκεί. Θεώρησα ασφαλή την αγορά, τόσο λόγω αναλύσεων στο dpgr.gr, όσο και ότι το συγκεκριμένο set το πουλούσαν όλα τα γνωστά φωτογραφικά καταστήματα και σε εποχές που τις eneloop τις αγοράζαμε μέχρι και 20€ την 4αδα, καθώς επίσης και η απουσία αρνητικών κριτικών. Εννοείται ότι με αυτές τις τιμές, η χρήση τους περιοριζόταν σε flash και φωτογραφικές
Ο ΜΑΗΑ, ο ANSMANN, o VOLTCRAFT ήταν κάποιοι από τους τότε γνωστούς φορτιστές/αναλυτές. Ο ΜΑΗΑ, προφανώς και άλλοι, δίνει την δυνατότητα φόρτισης/εκφόρτισης ανά στοιχείο και με μέγεθος που το ορίζεις εσύ.
Παρεμπιπτόντως, φορτίζω με 0,5 και εκφορτίζω με 0,3C. Θεωρείται αποδεκτό;

Η βασική χρήση ήταν για μπαταρίες flash μηχανών dslr, και η αγορά (αρκετά χρόνια πριν) έγινε με κριτήριο τις αρκετές σελίδες τεχνικών αναλύσεων στο dpgr.gr (όταν ήταν ακόμα"ζωντανό") και ο συνδυασμός eneloop & MAHA είχε την απόδοχή όλων.
Δυστυχώς οι έννοιες trickle charging και low self discharge είναι άγνωστες για εμένα, οπότε θα ήμουν υποχρεωμένος αν μπορούσες να κάνεις κάποια ανάλυση (σε απλά Ελληνικά όμως 😇)

Το trickle charging ειναι το ελαχιστο ρευμα που δινει ο φορτιστης στις μπαταριες οταν τελειωσει η φορτιση, για να παραμεινουν οι μπαταριες φορτισμενες.
Οι μπαταριες LSD, low self discharge -σαν τις ενελουπ- ειναι αυτες που αποφορτιζονται πολυ αργα οταν μενουν αχρησιμοποιητες. Δηλαδη εαν μεινουν στο ραφι για ενα η και παραπανω χρονο, θα εχουν αρκετο φορτιο ακομα.

Δεν ειναι καλο για την ζωη των LSD μπαταριων να μενουν συνεχομενα και για ωρες σε φορτιστες που εχουν λειτουργια trickle charging καθως μειωνεται η ζωη τους.
Προφανως και δεν υπαρχει κανενα θεμα εαν οι μπαταριες φορτιστουν και βγουν απο τον φορτιστη μεσα λιγη ωρα απο το περας της φορτισης.

Η φορτιση με 0.5C ειναι μια χαρα και καλυτερη για την μακροζωια των μπαταριων. Εγω συνηθως παω στο 1 για ταχυτερη φορτιση.

Το trickle charging ειναι το ελαχιστο ρευμα που δινει ο φορτιστης στις μπαταριες οταν τελειωσει η φορτιση, για να παραμεινουν οι μπαταριες φορτισμενες.
Οι μπαταριες LSD, low self discharge -σαν τις ενελουπ- ειναι αυτες που αποφορτιζονται πολυ αργα οταν μενουν αχρησιμοποιητες. Δηλαδη εαν μεινουν στο ραφι για ενα η και παραπανω χρονο, θα εχουν αρκετο φορτιο ακομα.

Δεν ειναι καλο για την ζωη των LSD μπαταριων να μενουν συνεχομενα και για ωρες σε φορτιστες που εχουν λειτουργια trickle charging καθως μειωνεται η ζωη τους.
Προφανως και δεν υπαρχει κανενα θεμα εαν οι μπαταριες φορτιστουν και βγουν απο τον φορτιστη μεσα λιγη ωρα απο το περας της φορτισης.
Καλημέρα Μιχάλη και ευχαριστώ για τις πολύ κατατοπιστικές διευκρινίσεις.
Σαφώς και μετά την φόρτιση έβγαζα τις μπαταρίες, αλλά δεν γνώριζα τα παραπάνω.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ο μιχαλης μας καλυψε, αλλα για να καλυψω πιθανον αμφισβητησεις, να κατι απο τον Δανο

Next improvement in batteries is NiMH LSD, they have basically no self-discharge and do not need any trickle charge and will be slowly damaged by it. As long as the batteries are removed when the charger is finished (or within an hour or two) it is not really a problem, but letting the batteries stay in a charger with a high trickle charge will wear them down.

When finished with the charging it will use a 60mA trickle charge, this is not good for LSD (low self discharge) cells.

Καλησπέρα
δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Είναι καθαρά θέμα απόκτησης επιπλέον γνώσεων για εμένα. Ψάχνοντας για τον MAHA, ο κατασκευαστής αναφέρει : Upon completing the charge, the MH-C9000 goes to a very slow charge current (less than 10 mA) to keep the battery topped off. This "trickle charge" stops only when the batteries are removed.
Σαφώς και θα έπρεπε να αναφέρει και κάτι για την τυχόν παραμονή των LSD.

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Καλοριζικο, πρακτικο και χρησιμο! Κανε edit στο λινκ γιατι δεν δουλευει.

Αν ειχες 3D printer θα τυπωνες ενα τσιπικο αλλα λειτουργικο και τσαμπα.. 9 λεπτα σε κοστος νηματος :)

• Like
Reactions: anastasg
Καλοριζικο, πρακτικο και χρησιμο! Κανε edit στο λινκ γιατι δεν δουλευει.

Αν ειχες 3D printer θα τυπωνες ενα τσιπικο αλλα λειτουργικο και τσαμπα.. 9 λεπτα σε κοστος νηματος :)

Έχω φίλους με 3D printers αλλά μάλλον είναι πιο τσίπιδες απ’το τσίπικο εξάρτημα. 😂😂😂

Η βροχη δεν σταματα την παραδοση πακετων απο τους ηρωικους ταχυδρομους των Ελληνικων Ταχυδρομειων!

Η παραγγελια εγινε Πρωτοχρονια και εφτασε σημερα, ενα μηνα μετα απο GeekBuying. Limit switches για τον Laser Sculpfun s10

HgLuIRsl.jpg

Εξαιρετικη για ακομα μια φορα η συσκευασια απο την sculpfun, τα εξαρτηματα ειναι πληρως προστατευμενα για την μεταφορα.
qhp41TGh.jpg

Γενικως οι συσκευασιες απο Κινα ειναι (παρα) πολυ προσεγμενες τα λιγα τελευταια χρονια οταν το προιον ειναι ευαισθητο η/και ευθραυστο.

Εδω τα εξαρτηματα.
XXJFR0rh.jpg

Ενω με λιγα ευρω μπορεις να αγορασεις limit switches και τα συνοδευτικα απο το εμποριο, το συγκεκριμενο πακετακι περιεχει ολα τα υλικα, αισθητηρες, καλωδια, εξαρτηματα και διαφορα καλυμματα που θα κανουν την εγκατασταση περιποιημενη με αψογη διαχειριση καλωδιων. Αξιζει το 20ευρω, ειδικα αν εχεις εκτυπωτη Sculpfun S9 η S10.

Η δικη σου εφτασε πιο γρηγορα απο Κινα.. Η δικη μου ακομα ερχεται απο Πολωνια, ευτυχως ξαναστοκαραν και την στειλανε πριν 2-3 μερες.

Θα ανοιξω την κινεζικη καμερα να την εγκαταστησω και θα σου δωσω εσενα αυτη που ερχεται απο Πολωνια, ετσι?

Παρελήφθη πριν λίγο ένα οδηγός ακονίσματος σκαρπέλων (Sharpening jig) για τον δίδυμο τροχό από amazon.de
Πρόκειται για μια πλατφόρμα από αλουμίνιο που μπορεί να πάρει άπειρες θέσεις ώστε να προσαρμοστεί στην κατάλληλη γωνία (και ύψος) για το ακόνισμα του σκαρπέλου.

20240130_142227.jpg

Είναι εξαιρετικής ποιότητας και αξίζει τα χρήματα που ζητάει. (y)
Ρίξτε μια ματιά για να καταλάβετε πως δουλεύει.

Έχω παραγγέλλει και άλλα πράγματα σχετικά με το ακόνισμα και όταν θα έρθουν και τα συναρμολογήσω θα τα παρουσιάσω. :)

οι παραλαβές της Παρασκευής :)

Image1849878153411369118.jpg

• Πολύ μαλακό ατσαλόμαλλο (Νο 0000) από amazon.de στα 10€
    (μάλλον ακριβό, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω να δω πως συμπεριφέρεται σε σύγκριση με ενα ψιλό γυαλόχαρτο)

• Φτηνό εξάρτημα - λαβή, για λείανση σε πράγματα που περιστρέφονται (στον τόρνο), με καλή κατασκευή και αρκετά μικρά γυαλόχαρτα, στα 25€ από Ali

• Πολύ οικονομικός (για τέτοιος) δίσκος λείανσης CBN, που θα μπει στον δίδυμο τροχό της Parkside (μαζί με την πλατφόρμα που αγόρασα), στα 40€ από amazon.de (θα πειραματιστώ και θα γράψω σχετικά)

:)

Παραλαβη και για εμενα.
Το σκουποφυσυχτηρακι απο Αλι
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
SZUK Pro version Car Vacuum
IMG20240202220634.jpgIMG20240202220622.jpg
Ωραιο με δυο ταχυτητες και στην δευτερη φυσαει ικανοποιητικοτατα.
Καθαρισε πολυ καλα το φιλτρο hepa της σκουπας.

• Like
Reactions: nikfor and newbie
μπορεις να μου δωσεις την εξης περιγραφη?..πσσο καλα καθαριζει την μητρικη κ το εσωτερικο του ροφοδοτικου?

Χωρις να το εχω κανει απλα και μονο με τον ογκο αερα που παραγει θεωρω πως θα κανει πολυ καλη δουλειά.
χμμμμ εκει χρειαζεται μαλλον ταχυτηατ παρα ογκος....

Μικρή παραλαβή:

Πάμφθηνα ανταλλακτικά φίλτρα για τις μάσκες που είχαμε πάρει, στα 2,30€ το ζεύγος, από temu.

Image491418998450932794.jpg

Ένα μικρό και βολικό εργαλείο για να μετράς εύκολα και με ακρίβεια τις μοίρες ενός σκαρπέλου κλπ, στα 7€ από temu.

Image6147283737005510034.jpg

Ήρθαν στην πόρτα μου, 8 μέρες μετά την παραγγελία.

:)

Last edited: