Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλημέρα στην ομάδα. Παραλαβές της εβδομάδας από Ελλάδα και εξωτερικό (aliexpress.com) θα ποσταρω αργότερα τα λινκ.

Εχουμε και λεμε.

Απο aliexpress πηρα διαφορα μπρελοκ, καποια threads για κανα 3d print, βιδες, και εναν κυκλικο χαρακα.

Μπρελοκ
Μπρελοκ 1
Threads σε διαφορες διαστασεις
1715944372551.png
Χαρακας

Απο Ελλαδα τωρα πηρα ενα μοτορακι φουρνου μικροκυματων, καλωδιο με διακοπτη, μια περιστρεφομενη βαση. Θελω να φτιαξω ενα περιστρεφομενο display για διαφορες κατασκευες. Ακομα ομως δεν μου εχει ερθει η εμπνευση. Εχω δει καποια βιντεακια στο Youtube.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τροφοδοτικο
Βαση φουρνου
μοτορακι
περιστρεφομενη βαση

Για τον κηπο πηρα διαφορους σπορους αλλα ο λογος που εκανα την παραγγελια ηταν τα γλαστρακια κοκοφοινικα. Το συγκεκριμενο καταστημα προσφερει παραδοση με box now.

Εχω αλλη μια παραγγελια απο Allwater.gr η οποια εφτασε πριν λιγο. Θα την ποσταρω αργοτερα ή αυριο.

Attachments

• 1000015165.jpg
    1000015165.jpg
    3.1 MB · Views: 37
  • 1000015164.jpg
    1000015164.jpg
    3 MB · Views: 34
  • 1000015166.jpg
    1000015166.jpg
    2.9 MB · Views: 38
  • 20240514_104834.jpg
    20240514_104834.jpg
    1.4 MB · Views: 37
  • 20240514_104840.jpg
    20240514_104840.jpg
    1.2 MB · Views: 40
  • 20240516_122111.jpg
    20240516_122111.jpg
    2.1 MB · Views: 37
  • 20240516_122118.jpg
    20240516_122118.jpg
    1.3 MB · Views: 40
Καλοδουλευτα!

Καλυτερα ομως να περιμεναμε λιγακι γιατι τα καλουδια χωρις τα λινκς δυστυχως δεν βοηθουν και δεν λενε τιποτα.

• Like
Reactions: Chris_mar
Μπραβο. πολυ ενδιαφεροντα πραγματακια Xρηστο!

Τα γλαστρακια γινονται αργοτερα ενα με το χωμα?

Τα threads τα ειχαμε παρει σε ομαδικη παλαιοτερα και σε σετ απο τα Amazon καθως δεν υπηρχαν τοτε ξεχωριστα μεγεθη. Εγω ηθελα κυριως μονο Μ3 και Μ4.

Οταν καταφερεις και φτιαξεις τη βαση, πες δυο κουβεντες.
Ηθελα και εγω να φτιαξω μια περιστρεφομενη lazy susan με μπαταρια για ενα φιλο που την ηθελε για παρουσιασεις και τελικα πηρα απο το Αμαζον...

• Like
Reactions: Chris_mar
Τα γλαστρακια γινονται αργοτερα ενα με το χωμα?
Ναι ειναι βιοδιασπωμενα. Τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να ειχα παραγγειλει αλλη μια 26αδα.
Οταν καταφερεις και φτιαξεις τη βαση, πες δυο κουβεντες.
Ηθελα και εγω να φτιαξω μια περιστρεφομενη lazy susan με μπαταρια για ενα φιλο που την ηθελε για παρουσιασεις και τελικα πηρα απο το Αμαζον...
Ωραια και αυτη η ετοιμη. Εγω ειμαι ηδη στα 17 ευρω (μαζι με τα εξοδα αποστολης)

Φρέσκια παραλαβή :D

LAGUNA 1632 Super Max Drum Sander

Πανάκριβο δυστυχώς (για μένα τον ερασιτέχνη), αλλά δεν υπάρχει φτηνότερη εναλλακτική αν θέλεις ένα τριβείο για ξύλα μεγάλου πλάτους και κατασκευές end grain. Και όσο ασχολούμαι, τόσο καταλαβαίνω πόσο απαραίτητο είναι αν θέλεις να κάνεις κατασκευές ακριβείας.

20240518_112850.jpg

Σαν εναλλακτική λύση, ο ξεχονδριστήρας της DeWalt θα ήταν ιδανικός για τους περισσότερους, αλλά για μένα δεν έκανε αφού δεν μπορεί να δεχθεί χωρίς κίνδυνο end grain boards και είναι περιορισμένου πλάτους
Αυτό εδώ, μπορεί να δεχθεί ξύλα πλάτους 40.5 ή - με διπλό πέρασμα - 81 εκατοστά! :D

Το αυτοσχέδιο κυλινδρικό τριβείο που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια περίπου, με είχε βολέψει προσωρινά, αλλά με πολλούς περιορισμούς αφού το αποτέλεσμα ποτέ δεν ήταν τέλειο και η όλη διαδικασία ήταν πολύ κοπιαστική αφού έπρεπε να σπρώχνω το board με δύναμη, δεκάδες (ή και εκατό) φορές μέχρι να λειανθεί σωστά.

Τώρα θα φτιάξω μια βάση με ρόδες για να μπορεί να κινείται μέσα στο εργαστήριο, ή θα χρησιμοποιήσω τη δική του βάση (δεν έχω αποφασίσει ακόμα)

Η υπόθεση θέλει μελέτη ....

Προσεχώς, εντυπώσεις :)

Φρέσκια παραλαβή :D

LAGUNA 1632 Super Max Drum Sander

Πανάκριβο δυστυχώς (για μένα τον ερασιτέχνη), αλλά δεν υπάρχει φτηνότερη εναλλακτική αν θέλεις ένα τριβείο για ξύλα μεγάλου πλάτους και κατασκευές end grain. Και όσο ασχολούμαι, τόσο καταλαβαίνω πόσο απαραίτητο είναι αν θέλεις να κάνεις κατασκευές ακριβείας.

View attachment 233772

Σαν εναλλακτική λύση, ο ξεχονδριστήρας της DeWalt θα ήταν ιδανικός για τους περισσότερους, αλλά για μένα δεν έκανε αφού δεν μπορεί να δεχθεί χωρίς κίνδυνο end grain boards και είναι περιορισμένου πλάτους
Αυτό εδώ, μπορεί να δεχθεί ξύλα πλάτους 40.5 ή - με διπλό πέρασμα - 81 εκατοστά! :D

Το αυτοσχέδιο κυλινδρικό τριβείο που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια περίπου, με είχε βολέψει προσωρινά, αλλά με πολλούς περιορισμούς αφού το αποτέλεσμα ποτέ δεν ήταν τέλειο και η όλη διαδικασία ήταν πολύ κοπιαστική αφού έπρεπε να σπρώχνω το board με δύναμη, δεκάδες (ή και εκατό) φορές μέχρι να λειανθεί σωστά.

Τώρα θα φτιάξω μια βάση με ρόδες για να μπορεί να κινείται μέσα στο εργαστήριο, ή θα χρησιμοποιήσω τη δική του βάση (δεν έχω αποφασίσει ακόμα)

Η υπόθεση θέλει μελέτη ....

Προσεχώς, εντυπώσεις :)

Καλορίζικο Νίκο!!!!

Σε βλέπω σύντομα να μετακομίζεις σε μεγαλύτερο εργαστηριο και στην συνέχεια να σε δούμε σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση. Χωρίς πλάκα αυτό.
Να ρωτήσω τι σημαίνει το "μπορεί να δεχθεί ξύλα πλάτους 40.5 ή - με διπλό πέρασμα - 81 εκατοστά" γιατί δεν το κατάλαβα;

Είμαι σε διαδικασία κατασκευής κάτι τέτοιου (περίπου). Αν σου χρειάζεται, πες μου να φτιάξω 2
1716030874976.png

• Love
Reactions: nikfor
Να ρωτήσω τι σημαίνει το "μπορεί να δεχθεί ξύλα πλάτους 40.5 ή - με διπλό πέρασμα - 81 εκατοστά" γιατί δεν το κατάλαβα;

To εξήγησε ήδη ο Μπάμπης, και στο πιο κάτω video (στο 10:40) μπορείς να το δεις στην πράξη :)

To εξήγησε ήδη ο Μπάμπης, και στο πιο κάτω video (στο 10:40) μπορείς να το δεις στην πράξη :)

Εντάξει, μιλάμε για ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!!!
Ο θόρυβος να θεωρήσω ότι είναι σημαντικά μικρότερος από ξεχονδριστήρα;

Φοβερο εργαλειο, πανχρησιμο, μου αρεσει που το ελαχιστο παχος ξυλου που δεχεται ειναι κατω απο 1 χιλιοστο!

Εχεις βρει φτηνη πηγη για ανταλλακτικους ιμαντες/γυαλοχαρτα? Μπορεις να φτιαξεις εσυ?

Εντάξει, μιλάμε για ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!!!
Ο θόρυβος να θεωρήσω ότι είναι σημαντικά μικρότερος από ξεχονδριστήρα;

Ναι Στέλιο, είναι σημαντικά πιο αθόρυβο εργαλείο. Ο ξεχονδιστήρας πρέπει να είναι το Νο 1 σε θόρυβο.

Φοβερο εργαλειο, πανχρησιμο, μου αρεσει που το ελαχιστο παχος ξυλου που δεχεται ειναι κατω απο 1 χιλιοστο!

Εχεις βρει φτηνη πηγη για ανταλλακτικους ιμαντες/γυαλοχαρτα? Μπορεις να φτιαξεις εσυ?

Μιχάλη υπάρχει έτοιμο ανταλλακτικό, αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού παίρνει το κλασικό ρολό των 75mm
Βασικά χρησιμοποιείς σαν πατρόν το προηγούμενο και κόβεις σε ό,τι θέλεις
Και στο manual έχει ακριβείς διαστάσεις για να το κόψεις μόνος σου.

Ναι, αυτό το χαρακτηριστικό των drum sanders να τρίβουν τόσο λεπτά ξύλα, είναι απίθανο :)

..Καλοδουλευτο το θηρίο Νικ.

Σας ευχαριστώ :-*

• Like
Reactions: newbie and enduras1
Τι πήρες ρε άδελφε..!!!:oops:

Καλοριζικο...!!!
Φυσικά και θα.σου κάνει την ζωη εύκολη και θα σου γλυτώσει χρόνο και πανω απο όλα ακρίβεια που την αναζητούσες..!!!

Το πλάτος τι ακούσαμε.. το πάχος που μπορεί να.παρει...;